Ben de belli zamanlarda okuyorum ama gezegen saatlerine göre okumayı bıraktım, hadislerde geçen zamanlarda okumaya dikkat ediyorum. Bu zamanlar kandil vb özel günler dışında her gün seher vakti yani sabah namazından önceki 1 saatlik zaman dilimine denk geliyor, diğeri gece yarısından sonra, bir diğeri ezan ile kamet arası bu da ezan bitip hoca namaza başlamadan önceki zaman oluyor ki ezan biter bitmez 4-5 dakikalık bir süreye denk geliyor. Perşembe geceleri özellikle çok dua ederim. 5 vakit kılamasam da yatsı ve akşam namazlarını kılmaya çalışıyorum ve namazın ardından okunan duaların makbul olduğu söyleniyor.
Bir de dua etmeye başlamadan önce okuduklarım var. Namaz sonrası zaten 33'er defa tesbihatlar okunuyor ondan sonra dua ediyorum ama onun dışında gün içinde içimden gelip dua edeceğim zaman da
3 kere "estağfurullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyum" (tövbe)
3 kere elhamdülillahi rabbilalemin" (hamd-ü sena)
3 kere "allahümma salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed" (salavat)
3 kere de "sübhanerabbiyel aliyyil alel vehhab"
dedikten sonra dua edip sonunda yine
3 kere "allahümma salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed" diyorum.
Bunun sebebi 2 salavat arasında edilen dua kabul edilir hadisidir. Diğerleri dua etmeden önce tövbe, hamd ve selavat okunması önerilmesidir. Peygamber efendimiz dua etmeye "sübhanerabbiyel aliyyil alel vehhab" diyerek başlarmış o nedenle de onu okuyorum.
Dua ederken esma-ül hüsnaları kullanmaya gayret ediyorum. Mesela "
Rabbim sana Cami adınla yalvarıyorum, Sen Cami olansın, istediğini istediği yerde toplayan birleştirensin, bizim de kalplerimizi ve yollarımızı birleştir"
Veya
"Rabbim sana Mukaddim adınla yalvarıyorum, sensin Mukaddim, istediğini öne alansın, benim de dualarımı öne al, beklemekle terbiye etme" gibi, Sonra hangi ismi zikredeceksem sayısız okuyorum.
Umarım faydası dokunur.