Demir eksikliği çok kötüyüm :((

gokce41

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2016
3.736
7.548
158
30
Küçüklüğümden beri sürekli demir eksikliğim var tedavi oluyorum yine düşüyor. Sanırım şuan en kötü durumumdayım o kadar ki ağlıcam artık herkes mıymıylık yaptığımı düşünüyor ama çok kötüyüm
Ayakta duramıyorum halsizlik çok fazla çarpıntım var göğsüm daralıyor. Gözlerim kayıyor artık baygın baygın bakıyorum ve sanki düşüp bayılacakmış hissim var midem bulanıyor iştahım yok ağız kuruluğum var napıcam öneriniz var mı (

Dalak ye.. kan verseler sana olmazmi damardan ?
Tam olarak kan olmuyor eksik olan aslında. Kanın içindeki demir eksik. Bu şekildeki birine kan vereceklarini sanmam. Benim de yıllardır demir eksikliğim var, düştükçe ilaç veriyor doktorlar. Dalak yemek iyi geliyor gerçekten. Bir de pekmezler iyi diyorlardı.

Dalak yiyebilirim ama pekmez olmaz bir de pre diyabet çıktı başıma daha yeni öğrendim kurudum gittim iyice

Cok gecmis olsun ama mutlaka ilaclarinizi düzenli ve en az 3 kutu olmak üzere başlamalisiniz.Burdan ilac adi vermek asla istemiyorum ,bende de vardi önce klasik bilinen bir ilaci verdi dr ,sonra bir arkadasim o ilacin cook uzun sürede yukselttigini kendi doktorunun verdigi ilaci söyledi bana onun cok iyi geldigini de..Tekrar dra gittim ,arkadaşımın söyledigi ilaci doktoruma danistim ve yazdi bana da.3 ay sonra cok şukur yukseldi mutlaka ilac icmeniz gerekiyor ..umarim icebilirsiniz.Ben sabah ac karna az limonlu su ile aliyorum,30 dk sonra kahvalti ediyorum.en iyi kullanim sekli böyle

İğne yaptırabilirsin. Çözüm aramalısın böyle olmaz. Bende de kendimi bildim bileli aynı durum var. Neyle beslenirsem besleneyim takviye almadan olmuyo.
Sebebinin aşırı adet kanaması olduğu düşünülüyodu,hamile kalınca emin oldum. 4 aydır adet olmuyorum değerlerim harika :)

Evet dogru söyluyorsunuz kadinlarda yogun adetten oluyor cogunluk olarak.Benim de ondan oldu.Lohusalikta da olabiliyor.Takip edin dogum yapinca mutlaka.Allah hayirlara kucaginiza aldirsin sizin de

Ne güzel imrendim doğrusu alabilsem keşke ben de..

Yatıyorum şuan zor nefes alıyorum ayağa zaten kalkamıyorum acile gitsem bişeyler yaparlar mı toparlanmam için

Ne güzel imrendim doğrusu alabilsem keşke ben de..
Bunun icin de mutlaka ic hast uzm gidin danişin.Icemediginizi söyleyin.Belki ilaci almadan önce mide bulantısı önleyici ya da mide koruyucu verir ve başlangicta böyle baslarsiniz daha sonra alisirsiniz diye düşundüm ama dr a danisin illaki .yoksa böyle haksizlik,isteksizlik,baş dönmeleri gecmiyor.yollarda agaclara tutunarak yürüdügumü biliyorum.Üzerine gidin lütfen,ihmal etmeyin.Yaşam konforunu cok etkiliyor ayrica da ciddi bir rahatsizlik.tekrar gecmis olsun.

Aynı problem bende de var ben 2018 öncesi yıllarda sürekli bayılma problemi yaşıyordum adım attığım yerde fenalaşıp bayılıyordum özellikle otobüslerde bayılmak hiç hoşuma gitmiyordu doktora gidiyorduk Demir eksikliği ile ilgili hiç test yapmıyorlardı başka ilaçlar yazıp gönderiyorlardı sonra başka doktora test yaptırdık ama O zaman kan testlerinden anlamıyoruz artık doktora gide gele uzman olduk o doktor bana hiçbirşey yok pekmez yesin geçer dedi neyim olduğunu bile söylemedi bende başladım yemeye hiç bir şey değişmedi en sonunda Bezmialem gittik doktor hemen gözlerimden anladı ama yine de kan testi yapalım dedi guatra şeker vs de bakıldı ortaya anemi çıktı ve bana ilaç yazdı +2 değerlikli Demir ben bundan 4 paket kadar kullandım aşırı mide bulantısı kusma yapıyordu çok zor içiyordum hastaneye gidip gelmek benim için çok zordu ailem çalışıyor ben giderken bayılma problemi yaşıyordum test sonuçlarıma internet üzerinden bakıyordum HGB yükselmiş Demir yükselmiş ha iyileştim deyip ilacı bıraktım gerçekten hiç olmadığım kadar iyiydim meğerse arada birde Ferritin varmış ondan hiç haberim yok en son Feritin yani Demir deposu yükseliyormuş ben tedaviyi yarım bırakmışım 2018 Kasım ayında bu sefer başka şikayetle sağlık ocağında yaptırdığım testle yine değerlerim düşük çıktı o zamandan beri ilaç kullanıyorum sürekli ilaç değiştirdim üçüncüyü kullanıyorum biri hamilelere verilen ferro sanol duadel ilacı 5 ay kadar kullandım bir gram yükseltmedi ikincisi ferrozinc çok güzel yükseltti ama kapsül yutmaktan bıktım doktora dedim bunun şurubu yokmu kaşık yazayım dedi şimdi bu formülü kullanıyorum içimi çok kolay mide bulantısı yapmıyor bazı kişiler diyor ki Demir eksikliği anemisi olunca 2 ay iç ilacı geçer maalesef geçmiyor HGB çok kısa sürede doluyor insanlar iyileştim sanıyor Ferritin in dolmadan iyileşmiyorsun tekrar başa sarıyorsun onun dolması da iki ayda olmuyor iki sene sürebiliyor o yüzden bu değer çok önemli senin demir depon Ferritin dolmasına rağmen mi tekrar düşüyor. Birde çok hızlı yükselten ilaçtan da hızlı yükseltiyor ısırgan çayı fakat şöyle bir sorunu var plt değerin düşükse kullanamıyorsun daha da düşürüyor ama plt değerin yüksekse 15 günlük kürler halinde uyguluyorsun plt tekrar yükselince tekrar başlıyorsun çok hızlı yükseltiyor bu arada bana pekmez iç diyen doktorun yaptığı tahlil sonucum temizlik yaparken elime geçti Ferritin değerim 1 çıkmış düşünün artık ilaç yazmaya üşenmiş bana yada hiç bilgisi yokmuş şaştım kaldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…