• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Demirtaş: Başkan Apo'nun emeğini iktidara taşıyıp, Türkiye'yi değiştireceğiz

Kürtler ciksin siyasete lazi da ciksin kim varsa ciksin temsil edilsin hakki aransin ne kadar ses o kadar iyi
Evet, aynen öyle. Demokratik ve bariscil olmak suretiyle, neden olmasin ?

Zaten bu zihniyet doksanların bize bıraktığı armağan
Sistem suçlu burada ne kürdü ne türkü karadeniz deki trakyadaki insan nerden bilecek doğuda ne yaşanıyor ne duyarsa onu biliyor ve bize anlatılanlar ne kadar doğru

Tüm yazdiklarina parmagimi basarim, üstünede imzami atarim Sadece belki cok iyi niyetliyim bilmiyorum, bir cümle haric. Ben HDP`yi Apo`nun partisi olarak görmüyorum. Cünkü tüm HDP deki insanlarin yorumlarini, aciklamalarini canli yayinda dinledim.
Diyelimki HDP baraji gecti, tüm Türkiyeyi elinemi alacak ? Hayir, yine karsisinda koskoca bir AKP var. Yani ne degisecek, sadece bu insanlarinda bir partisi söz sahibi olsun, bakalim cözümleri ve dertleri nedir ? Onlarinda söz haklari olsun. Senelerdir denediler bir cözüm bulamadilar.
Bir türlü yok olmadi bu problem ? Neymis, demekki onlarinda bir istekleri, sözleri ve ümitleri var. Onlar bizler derken tuhafima gidiyor cünkü gercekten kategorize etmemek lazim.
Ben iyilik düsünen ve hep hayatinda iyilikle yükseklere erisen cok seyler basaran bir insanim ve iyiligin cok kapilar actigini biliyorum. Iyilikle, dürüstlükle, dogruculukla hic kimse yikilmaz, hatta dogru duvar yikilmaz derler.
Zamaninda MIT kurdular 90 yillarda, güya onlar bu problemi cözeceklerdi...Ne oldu biliyormusunuz ? o MIT`de karisti PKK `nin gelir sagladigi islerine.... Sundan 100 % eminimki zamaninda cözülmedi bu Problem ve bu problem bizi yillardir terk etmiyor. Resmen gölge gibi pesimizde ve halada pesimizde olacak onlari yok saymaya devam edersek.
Diyorumki, onlara bir sans taninmali, belki kendileri bir cözüm bulacaklardir. Belki onlarda politikada faal olurlarsa yasadiklari doguda birseyler degisecek ? Neden bir sans vermeyelim ?
Tabiki vatan bölünmez, ben koyu bir Atatürkcü olarak kattiyen bunu istemem ve 90 % kürtlerinde istemedigini biliyorum ama baris icinde yasamayi cok arzuluyorlar. Hic bir anne aglamasin artik.
Cok liberal bakiyorum olaylara, daha dogrusu global bakiyorum, hatta hatta günün birinde bizimde, Avrupa gibi mecburi askerlikler kalksin isterim, cünkü huzur icinde yasamak budur iste. Kendimize düsman yarata yarata nereye varacagiz ?
Bize esitlik lazim her konuda.
Ama her konuda. esitlik oldugu sürece kavga etmek icin bir neden olmazki ? Tipki Avrupa gibi !
Mesela, aleviler Cem evi istiyorlar, yapin olsun. Neden bu problem oluyor ? Her dine ve mezhebe saygili olmaliyiz. Bu sene ne Kadar cok Yezitler öldürüldü, tecavüz edildi dünyada, bumudur cözüm ?
Yani artik bu asiri korkakliklari birakip, iyimser ve bariscil olmaya bakalim. Biz bir bütünüz, bunu 90 % kürtlerde öyle düsünüyor.
HDP`de birde cok hosuma giden bir sürü kadin milletvekilleri olmasi.
HDP 268, CHP 103, AKP 99, MHP 58 kadin aday gösterdi. Bu bile beni cok umutlandiriyor. Sunu gösteriyorki artik kürt kökenli türkler bazi seylerin üstüne gitmeye niyetli. Kadinlarin oldugu yerde baris olacagina eminim.
Aaaaahhh keske Atatürkcüyüm diyip yillardir hic bir sey yapmayanlarda bunlardan bir örnek alsa.
Bende Atatürkcüyüm ama böyle faal bir parti simdiye kadar görmedim.

Siz aponun partisi olarak görmüyorsunuz ama onlar görüyor.
Hatta suan yorum yazdıgmız başlık dahi onların kimin emeğini, kimin döktüğü kanların iktidara tasınmak istendiğini yazan bir başlık.

Dediğim gibi sizler partiye kendi istediğiniz anlamları yüklüyorsunuz. Ama bizler sizin görmek istedikleriniz görmüyoruz adamın ağzından çıkan lafları duyabiliyoruz, okuyabiliyoruz çok şükür. Gerçek hemen bu konunu yukarısında hemen başlığında.Bir partinin başkanının sözleri. yani siz görmeyince olmamış olmuyor.

Biraz göz gezdireyim siyasete dedim, haberi gördüm sinirim zıpladı..
Çözümü hdp de arayacaklar bu sözlerden sonra hala gidip eveti basacaklarsa diyecek sözüm yok..

Askeri sivil demeden bir çok insanın katilleri bunlar...
Bu katillere oy verecek günlere geldiysek vah halimize..Öldürülen, bu topraklar uğrunda ölen herkesin vebalidir bu..
Olur mu oyle nasil dersin bunu kan dokulsun mu istiyorsun !!! Dunden beri teroristlere oy verenler barisci ben kanin durmasini istemeyen taraf oldum.
Hatta bu sitede terörün normal goruldugunu bile gördüm. "SSavasmadan ne alabilirsin" " aglamayana meme yok " diyip teroru normal goren var yahu

Tüm yazdiklarina parmagimi basarim, üstünede imzami atarim Sadece belki cok iyi niyetliyim bilmiyorum, bir cümle haric. Ben HDP`yi Apo`nun partisi olarak görmüyorum. Cünkü tüm HDP deki insanlarin yorumlarini, aciklamalarini canli yayinda dinledim.
Diyelimki HDP baraji gecti, tüm Türkiyeyi elinemi alacak ? Hayir, yine karsisinda koskoca bir AKP var. Yani ne degisecek, sadece bu insanlarinda bir partisi söz sahibi olsun, bakalim cözümleri ve dertleri nedir ? Onlarinda söz haklari olsun. Senelerdir denediler bir cözüm bulamadilar.
Bir türlü yok olmadi bu problem ? Neymis, demekki onlarinda bir istekleri, sözleri ve ümitleri var. Onlar bizler derken tuhafima gidiyor cünkü gercekten kategorize etmemek lazim.
Ben iyilik düsünen ve hep hayatinda iyilikle yükseklere erisen cok seyler basaran bir insanim ve iyiligin cok kapilar actigini biliyorum. Iyilikle, dürüstlükle, dogruculukla hic kimse yikilmaz, hatta dogru duvar yikilmaz derler.
Zamaninda MIT kurdular 90 yillarda, güya onlar bu problemi cözeceklerdi...Ne oldu biliyormusunuz ? o MIT`de karisti PKK `nin gelir sagladigi islerine.... Sundan 100 % eminimki zamaninda cözülmedi bu Problem ve bu problem bizi yillardir terk etmiyor. Resmen gölge gibi pesimizde ve halada pesimizde olacak onlari yok saymaya devam edersek.
Diyorumki, onlara bir sans taninmali, belki kendileri bir cözüm bulacaklardir. Belki onlarda politikada faal olurlarsa yasadiklari doguda birseyler degisecek ? Neden bir sans vermeyelim ?
Tabiki vatan bölünmez, ben koyu bir Atatürkcü olarak kattiyen bunu istemem ve 90 % kürtlerinde istemedigini biliyorum ama baris icinde yasamayi cok arzuluyorlar. Hic bir anne aglamasin artik.
Cok liberal bakiyorum olaylara, daha dogrusu global bakiyorum, hatta hatta günün birinde bizimde, Avrupa gibi mecburi askerlikler kalksin isterim, cünkü huzur icinde yasamak budur iste. Kendimize düsman yarata yarata nereye varacagiz ?
Bize esitlik lazim her konuda.
Ama her konuda. esitlik oldugu sürece kavga etmek icin bir neden olmazki ? Tipki Avrupa gibi !
Mesela, aleviler Cem evi istiyorlar, yapin olsun. Neden bu problem oluyor ? Her dine ve mezhebe saygili olmaliyiz. Bu sene ne Kadar cok Yezitler öldürüldü, tecavüz edildi dünyada, bumudur cözüm ?
Yani artik bu asiri korkakliklari birakip, iyimser ve bariscil olmaya bakalim. Biz bir bütünüz, bunu 90 % kürtlerde öyle düsünüyor.
HDP`de birde cok hosuma giden bir sürü kadin milletvekilleri olmasi.
HDP 268, CHP 103, AKP 99, MHP 58 kadin aday gösterdi. Bu bile beni cok umutlandiriyor. Sunu gösteriyorki artik kürt kökenli türkler bazi seylerin üstüne gitmeye niyetli. Kadinlarin oldugu yerde baris olacagina eminim.
Aaaaahhh keske Atatürkcüyüm diyip yillardir hic bir sey yapmayanlarda bunlardan bir örnek alsa.
Bende Atatürkcüyüm ama böyle faal bir parti simdiye kadar görmedim.
yazdıklarına katılıyorumm bende istiyorum meclise girmelerini haa.. oyum akp ye o ayrıı.. ama bende inanmak istemiyorum demirtaşın apodan haz aldığına tüm kürtleri aynı kefeye koymak yanlıştır.. güneydoğu insanı hatırnaz insanlardırr.. neden öyle bir açıklama yapmış bilmiyorum yada yapmak zorunda .onuda bilmiyorumm..meclise girmeliler dışlanmamalılarr,,dertleri nedir ne istiyorlarr..

Siz aponun partisi olarak görmüyorsunuz ama onlar görüyor.
Hatta suan yorum yazdıgmız başlık dahi onların kimin emeğini, kimin döktüğü kanların iktidara tasınmak istendiğini yazan bir başlık.

Dediğim gibi sizler partiye kendi istediğiniz anlamları yüklüyorsunuz. Ama bizler sizin görmek istedikleriniz görmüyoruz adamın ağzından çıkan lafları duyabiliyoruz, okuyabiliyoruz çok şükür. Gerçek hemen bu konunu yukarısında hemen başlığında.Bir partinin başkanının sözleri. yani siz görmeyince olmamış olmuyor.

Aynen, tesekkür ederim yorumuna. Belki kendi ailemden yola cikarak böyle düsünmüsde olabilirim, belki bariscil düsünmemdende kaynaklanmis olabilir. Ama diyelimki baraji gectiler, koskoca AKP var karsisinda, ne olabilirki ?
Meclisde olmalari, onlarida dinlememiz, söz haklarini saydigimiz gelecegimizi kötüye götüreceginemi inaniyormusunuz ?
Her yol denendi veya daha dogrusu basarili olunmadi, birde böyle denensin bakalim diye düsünüyorum evet.

yazdıklarına katılıyorumm bende istiyorum meclise girmelerini haa.. oyum akp ye o ayrıı.. ama bende inanmak istemiyorum demirtaşın apodan haz aldığına tüm kürtleri aynı kefeye koymak yanlıştır.. güneydoğu insanı hatırnaz insanlardırr.. neden öyle bir açıklama yapmış bilmiyorum yada yapmak zorunda .onuda bilmiyorumm..meclise girmeliler dışlanmamalılarr,,dertleri nedir ne istiyorlarr..
Aynen !!!
Yani gelsinler bakalim, dertleri neymis ???

Vay vay vay baskan hiiii. Selahattin Demirtaş Cumhura "seni baskan yaptirmayacagiz, seni başkan yaptirmayacagiz, seni baskan yaptirmayacagiz" derken, senden daha kotuleri var, apo gibi biz onu baskan yapacagiz mi demek istemis acaba...
Ayrica olay kurt-turk meselesi degildir. Hepimizin kurt komsulari, arkadaslari oldu. Kimse kimseye kotu davranmadi. Olay pkk teror orgutu ve basindaki o pislik apo meselesidir. Bu ikisini karistirmamak lazim.

Aynen !!!
Yani gelsinler bakalim, dertleri neymis ???
Mecliste nekadar ses o kadar iyidir..arkadaşlarr böyle dışlayarak,, ve iterek bir sonuca varamayız..demirtaş apo liderimizdir diyor,, ama açık söylüyorum ben sanmıyorum bunu istediğini ben o kelimeleri neden ve niçin söylediğini anlıyorumm.. haaa.. evet bunlar ciddi ciddi apoda apo diyorlar o zaman bırakın düşmanımız etrafımızda olsun olsunki adımlarını takip edebilelimm.. şu türkiyede tek çeşit insan yaşamıyor rengarenk bir milletiz şükürr ..ben karadenizliyim hemde en hasından ama kürt kardeşlerimin yönetimde söz sahibi olmalarını cidden istiyorumm

Aynen, tesekkür ederim yorumuna. Belki kendi ailemden yola cikarak böyle düsünmüsde olabilirim, belki bariscil düsünmemdende kaynaklanmis olabilir. Ama diyelimki baraji gectiler, koskoca AKP var karsisinda, ne olabilirki ?
Meclisde olmalari, onlarida dinlememiz, söz haklarini saydigimiz gelecegimizi kötüye götüreceginemi inaniyormusunuz ?
Her yol denendi veya daha dogrusu basarili olunmadi, birde böyle denensin bakalim diye düsünüyorum evet.

Ben kürtlerin temsilini sonuna dek desteklerim.
AMA Ben aponun ve terör suçluların temsilini istemiyorum. Hdp'nin sadece kürtleri temsil almadığını biliyoruz. Hatta kürtler onlar için isteklerine ulaşma yolunda araçlar amaç değil. İşte aponun yolunda izinde olduğunu kendi söylüyor.

Hapishanedeki tecavüz suçlularının , cinayet suçluların temsilini nasıl istemeyeceksem bunları da istemiyorum. O zaman herkes yıllarca öldürsün birilerini haksız hukuksuzca sonra çıksın karşımıza iktidar desin. Haktan hukuktan bahsetsin. Hatta onu destekleyenler ''barışçı onlar bir bakalım neden yapmışlar ne olacak ki? desin.

Akpnin, chpnin, mhpnin nereden geldiğini geçmişini bin kere sorgulayanlar şimdi aponun eteğinden gelenlere ''barışçı'' diye kucak açıyorlar.

Kürtler temsil edilsin ama pkklılar kürtleri temsil etmesin.

Tamam sende kendi bakis acindan böle görüyorsun.
Peki cözüm ? Bu problemin cözümü nedir sence ?

peki sence çözüm liderimiz apo desturumuz pkk diyen bir parti mi? barış ve demokrasiden bahsederken biz ırkçı değiliz derken buram buram kürt milliyetçiliği kokan bir parti mi?

ben bu sorunun ancak kürt halkının desteğiyle çözüleceğine inanıyorum ama onlar da maalesef hdp ye oy verecekler.

sonra çıksın karşımıza iktidar desin
Cok haklisin ve sana 100 % katiliyorum. Sen zannediyormusun benim gibi koyu bir Atatürkcü ülkesini paylasmak istesin veya Apoyu tutsun ?
Sadece su alinti yaptigim bölümün icin diyorumki, baraji asip gelseler bile yine birsey deigsmeyecek, Koskoca AKP var karsilarinda veya baska partiler, bunlar yine birsey yapamazlar ama sözlerini bir dinleyelim bakalim.
Yani dertleri neymis, cözümleri neymis.
Cünkü konusmadikca, genclerimiz ölüyor. konusmadikca savaslar cikiyor. Yani tek basina iktidara gecebilirlermi ??? Hayir !!! Böyle birsey mümkün degil, sadece onlarin meclisde olmasi bazi seyleri degistirir.
Bizim basaramadigimiz baris gelir vs. vs.

ben bu sorunun ancak kürt halkının desteğiyle çözüleceğine inanıyorum ama onlar da maalesef hdp ye oy verecekler

Bende bu sorunun kürt halkinin destegi ile cözülecegine eminim, ama ne yazikki HDP ye oy verecekler evet aynen senin gibi düsünüyorum. Ama verseler bile HDP ne yapabilir ? Neden bu Kadar korkuyoruz ?
Ne yapabilir ?
Hadi diyelimki baraji gecti ? Yani tüm hakimiyet onlarin elindemi lacak ? Hayir !!! Ama sözlerini, düsüncelerini, isteklerini sunsunlar, barisa giden yolda bir cözüm olsunlar.
Türkiye senlerdir basaramadi. Keske, ben cok isterdim, PKK yi yok etseydi, ama olmadi ne yazikki.
Bende diyorumki bu 10 % azinlik yüzünden, benim gibi düsünen 90 % kürt var, belki bu 90 % kürtlerde birseyler sunar, Vatanimiz, birlik ve beraberlik icin önerileri olur. Biz onlari disladikca onlar daga cikiyor kardesim.
Ama böyle olursa, bahaneleride olmaz. hadi bakalim sizleride dinliyoruz olur.

Temsil diyorsunuz da sanki kürtler hic meclise giremiyordu. Hdp pkknin meclisteki temsilidir Kurtlerin degil ki.

Dagda savasacagina mecliste siyaset yapsin denmedi mi? Boylece meclise teroristleri sokmadilar mi? Bir kere Hdp ye Kurtlerin temsili demek en basta Kurtlere hakaret. Sen tum Kurtlere terorist diyorsun o zaman.

Cok haklisin ve sana 100 % katiliyorum. Sen zannediyormusun benim gibi koyu bir Atatürkcü ülkesini paylasmak istesin veya Apoyu tutsun ?
Sadece su alinti yaptigim bölümün icin diyorumki, baraji asip gelseler bile yine birsey deigsmeyecek, Koskoca AKP var karsilarinda veya baska partiler, bunlar yine birsey yapamazlar ama sözlerini bir dinleyelim bakalim.
Yani dertleri neymis, cözümleri neymis.
Cünkü konusmadikca, genclerimiz ölüyor. konusmadikca savaslar cikiyor. Yani tek basina iktidara gecebilirlermi ??? Hayir !!! Böyle birsey mümkün degil, sadece onlarin meclisde olmasi bazi seyleri degistirir.
Bizim basaramadigimiz baris gelir vs. vs.
Benim liderim herkes olabilir insan insandır ayoll...benim liderim alevide ,,kürtte karadenizlide olabilir buradaki maksat türkiyeyi genel bakış açısıyla yönetebilmektirr.. apo bir kamburdur kürt halkı için ve inanın asla kendi aralarında takdir edilmeyecektir ve o zaman geldiğinde anılmayacaktır bilee. ama bunlara zaman vardır sadece zamann..

Bende bu sorunun kürt halkinin destegi ile cözülecegine eminim, ama ne yazikki HDP ye oy verecekler evet aynen senin gibi düsünüyorum. Ama verseler bile HDP ne yapabilir ? Neden bu Kadar korkuyoruz ?
Ne yapabilir ?
Hadi diyelimki baraji gecti ? Yani tüm hakimiyet onlarin elindemi lacak ? Hayir !!! Ama sözlerini, düsüncelerini, isteklerini sunsunlar, barisa giden yolda bir cözüm olsunlar.
Türkiye senlerdir basaramadi. Keske, ben cok isterdim, PKK yi yok etseydi, ama olmadi ne yazikki.
Bende diyorumki bu 10 % azinlik yüzünden, benim gibi düsünen 90 % kürt var, belki bu 90 % kürtlerde birseyler sunar, Vatanimiz, birlik ve beraberlik icin önerileri olur. Biz onlari disladikca onlar daga cikiyor kardesim.
Ama böyle olursa, bahaneleride olmaz. hadi bakalim sizleride dinliyoruz olur.

işte sorun bu biz onları dışladıkça onlar dağa çıkmıyor onlar saçma sapan bir yalan uğruna dağa çıkıyorlar.bunun dışlamakla ilgisi yok asla.
ben hdp ye güvenmem liderimiz apo diyen bir parti benim için askari öldüren teröristten farksızdır ve ayrıca eminim ki hdp barajı geçerse akp ile koalisyon yapar ve en büyük korkum da bu zaten.bu iki parti ülkeyi felakete sürükleyecek ve biz hiçbir şey yapamayacağız.hatta çoktan anlaşmış bile olabilirler.

hdp nin barıştan yana olmadığı öyle belli ki söylemleri,konuşmalarının altından verdikleri mesejlar öyle açık ki.

evet ben bu partiden korkuyorum.ve tam aksine senin gibi düşünenlerin azınlık olduğunu düşünüyorum maalesef.

Kürtler tabiki meclise giriyordu. kim giremiyordu dediki ?
Allah askina ben kürtleri savunmuyorum ! Bunu lütfen anlayin ! Ben kürtleri savundugumdan bu yorumlari yazmiyorum.

Benim liderim herkes olabilir insan insandır ayoll...benim liderim alevide ,,kürtte karadenizlide olabilir buradaki maksat türkiyeyi genel bakış açısıyla yönetebilmektirr.. apo bir kamburdur kürt halkı için ve inanın asla kendi aralarında takdir edilmeyecektir ve o zaman geldiğinde anılmayacaktır bilee. ama bunlara zaman vardır sadece zamann..

Iyiki varsin Kakao :KK68:. Benim uzun uzun yazdigimi, sen iki cümleyle cok güzel özetlemissin, eline saglik.
Evet aynen 100 % yazdigin gibi düsünüyorum.

Benim liderim insan olan herkes olabilir. Kürt olabilir, laz olabilir, boşnak olabilir ama benim liderim terörist olamaz.

Temsil diyorsunuz da sanki kürtler hic meclise giremiyordu. Hdp pkknin meclisteki temsilidir Kurtlerin degil ki.

Dagda savasacagina mecliste siyaset yapsin denmedi mi? Boylece meclise teroristleri sokmadilar mi? Bir kere Hdp ye Kurtlerin temsili demek en basta Kurtlere hakaret. Sen tum Kurtlere terorist diyorsun o zaman.

başka bir topikte,"apo kürtlerin temsilcisi değildir bu bir hakarettir bende kürdüm asla temsilcimiz olamaz" diyen bir arkadaşa karşı yapılar yorumları okudun mu?

ben artık hiç de iyi niyetli değilim bu konuda.

Back
X