Dedikoducu kayınvalideye karşı çözüm önerisi olan var mı?

Merhaba Kadınlar Kulübü’nün çiçekleri,

Daha önce de kayınvalidemle aramdaki soruna dair konu açmıştım. Eşime ve bana karşı tuhaf davranışları vardı. Oğlunu aşırı kıskanıyordu. Rahatsız olduğumu söyledim patladım. Son ziyaretinde Kendi kendine küstü çekti gitti, ben de kendimde herhangi bir hata görmediğim için geri adım atmadım.

Ama şu sıra sürekli eltilerimden her yerde benim dedikodumu yaptığını duyuyorum. Hatta demediğim şeyleri dedim gibi söylüyor akrabalardan arayıp sen bunu mu dedin kızım diye soran büyükler oluyor.

Eşim aradı konuştu. Abileri konuştu. Eltilerim kızıyor. Kadın susmuyor. Çenesi durmuyor. Şaştım kaldım bu işe. Muhatap olmak dahi istemiyorum ama yordu beni artık. Şurada doğumuma ne kaldı ama kadının yediği haltlarla uğraşıyorum. Eltilerim görümcelerim kaynanamın huyunu bildiği için benimle ilgili iftiralarına kanmıyorlar. Ama 3 göbek ötedeki akrabalardan arayanlar oluyor biz sana ne yaptık diye. O kadar kendini acındırıyor ki. Zeytinyağı gibi üste çıkıyor.

Böyle durumla karşılaşıp ben şöyle yapmıştım diyen var mı?
sanıyorum kv ye karşı yapacak bi şey yok . duymayıp görmeyin . uzak durun. gözden uzak gönülden uzak.
kafanıza takarsanız probleminiz büyür .
başka şeylere yoğunlaşın . onu da yok sayın .
arayan akrabalar vs ler onu da tanıyordur merak etmeyin . kimin ne olduğunu bilirler.

Bir müddet kimse ile iletişime geçmeyin. Assla kimseye kendinizi anlatma çabasına girmeyin, boşa yorulursunuz. Günün sonunda zaten kim işlerine gelirse ona inanacaklar. Eltileriniz sayenizde kaynana kıymetlisi olma fırsatı yakaladı, kaçırmazlar. Siz içinize kapanın bir müddet, kendinizi ulaşılmaz kılın, onlar ulaşmaya çalışsın ulaşamasın. Öyle istediği zaman iletişim kurup işine gelmediğinde çatt kesme özgürlüğünü ona vermeyin. Kaynana hakkında eş tarafından kimse ama kimse ile dertleşmeyin, başınıza gelenlerde bunun büyük payı var.
Çok teşekkür ederim ağzınıza sağlık. Ben hiç böyle düşünememiştim. Çok doğru dedikleriniz. Öyle mantıklı şeyler yazılıyor ki. Hepinizi evimde ağırlayasım geldi ☺️💐💐💐 gerçekten de özellikle büyük eltim kaynanamın dilinden düşmezken en ağır hakaretler ona edilirken şimdi kıymetli oldu. Dün durumunda kaynanamın ona aldığı hediyeyi paylaşmış. Siz iyi olursanız işler yoluna girer yazmış. 😒 Kayınvalidem önceden her ortamda diğer eltilerim hakkında konuşuyordu. Ben hep anne bu yaptığın yanlış ben konuşmak istemiyorum bana söyleme lütfen diyordum. Ama onlara eğlence gibi geliyor sanırım.

Degismez o kadin soyleyim onu bastan.. gelip sana hesap soran olursa soylemedigini dile getirirsin, haricinde inan yapacak birsey yok.

Bunlarin hepsi can skntisindan cikiyor. Cidden kendi hayatiyla ilgili olanlar baskalarinin hayatiyla ilgilenmiyor farkettiniz mi?
Anlamiyorum ki yaslanmissin artik git bi namaz kil, kuran oku tesbih cek..fitne fesat
Çok teşekkür ederim. Allah ıslah etsin diyorum bu tür haksızlık yapan tüm kv leri. Gerçekten iyi olanlara da afiyet uzun ömür versin. Dediğiniz gibi değişmeyecek sanırım. Son günlerde daha iyiyim. Eltilerim aradığında açmıyordum. Düşünün whatsapp grubu kurmuşlar bana yetiştirmek için oradan yazıyorlar. Eşim sadece “Allah görüyor” yaz o mesajları da silme dedi. Konuşmayı denedi kızmayı denedi kadın olmuyor. Ama eşime göre dün onlarla kötü olan bugün benle kötü olur yarın yine onlarla kötü olur çünkü annesinin sorunlu olduğunu düşünüyor. Devran döndüğünde bizzat göstereceğim omesajları dedi.

Eşinin,kardeşlerinin senin nasıl bi insan olduğunu bilmesi çok önemli.Bu iftiralara kanmayip sana destek vermeleri de yeterli aslında.Insan sadece diyor ki neden ? Buna gerek var mı? ama bu zihniyet için sebep yok,onlar nasik davranmak istiyorlarsa öyle olucak,simarikca ve düşüncesizce.
Buna benzer olayları bizde eşimle yaşadık,büyük bir fark olarak kv eşimin bi kardesini doldurup üzerimize salmisti.Yeni doğum yapmışken duymadığımız kalmadı,eşim gereken cevabı verdi ve mesafe koydu herkesle.Sadece bir kardeşi ve kayinpederim daha objektif bakabilirler.Sebepte ne biliyor musun o gün habersiz cikageldiler ,eşim de haber verseydiniz keşke evdeyiz ama hastanede de olabilirdik demisti ve kolik olan bebegim 7 saatin sonunda uyumustu.Gorsunler diye yatağına değil koltuğa koydum uyandırmaya kundagi açmaya çalışınca anne açma uyusun çok ağlıyor demiştik.Sonra bi hısım çantasını aldı çıktı gitti.Surekl8 ağlaya ağlaya etrafındaki herkesin araştırıp özür istedi benden ve oğlundan.Esimde biz hata yapmadık özür dileyecek biseyimiz yok.Asil o beni hiçe sayıp çıkıp gitti evden dedi.
Neyse inanılmaz.mesafeliyim.Esim asla karışmaz hatta o da bi noktada duruyor çok kırıldı tabi çok şey var.Saygi mecbur ama mesafe kesinlikle candır.Ve benimde yeni eltim oldu.Esimin mesafeli olduğu kardeşi evlendi.Eminim ona hakkımda atıp tutuyordur.Zaman herkese gereken cevabı verir.iyi insan olmak önemli.Sen duruşunu bozma eşine ailene sıkıca sarıl 🤍
Yeni gördüm yazdığınızı. Çok teşekkür ederim ağzınıza sağlık. Umarım bebişinizi sağlıkla büyütürsünüz. Bazen büyükleri anlamak çok zor gerçekten. Kadının yanında yamacında değilim üstüne yük değilim ama hala konuşuyor da konuşuyor. Allahtan baştaki kadar takmıyorum.

X