- 6 Ocak 2012
- 10.357
- 9.245
- 198
ben bu topikte de diğer topikte de hdp'yi eleştirenlerden pkk= kürt diyen okumadım? daha çok hdp=pkk savunuluyor.Korkmayin arkadaslar korkmayin, kürtlerde ayni türkler gibi insanlar.
Benim ailemde kürt, ama senelerce MHP`ye oy verdiler. Hic kimse ailemde Apoyu tutuyoruz diyeni duymadim. Lütfen her kürdü hemen PKK`ci yapmayin.
Cogu kafalarda bu cok mevcut, kürt = PKK, kürt esittir PKK degil, belki kürtlerin 10 % dur ama 90 % baris icinde yasamak istiyor. Neden korkuluyor ?
Belki meclise girerlerse, hersey yumusayacak, onlarinda söz söyleme hakki olsun.
Ben suna cok inaniyorum, eger HDP baraji asarsa ve AKP ile bir koalisyon yaparsa, bu Türkiye acisindan cok hayirli olacak. Özellikle dünyaya kardes oldugumuzu gösterecegiz bir kere.
Su, önyargilari birakalim. Su, sen benden degilsinleri lütfen birakalim, herkes ayni seyi istiyor, baris ve adalet.
Senelerce insanlar doguda zor sartlar icinde yasadi, sizler Izmir, Istanbul, Ankara`da sefanizi sürerken, doguda ne sartlar icinde insanlarin yasadiklarindan haberiniz olsun isterim.
Benim öz amcam, yani babamin erkek kardesi, Elazig` in bir köyünde hayatinda doktor görmeden 80 yasinda vefat etti.
Lütfen biraz daha empati kurun, biraz daha insancil olun. Onun sansi vardi, peki öteki insanlar ?
Ben kendimi kürt olarak görmüyorum, bunuda burada acik acik söylemek istiyorum, ama Avrupa`da sunu ögrendim, azinliga her zaman hürmet yapilir. Onlarinda diline ve dinine saygi gösterilir. Yasaklar illaki siddeti cagristirir.
Ayristirmakla hic bir yere varamayiz, hepimiz ayniyiz.
Herkesin " KUVAY`I MILLIYE " yi cok iyi okumasini isterim. Orada göreceksiniz ki kürtler ve türkler zamaninda elele Kurtulus savasini vermisler.
Yani lütfen su önyargilari kafanizda yok etmeye calisin.
Icimiz insan sevgisi ile dolsun artik. Türk, kürt kardesdir, bizi ayiran hep korkular, önyargilar, baska görmeler oldu.
Özellikle cok sevdigim ve saydigim üyelerden gelen yorumlari okurken, gercekten cok üzüldüm, eger sizler bile böyle düsünüyorsaniz, sizden daha az okumuslari neler düsünüyordur acaba ?