- 27 Haziran 2018
- 2.537
- 2.394
- 27
-
- Konu Sahibi 777mutluluk
ne güzel o zamanHocam ben hata yapmadım.
erkekler annelerine benzer kadınları tercih ederler.Annesi ataerkil bir zihniyete sahipse o da benzer zihniyete sahip bir kadınla evlenmek isteyecektir.Annesi öyle yetiştirse bile yetişkin olduklarında bunların etkisinden kurtulabilirler. Evlendiklerinde de eşleri bir dediğini iki etmezse bu böyle sürer gider. Kadınlar hemcinslerini feci şekilde manipüle ediyor, kötü davranıyor. Ama iş erkeklere geldiği zaman bir dediğini iki etmiyor. İlginç.
doğru adamı seçmek güzel bir şey,umarım bir gün bunu başarırım.Yani bu zihniyet yok herkeste.Eş kişisini doğru seçmek lazım.
Aileni seçemiyorsun ama nereden baksan 40 50 sene beraber yaşayacağın adamı seçebilirsin.Üstünede evlatlarını rahatsız olduğun çerçeveden uzak bir zihniyetle yetiştirirsin.Biz değişiriz toplum değişir.
Çok modern kadınlar görüyorum, giyimiyle, yaşayış tarzı vs ama iş erkeklere gelince bir dediğini iki etmiyorlar. Hemcinsine gelince iş yerinde, evde, her yerde mobbing. Kadınlar anneleri tarafından bile mobbinge uğruyor. Hani bunu cahilliğe vuranlar oluyor "bilmiyor" gibi ama hiç öyle değil, okumuş kadınlara bir bakın etrafınızda erkek egemen sistemi besleyen bir çok kadın göreceksiniz.erkekler annelerine benzer kadınları tercih ederler.Annesi ataerkil bir zihniyete sahipse o da benzer zihniyete sahip bir kadınla evlenmek isteyecektir.
Genel bir durumdan bahsediyoruz,siz yaşamıyorsunuz diye yaşayan kadınları görmezden mi gelelim?Ay herşeyi genellemeyin lütfen ya bende kadınım ne eziliyorum ne kocamın tarafına hizmet ediyorum. Siz kendinizi ezdirmesseniz kimse birşey yapamaz.
Görüyorum maalesef gördükçe de üzülüyorum.Çok modern kadınlar görüyorum, giyimiyle, yaşayış tarzı vs ama iş erkeklere gelince bir dediğini iki etmiyorlar. Hemcinsine gelince iş yerinde, evde, her yerde mobbing. Kadınlar anneleri tarafından bile mobbinge uğruyor. Hani bunu cahilliğe vuranlar oluyor "bilmiyor" gibi ama hiç öyle değil, okumuş kadınlara bir bakın etrafınızda erkek egemen sistemi besleyen bir çok kadın göreceksiniz.
Genelleme yapmıyorum ama çok var, diğer taraftaki kadınlar bu sistemin altında mücadele etmeye çalışıyor.Görüyorum maalesef gördükçe de üzülüyorum.
Ay herşeyi genellemeyin lütfen ya bende kadınım ne eziliyorum ne kocamın tarafına hizmet ediyorum. Siz kendinizi ezdirmesseniz kimse birşey yapamaz.
umarım bir gün tüm kadınlar olarak bilinçleniriz.Genelleme yapmıyorum ama çok var, diğer taraftaki kadınlar bu sistemin altında mücadele etmeye çalışıyor.
Özgürlüğün de bir bedeli var kesinlikle.Hiçbir şey bedelsiz olmuyor.Bir kitaptan cok cok sev digim bir bolumu paylasayim:
‘öğrenmeye başladığı şey aslında özgürlüğün yüküydü. özgürlük ağır bir yüktür, ruhun yüklenmesi gereken büyük ve garip bir sorumluluk. kolay değildir. verilen bir armağan değil, yapılan bir seçimdir; bu seçimde zor bir seçim olabilir. yol, yukarıya, ışığa doğru çıkar; ama yüklü yolcu oraya hiçbir zaman varamayabilir.’ (Ursula Le Guin - Atuan Mezarlari s.146)
Bu alintiyi KK da neredeyse bu tarz acilan konularin hepsine koyuyorum sanirimAma tam olarak gorusumu aciklayan bir soz. Kadin ozgur olmak istiyorsa yukunu yuklenmeli. Aman Ali Riza Bey, agzimizin tadi kacmasin diyerek kimse ozgur olamaz.
Evet esitsizlikten yakinirken, biliyoruz ki bir cok kadin da ozgur olmanin getirecegi kendi kararlarini verme ve de bunlarin sorumlulugunu ustlenme yukunu yuklenmekten kaciniyor.
Değişim dönüşümü sağlayacak olan biz değiliz, yeterince mantıklı ve adaletli düşündüğümüz kanaatindeyim çoğu konuda. Erkekler kendilerine çeki düzen verecekler başka yolu yok. Beraber olduğu kişinin kendi malı olmadığını, bu kişinin kendine ve ailesine köle olarak gelmediğini, istediği zaman ezip büzemeyeceğini, elini kaldıramayacağını vs vs bilip anlamaları gerekiyor. Kadınlar ne kadar bas bas bağırıp bunların olmaması gerektiğini söylese de erkekler bunu uygulamadığı sürece bir etkisi olmaz. He biz kadınların yapacağı tek şey kendini ezdirmemek, haklarını savunmak ve en önemlisi kendi çocuklarını böyle eğitmemizdir. Başka türlüsü sadece boşa kürek çekmek olur.toplumu biz kadınlar oluşturuyoruz çünkü.Değişim ve dönüşümü başlatacak olan bizleriz.Erkekler bu döngüden memnun,değiştirmeyecekler.Bizler hatalarımızı bulursak ancak dönüşüm gerçekleşir.
Haklısınız,kadınlar olarak haklarımızı savunmayı,hakkımız olanı almayı öğrenmeliyiz.Değişim dönüşümü sağlayacak olan biz değiliz, yeterince mantıklı ve adaletli düşündüğümüz kanaatindeyim çoğu konuda. Erkekler kendilerine çeki düzen verecekler başka yolu yok. Beraber olduğu kişinin kendi malı olmadığını, bu kişinin kendine ve ailesine köle olarak gelmediğini, istediği zaman ezip büzemeyeceğini, elini kaldıramayacağını vs vs bilip anlamaları gerekiyor. Kadınlar ne kadar bas bas bağırıp bunların olmaması gerektiğini söylese de erkekler bunu uygulamadığı sürece bir etkisi olmaz. He biz kadınların yapacağı tek şey kendini ezdirmemek, haklarını savunmak ve en önemlisi kendi çocuklarını böyle eğitmemizdir. Başka türlüsü sadece boşa kürek çekmek olur.
Aslında bırakın yemek yapmayı ve ev işlerini bölüşün.Bir gün o bir gün siz bir gün ortaklaşa.Payşaılmadıkça her şey kadının üstünde kalıyor.Kesinlikle katılıyorum. Erkek anneleri ve babaları çocuklarına iyi örnek olmalılar. Ev işlerinde yardım etmeli çocuk da. Baba da. Sorsan benim eşim yapıyor mu hayır. Çünkü anne ve babasından öyle görmüş. Bir de değişik yemekler yapmıyorsun diyor. Benim de sinirlerim patlıyor. Yapmıyorum diyorum. Git dışardan değişik yemekler istersen ye diyorum. Akşama koştur koştur işten gel direk mutfağa git. Bir de değişik yemek istiyor beyefendi. Konu açınca yazayım dedim. Ev temizliği ise ben yapalım demeyince yapmaz. Gerek yok der. Ah ah evlenmeden önce sözleşme imzalamak lazım.
tüm kadınlarımız böyle olur inşallah.Bir kadin iyi bir egitim alir, meslek sahibi olup ekonomik anlamda ayaklarinin uzerinde durursa, arkadas ve sosyal cevresini dogru secerse,ikili iliskilerde kendi sosyo kulturel konumuna uyan insanlari tercih ederse gayet de mutlu ve tatminkar bir hayat surebiliyor.