Defolu almış ve defolu çıktı arasındaki fark

Themiscan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2015
2.642
4.874
Evet bir gün ben de kayınvalide konusu açacakmışım meğer
Şimdi benim kayınvalidem çok saçma şeylere alınan bir insan. Bugüne kadar bana saçma sapan sebeplerle çeşitli tripler attı kimi Zaman aylarca evime gelmedi.
8 aylık hamileyken bir gün evde başım döndü düştüm eşim annesini aramış ( bu arada aynı sokakta oturuyoruz ) kadın hemen geldi. Kapıyı açtım iyi misin dedi başım çok dönüyor dedim. Yapılacak bir şey var mı yok dedim iyi dedi gitti. sonra eşimi aramış neymiş ben onu eve almamışım. Bu böyle doğuma kadar sürdü doğum yaptığım Zaman geldi bu salak vaka unutuldu gitti
Bu tip şeyler. Kendisi kafasında bir şey düşünüyor sonra onun doğruluğuna inanıyor trip atıyor öyle şeyler yapıyor ki delirir insan. Eşim bunu sadece bana yapmadığını herkese böyle olduğunu söylese de ben dayanamıyorum.
Şu an sinirim oldukça tepemde. Pazar günü eşimle denize gidecektik ben de 6 aylık bebeğimin altına bezini bağladım üstüne de tshirt ünü giydiriyorum o tshirt ü görümcem almıştı ve defolu çıktı omzunda yırtık bar. Fark etmemiştir kendisi de Allah var doğduğundan beri bir sürü şey aldı çocuğuma.
Kv: niye yırtık bunun burası
B: anne bunu x almıştı defolu çıktı
Bu andan sonra dehşet surat astı biz de evden çıkıyorduk anladım ben alındığını dedim ki anne yanlış anladın sanırım ben kötü bir şey demek istemedim
- o öyle söylenmez ama ben hoşgörülüyüm.( allahtan hoşgörülü)
Eşim keşke hiç söylemeseydin dedi sanki ben bak senin kızın gitmiş oğluma defolu ürün almış gibi olmuş yani o öyle anlamış. 3 senedir tanıyor beni onu kastetmeyecğeimi anlaması lazım dedim.
Şimdi bugünkü olaya gelelim. Bugün bebeğim sünnet oldu. Sabah hastaneye kv eşim ben gittik gitmeden önce evine geldi kapıdan eşime ver çocuğu deri eşim de hazır değil daha dedi bir kaç kez gir dedi girdi günaydın anne dedim yüzüme bakmadı.
Neyse arabaya bindik hiç ses yok. Çocuğu hazırladık ameliyathaneye aldılar eşim aşağı indi ben ameliyathane önünde ağlıyorum o 10 metre ötede. Bebek çıktı sakinleştirmeye çalışıyoruz falan ne eşimin ne benim yüzüme bakıyor bebeği bir ara yatağa yatırdım geldi aldı çıkardı koridora zaten çok kötü ağlıyor anne yatan hastalar var dedim rahatsız olmasın gel odada sakinleştirelim suratıma bakan yok. Doktor geldi muayene etti gidebilirsiniz dediği an kaptı çocuğu doktorun kucağından indi hastanenin önüne. Daha eşimi çağırmamıştım yarı. Saat uzaktaydı aradım gel diye indim aşağı ben yaklaşıyorum onlara o yüzüme bakmadan kucağında çocuk uzaklaşıyor. Deliridm ya yine bir şey demedim. Yarın saat Ayakta bekledi hastanede bekleyebilecekken Kolları tutmuyor çocuk yamuk duruyor yaklaşıyorum almaya uzaklaşıyor. Bindik arabaya geldik eve ben daha ayakkabılarımı çıkarmadan verdi çocuğu elime ben de evimizin önünde küçük bir alan var onun kapısı var ben de ayağımla ittim kapıyı elim dolu çünkü ve güle gülefalan da demedim. Bir saat sonra geldi kardeşime çocuğu alırcaz sevmeye diyor ben de oddayım kardeşimle konuşuyorlar ben de dedim ki ben şimdi merak ederim sonra alırsınız çekti kapıyı gitti.
Az önce eşimi aramış o bir daha benim evime giremez diye aynı şeyi ben eşimi Arayıp söylemiştim ben zaten ama bir de ne demiş biliyor Musunuz
Ben çocuğu sallıyordum ona karşıdan dedim öyle sözde ben kalkmışım bas bas bağırmışım vermiyorum vermiyorum diye. Hayatta gelemediğim en büyük şey yalan ve iftira. Allahım kafayı yicem gidip evini basıp hakaret edip beddua okuyasım var ne olur beni sakinleştirin
Eşim benle konuşurken benim tarafımda ama galiba onla konuşurken onu tutuyor şüpheleniyorum
Yani kıytırık bir mesele Nasıl böyle bir noktaya gelir bu Nasıl bir kafadır çocuğumun sünnet olduğu gün hiç mi Allah korkun yok ne diye iftira atıyorsun
Nolur beni sakinleştirin

Sana bir abla tavsiyesi.Başarabilir misin bilmiyorum?Başarırsan çok rahatlarsın.Alındığı şeyleri umursama.Yani alındığını farketmemiş gibi davran.Hep normal ol.Aaa alındın mı ben öyle dememiştim gibi açıklamalara bile girme.Eşine de hiç şikayetlenme.O sana gelip ben şundan alındım de se ya da eşine şikayet etse eşin gelip sana sorsa,aaa alınmış mı,ne var bunda hiç farkında değilim de geç.Onun alınmalarını dikkate aldığın sürece,dikkat çekmek için alınacak.Çocuk senin.Eğitimi,yatıp kalkması herşeyi senin sorumluluğunda.Sen çocuğunun dışarı çıkmasına ona gitmesine kendin karar verirsin.İster alınsın ister alınmasın.Tişört defoluymuş.O da sormuş.Defolu dedin.Evet zaten defolu.Alınmışmış niye öyle demişsin hiç umursama.defolu mala defolu denir.

Ayni fikirdeyim. Eşine olayın doğrusunu anlat gerisini boşver. o kendi kendine kudursun dursın. Sen sakin kaldıkça daha çok kuduracak.

Kadının şizofren hastalığı başlangıcı var sanırım öyle insanlara ne laf anlatabilirsiniz nede düşündüğünüzü açıklayabilirsiniz en güzeli sakın olup umursamamak siz büyük tepki verdikçe daha kötü olur diye düşünüyorum.

Eşim de oradaydı bu konuşma sırasında l da benim suçlu olmadığımı biliyor annesinin bugün Nasıl davrandığını da gördü tarafsız kalmaya çalışıyor ama sanmıyorum başarabileceğini

kusura bakmayın ama neden her b.kta kv var

yani denize gidilir kv sünnet olur kv

verin sevelim 6 aylık bebeği ne demek yani

oğlum 6 yaşında şimdiye kadar kimse sevmeye almadı almaya kalkana da anası olmayan bebek bir yere gitmez derim pat diye yani

6 aylık öğlen sünnet olan çocuğu verin diye kapıya geleni de bir daha gelemeyecek hale getiririm

peygamber sabrı var galiba sizde ama biraz da sert yapmak gerekebilir

ne yaparsa yapsın hiç umursamayın sakin olun siz sakin kaldıkça kuduracak eşinizi arar durur siz eşinize şikayetlenmeyin annesi bıktırsın bence siz değil kafanızda rahat olur eşinizde görür zaten kimin huzursuzluk çıkardığını
sadece olan biteni olduğu gibi anlatın ben huzursuzluk laf söz istemiyorum deyin

ben ki herhalde şu forumun en rahat annelerinden biriyim.. çocuklarım istedikleri gün anneanne de kalır, istediklerinde teyzelerine gider umursamam ama ben bile yeni sünnet olmuş 6 aylık bir bebeğin sevilmek maksatlı kucaktan kucağa gezmesine deliririm.. bu çocuk küçük ya da büyük ameliyat geçirmiş bir bebek yahu, verin sevelim ne?

Sert yapmadığım için bunlar oldu galiba
Evet her haltımızda var eşim de kulağımıza küpe olsun bir daha ikimiz gideriz diyor. Ama eşim bana samimi gelmiyor sanki. Annesine sert çıktığını söylüyor ona da inanmıyorum ona da bana sert çıktığını söylüyordur

Benim kızım da 6 aylık. Hastaneden çıkıcaz benim yavrum öyle ağlayacak da benim kucağımdan alıp önden önden gidecek bana vermeyecek öyle mi? Valla kayınvalide demem çeker alırım çocuğumu. Eşim sorarsa da "anan seni alsın kucağına benim çocuğumu değil" derim. Dedim de. Kendini çocuğun annesi mi zannediyor bu kadın? Anlattıklarınızdan sanki hep sizi ikinci planda bırakmaya çalışıyormuş havası sezdim.

O alınıyorsa hiç üstüne gitmeyin kendini önemli bir şey zannetmesin. Alına alına da otursun çocuk gibi her şeye mızmızlanacaksa. Ve asla çocuğunuzu "sevmeye" göndermeyin. Sevecekse gelsin evde sevsin. Benim yüzümü görmeye tahammülü olmayacak kadar da nefret ediyorsa benden sevmesin.

Doğduğundan beri öyle. Sanki kendisi doğurmuş. Bebeğim kolikti mememi almıyordu seni istemiyor diye diye bıraktım memeyi sağarak verdim 3.5 ay. Doğduğunda beni kokumdan tanıyor bu diyordu
-oha babaanneyi tanır mı çocuk doğar doğmaz bir de kokudan tövbe yarabbim
Sevme meselesine gelince ben eşime göndermicem çocuğumu dedim o da o senin değil sen onu babanın evinden getirmedin o bizim çocuğumuz benim söz Hakkı'm yok mu. Akşamları alır arada severler dedi
Ben de sen evdeysen gelsin alsınlar bunların sağı solu belli olmuyor yalan iftira atıyorlar yuvamı yıkarlar sen varken gelsin dedim

Keşke eşiniz sizin tarafınızda olsaydı. Çocuğu eve götürüp sevme ne ya sevmek istiyorsan gelir evinde görür gidersin. Zaten 6 aylık bebek bunu ne yapacaksın kendi evinde? Kendince yine öne çıkmaya çalışıyor. Eşinize söylediğiniz de güzel olmuş. Hatta o götürsün bebeği yarım saat bir saat neyse durup gelsinler çocuk tüm akşam onlarda kalmasın.

Sorun şu ki eşim babasıyla beş yıldır konuşmuyor. Babası düğünümüze gelmedi. Hamileyken bile benle konuşmuyordu. Doğum yaptım gelmedi. Yine ben götürdüm gördü. Seviyor sözde. Alıyor seviyor kucağında. Eşime babası yıllarca şiddet uygulamış eşim çocukluk hayatı boyunca şort giyememiş.
Yine de eşim bu bayram yine barışma teklifinde bulundu. Adam yine kabul etmedi. Yani ne eşim annesinin evine girdi beş yıldır ne de babası bizim eve girdi.

Yaa kötü olmuş. Burada kayınvalidenin arayı yapmaya çalışması gerekirdi ama görüyorum ki onda o potansiyel yok. Belki torun sevgisinden falan yumuşar adam üzüldüm eşiniz adına.

Çocuğum o Adamın kucağındayken tedirginim genelde ben götürürüm. 9 aylıkken eşime vurmuş tokat atmış. Ama Canım onlar mükemmel insanlar bende var sorun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…