• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DEHB

Siyahaura

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2019
643
1.109
113
İstanbul
Merhabalar
Bugün psikiyatrist 6 yaşındaki oğluma dehb teşhisi koydu ve Rit...n ismindeki ilaci yazdı. Cocugunda kullananlar yaşadıklarınızı anlatır mısınız ve kırmızı reçete olduğu için ileride bir problem oluyor mu? Öyle çok görüş okudum ki kafam çok karıştı vermek mi vermemek mi? Sizin tecrübeleriniz neler?

Teşhisin doğruluğundan şüphe ediyorsanız başka bir doktora daha götürürsünüz, ilaç zaten yazılmış sistemde verseniz de vermeseniz de teşhisi ile o ilaç görünecek. Durduk yere de bir doktorun ben ilaç yazacağını düşünmüyorum. Her görüşü okumaya gelince evet fikir edinin , öğrenin çok güzel ama her çocuk da kendine özeldir. Benzer şeyler olacağı gibi farklı durumlar da etken. Tüm aile ve çocuklar moda mod birbirinin kopyası değil ki her fikir görüş uysun. Çocuğunuza kıyamamanız çok normal annesiniz ve korumak istiyorsunuz.
Bir başka doktora daha götürüp teyit edin durumu, başkaları psikolog değil, psikiyatrist değil. Burada herkes fikir beyan eder çocuğunuzu gözlemleyen sizsiniz ve götürdüğünüz doktorlar veya uzmanlar.. Tahmin üzerine söylenenler mi doktor mu deseniz şahsen ben doktorun dediğini baz alırım, şüphem varsa başka uzmana daha götürürüm. Yarın ileride çocuğa daha büyük hayatında zorluk oluşturmadan yapılması gereken neyse tedavi manasında bence yapılmalı. Kötü bir şey değil aldığı teşhis. Hayatını zorlaştırmasın diye alıp şüphe duyduğunuz içn doktora gittiniz zaten ki bu sonuçtasınız, sakin kalın. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu alan ilk çocuk sizinki değil. Aksine sevinin teşhisi erken kondu hayatı ve eğitim hayatı belki de bu sayede çok güzel gidecek. İlerde ilaca bile gerek kalmayacak.

İlacı biliyorum ama hiç kullanmadım. 6 yaşındaki bir çocuğun ilaç kullanması ne kadar doğru bilemedim lakin doktor söylediyse bence evladınız kullanmalıdır . Eğer hala korkunuz varsa veya doktordan, teşhisten memnun kalmadıysanız başka bir doktora görünmeniz iyi olur .

Doktordan ve teshisten eminim çünkü zaten bebekliginden beri benim suphelendigim bir seydi. Bu durumu yaşayan bu ilacı kullanan kişilerden neler yaşadıkları ile ilgili bilgi almak istiyorum.

Merhaba henüz teşhis alamayacağı için götürmediğim fakat şüphelendiğim 4 yaşında bir oğlum var. Sizin şüphelendiğiniz ve sizi uzmana götüren davranışlar neler oldu acaba bilgilendirir misiniz?

Merhaba henüz teşhis alamayacağı için götürmediğim fakat şüphelendiğim 4 yaşında bir oğlum var. Sizin şüphelendiğiniz ve sizi uzmana götüren davranışlar neler oldu acaba bilgilendirir misiniz?
Bebekliginde çok aglamasi çok hareketli olması, sonrasında yine çok hareketlilik dikkatsizlik yasitlariyla dikkat gerektiren oyunları oynayamama çabuk sıkılma, sonra okul döneminde ogretmenin geri dönüşleri oldu. Sıkıldığı , yerinde oturması gereken zamanda kalktığı başka şeylerle oyalandigi soylendi. Genel olarak çok konuşuyor ve çok dikkatsiz şu anda.

Bebekliginde çok aglamasi çok hareketli olması, sonrasında yine çok hareketlilik dikkatsizlik yasitlariyla dikkat gerektiren oyunları oynayamama çabuk sıkılma, sonra okul döneminde ogretmenin geri dönüşleri oldu. Sıkıldığı , yerinde oturması gereken zamanda kalktığı başka şeylerle oyalandigi soylendi. Genel olarak çok konuşuyor ve çok dikkatsiz şu anda.
Bende benzer konulardan endişeliyim karşıt gelme bozukluğu ve dürtüsellik eşlik etmekte bizde diye düşünüyorum fakat bu sene okula başladı ve masa başı etkinlikleri yapıyor olması öğretmeninin bu konuyla ilgili bir şey söylememesi bir nebze içimi rahatlattı.

Size bir psikoloğu tavsiye edeceğim kendisi dehb li ve dehb li çocuklarla çalışıyor. Bu konuda çok güzel videoları açıklamaları oluyor. Size bir nebze yardımcı olur belki hem youtube kanalı var hem instagramdan da bilgilrndirme yapıyor.

Size bir psikoloğu tavsiye edeceğim kendisi dehb li ve dehb li çocuklarla çalışıyor. Bu konuda çok güzel videoları açıklamaları oluyor. Size bir nebze yardımcı olur belki hem youtube kanalı var hem instagramdan da bilgilrndirme yapıyor.

Tesekkurler bakacağım mutlaka

İlacı bilmiyorum.
Oğlum dehbli, ilaca karşı olma durumu zorluk yaşayana kadar.
İdare edebilirken ben de karşıydım, idare edemediğimiz noktada çocuk daha fazla zarar görmesin diye mecbur başladık.
Kafanıza takılan bir şey varsa bir psikiyatriste daha götürebilirsiniz, biz öyle yapmıştık.

Merhabalar
Bugün psikiyatrist 6 yaşındaki oğluma dehb teşhisi koydu ve Rit...n ismindeki ilaci yazdı. Cocugunda kullananlar yaşadıklarınızı anlatır mısınız ve kırmızı reçete olduğu için ileride bir problem oluyor mu? Öyle çok görüş okudum ki kafam çok karıştı vermek mi vermemek mi? Sizin tecrübeleriniz neler?
Biz 2 yıldır tedavi görüyoruz.Öncelikle şunu soyleyim hastalığı ciddiye alın ama gözünüzü de korkutmayın. Kendi ruh halinizi iyi tutmaya özen gösterin ki çocuğunuza sabırlı olabilin. Uzun bir yol bugün yarın geçecek bisey değil şekil degistirek sadece.Olabildigince farklı kaynaktan okuyun bilgilenin.İlaclar her çocukta farklı etki eder bunu siz deneyerek bulacaksınız.Ritalin etki suresi en kısa olanıdır.( 4 saat) .Yan etki olarak sinirlilik ,iştahsızlık en çok gorulenlerdir. Bu hastalıkta çok fazla piyasada paranızı almak için bilimsel olmayan şeylerle karşılaşabilirsiniz.Degisik takviyeler,uygulamalar onlara itibar etmeyin sadece doktorunuzu dinleyin.(güven veren ilgili bir doktor bulmakta çok onemli).İlerde polislik,askeriye gibi alanlarda sıkıntı oluyormuş zaten bu meslekleri yapmaması en güzeli çünkü sinirlilik hali devam edebilir yetişkinlikte. Sorunuz olursa başka bana özelden de yazabilirsiniz.

Back