• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Demirtaş: Başkan Apo'nun emeğini iktidara taşıyıp, Türkiye'yi değiştireceğiz

Milliyetcilik bir ulkenin temel taslarindan biridir
Ama bunu asmamiz lazim Saraylim, oturdugum yerde vatanimi cok seviyorumla bu isler olmaz.
Vatanini her ülkede seviyor, Almanlar Almanyayi, Fransizlar Fransayi vs. vs. ama bunu her zaman söylemekle olmaz, icratinda olacak, okuyacaksin, calisacaksin, yardim edeceksin cevrene, vs vs. Yani o Avrupa ülkeleri bu gibi konulari asmis artik ve sadece üretime, insancil yasamaya bakiyorlar, kimsenin özgürlügünü elinden alip bunu vatan icin veya din icin yapiyoruz demiyorlar.
Demem suki, vatanseverlikde, dinde insanin icindedir, kalbinin taaaa derinlerinde ve bunu kendince zaten yaparsin.
Savunmasina gerek yok.
Milliyetcilik benim icin, dürüst ve Dogru calismaktir. Milliyetcilik benim icin kimsenin hakkini yemeyerek, adil yasamaktir.
Bunlar hepsi Milliyetcilik basligi altinda yazilabilir. Yani caliskanlik, verim, emek, emegin karsiligi, esitlik.
Herkesin derdini dinlemeliyiz artik, bir cobanin sorunlarida önemli, bir cöpcünün calisma sartlarida.
Bana dokunmayan yilan Kirk yil yasasin Atasözüyle, Milliyetcilik pek ilerlemez. Milliyetcilik, insanlarin kendi ülkesindeki insanina, dogasina taaa hayvanina kadar duydugu saygidir sevgidir, emektir, verimdir, benim icin.

Ama bunu asmamiz lazim Saraylim, oturdugum yerde vatanimi cok seviyorumla bu isler olmaz.
Vatanini her ülkede seviyor, Almanlar Almanyayi, Fransizlar Fransayi vs. vs. ama bunu her zaman söylemekle olmaz, icratinda olacak, okuyacaksin, calisacaksin, yardim edeceksin cevrene, vs vs. Yani o Avrupa ülkeleri bu gibi konulari asmis artik ve sadece üretime, insancil yasamaya bakiyorlar, kimsenin özgürlügünü elinden alip bunu vatan icin veya din icin yapiyoruz demiyorlar.
Demem suki, vatanseverlikde, dinde insanin icindedir, kalbinin taaaa derinlerinde ve bunu kendince zaten yaparsin.
Savunmasina gerek yok.
Milliyetcilik benim icin, dürüst ve Dogru calismaktir. Milliyetcilik benim icin kimsenin hakkini yemeyerek, adil yasamaktir.
Bunlar hepsi Milliyetcilik basligi altinda yazilabilir. Yani caliskanlik, verim, emek, emegin karsiligi, esitlik.
Herkesin derdini dinlemeliyiz artik, bir cobanin sorunlarida önemli, bir cöpcünün calisma sartlarida.
Bana dokunmayan yilan Kirk yil yasasin Atasözüyle, Milliyetcilik pek ilerlemez. Milliyetcilik, insanlarin kendi ülkesindeki insanina, dogasina taaa hayvanina kadar duydugu saygidir sevgidir, emektir, verimdir, benim icin.
ya inan iş paraya gelince kardeş kardeşi bile tanımaz ilk önemli olan kalkınma olmalı bence

Savunmasina gerek yok.
kimsenin kalkınmadan bahsettiği yok,pensilvanya,dış güçler,sonra bakan çıkar halka enflasyon oranında zam yaptık bir daha zam gündeme gelmeyecek der ..lafa gelince kalkınmışız

Vatanseverlik cok güzel bir sey. Istanbul dediklerinde burnumun diregi sizlar.
Ama gercekci olmamiz lazimki, bence Türkler sadece lafda milliyetci ama icraata ne yazikki hicde vatansever degiller.
Herkes cöpünü atar sokaga, önemli degil, yeterki evim temiz olsun.
Erkekler kizlara laf atar, ammaaa benim kizkardesime bunu kimse yapamaz der, yani Türkler Avrupa ile karsilastiridigim zaman dürüst degiller, cifte standart her yerde hakim.
Sikayet ederler ama hakkini aramayi bilmezler veya o zahmete girmezler. Eeee ne oluyor, tabi ortayi bos bulan birisi hakimiyeti eline aliyor. Ondan sonrada yakinmalar.

Ama gercekci olmamiz lazimki, bence Türkler sadece lafda milliyetci ama icraata ne yazikki hicde vatansever degiller.
Erkekler kizlara laf atar, ammaaa benim kizkardesime bunu kimse yapamaz der, yani Türkler Avrupa ile karsilastiridigim zaman dürüst degiller, cifte standart her yerde hakim.
Sikayet ederler ama hakkini aramayi bilmezler veya o zahmete girmezler. Eeee ne oluyor, tabi ortayi bos bulan birisi hakimiyeti eline aliyor. Ondan sonrada yakinmalar.
millet korkak ne yapsınki

Atatürk milliyetçiliği için;

'...geçen yıl türk milleti, huzur ve sükün içinde, milli ve insani ülküye, coşku ile koşan güçlü ve çalışkan bir varlık gösteriyordu.

yönetimde ve adliyede yeni kanunların ve yeni kuruluşun vatandaşı sevindiren sonuçları görülüyordu.

ekonominin her alanında ve ülkenin her yanında türkler, kendilerine ve devletlerine tam bir güven içinde çalışıyorlardı.'

Konuşmanın başlarından kısa bir alıntıdır. Dikkat çekmek istediğim nokta Atatürk Türkiye Cumhuriyetinde yaşayanlara Türk milleti ve türkler diye seslenirdi. Halklarımız değil. Türkiyeliler değil.

2033 de istanbulda güvenlik sorunu olacak diyor davutoğlu bak açıkça diyebiliyor..önlem alın..suriyeden göç ülkenin heryerinden göç,iş nerde aş nerde bak suriyrli çocuklar çöpün içinde okula gitmeyen bir sürü çocuk ne olacak bunlar..ya iyi cesaret gvenl,k sorunu olacak diyebilmek demkki hatalarınız vark, olacak

Kürtleri genellemeyin. Onlardan korkmayın, onlarda insan derken. Senin bu yaptığın genellemeler oldu mu şimdi? :)

Atatürk milliyetçiliği farklı bir kavram ama şu anki milliyetçilik o değil. Sıkıntı orada...
İlber hocayı severim ama bu pek oturmadı bende. Çinlilerin de kendine has dili var onlara niye çin demiyoruz da çinli diyoruz?
Istisnalar kaideleri bozmaz. Cinlilerden laf acilmisken, onlardaki milliyetciligin 10 da biri olsaydi bugun Turkiyede keske.. Anayasalarinda dillerini koruyan 28 tane kanun maddesi var..:KK57:

i.webp

allah sonumuzu hayır etsin..
Amiinnnnnn, dilerim ülkemde artik en mutlu yillarini Yasar. Hep derim, ne eksigimiz var Allahaskina baska ülkelerden, bizimde olsun yaaaa.....inanin hep kiskanirim baska ülkeleri...
Dilerim ne olursa olsun, hayirlisi olsun.
Ama icimizdeki, insan, doga ve hayvan sevgisi hep olsun. En güzel vatanseverlik budur. Ülkesini gercekten sevmek, ve onun daha güzel olmasi icin herkesin korumasi, özen göstermesi, dogrucu, dürüst ve iyi yolda gitmesi icin cabalamak.

Amiinnnnnn, dilerim ülkemde artik en mutlu yillarini Yasar. Hep derim, ne eksigimiz var Allahaskina baska ülkelerden, bizimde olsun yaaaa.....inanin hep kiskanirim baska ülkeleri...
Ama icimizdeki, insan, doga ve hayvan sevgisi hep olsun. En güzel vatanseverlik budur. Ülkesini gercekten sevmek, ve onun daha güzel olmasi icin herkesin korumasi, özen göstermesi, dogrucu, dürüst ve iyi yolda gitmesi icin cabalamak.
canım arkadaşım akp eğri oturup doğru konuşalım..akp iktidarında tüm akp liler iş buldumu hayır,kimis kömür gıda yardımı ile yetindi..kolay değil bu işler,ya bir vatandaş güneydoğuya gitmiş arabasını yakmışlar nedeni ne kürtçe bilmediği için,öteki tarafta müslümansın değilsin tartışması,zaten hayatımdaa gördüğüm göreceğim en seviyesiz seçimler,milletin birbirine demediği kalamdı,siyasetler hep din özgürlük vs den gidiyor,abd o kadar karışık ırkla yaşamyaı başarıyor tebrikler

çok iyi niyetlisin:)ülkenin tek derdi özerklik isteyen kürtlerin sorunuydu sanki,hiç bir nane olmayacak göreceksiniz..devlet iş aşmı verecek ne değişecek ne saydığımız yerde saymaya devam

Back
X