- Konu Sahibi kirmizigitar
-
kenarda mutlaka para olmalı. dünyanın bin bir türlü hali var. doğum ve bebek masrafına 8-10 bin yeterli olur bence. işte 10 yıllık kredi ödemesi sizi gerer mi? çünkü bebek büyüyecek, 4 yıl anneannesi baksa bile ( ki o da belli olmaz, hastalıklar da bizim için), daha sonra kreşi, ana okulu, okulu var. 10 yıl çok uzun bir zaman dilimi, bir çok şeye gebe kısacası. kendi adıma 10 yıllık bir borca girmeyi düşünmem. 10 yıl boyunca belli bir gelirle yaşamak sıkmaz mı? ben sıkılırdım. gelir de öyle 10 binlerde değil ki. bunları iyi düşünün derim. zoru severim, başka türlü mal sahibi olamam derseniz alın. benim gibi birikim meraklısı olan, ama yine de o kadar sıkıntıya gelemem derseniz biraz daha sabredin derim. en azından bebek doğsun, 1.5- 2 yaşına gelsin. ne bileyim borcu sevmiyorum ben. taksitle alış veriş bile yapmam, biriktirir nakit alırım. kredi kartımın limiti yüksek olsa bile, kendi koyduğum limite göre harcarım. yani her zaman olmayan değil, cebimdeki parayı harcama taraftarıyım. hakkınızda hayırlısı canım, bebeğiniz bol kısmetle gelsin inşallah.10 yillik kredi cekmeyi planliyoruz. Ancak su an bankada 8-10 bin kadar bir kac aydir kenara attigim param var o paraya ev degistirme doneminde dokunmayarak bebegin dogumu hastane masraflari vs icin ayirmayi dusunuyorum. Hatta ev alim satim suresi 4 5 ay surerse yaklasik bu kadar daha atabilirim kenara belki. Kotu gun parasi olarak onlari degerlendirmeyi dusunuyorum. Tum birikimi eve yatirip sonra sifira inmek cok mantikli gelmiyor acil bir durum olsa elimde kurus kalmamis olur. Ama kenarda bir 4 5 bin param kalsa en kotu onu kullanirim acil durumlarda. Kiraya cikmayi bende dusundum ama kiraya gidersem tekrar ev alip tasinmaya kalktigimda su anki esyalarim 2 defa kur kaldir yapildiginda muhtemelen cop olur cogu ikeanin urunu cunku, bir de esya yenileme masrafi cikar basima.
Tabiki imkan yoksa ayni odada orda burda yatilabilir ancak imkanlari zorlamak derdindeyim. 1 yasindan sonra mahremiyet durumu icin de cocukla ayni odada uyumama taraftariyim. Atolyede cocuk icin bir yer ayrilmasi ihtimal dahilinde bile olamaz. Atolyeyi baska bir yere tasimak ta mumkun degil cunku genellikle isin basina aksam 10 dan sonra gecip gece 2 3 e kadar calisiyoruz dolayisiyla bir dukkan bulup aksamlari orda calismam mumkun degil.
Ben ayni odada yasamanin da disinda eve sigma durumundan soz ediyorum. Bir bebegin iki giysisi bir besigi olmuyor nihayetinde, dus teknesinden tut bezi biberonu oyuncagi yuruteci bebek arabasi mama sandalyesi vs derken bir oda dolusu esyasi oluyor ister istemez.
Su an yatak odamda bile atolyenin bazi malzemeleri duruyor oraya sigmadigi icin ( bazanin altinda kumaslar vs) bir de cocuk oldugunda onun esyalari eklendiginde yurumeye dahi yer kalmayacak evde.
Ha mecbur kalirsak tabiki o sekilde yasamamiz gerekiyor yapacak birsey yok ancak imkanlarimiz baska turlusune el verir mi onu tartmaya calisiyorum
Yeni bir ev alabilmek icin evin en az %25 i kadar nakit olmasi gerekiyor elimizde. Bizim ihtiyacimizi karailayacak evlerin fiyatlari 400 bin kadar. En az 100 bin nakitimiz olmasi gerekiyor bunun icin ki su an tabiki yok nakitimiz. Onun disinda kredi tutari ne kadar yuksekse o kdar fazla faiz ve aylik odeme olacaktir. Hemen kiraci diyelim bulamadim, yada 10 yildan soz ediyoruz kiraci cikti 3 ay bos kaldi ev o durumda maasimi asan krediyi odemem mumkun degil. Bu ihtimali dusunduk ama ne yazikki mumkun degilŞimdi aklıma geldi... Yada şöyle bir şey yapılamaz mı... Şimdi bu oturduğunuz evi kiraya verin sizde başka bir eve kredi ödeyin. Kiradan gelicek olan paranın üstüne biraz ekleyip kredinizin taksidini ödeyebilir misiniz. Bu da aklıma geldi. Yani yeni bir ev almak bu oturduğunuz evi de kiraya vermek yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?