Tüm yazdiklarina parmagimi basarim, üstünede imzami atarim Sadece belki cok iyi niyetliyim bilmiyorum, bir cümle haric. Ben HDP`yi Apo`nun partisi olarak görmüyorum. Cünkü tüm HDP deki insanlarin yorumlarini, aciklamalarini canli yayinda dinledim.
Diyelimki HDP baraji gecti, tüm Türkiyeyi elinemi alacak ? Hayir, yine karsisinda koskoca bir AKP var. Yani ne degisecek, sadece bu insanlarinda bir partisi söz sahibi olsun, bakalim cözümleri ve dertleri nedir ? Onlarinda söz haklari olsun. Senelerdir denediler bir cözüm bulamadilar.
Bir türlü yok olmadi bu problem ? Neymis, demekki onlarinda bir istekleri, sözleri ve ümitleri var. Onlar bizler derken tuhafima gidiyor cünkü gercekten kategorize etmemek lazim.
Ben iyilik düsünen ve hep hayatinda iyilikle yükseklere erisen cok seyler basaran bir insanim ve iyiligin cok kapilar actigini biliyorum. Iyilikle, dürüstlükle, dogruculukla hic kimse yikilmaz, hatta dogru duvar yikilmaz derler.
Zamaninda MIT kurdular 90 yillarda, güya onlar bu problemi cözeceklerdi...Ne oldu biliyormusunuz ? o MIT`de karisti PKK `nin gelir sagladigi islerine.... Sundan 100 % eminimki zamaninda cözülmedi bu Problem ve bu problem bizi yillardir terk etmiyor. Resmen gölge gibi pesimizde ve halada pesimizde olacak onlari yok saymaya devam edersek.
Diyorumki, onlara bir sans taninmali, belki kendileri bir cözüm bulacaklardir. Belki onlarda politikada faal olurlarsa yasadiklari doguda birseyler degisecek ? Neden bir sans vermeyelim ?
Tabiki vatan bölünmez, ben koyu bir Atatürkcü olarak kattiyen bunu istemem ve 90 % kürtlerinde istemedigini biliyorum ama baris icinde yasamayi cok arzuluyorlar. Hic bir anne aglamasin artik.
Cok liberal bakiyorum olaylara, daha dogrusu global bakiyorum, hatta hatta günün birinde bizimde, Avrupa gibi mecburi askerlikler kalksin isterim, cünkü huzur icinde yasamak budur iste. Kendimize düsman yarata yarata nereye varacagiz ?
Bize esitlik lazim her konuda.
Ama her konuda. esitlik oldugu sürece kavga etmek icin bir neden olmazki ? Tipki Avrupa gibi !
Mesela, aleviler Cem evi istiyorlar, yapin olsun. Neden bu problem oluyor ? Her dine ve mezhebe saygili olmaliyiz. Bu sene ne Kadar cok Yezitler öldürüldü, tecavüz edildi dünyada, bumudur cözüm ?
Yani artik bu asiri korkakliklari birakip, iyimser ve bariscil olmaya bakalim. Biz bir bütünüz, bunu 90 % kürtlerde öyle düsünüyor.
HDP`de birde cok hosuma giden bir sürü kadin milletvekilleri olmasi.
HDP 268, CHP 103, AKP 99, MHP 58 kadin aday gösterdi. Bu bile beni cok umutlandiriyor. Sunu gösteriyorki artik kürt kökenli türkler bazi seylerin üstüne gitmeye niyetli. Kadinlarin oldugu yerde baris olacagina eminim.
Aaaaahhh keske Atatürkcüyüm diyip yillardir hic bir sey yapmayanlarda bunlardan bir örnek alsa.
Bende Atatürkcüyüm ama böyle faal bir parti simdiye kadar görmedim.