- Konu Sahibi emrasevercan
-
Diğer konudaki son görülme tarihiyle bu üyeliğin açılma tarihi de aynı. O kadar tarafsız cevap verilmiş, insanlar doğruyu yanlışı yazmış ama sabit fikirli. Ben kapılarında paspas oldum ama bir el bezini çok gördüler diye takmış kafayı.Kira gelirleri var ama kayınvalideyle dışarı çıkınca, gelinim ev hanımı belki parası yoktur diye düşünüp harcama yapmıyor diye dert yanıyor.Onun cebinden çıkacak paraya bakıyor.
Kayınvaliden ne fena desinler diye konuyu işine geldiği gibi çeviriyor.
Yanlış alıntıladınız, ben konu sahibi değilim. Sizin yazdıklarınız önceki konusunda kaç defa yazıldı ama yok dinlemiyor. Takmış kafayı kayınvalide ille bana hediye alacak diyor. Bu uğurda kaynına bile hizmet ediyor. Neyse bazısı ipuçlarını fark eder ona göre davranır, bazısı da ateşe elini değdirmeden inanmaz yanacağına.Şaşırmadım canı istemiyor size yapmak.Çünkü bunca yıl da hediye de alınır. Millet neler yapıyor. Bence aranız o kadar da iyi değil. Sizi kullanıyor. Sakın hediye almayıın. Kavga da etmeyin değmez bu konu için. Ama mesafeli olun ve asla taviz vermeyin
Gerçekten üfürükten tayyare...Merhaba hanımlar. Üfürükten teyyare gelebilir size ama benim de kendi çapımda bir derdim var. Açıkçası benim için önemli bir konu olmasa başlık açmazdım ama size gereksiz bir konu olarak gelebilir.
kayınvalidem ile aramda sorun yok. Çok sıkı fıkı değiliz ancak resmi de değiliz. Davetli gider geliriz. Aslında ben cana yakın biriyim ve istesem onunla daha samimi olabilirdim. O da dünden razı. Yalnız maalesef içimden gelmiyor. Çünkü ondan istediğim geri dönüşleri alamıyorum. Yaklaşık 2 senedir evliyim. Kv bana hiç sıfırdan hediye almadı. Düğünde takı takmadı. Çeyrek bile takmadı içinden gelip de. Pazardan ordan burdan dandik bir adet elbezi bile alıp vermiş değil. İlk zamanlar annemle olan ilişkim gibi devam ettim onunla. Kendi annem çarşı pazar gezer illa ki bir şeyler alır. Ben de alırım. Kv de öyle sandım. Misal kendime havlulu mutfak önlüğü alıyorken ona da aldım. Kendime sosluk aldım ona da aldım. Baktım aylar geçti. O bana hiçbir şey almıyor. Bize misafirliğe geliyorlar eli boş, g.tü yaş. İnsan Bakkaldan petibör olsun alır gelirken. Düşünür yani.
Her neyse anladım ki eşimin ailesinde böyle şeyler yok. Bi yere eli boş gidiyorlar. Ufak hediyeleşmeler yok vs.
Eşimin dayısının bir eşi var tam benlik. Kadını çok seviyorum. Ne zaman onlara gitsek mutlaka bana bir şeyler almış oluyor kadın. Mesela bulaşık kurulama bezi. Pazarda 50 lira ama hediye bu arkadaşlar içten gelen bir şey beni inanılmaz mutlu ediyor. Her seferinde kv de yanımızda oluyor. İnsan durur düşünür ben neden gelinime hediye almıyorum der dimi?
Bu akşam da yine dayımızın eşi, kv ve ben oturuyorduk. Yengem gene bir şey almış ben onlara gideceğim için. Bakır sahan. Bak bunu sana aldım dedi. Şaşırdım mahcup oldum ve tabii çok sevindim. Kv de bizi izliyor. O an ona çok gıcık oldum. Ben yengemin değil senin gelininim dimi. insan gelinine bi çöp almaz mı? Yengemin gelini yok. beni hep metheder. kaynanama çok şanslısın hem elinde hem dilinde gelinin var kıymetini bil der. kaynanam da beni sever. evet öyle diyor. o benim gelinim değil kızım diyor. ama o kadar dilde. fakir de değiller hatta dayımlar kaynanamdan daha kötü durumda. bu işler paraya değil gönüle bakıyor.
ben de az önce düşündüm. üzüldüm. keşke kaynanam dayımızın eşi gibi olsa dedim içerledim.
Dayanamadım daha az önce eşime bunu söyledim. dedim ki keşke annen yengem gibi olsa. bugün gene hediye almış bana. annenle öyle bi ilişkim olsun isterdim. bana hiçbir şey almıyor.
peki eşim ne dedi?
o daha kendine bir şey almıyor ki. öyle alışmış bizimkiler. onlarda böyle alışkanlık yok.
hediyeleşmenin alışkanlığı mı olur ki? insanın içinden gelmez mi? kısaca kayınvalideme olan hislerim ölüyor. elimde değil. napsam acaba büyütüyor muyum sizce? boş mu vereyim? o zaman da soğuk davranırım.
Yanlış alıntıladınız, ben konu sahibi değilim. Sizin yazdıklarınız önceki konusunda kaç defa yazıldı ama yok dinlemiyor. Takmış kafayı kayınvalide ille bana hediye alacak diyor. Bu uğurda kaynına bile hizmet ediyor. Neyse bazısı ipuçlarını fark eder ona göre davranır, bazısı da ateşe elini değdirmeden inanmaz yanacağına.
Öfff yeter ya, muhtemelen emekli maaşı ile geçinmeye çalışan insanlar. Düşün şu yaşlı başlı insanların yakasından, takmışınız kadına kafayı.İmkanı olsa kötü olabilir potansiyeli var ama ben karışmıyorum ki :) eşime neden annenin dediği şeyleri alıyorsun vs dersem çok rahat diyebilirim. evdeki halıyı bile kayınvalidem seçmişti. Eşim annem heveslendi o seçsin demişti. seçsin dedim. sandım ki parasını kayınvalidemler verecek :)) meğer sadece halıyı seçmiş. eşim ödedi. geldi serdim geçtim. etliye sütlüye karışmayan kaynana bu mu :))
İnsanlara ayar verme ve kendi doğrularınıza göre hizaya getirme işinden vazgeçerseniz mutlu olursunuz. Onlar da böyle insanlar demek ki, kusur arayıp durmayın.:) neden bu kadar yargılayıcısınız anlamadım. ben kimseye çökmedim. kayınvalidemin parasına da çökmedim. neden kırıcısınız? bu tavrınız konuma uygun değil. bana karşı neden bu kadar acımasız ve yargılayıcısınız? konumda paraya çökme gibi bir şey yok. evlenirken de düğün bile yapmadım para harcamasınlar diye. siz ise böyle yazmışsınız. bu oldu mu şimdi?
esin hakli, boyle sacma sapan seyleri takarsan yakinda gercek dertlerin olur. kadin oglunu yetistirmis, evlendirmis. sen de begenmissin ki aile olmussun. devamli seni nazlamak zorunda degil.Merhaba hanımlar. Üfürükten teyyare gelebilir size ama benim de kendi çapımda bir derdim var. Açıkçası benim için önemli bir konu olmasa başlık açmazdım ama size gereksiz bir konu olarak gelebilir.
kayınvalidem ile aramda sorun yok. Çok sıkı fıkı değiliz ancak resmi de değiliz. Davetli gider geliriz. Aslında ben cana yakın biriyim ve istesem onunla daha samimi olabilirdim. O da dünden razı. Yalnız maalesef içimden gelmiyor. Çünkü ondan istediğim geri dönüşleri alamıyorum. Yaklaşık 2 senedir evliyim. Kv bana hiç sıfırdan hediye almadı. Düğünde takı takmadı. Çeyrek bile takmadı içinden gelip de. Pazardan ordan burdan dandik bir adet elbezi bile alıp vermiş değil. İlk zamanlar annemle olan ilişkim gibi devam ettim onunla. Kendi annem çarşı pazar gezer illa ki bir şeyler alır. Ben de alırım. Kv de öyle sandım. Misal kendime havlulu mutfak önlüğü alıyorken ona da aldım. Kendime sosluk aldım ona da aldım. Baktım aylar geçti. O bana hiçbir şey almıyor. Bize misafirliğe geliyorlar eli boş, g.tü yaş. İnsan Bakkaldan petibör olsun alır gelirken. Düşünür yani.
Her neyse anladım ki eşimin ailesinde böyle şeyler yok. Bi yere eli boş gidiyorlar. Ufak hediyeleşmeler yok vs.
Eşimin dayısının bir eşi var tam benlik. Kadını çok seviyorum. Ne zaman onlara gitsek mutlaka bana bir şeyler almış oluyor kadın. Mesela bulaşık kurulama bezi. Pazarda 50 lira ama hediye bu arkadaşlar içten gelen bir şey beni inanılmaz mutlu ediyor. Her seferinde kv de yanımızda oluyor. İnsan durur düşünür ben neden gelinime hediye almıyorum der dimi?
Bu akşam da yine dayımızın eşi, kv ve ben oturuyorduk. Yengem gene bir şey almış ben onlara gideceğim için. Bakır sahan. Bak bunu sana aldım dedi. Şaşırdım mahcup oldum ve tabii çok sevindim. Kv de bizi izliyor. O an ona çok gıcık oldum. Ben yengemin değil senin gelininim dimi. insan gelinine bi çöp almaz mı? Yengemin gelini yok. beni hep metheder. kaynanama çok şanslısın hem elinde hem dilinde gelinin var kıymetini bil der. kaynanam da beni sever. evet öyle diyor. o benim gelinim değil kızım diyor. ama o kadar dilde. fakir de değiller hatta dayımlar kaynanamdan daha kötü durumda. bu işler paraya değil gönüle bakıyor.
ben de az önce düşündüm. üzüldüm. keşke kaynanam dayımızın eşi gibi olsa dedim içerledim.
Dayanamadım daha az önce eşime bunu söyledim. dedim ki keşke annen yengem gibi olsa. bugün gene hediye almış bana. annenle öyle bi ilişkim olsun isterdim. bana hiçbir şey almıyor.
peki eşim ne dedi?
o daha kendine bir şey almıyor ki. öyle alışmış bizimkiler. onlarda böyle alışkanlık yok.
hediyeleşmenin alışkanlığı mı olur ki? insanın içinden gelmez mi? kısaca kayınvalideme olan hislerim ölüyor. elimde değil. napsam acaba büyütüyor muyum sizce? boş mu vereyim? o zaman da soğuk davranırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?