- 27 Haziran 2018
- 2.537
- 2.394
- 27
-
- Konu Sahibi 777mutluluk
Bunu sorguluyorsun ama cümlen yine kadınlar olarak nerede hata yapıyoruz olarak bitiyor sen bile hatayı kadında arıyorsun toplum olarak bu zihniyetten kurtulamıyoruz işte kadın bile kendini haksız görürken nasıl düzeltebiliriz bilmiyorumSevgili KK kadınları,umarım iyisinizdir.Toplumda gözlemlediğim bazı durumlar var.Okul bitince daha rahat düşünme imkanım oldu.Toplumumuzda neden kadınlar güçsüz görülüyor,hep ikinci planda?Eş ailelerine bakmak neden kadının görevi gibi algılanıyor?Ev işleri,çocuk bakımı,işte çalışmak derken kadının perti çıkarken erkekler yan gelip televizyon izlemeyi,eve biraz olsun para getirmeyi büyük bir şeymiş gibi görebiliyorlar?Erkekler aldatınca binlerce kılıf bulunurken kadınlar namusuzlukla suçlanıyor?Üstelik erkeğin aldatması eşinin bakımsızlığına,sivri diline bağlanıp yine kadın suçlu çıkartılıyor.Kadın hep daha bakımlı,erkeği hep elinde tutması gereken,eşin ailesine yaranmak için susan,her türlü hizmeti yapması gereken bir varlıkmış gibi görülüyor.Ya kadının kendi istekleri,hayalleri,bedeni bu döngüde eriyip gidiyor.Geriye koca bir "keşke kendim için yaşasaydım" pişmanlığı kalıyor.Kadınlar olarak nerede hata yapıyoruz?
Ağzınıza sağlıkBunu sorguluyorsun ama cümlen yine kadınlar olarak nerede hata yapıyoruz olarak bitiyor sen bile hatayı kadında arıyorsun toplum olarak bu zihniyetten kurtulamıyoruz işte kadın bile kendini haksız görürken nasıl düzeltebiliriz bilmiyorum
toplumu biz kadınlar oluşturuyoruz çünkü.Değişim ve dönüşümü başlatacak olan bizleriz.Erkekler bu döngüden memnun,değiştirmeyecekler.Bizler hatalarımızı bulursak ancak dönüşüm gerçekleşir.Bunu sorguluyorsun ama cümlen yine kadınlar olarak nerede hata yapıyoruz olarak bitiyor sen bile hatayı kadında arıyorsun toplum olarak bu zihniyetten kurtulamıyoruz işte kadın bile kendini haksız görürken nasıl düzeltebiliriz bilmiyorum
çok doğru.O yüzden nerede hata yapıyoruz diye sordum.Bu tarz erkekler aslında yine bir kadının eseri.Bu nedenle önce kadınlar olarak biz bilinçlenmeliyiz.Kadınlara bunlari yapanlar da yine bir annenin oğlu. Yani ne dersek diyelim kadina karşı bu kadar acimasiz bu zihniyet yine kadinlarin ürünü aslinda, ahlak aileden gelir çünkü.
erkek çocukları yetiştirme tarzimizi değişmemiz lazim en başta.
Konu sizin anneniz gibi annelerde başlıyor.Sevgili KK kadınları,umarım iyisinizdir.Toplumda gözlemlediğim bazı durumlar var.Okul bitince daha rahat düşünme imkanım oldu.Toplumumuzda neden kadınlar güçsüz görülüyor,hep ikinci planda?Eş ailelerine bakmak neden kadının görevi gibi algılanıyor?Ev işleri,çocuk bakımı,işte çalışmak derken kadının perti çıkarken erkekler yan gelip televizyon izlemeyi,eve biraz olsun para getirmeyi büyük bir şeymiş gibi görebiliyorlar?Erkekler aldatınca binlerce kılıf bulunurken kadınlar namusuzlukla suçlanıyor?Üstelik erkeğin aldatması eşinin bakımsızlığına,sivri diline bağlanıp yine kadın suçlu çıkartılıyor.Kadın hep daha bakımlı,erkeği hep elinde tutması gereken,eşin ailesine yaranmak için susan,her türlü hizmeti yapması gereken bir varlıkmış gibi görülüyor.Ya kadının kendi istekleri,hayalleri,bedeni bu döngüde eriyip gidiyor.Geriye koca bir "keşke kendim için yaşasaydım" pişmanlığı kalıyor.Kadınlar olarak nerede hata yapıyoruz?
o yüzden ben de değişimi annemden başlatacağım,bunun için zaten savaşıyorum.Umarım siz de benzer bir mücadele verebilirsiniz.Konu sizin anneniz gibi annelerde başlıyor.
Erkek evladının her dediğini yapan, kız evladından üstün tutan, abine hizmet et tarzı yetiştiren, erkek dediğini şöyle yapar böyle yapar diyen, oğluna prens muamelesi yapıp bir bardağı bile mutfağa götürtmeyen, kimseleri oğullarına layık görmeyen göremeyen annelerde suç.
Orayı çözsek belki gerisi gelir.
Karşındaki insan yanlış düşünüyor ve sen hatanın kendinde oldugunu düşünüyorsun öyle mi her erkek böyle degil bu şekilde olanı da degiştirmeye çalışmak sadece beyhude bir çabadan ibaret eşşek altın semer vursan da eşektir öyle geldi öyle gider degişmez bu kafadakiler yapabileceğin tek şey yetiştirecegin çocukları dogruyu ögretmek bu zihniyetten uzak yetiştirmek ancak o zaman bir adım atmış olabiliriz ama suçu kadında aramaya bir son ver önce zira kendi zihniyetinde bile kadını suçlu eksik görürsen ilerleyemezsintoplumu biz kadınlar oluşturuyoruz çünkü.Değişim ve dönüşümü başlatacak olan bizleriz.Erkekler bu döngüden memnun,değiştirmeyecekler.Bizler hatalarımızı bulursak ancak dönüşüm gerçekleşir.
Ne çevremde ne ailemde böyle bir kadın var ne de kendim böyleyim. Yaşam standartları ve eğitim seviyesinden ziyade kendini yetiştirmişlikle alakası olduğunu düşünüyorum. İmkanları doğrultusunda kendini yetiştiren bir kadın bunları yaşamayacaktır. Şöyle ki bunları yaşaması için gereken ikinci unsur erkektir. Donanımlı olan kadının tercihleri de bunları yaşatacak bir adam seçme doğrultusunda olmayacaktır.Sevgili KK kadınları,umarım iyisinizdir.Toplumda gözlemlediğim bazı durumlar var.Okul bitince daha rahat düşünme imkanım oldu.Toplumumuzda neden kadınlar güçsüz görülüyor,hep ikinci planda?Eş ailelerine bakmak neden kadının görevi gibi algılanıyor?Ev işleri,çocuk bakımı,işte çalışmak derken kadının perti çıkarken erkekler yan gelip televizyon izlemeyi,eve biraz olsun para getirmeyi büyük bir şeymiş gibi görebiliyorlar?Erkekler aldatınca binlerce kılıf bulunurken kadınlar namusuzlukla suçlanıyor?Üstelik erkeğin aldatması eşinin bakımsızlığına,sivri diline bağlanıp yine kadın suçlu çıkartılıyor.Kadın hep daha bakımlı,erkeği hep elinde tutması gereken,eşin ailesine yaranmak için susan,her türlü hizmeti yapması gereken bir varlıkmış gibi görülüyor.Ya kadının kendi istekleri,hayalleri,bedeni bu döngüde eriyip gidiyor.Geriye koca bir "keşke kendim için yaşasaydım" pişmanlığı kalıyor.Kadınlar olarak nerede hata yapıyoruz?
Çünkü dünyaya bir birey getiren, o bireyi dünyaya hazırlayan kadın. Erkekler halinden memnun olduğu için bu döngüyü bozmayacaklarına göre değişime önce kadından başlamak gerekiyor. Kadın gelişirse dünya gelişir ya hani, ondan.Bunu sorguluyorsun ama cümlen yine kadınlar olarak nerede hata yapıyoruz olarak bitiyor sen bile hatayı kadında arıyorsun toplum olarak bu zihniyetten kurtulamıyoruz işte kadın bile kendini haksız görürken nasıl düzeltebiliriz bilmiyorum
Kadınlar olarak bizler değerimizi anlayamadık bir türlü.. Tabi hepimiz öyle değiliz konu dışında olanlarımız da var ama maalesef iş kadınlarda bitiyor çok doğru söylemişsiniz bence.. Kadın, aman kocamın gözü dışarı kaymasın şunu yapayım aman kocam ister bunu da yapayım derken hiç demiyor ki bende bunu istiyorum ama yapan yok, kocam da bakımlı olmalı nerden bu hakka sahip olup gözü dışarı kayacak falan filan bunları hiç düşünmüyor..yarın öbür gün aldatılan bir kadın olsun çok üzülüyoruz evet ama kadınlar olarak ilk sorulan soru "acaba kocan seni neden aldattı sende olmayan dışarda olan ne vardı" sorusu değil mi?? Hem kadınlar olarak bu erkekleri de biz yetiştiriyoruz hepsi bu fikirlere annesinin karnında sahip olup doğmuyor.. Biz kadınlar olarak erkek çocuklarımızı yetiştirirken de bu düşüncelerin yanlışlığını, çirkinliğini öğretip, şu kadınları hor görme zihniyetinden uzaklaştırıp ona göre yetiştirelim ki koca adam olduklarında eşlerine daha hassas daha sadık daha iyi birer koca olabilsinler..Sadece eşleri değil kadınlara karşı daha kibar ve daha hassas olabilsinler..Sevgili KK kadınları,umarım iyisinizdir.Toplumda gözlemlediğim bazı durumlar var.Okul bitince daha rahat düşünme imkanım oldu.Toplumumuzda neden kadınlar güçsüz görülüyor,hep ikinci planda?Eş ailelerine bakmak neden kadının görevi gibi algılanıyor?Ev işleri,çocuk bakımı,işte çalışmak derken kadının perti çıkarken erkekler yan gelip televizyon izlemeyi,eve biraz olsun para getirmeyi büyük bir şeymiş gibi görebiliyorlar?Erkekler aldatınca binlerce kılıf bulunurken kadınlar namusuzlukla suçlanıyor?Üstelik erkeğin aldatması eşinin bakımsızlığına,sivri diline bağlanıp yine kadın suçlu çıkartılıyor.Kadın hep daha bakımlı,erkeği hep elinde tutması gereken,eşin ailesine yaranmak için susan,her türlü hizmeti yapması gereken bir varlıkmış gibi görülüyor.Ya kadının kendi istekleri,hayalleri,bedeni bu döngüde eriyip gidiyor.Geriye koca bir "keşke kendim için yaşasaydım" pişmanlığı kalıyor.Kadınlar olarak nerede hata yapıyoruz?