Dedikoducu kayınvalideye karşı çözüm önerisi olan var mı?

O girdaptan uzak durun. Zor gelir ama başka çaresi yokö yalan aöyleyip iftira atabiliyorsa normal biri değil demekli. Hasta veya kişilik bozukluğu var vs artık her ne ise ama ne dese desin gülüp geçin hayatınızın tadını çıkarın. Başka çaresi yok çünkü. Değişmiyorlar bu tipler. Ve sürekli tartışarak veya yanlışı göstermeye çalışarak vs sadece yıpranan kişi oluyorsunız. Hayatınız değerli, siz değerlisiniz. Hayatınız hasta ruhlu insanlarla huzursuz olarak bir dakika bile harcanamayın. hayat cidden çok kısa aslında. Siz hayatın keyfini çıkarın çekemeyenler de izlesin kudursun. Benzer bir durumdan böyle çıktım.

Arayanlar huyunu bilmiyor mu?Sizin tarafınıza mı yapıyor dedikoduyu?
Cocuklar toplansın annne kendine gel desin.
Arayanlara da kafası gidip geliyor derim ben olsam:)
Öylesine böyle yapılır.

Başka zaman söylersin lafı daha bitirmez size laf taşıyanlar

size gelip kaynanan şöyle diyor kayınvaliden böyle düşünüyor diyenlere kim olursa olsun '' belki yanlış anlaşılma vardır kendisi şuan burada değil kendisini savunamaz kapatalım bu konuyu ''dersiniz
sonra da eğer ağır ve önemli birşeyse kayınvalidenizi eşinizin yanında arayıp ''bir sorununuz varsa bana anlatırsanız sevinirim böyle böyle konuştuğunuzu gelip bana anlatmak istediler(isim vermeyin) ben susturdum kol kırılır yel içinde kalır sonuçta biz bir aileyiz'' deyip ona büyüklüğün ne olduğunu gösterin ama özellikle eşinizin yanında çok sakin ve olgun bir tavırla

ben böyle yaptım ondan sonra çenesini kapatmak zorunda kaldı :)

Maşallah var ya hayran kaldım, gerçekten en güzeli bu. O kadar yıprattı ki aylardır tahammülüm kalmadı resmen

Arayanlar huyunu bilmiyor mu?Sizin tarafınıza mı yapıyor dedikoduyu?
Cocuklar toplansın annne kendine gel desin.
Arayanlara da kafası gidip geliyor derim ben olsam:)
Öylesine böyle yapılır.
Söyledim. Mesela tee eşimin amcası arayıp hesap soruyor kızım senden beklemezdik diye. Karnındaki çocuktan çıkar diyorlar. Açıklama yapıyorum. Yahu nasıl düşünürsünüz yok öyle bir şey diyorum. Ama yemin etti çocuklarının üzerine diyor.

Mesela eltime beddua etmiş yeni evlendiklerinde mesaj atmış. Ben yazmadım valla kocam yazmış diyormuş. Böyle değişik biri. Hasta gerçekten.

Ağzınıza yüreğinize sağlık çok teşekkür ederim. İnşallah ben de bu durumdan çıkabilirim

Ağzınıza yüreğinize sağlık çok teşekkür ederim. İnşallah ben de bu durumdan çıkabilirim
Kesinlikle çıkacağınıza eminim allahın izniyle ben de defalarca kuyulardan çıkmış biri olarak söylüyorım. Çıkılıyor ve nasıl, hafifliyor insan. Deirn bir nefes alıp devam etmek nefis bir özgürlük

Çok teşekkür ederim ya Allah razı olsun

Benim kv ilede aynı problem olmuştu. Eltide bunu duyunca her iki tarafında dinledi ve her iki taraftan yanaymış gibi bir tavır takındı. Öyle böyle derken artık ikisiyle de görüşmüyorum oh kafam rahat. Düzelsin diye beklemek yerine hata yaptıkları anda irtibatı kesin sorun çözülür. Muhatap olmaya değmez ne uğraşıyorsunuz.
Bu arada eltiler falan size laf getiriyorsa kv ilede araları iyi demekki. Belkide kadına sen haklısın deyip ağzından laf alıyorlardır nereden biliyorsunuz.

Anaa ben hiç böyle düşünmedim ya Eltilerimin ikisinin de arası kötüydü. Konuşmuyorlardı. Bizimle küsünce onlara yanaşmış kayınvalidem her gün arıyorlarmış. Aradıkça da beni kötülüyormuş. Bize de çok etti ama napalım anne sonuçta diyorlar. Ben böyle diyemiyorum. Her şey affedilmez ki. Haşa ben Allah mıyım ona merhamet et buna merhamet sonsuz değil ki bendeki sabır da merhamet de metanet de.

Benim eltimde kv ile tartıştığımız hafta her gün kv deydi bana farklı konuşmuştu gitmiş orada kvye farklı konuşmuş. Ne anlattıysam anlatmış. Laflar bir bir geldi. Size tavsiyem eltilerle dertleşmeyin. Ortada dolanan insandan hayır gelmiyor. Hergün görüşüyorlarsa demekki ortak bir noktada buluşuyorlardır yoksa neden bu kadar durup dururken samimiyet olsun.

Çok doğru. Eşime bana safinaz dediği için kızıyordum. Adam haklı galiba. Gerçekten böyle de olabilir. Hiç bu açıdan bakmamıştım. Çok teşekkür ederim karamelcikolata parti kur oy verem

Zaten çalışmış didinmiş kendine taraftar bulamamış, şu an tek motivasyonu sizin canınızı sıkmak, baktı ki her defasında daha çok sıkılıyorsunuz, zevkle yapmaya devam edecek. Canınız bu kadar tatlı olmasın, her şeye sıkılmayın, size ulaşamadıkça daha çok kuduracak, enerjisi kalmayınca pes edecek. Laf taşıyan kim varsa çat çat iletişimi kesin. Onlar bilerek ya da bilmeyerek kendilerinden bir şeyler katabilir. Bir şekilde birileri aracılığıyla irtibatta kalırsanız aranızdaki mevzu büyür de büyür.

Kimseye tek açıklama yapmayın bundan sonra. Onlar malını bilirler, işlerine gelmez. El kızına laf etmesi her zaman kolaydır. Beni bilen bilir onu da bilen bilir, bense hepinizi bilirim de geç.

Anne değil kaynana. Kaynanadan anne çıktığı çok nadirdir. Onlar bu kadar soğukluktan sonra yalandan iki güler yüz görünce güneş açtı sanmışlar. Öyle değil o işler.

Anne değil kaynana. Kaynanadan anne çıktığı çok nadirdir. Onlar bu kadar soğukluktan sonra yalandan iki güler yüz görünce güneş açtı sanmışlar. Öyle değil o işler.
Her bir cevabınız için ayrı ayrı teşekkür ederim. Çok güzel yazmışsınız. Ağzınıza sağlık. Burası farklı bakış açısı kazandırıyor gerçekten. Daha önce hiç böyle haksızlığa uğramamıştım. Zor geliyor takmamak. Ama yapmak zorundayım değilse olan bana olacak.

Böyle biriyle baş edemezsin. Onu öyle kabullenip hayatına devam edeceksin çünkü başka çaresi yok. O yapsın sen uzak ol yeter. Benim de kayınpederim böyle, diğer gelinlerine de aynısını yaptı bana da yapıyor. Hatta nişanlıyken ben diğer gelinleriyle ilgili konuşuyordu çok rahatsız oluyordum. Oğluyla ilgili babama bile kötü konuşmuş. Başta çok dert ettim ama adam susmuyor ve susmayacak. Aynen senin kayınvaliden gibi yalan yanlış konuşuyor. Hatta bize düğünde yatırım yapmış böyle diyormuş :)) Sanırım yatırım olarak borçları demek istedi. Başta doğru düzgün konuştum , böyle ol canımı ye dedi. Ama o işler öyle değilmiş. Sırtını döndüğün anda değişiyormuş. O yüzden gül geç bak ona inanmayanlarda var ee daha ne ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…