• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Demirtaş: Başkan Apo'nun emeğini iktidara taşıyıp, Türkiye'yi değiştireceğiz

benim liderim insan olan herkes olabilir. kürt olabilir, laz olabilir, boşnak olabilir ama benim liderim terörist olamaz.

aynen katılmakla birlikte benim liderim de insan görünümlü olan değil insan sıfatını yaşayan-taşıyan kişiler olabilir.

mesela hırsızlar,yolsuzluk yapanlar,halkını kandıranlar,ülkesini parsel parsel satanlar,ırkçılık yapanlar ve tabii ki eli kanlı çocuk katili ve onu destekleyenler asla liderim olamaz.

Yok Kadesam okumadim, ama Apo benim gözümdede bir katildir.
Onu destekleyecegimi düsünmüyorsundur umarim ?

Iyiki varsin Kakao :KK68:. Benim uzun uzun yazdigimi, sen iki cümleyle cok güzel özetlemissin, eline saglik.
Evet aynen 100 % yazdigin gibi düsünüyorum.
Bir yerlerden başlanması lazımm şimdilik apoyu bir kenara atıp demirtaş ilerleyemez mümkün değildir.. o gün geldiğinde apo silinecek ve terör örgütü diye anılacaktır kakao dedi dersinizz..kolay olurmu arkadaşlarr demirtaş çıkıp dese ben apoyu tanımam sizce oy potansiyeli ne olur bırakın oyu ölüm fermanını imzalar hatırlamıyormusunuz erdoğanda aynı stretejiyi uygulamıştı erbakan benim hocam dedi ama yerini sağlamlaştırınca....

Aynen bende öyle düsünüyorum. Su an Demirtas Apo`yu ne yazikki silemez, ama Ileri zamanda Apo diye birsey kalmayacak, kötü bir anidan baska. Cünkü Apo sadece Türk gencligin degil, kürt gencliginde katili oldu. :KK43:

Yok Kadesam okumadim, ama Apo benim gözümdede bir katildir.
Onu destekleyecegimi düsünmüyorsundur umarim ?

yok zaten sana yazmadım onu başka bir topikte gördüm ve çok şaşırdım.

hayır ben senin apo yu desteklemeyen azınlık grupta olduğunu düşünüyorum alıntımda yazmıştım zaten.

Aynen bende öyle düsünüyorum. Su an Demirtas Apo`yu ne yazikki silemez, ama Ileri zamanda Apo diye birsey kalmayacak, kötü bir anidan baska. Cünkü Apo sadece Türk gencligin degil, kürt gencliginde katili oldu. :KK43:
bizler şu an için yaşamıyoruz geleceğe atılan adımlardır bunlarr demirtaş bir başlangıçtır ..demirtaş kapıyı aralıyacak ve gelecekte başka demirtaşlar apo belasını tamamen bitireceklerr..

başka bir topikte,"apo kürtlerin temsilcisi değildir bu bir hakarettir bende kürdüm asla temsilcimiz olamaz" diyen bir arkadaşa karşı yapılar yorumları okudun mu?

ben artık hiç de iyi niyetli değilim bu konuda.
Gordum gormez olaydım

Abla yasca benden cok buyuksun. Ahmet kayanin boyle bir soylemi olmadigini benden daha iyi biliyor olman lazim, evveliyatin yetiyor. Ahmet kaya arabami serefsizlerin ulkesinde biraktim dememistir. Bazi serefsizler yuzunden arabami ulkemde biraktim demistir. Carpitilarak harcandi ahmet kaya. Bence onu hic karistirmayalim.
Ahmet Kaya bu yazidaki soylemi yapmis mi yapmamis mi cok da ilgilenmiyorum NancyFr. Sonuc olarak o bir PKK sempatizani idi, Almanya'da verdigi konserlerde PKK tarftarlarini bebek katili APO lehine costuruyor, kiskirtiyordu, yetmez mi? Daha ne yapmasi gerekirdi, daga cikmasi mi? Bir vatansever olmadigi belli, teroristlere yardim ve yataklik yapmaktan yargilanip hukum giydi. Bu ulkede 35 senedir hem Guneydogunun geri kalmasina sebep olmus, butun hizmetleri yakip yikmis, kelle koltukta cocuklara isik olmaya gelen yuzlerce gencecik ogretmeni katledip analarini evlat acisi icinde birakmis, hem de 30000 asker ve sivilin sehit olmasina sebep olmus bir adamin arkasinda durdugu yalan mi? Onun adina sarkilar soyledigi, methiyeler duzdugu yalan mi? Carpitilan ne? Iki kelime mi? Iki kelime carpitildi diye sutten cikma akkasik mi oldu simdi? Bu kadar mi ucuz insan hayati?

Akil var mantik var. Sizlerin parmagina bir kücük diken battiginda, nasilda hemen cikarmak istersiniz, degilmi ?
Bu her insan icin gecerlidir. Veya evladiniza bir sey olsa nasilda aslanlar gibi kükrersiniz degilmi ? Bu her anne icin gecerlidir. Lütfen biraz daha kafamizla düsünelim, hangi anne cocugunu daga yollamak ister ? Hangi genc insan daga cikip ölümü göze alir ?
Apo´nun yaptigi düpedüz insanlari kandirmak. Ama sadece bizlere degil kürtlerede cok kötü bir ani olarak kalacak beyinlerde.
Onun icin bunun gibi insanlar hic bir zaman tarihde tutulmadi ve nefret edildi.
Tarihde hep tutulanlar, bariscil ve esitlikcilerdir.
Dünya gün gectikce globallesiyor. Küresellesme arttikca bir bütünlesme ve dayanisma olusuyor.
Dünya anladiki, ötekilestirmeyle bir yere varilmiyor.

bu güzel sohbet icin herkese tesekkürler.
Özellikle Kakao sen beni yedin bitirdin. Düsüncelerin cok hosuma gitti.
Ama ayni düsündügümüzden degil, gercekten cok mantikli yorumlar yapman ve beni bile düsündüren bir uslubun var.

Hayati at gözlükleri arasinda degilde, daha cok 360 ° dereceden bakarsak ve gelecegimizide düsünüp adimlar atarsak bu bizler icin daha hayirli olur diye düsünüyorum. Gelecekte, evlatlarim yok ama, yegenlerim diyeyim, artik bu dertlerle büyümesini istemiyorum. Onlari ilgilendiren, acaba bu kis nerede kayak yapsam olsun veya yaz tatiline hangi ülkeye gideyim olsun, sadece zenginler icin degil ama tüm gencler icin sunulsun bu olanaklar. Biz bu problemleri ama cözelimki gelecegimiz parlak olsun.
Aydin, modern ve cagdas bir Türkiye icin, hayirlisi ne ise o olsun. Dahada yorum yapmayacagim, gecenlerde zaten yeterince banlanmistim :KK48:

bu güzel sohbet icin herkese tesekkürler.
Özellikle Kakao sen beni yedin bitirdin. Düsüncelerin cok hosuma gitti.
Ama ayni düsündügümüzden degil, gercekten cok mantikli yorumlar yapman ve beni bile düsündüren bir uslubun var.

Hayati at gözlükleri arasinda degilde, daha cok 360 ° dereceden bakarsak ve gelecegimizide düsünüp adimlar atarsak bu bizler icin daha hayirli olur diye düsünüyorum. Gelecekte, evlatlarim yok ama, yegenlerim diyeyim, artik bu dertlerle büyümesini istemiyorum. Onlari ilgilendiren, acaba bu kis nerede kayak yapsam olsun veya yaz tatiline hangi ülkeye gideyim olsun, sadece zenginler icin degil ama tüm gencler icin sunulsun bu olanaklar. Biz bu problemleri ama cözelimki gelecegimiz parlak olsun.
Aydin, modern ve cagdas bir Türkiye icin, hayirlisi ne ise o olsun. Dahada yorum yapmayacagim, gecenlerde zaten yeterince banlanmistim :KK48:
her zaman söylüyorumm aynı nefesi alsaydık bu dünya çekilmezdii...farklı düşünceler dünyamızı güzelleştirir.. şu yaşamda herkes yaşamayı hak eder, çünkü herkes kendinden mesuldür,,insanların muhakkak birleştikleri fikirler vardır bu şu demek değildir her şeyi aynı düşünüyoruz kendi ailelerimizle ve kocamızla ve çocuğumuzla fikir ayrılıkları yaşarken kii güzel olan budurr..bu kadar insanlığın ayrı fikirlerde olması çok normal değilmii..bir yazı paylaştın ve sonuna kadar haklısınn..SAYGILAR..

Iste senin sevgili Ahmet Kaya'n:
Almanya'da verdigi konserlerde "Vallahi biz Apo'yu ozledik" diye sarkilar soylerken..

10607.jpg

Abla yasca benden cok buyuksun. Ahmet kayanin boyle bir soylemi olmadigini benden daha iyi biliyor olman lazim, evveliyatin yetiyor. Ahmet kaya arabami serefsizlerin ulkesinde biraktim dememistir. Bazi serefsizler yuzunden arabami ulkemde biraktim demistir. Carpitilarak harcandi ahmet kaya. Bence onu hic karistirmayalim.

Üşenenler 2. dakikadan sonrasını izleyebilir. Ben Ahmet kayanın bu videosunu izlediğimde şok olmuştum. (evet ne kadar salak bir kız diye düşünebilirsiniz burda) Söylemlerini kimi desteklediğini araştırmış değilim. Yıllarca dinledim. Kendisini çok severdim. Hala şarkılarını türkülerin dinliyorum gerçi :oops: Ama eskisi kadar sevemiyorum.

İlk haberi bilmiyorum ama. O konuda bişey diyemeyeceğim.

At gözlüğüyle bakan yok sizler sadece ''apoyu desteklemiyor, yakasından silkecek'' gibi ''varsayımlarla'' hareket ediyorsunuz.
Bizler ise bu parti başkanının ağzından çıkan sözlere dayanarak düşüncelerimizi söylüyoruz. Kaynak kendileri yalan yok, yanlış yok.

apoyu desteklemeyen çocuğu daga kacırılan anaların yanına gidip ''teyze biz apoyu kullanıyoruz biz sizin yanınızdayız'' mı? diyor. onların sesi kim? onların destekçisi kim?
Terörden canı yanan bir çok kürt vatandaşı da hdpnin bu söylemlerine tepki içindeyken sizler nasıl eminsiniz ki ''apoyu yakasından silkecek'' kim dedi? kim verdi bu güvenceyi?

apoyu yakasından ''silkemediği'' gün diken yine halkın eline batacak, dilerim yazdığınız hikayeler de varsayımlar da gerçek olur ama önce gözlerinizi kapatıp kendi uydurduklarınıza değil ortada olana bakıp öyle hareket etmekte mantıklı bi insan olarak fayda var.

Tüm yazdiklarina parmagimi basarim, üstünede imzami atarim Sadece belki cok iyi niyetliyim bilmiyorum, bir cümle haric. Ben HDP`yi Apo`nun partisi olarak görmüyorum. Cünkü tüm HDP deki insanlarin yorumlarini, aciklamalarini canli yayinda dinledim.
Diyelimki HDP baraji gecti, tüm Türkiyeyi elinemi alacak ? Hayir, yine karsisinda koskoca bir AKP var. Yani ne degisecek, sadece bu insanlarinda bir partisi söz sahibi olsun, bakalim cözümleri ve dertleri nedir ? Onlarinda söz haklari olsun. Senelerdir denediler bir cözüm bulamadilar.
Bir türlü yok olmadi bu problem ? Neymis, demekki onlarinda bir istekleri, sözleri ve ümitleri var. Onlar bizler derken tuhafima gidiyor cünkü gercekten kategorize etmemek lazim.
Ben iyilik düsünen ve hep hayatinda iyilikle yükseklere erisen cok seyler basaran bir insanim ve iyiligin cok kapilar actigini biliyorum. Iyilikle, dürüstlükle, dogruculukla hic kimse yikilmaz, hatta dogru duvar yikilmaz derler.
Zamaninda MIT kurdular 90 yillarda, güya onlar bu problemi cözeceklerdi...Ne oldu biliyormusunuz ? o MIT`de karisti PKK `nin gelir sagladigi islerine.... Sundan 100 % eminimki zamaninda cözülmedi bu Problem ve bu problem bizi yillardir terk etmiyor. Resmen gölge gibi pesimizde ve halada pesimizde olacak onlari yok saymaya devam edersek.
Diyorumki, onlara bir sans taninmali, belki kendileri bir cözüm bulacaklardir. Belki onlarda politikada faal olurlarsa yasadiklari doguda birseyler degisecek ? Neden bir sans vermeyelim ?
Tabiki vatan bölünmez, ben koyu bir Atatürkcü olarak kattiyen bunu istemem ve 90 % kürtlerinde istemedigini biliyorum ama baris icinde yasamayi cok arzuluyorlar. Hic bir anne aglamasin artik.
Cok liberal bakiyorum olaylara, daha dogrusu global bakiyorum, hatta hatta günün birinde bizimde, Avrupa gibi mecburi askerlikler kalksin isterim, cünkü huzur icinde yasamak budur iste. Kendimize düsman yarata yarata nereye varacagiz ?
Bize esitlik lazim her konuda.
Ama her konuda. esitlik oldugu sürece kavga etmek icin bir neden olmazki ? Tipki Avrupa gibi !
Mesela, aleviler Cem evi istiyorlar, yapin olsun. Neden bu problem oluyor ? Her dine ve mezhebe saygili olmaliyiz. Bu sene ne Kadar cok Yezitler öldürüldü, tecavüz edildi dünyada, bumudur cözüm ?
Yani artik bu asiri korkakliklari birakip, iyimser ve bariscil olmaya bakalim. Biz bir bütünüz, bunu 90 % kürtlerde öyle düsünüyor.
HDP`de birde cok hosuma giden bir sürü kadin milletvekilleri olmasi.
HDP 268, CHP 103, AKP 99, MHP 58 kadin aday gösterdi. Bu bile beni cok umutlandiriyor. Sunu gösteriyorki artik kürt kökenli türkler bazi seylerin üstüne gitmeye niyetli. Kadinlarin oldugu yerde baris olacagina eminim.
Aaaaahhh keske Atatürkcüyüm diyip yillardir hic bir sey yapmayanlarda bunlardan bir örnek alsa.
Bende Atatürkcüyüm ama böyle faal bir parti simdiye kadar görmedim.

Olivia,
Sen de guzel kalem oynatiyorsun, ama bu konuda senle ayni fikirde olmam imkansiz. Boyle bir secimde, Tayyip'in yana yakila meydanlarda 400 milletvekili toplamaya ciktigi ve planlari gercek olursa diktatorlugunu ilan edecegi bir ortamda HDP'nin meclise girip kendine destek veren bir kisim Kurt halkinin sesini mecliste duyurmasi icin ona oy vermek bana luks geliyor. Kumar geliyor. Ne idugu belirsiz bir umut ugruna oylarin bolunmesi anlamina geliyor. Belki de baraji gecip gelse bile HDPnin bile sesini duyuramayacagi, cunki yakinda meclis diye birsey kalmayacagi geliyor. Tayyipi baskan yap, gerisine karisma. Istedigi baskanlik modelinde kendisini dinlemeyen meclisi feshetme gucu olacak. Bu gucunu meclisteki butun milletvekillerinin basinda Demoklesin kilici gibi sallayacak.. Gerci ona bile bir onlem alip meclise gir, yemin et, emekli ol kanunu cikarttilar. Bunca dert arasinda PKK midir, HDp midir oylari bolup ona bir sans vermek bana ucuk gorunuyor..
Ben olaya objektif bakiyorum, sen daha cok duygusal.. Kadinlarin daha faal olmasi guzel, Cemevlerine zaten kimsenin karsi ciktigi yok, AKPden baska.. Ancak HDPnin ana ideolojisi ezilen halklarin demokratiklesmesi ve kendi kendini yonetmesine imkan vermek, tek millet-tek mezhep anlayisini ortadan kaldirmak (tek mezhep anlayisini neyse de tek millet anlayisini ortadan kaldirmak da neyin nesi), yerel yonetimlerin merkezden bagimsizlasmasi ve ozerklik ustune kurulu. Bunlar Apo'nun projeleri, nasil Aponun partisi olmuyor ki? Halklar dedikleri kimler? Bir ulkenin kac halki olabilir? Bir ulkenin kac milleti olabilir? (Israil ve filistin milleti ayni ulkeye sigabilmisler mi ki biz sigalim?) Esbaskanlik derken neyi kastediyorlar, bunlar hakkinda bir fikrin var mi? Yok... Benim de yok.. At oyunu, oyna kumarini, baraji gecip geldiklerinde gorur ogrenirsin herkesle birlikte.. Tayyip baskan olabilmek icin herseyi verir onlara.. ama herseyi... O kadar yani..

Bende bu sorunun kürt halkinin destegi ile cözülecegine eminim, ama ne yazikki HDP ye oy verecekler evet aynen senin gibi düsünüyorum. Ama verseler bile HDP ne yapabilir ? Neden bu Kadar korkuyoruz ?
Ne yapabilir ?
Hadi diyelimki baraji gecti ? Yani tüm hakimiyet onlarin elindemi lacak ? Hayir !!! Ama sözlerini, düsüncelerini, isteklerini sunsunlar, barisa giden yolda bir cözüm olsunlar.
Türkiye senlerdir basaramadi. Keske, ben cok isterdim, PKK yi yok etseydi, ama olmadi ne yazikki.
Bende diyorumki bu 10 % azinlik yüzünden, benim gibi düsünen 90 % kürt var, belki bu 90 % kürtlerde birseyler sunar, Vatanimiz, birlik ve beraberlik icin önerileri olur. Biz onlari disladikca onlar daga cikiyor kardesim.
Ama böyle olursa, bahaneleride olmaz. hadi bakalim sizleride dinliyoruz olur.

İşte Hdp sizin deyiminizle o %10luk kesimi temsil ediyor. Apoyu önder kabul eden, yaşasın örgütlü direniş, yaşasın halkların kardeşliği diye beyni yıkananlar. Ki ben bu oranın %10 değil daha yüksek olduğunu düşünüyorum.

Kürt halkının %90ı bu şekilde düşünüyorsa, terörün karşısındaysa, barıştan yanaysa bu amaçlarına uygun bir söylem geliştirememeleri, laf aralarına sıkıştırarak pkkya yancı çıkmak zorunda olmaları üzücü.

Mecliste nekadar ses o kadar iyidir..arkadaşlarr böyle dışlayarak,, ve iterek bir sonuca varamayız..demirtaş apo liderimizdir diyor,, ama açık söylüyorum ben sanmıyorum bunu istediğini ben o kelimeleri neden ve niçin söylediğini anlıyorumm.. haaa.. evet bunlar ciddi ciddi apoda apo diyorlar o zaman bırakın düşmanımız etrafımızda olsun olsunki adımlarını takip edebilelimm.. şu türkiyede tek çeşit insan yaşamıyor rengarenk bir milletiz şükürr ..ben karadenizliyim hemde en hasından ama kürt kardeşlerimin yönetimde söz sahibi olmalarını cidden istiyorumm
Evet dusmanimiz basa gelsin kafamiza .......heyy yaaaa mantiga gell :KK14:

Back
X