Değişmeyen Zihniyet,Yıpranan Kadınlar

katılıyorum,eşitlik için bir araya gelinmeli.

Ama hatayı biz yapıyoruz zaten. Neden biliyor musunuz bu durumlarda bizi suclayanlara "he he öyle defol ezik seni" demedigimiz için.
Ben birkaç defa söyledim bunu sonradan akıllanınca , çok çok rahatladım

Tabi ki aileden geliyo. Kiz cocugu sunu yapmasin ayip denirken erkek cocugu istedigini yapabilir algisi olusturuyolar kendi elleriyle canavar yetistiriyolar..
Aileden gelmesi de bahane değil ama. herkes buyudukten sonra kendinden baslasa degismeye biraz kadinlar da deger görürdü.
Evlenen kadin da her seyi alttan alirsa aman kocam dinlensin ben yemek hazirliyim o da bi ucundan tutmasin derse bu zihniyet böyle devam eder. Cunku cocuk da kendi ailesini rol model alir.
Ama umudum var kadinlar biraz daha eskiye nazaran gelistiriyo kendini eskisi kadar kotu degil.. inanmak istiyorum bu zihniyetin son bulcagina.

Katılıyorum . Öyle de denedim . Benim annem hem çalışıp hem yemek ve ev işi yapardı diyor. Tek çocukla bu sıkıntılar var. Bir de iki ve üç çocuk olup da sıkıntı yaşayanlar var. Çok zıtlaşıyoruz. Ki ben kova Burcu yum. Kafamın dikine giderim. O benden daha dik

ben de inanmak istiyorum.Eskiye oranla çalışan,okuyan,boyun eğmeyen kadınlarımız daha fazla.Bir yerde değişim başlayacak illaki.

Ama hatayı biz yapıyoruz zaten. Neden biliyor musunuz bu durumlarda bizi suclayanlara "he he öyle defol ezik seni" demedigimiz için.
Ben birkaç defa söyledim bunu sonradan akıllanınca , çok çok rahatladım
Valla kimseye eyvallahım yok şu hayatta çevremdeki herkes de bilir ne ekersen onu biçersin etkiye tepki modunda yaşıyorum bana saygı duyarsan saygı görürsün diyorum buna eşim ailem hepsi dahil aman kocamdır modunda degilim herkes üstüne düşeni yapacak öyle herşeyi karşıya atmak yok ha kocamı el üstünde tutarım ama bunu hak ettiği içindir ters bişey yapınca alacağı tepkiyi bilir kimsenin kölesi degiliz kimseye mecbur degiliz istedigim de yapamayacağım şey yok erkeklere bagımlı olmak onların herşeyine eyvallah demek için bir sebep göremiyorum ben

Toplum kültürü yüzyillardir var olan ve kültleşmis bir olgudur. Bunu degistirmek anne baba adaylarinin egitilmesiyle olabilir ancak ki bu var olan ve kökleşmiş ataerkil yapinin silinmesi demek. Ee bu ne kadar mumkun sizce bizim toplumumuzda ?
Yuzdeye vurursak cok az bir azinlik yapiyor zaten yapacagini, erkek cocugunu ona gore yetistiriyor.

kiminle çok zıtlaşıyorsunuz?

İnsanların merkezinde toplumun itelediklerinin olması tam sebebi bu.
Hayatının merkezine ilk önce ''ben'' i koyabilen kadınlar eminim bu durumda değildir.

Önce kadınkendi kıymetini bilecek,ne güzel yazmışsınız.Önce ben diyeceğiz kesinlikle.

Kendine değer yok. Kadinlar erkeklerin herseyini kabullenmeye meyilliler.
Erkeklerin sacma spaan davranişlarina hep bir bahane bulma ve yandaş toplama derdindeler.

Adam aldatsa bile "amman aldatmayan mi var herkesin eşi aldatir, aldatmayan daha firsat bulamamiştir" diyen bunu nirmalleştirmeye calisan kadinlar gordum burada da çoook var onlardan.

Kocalarinin, sevgililerinin butun sacma sapan davranişlarina "yapmayan erkek yok" diyorlar aksini soyleyen "hayir şöyle de erkekler var" diyene de kiziyorlar ve inanmiyorlar bi de.

Bunlara müstehak aslinda. Ellerindekini bu kadar kabullenmeye meraklilarsa yapacak birsey yok.

birini bulunca bırakmak istememek sanırım çoğumuzda var.Onu bırakmamak için o kadar çok içimizdeki sesi susturuyoruz ki,sonrada kendimize yabancı oluyoruz.Kendi benliğimizi unutuyoruz.

birini bulunca bırakmak istememek sanırım çoğumuzda var.Onu bırakmamak için o kadar çok içimizdeki sesi susturuyoruz ki,sonrada kendimize yabancı oluyoruz.Kendi benliğimizi unutuyoruz.

Kadın seçendi, seçilen konumuna düşürdüler, bu kadar yapişacak ne varsa artik.
Ben de demiyorum ki en ufak kusur da hemen ayrilinsin, biz kadinlar da kusursuz degiliz mevzu kusursuz adami bulmak değil ama bazi cizgiler var işte...

Kendimizden uzaklaştıkça o kırmızı çizgilerimizde belirginliğini yitiriyor,sanırım tüm mesele kendi benliğinden uzaklaşmamak.

ben de inanmak istiyorum.Eskiye oranla çalışan,okuyan,boyun eğmeyen kadınlarımız daha fazla.Bir yerde değişim başlayacak illaki.
Bu bizim şahsi yapabileceğimiz bir şey değil.
Eşit haklara sahip değilken, birey olarak kazanım sağlasak ne olacak?
Kurumsal bir şirket, etek boyu hakkında kıyafet yönergesi koyduktan sonra ister ceo olun, neye yarar?
Yine o çarkın içindesiniz, yine sınırınız belirleniyor.

Günlük küçük hayatlarımızdan çok öte düşünmek lazım.
Yok kocaymış babaymış değil, bambaşka bir dünya düzeninden söz ediyoruz.

Ben kendim için yaşıyorum. Çocuklarım eşim ailem hepsi benim için coook kıymetli. Ama kendim için yaşıyorum. Önce kendim iyi olmalıyım.
Ben ilerde saçımı süpürge ettim diye kendimi yemek istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…