• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Defol git, geri zekâlı!

Yani şimdi Türkiye'de düşünce özgürlüğü var pollyannacılığına hiç girmeyelim. Cemaat kanallarına yapılan baskınlar (desteklemiyor değilim, hiç umrumda değiller) hangi düşünce özgürlüğüne sığar? Düşüncelerimizi açıklamakta ne yazık ki bu ülkede özgür değiliz.

Yalnız ufak bir hatırlatma. Yasalarımızda beddua etmek, hakaret suçu içermiyor. O nedenle istediğiniz bedduayı istediğiniz kişiye edebilirsiniz :)

Doğrudur bu ülkede kimsenin başına bişey gelmiyor... Hıhı evet..
Oyle bir sey demedim. Sordunuz ornekle cevap verdim. Yaşınız kaç bilmiyorum ama "düşünce suçluları"nı bilmiyorsunuz sanırım.

Alaka???
Yaşımla ne alakası var, bu ülkede düşünce suçlularını 12 yaşındaki çocuklar da biliyor. 12 yaşından büyüğüm.
Biliyorsanız alakasını anlayacak kadar kafanız basması lazım.
Diktatör demeye getirdiğiniz kişide aynı sebeplerden hapise atılmıştır. Ben hakaret ve hareket harici ceza alanı görmüyorum şuanda.

Çok komiksiniz, çocukça tartışmak yerine örneklerle gelin bana.

Artık bu sitede örnek vermiyorum, alıntı yapmıyorum, makale paylaşmıyorum. Çünkü bunları yapınca da okunmuyor, inanılmıyor genelde. O yüzden bundan sonra böyle.

Çok örnek istiyorsanız eski mesajlarımı bir karıştırın, onlarcası mevcut. Her konuda...

Bu olay Türkiye de olsaydı mı ?

Bu pankarttan çok daha fazlaları o kadar çok açıldı ki bu ülkede .
Katil , hırsız , faşişt , öl , defol ...

Daha ömür boyu müebbet alan duymadım.:KK51:

İyi de katil, hırsız, faşist üçlemesi hakaret değil ki; niteleyici sıfatlar. İnsanın cumhurbaşkanı olması hırsız olmadığı anlamına gelmez. Mesela şansölye Hitler de diktatör olmadan önce seçimle gelmiş bir politikacıdır. Bu psikopat olduğu gerçeğini değiştirmez. Seçimle gelenler hırsız, katil , psikopat olamaz diye bir şey yok yani.

60 yıl önxe yaşasaydım sırf şansölye diye Hitler'e saygı duyar mıydım? Duymazdım. Bir insana sırf bürokrat diye saygı duyamam. Saygımı ya karakteriyle ya da işindeki başarısıyla haketmesi gerekir. Karakteri hakkındaki yorumlarımı da istediğim gibi beyan ederim.

Defol, "ananı da al git" incisine cevap, sen git manasında.

Öl temennisinin hiçbir manası yok, halkımız bu kafayla gittiği sürece RTE ölse bile başka bir diktatör bulup onu baştacı yaparlar.

Son düzenleme:
Burdaki üyelere bile "gerizekalı" diyince suç olup ceza yiyoruz.
Tabikide cumhurbaşkanına hakaret eden de ceza almalı..

İyi o zaman fikir özgürlüğü diye bende önüme gelene saydırayım.. :KK53:
Gecen Figen yuksekdag gibi bir şahsiyet "salak" dedim diye ban yedim ya la :rolleyes:

Katil, faşist, hırsız hakaret değil demişsiniz. Bu niteleyici sıfatlar (!) Atatürk'ün adının önünde kullanılsa da hakaret değildir diyecek misiniz?

İyi de Atatürk bunların hiçbiri değil ki.
Bu sözcükler durum doğruysa sıfat, yanlışsa suçlama ve hakarettir. Bu sebeple Atatürk'e yapılırsa hakarettir tabi ki.

İyi de katil, hırsız, faşist üçlemesi hakaret değil ki; niteleyici sıfatlar. İnsanın cumhurbaşkanı olması hırsız olmadığı anlamına gelmez. Mesela şansölye Hitler de diktatör olmadan önce seçimle gelmiş bir politikacıdır. Bu psikopat olduğu gerçeğini değiştirmez. Seçimle gelenler hırsız, katil , psikopat olamaz diye bir şey yok yani.

Defol, "ananı da al git" incisine cevap, sen git manasında.

Öl temennisinin hiçbir manası yok, halkımız bu kafayla gittiği sürece RTE ölse bile başka bir diktatör bulup onu baştacı yaparlar.

Katile katil demek niteleyici sıfattır evet , katilin kelime anlamına dönmemize gerek yok sanırım .

Evet evimize giren hırsıza da '' evimden eşya almaya kalkışan beyefendi '' demeyiz , hırsız deriz .

Ama bunlar suçtur değil mi , yani birine yakışıklı , akıllı demekten bahsetmiyoruz .Birini adam öldürmekle , çalmakla suçluyoruz . O vakit ''sıfat'' diyerek geçiştirmek ne derece komik kalıyor bir düşün istersen .

Yani bu belirtici sıfat dersine gerek yok değil mi sevgili misscherry .

Bakınız , mesela Erdoğan ölse bu insanlar başka bir diktatör seçer diyerek , bu seferde Erdoğanı diktatör sıfatı ile anıyorsunuz .

Ama bunlar münferit görüşler . Siz onun katil , hırsız ve diktatör olduğunu düşünüyorsunuz . Ama o eline silah alıp adam öldürmedi , hırsızlık yaptığı ispatlanarak hüküm giymedi .

İnsan haklarından 7 gün 24 saat dem vururken , bir insanı böyle yerden yere mesnetsiz eleştirmek ''sıfat'' diyerek geçiştirilebilir mi sizce ?

Erdoğanın cinayetleri , hırsızlıkları mahkemece onayladı da hüküm mü giydi ? Ha şimdi bana görmek istemeyene ne anlatsak boş muhabbetine girmeyin rica edeceğim . Ben de görmek istediğinden başkasını görmeyene ne anlatsam boş diyerek bu kadar uzun uzun yazmazdım şahsınız için .

Ve zaten konumuzda bu değildi ... Ülkemizde ''defol git gerizekalı'' dense müebbet yatılacağını iddia eden arkadaşa ; çok daha fazlası söylendi ...hani kim müebbette ???

Nefretleriniz kılıcınız olmuş , anlamaya çalışıyorum sizi de . Ama benim insanlık terbiyeme üç-beş gömlek fazla bu ''sıfatlar '' (!)

Ve böyle kin güderek hiç bir yere varılmaz .

İyi de Atatürk bunların hiçbiri değil ki.
Bu sözcükler durum doğruysa sıfat, yanlışsa suçlama ve hakarettir. Bu sebeple Atatürk'e yapılırsa hakarettir tabi ki.
Bu sıfatlar Tayyip Erdoğan'ın adının önünde kullanıldığında da, YANLIŞ olduğu için suçlama ve hakarete giriyor işte. Size göre doğru olabilir ama ona oy veren %52 bu suçlamalara inanarak oy vermedi tabiki! Bunların mesnetsiz suçlamalar olduğunu, çamur atıldığını düşünerek oy verdi bu kadar insan.

Katile katil demek niteleyici sıfattır evet , katilin kelime anlamına dönmemize gerek yok sanırım .

Evet evimize giren hırsıza da '' evimden eşya almaya kalkışan beyefendi '' demeyiz , hırsız deriz .

Ama bunlar suçtur değil mi , yani birine yakışıklı , akıllı demekten bahsetmiyoruz .Birini adam öldürmekle , çalmakla suçluyoruz . O vakit ''sıfat'' diyerek geçiştirmek ne derece komik kalıyor bir düşün istersen .

Yani bu belirtici sıfat dersine gerek yok değil mi sevgili misscherry .

Bakınız , mesela Erdoğan ölse bu insanlar başka bir diktatör seçer diyerek , bu seferde Erdoğanı diktatör sıfatı ile anıyorsunuz .

Ama bunlar münferit görüşler . Siz onun katil , hırsız ve diktatör olduğunu düşünüyorsunuz . Ama o eline silah alıp adam öldürmedi , hırsızlık yaptığı ispatlanarak hüküm giymedi .

İnsan haklarından 7 gün 24 saat dem vururken , bir insanı böyle yerden yere mesnetsiz eleştirmek ''sıfat'' diyerek geçiştirilebilir mi sizce ?

Erdoğanın cinayetleri , hırsızlıkları mahkemece onayladı da hüküm mü giydi ? Ha şimdi bana görmek istemeyene ne anlatsak boş muhabbetine girmeyin rica edeceğim . Ben de görmek istediğinden başkasını görmeyene ne anlatsam boş diyerek bu kadar uzun uzun yazmazdım şahsınız için .

Ve zaten konumuzda bu değildi ... Ülkemizde ''defol git gerizekalı'' dense müebbet yatılacağını iddia eden arkadaşa ; çok daha fazlası söylendi ...hani kim müebbette ???

Nefretleriniz kılıcınız olmuş , anlamaya çalışıyorum sizi de . Ama benim insanlık terbiyeme üç-beş gömlek fazla bu ''sıfatlar '' (!)

Ve böyle kin güderek hiç bir yere varılmaz .
Düşüncelerime tercüman :KK51:

Bu sıfatlar Tayyip Erdoğan'ın adının önünde kullanıldığında da, YANLIŞ olduğu için suçlama ve hakarete giriyor işte. Size göre doğru olabilir ama ona oy veren %52 bu suçlamalara inanarak oy vermedi tabiki! Bunların mesnetsiz suçlamalar olduğunu, çamur atıldığını düşünerek oy verdi bu kadar insan.

Zaten sıkıntı burda, çoğunluğun ne düşündüğü gerçeği yansıtacak ya da halk için en iyisi olacak diye bir şey yok.

Hitler de çoğunlukla seçime geldi, çoğunluk da onun aklı başında bir insan olduğuna inanıyordu. Eğitimli, okuryazarlık oranı yüksek Alman toplumunun bile seçtikleri adamın karakteri hakkında bir fikri yoktu. Bunca insanın düzgün olduğuna inanması, Hitler'in psikopat olduğu gerçeğini değiştirmedi.

Lakin Türk toplumu daha kötü bir durumda. Halkımız çukura bir kere düştü, başına gelenlerden akıllanmadan aynı çukura defalarca kez daha düştü. Ayakkabı kutusunda para yürüten, akrabaları, oğlunu devletin parasıyla zengin eden birinin hırsız olduğuna halkımız nedense hala inanamıyor?!? Alman toplumu aynı çukura 2. kez düşmezdi, eğitimin farkı burda.

Plato, demokrasi her bireyin eşit eğitimli , akıllı, bilinçli olduğu toplumda en iyi yöntem biçimidir. Aksi takdirde aklı başında topluluk, ısrarla çukura düşmek isteyenler tarafından çukura çekiliyor.

Birine hakaret edip , onun aracına yumurta atmanın özgürlüğümüz olmadığını , bunu yaparsak mutlak bir yaptırımında olacağını anladığımız günler yakındır umarım ....

Düşünce ve ifade özgürlüğü ders olarak işlenmeli bence , bu konuda eksik bilgi çok . Ha evet düşünceni söylemekte serbestsin ama dozu tutturamazsan elbet bir cezai müeyyidesi olmalı bunun .Aksi halde , işte o zaman o çok konuşulan muz cumhuriyetine döneriz .

Görevden alınma kısmı , devlet memuru olma sebebi iledir . Devlet memurlarıyla ilgili yasa hakkında bilgim yok .

Back