• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deneyimli bayanlarin fikirlerine ihtiyacim var

Bence şu an ev almanız gerçekten mantıklı değil. Hamileliğiniz daha yeniymiş. Brn sizin yerinizde olsam hamileligimi ve cocugumun 1 yasina kadar olan donemini -bu 2 ye kadar falan da uzayabilir ama mahremiyet konusunda hassas olduinuz icin 1 yas diyorum - su an ki evimde gecirirdim. Eviniz kucuk olabilir atolyeniz evin icinde olmak zorunda da olabilir ama ufak tefek duzenlemeler.ve toplamda sabredilecek 1.5 yil icin de daha cok birikim ile daha guzel bir bicimde eve cikabilirsiniz. Önünüzde 8 ay kadar var diyelim 8 ayda köşeye 10 bin tl daha atarsanız eder size 20 bin tl - köşede param var dediniz onu da ekledim- aynı evinizde 1 ay daha kalsa niz ve 1 yıl için de köşeye 40 bin daha atarsanız eder size 60 bin tl. Hatta belki atölye işiniz daha güzel bir biçimde ilerler ise bu para 100 bin tl yi bile bulabilir Beğendiniz evler 400 bin tl ise ve 60 bin tl ve üstü para biriktirebilirseniz hem daha az kredi çekerseniz daha az zamanda odeyebilirsiniz. Mesela 10 yılda değilde 7 yılda ödersiniz hem de gereksiz stres altına girmeniz gerek kalmaz. Eşini 2-3 yıl içinde terfi bekliyorMuş inşallah alabilir ama ya alamazsa ve ya işini kaybeder ise ne olacak. Sadece sizin maasiniz ile gecinemezseniz birseyler üst üste sürekli ters gitmeye devam ederse ? Umarim ki olmaz ama olursa bir çok şeyi kaybedebilirsiniz o bakımdan bence biraz sabretmek ve para biriktirmelisiniz en azından ev parasının yüzde 15-20 si siz de olabilmeli.
Evin küçük oluşunu gelince Kendi yatak Odaniza dahil pek cok yerde ürün olduğundan bahsetmissiniz. O an işinize yaramayan açılıyor gerektirmeyen ne varsa herseyi toplayın ve varsa binanizda depo gibi bir yere kaldırın. Yoksa da madem annebize yakın oturuyorsunuz ona bırakabilirsiniz geç saatlerde çalışıyor olsanız bile o gün yapacağınız ürünler bellidir gerekirse gidip alabileceğiniz bir mesafe de olsun.
Çocuğun beşiği zaten sizin odada olacakmis fazla olan eşyaları işle ilgili olanları kaldirdiktan sonra kıyafetlerini de eşyaların da yer bulunur madem eviniz küçük eğer salonunuzda masa vb şeyler varsa kaldırın sadece mutfak masasının kullanın. Onun yerine bir dolap koyun. İster atölye eşyalarını o dolaba koyun ister bebek eşyalarını. Ufak seyler çok yer kaplar ne kadar toplu bir düzen olusturursaniz o kadar rahat edersiniz. Ha belki size biraz dağınık görünebilir bu tavsiyeler ama su var. İşler kötüye giderse 200 bin tl lik kredi odemek ile 100 bin tl lik kredi odemesi yapmak arasında çok fark var.
Tabi yine de siz bilirsiniz. Ama dedigim gibi bence şu an erken.

Dublex ev demişsiniz. Bodrum kattan çok sıkıldınız mı bilemem ama ters dublex düşünürseniz daha ucuza ev bulabilirsiniz.

Bebeğiniz hayırlı olsun sağ sağlim doğup büyür inş.Bence önce bir önünüzü görün yeni ev anlattığınıza göre gerekli hem sağlık açısından hemde sizin daha rahat edebilmeniz açısından.Ama bahsettiğiniz peşinat çok az evinizin hemen satılıp satılmayacağı belli değil.O işler biraz şans işi.Toplam geliriniz de şu an için çok fazla değil istediğiniz şartlarda bir ev için sizi sıkıntıya sokabilir.10 yıl da çok uzun bir süre Allah kötüsünü vermesin ama işler ters dönebilir beklenmeyen sağlık sorunları vs çıkabilir.Fazla riskli. Bir de yeni bir birey demek artı masraf demek.Bez mama kıyafet dr masrafları aylık yaklaşık 400-500 gitmişti bizden.İlk bebekse herşeyi de en güzelini yapmak istiyor insan. Ki benim harcamalarımın yanında ailemde harcamalar yapıyordu.Onu da hesaba katmayı unutmayın.Ben daha doğmadan odasını hem beşiğini hem yatağını hem oyuncaklarını... hazırlamıştım.ilk üç sene doğru düzgün kullanmadık bile ilk başta uğraştım odasında uyusun diye ama sonunda o kazandı.Sürekli yataktan çıkıp gidip gelmek eziyet oldu ikimize de yaklaşık beş altı bin liramda boşa gitti.Bunları iyi düşünüp karar vermek lazım.Yerinizde olsam biriktirebildiğim kadar peşinat biriktirirdim.Daha kısa sürede daha fazla peşinatla daha az faiz ödeyerek almak daha mantıklı.10000 kredi çekmiştim yaklaşık 13000 gibi bir rakam ödemiştim ki ev kredisinde nasıl bir fikrim yok.Tabiki en iyisini siz bilirsiniz.Bol şanslar.

Back
X