Dedikoducu kayınvalideye karşı çözüm önerisi olan var mı?

ayyy çok iyi anlıyorum sizi. 🥲 benimki de işten çıkınca kendi evinden önce annesinin evine gidip annesinin yemeğini yiyen evlatları övüyordu. Kocaları da aynısını yapsın o zaman. Madem paylaşamıyor evlendirmeselerdi pamuklara sarsalardı.
Benim esim bir gün gitmese ya duygu sömurüsüne maruz kaliyordu ya da kavga çıkıyordu.
Son durumda eşim istikrarli davraninca kavga çikti zaten.
Eşim için çok idare ettim ama son raddede artik ben de resti çektim görusmeyi kestim.

Konuyu okuyamadim. Kayinvalidemin dedikodulari yüzünden beyin hücrelerim öldü. Bön bön bakın suratina ritmik göz kirpma sus artik.der gibi. Olmazsa hayatinizdan cikarin. Ben öyle yaptim. Ama görümce hala duruyor
Görümce de mi var 🤯

Eşinin,kardeşlerinin senin nasıl bi insan olduğunu bilmesi çok önemli.Bu iftiralara kanmayip sana destek vermeleri de yeterli aslında.Insan sadece diyor ki neden ? Buna gerek var mı? ama bu zihniyet için sebep yok,onlar nasik davranmak istiyorlarsa öyle olucak,simarikca ve düşüncesizce.
Buna benzer olayları bizde eşimle yaşadık,büyük bir fark olarak kv eşimin bi kardesini doldurup üzerimize salmisti.Yeni doğum yapmışken duymadığımız kalmadı,eşim gereken cevabı verdi ve mesafe koydu herkesle.Sadece bir kardeşi ve kayinpederim daha objektif bakabilirler.Sebepte ne biliyor musun o gün habersiz cikageldiler ,eşim de haber verseydiniz keşke evdeyiz ama hastanede de olabilirdik demisti ve kolik olan bebegim 7 saatin sonunda uyumustu.Gorsunler diye yatağına değil koltuğa koydum uyandırmaya kundagi açmaya çalışınca anne açma uyusun çok ağlıyor demiştik.Sonra bi hısım çantasını aldı çıktı gitti.Surekl8 ağlaya ağlaya etrafındaki herkesin araştırıp özür istedi benden ve oğlundan.Esimde biz hata yapmadık özür dileyecek biseyimiz yok.Asil o beni hiçe sayıp çıkıp gitti evden dedi.
Neyse inanılmaz.mesafeliyim.Esim asla karışmaz hatta o da bi noktada duruyor çok kırıldı tabi çok şey var.Saygi mecbur ama mesafe kesinlikle candır.Ve benimde yeni eltim oldu.Esimin mesafeli olduğu kardeşi evlendi.Eminim ona hakkımda atıp tutuyordur.Zaman herkese gereken cevabı verir.iyi insan olmak önemli.Sen duruşunu bozma eşine ailene sıkıca sarıl 🤍

Merhaba Kadınlar Kulübü’nün çiçekleri,

Daha önce de kayınvalidemle aramdaki soruna dair konu açmıştım. Eşime ve bana karşı tuhaf davranışları vardı. Oğlunu aşırı kıskanıyordu. Rahatsız olduğumu söyledim patladım. Son ziyaretinde Kendi kendine küstü çekti gitti, ben de kendimde herhangi bir hata görmediğim için geri adım atmadım.

Ama şu sıra sürekli eltilerimden her yerde benim dedikodumu yaptığını duyuyorum. Hatta demediğim şeyleri dedim gibi söylüyor akrabalardan arayıp sen bunu mu dedin kızım diye soran büyükler oluyor.

Eşim aradı konuştu. Abileri konuştu. Eltilerim kızıyor. Kadın susmuyor. Çenesi durmuyor. Şaştım kaldım bu işe. Muhatap olmak dahi istemiyorum ama yordu beni artık. Şurada doğumuma ne kaldı ama kadının yediği haltlarla uğraşıyorum. Eltilerim görümcelerim kaynanamın huyunu bildiği için benimle ilgili iftiralarına kanmıyorlar. Ama 3 göbek ötedeki akrabalardan arayanlar oluyor biz sana ne yaptık diye. O kadar kendini acındırıyor ki. Zeytinyağı gibi üste çıkıyor.

Böyle durumla karşılaşıp ben şöyle yapmıştım diyen var mı?
Hasta olmuş ne dediğini bilemiyor, yaşlandı diyip geçin inşanlara.

Ay çok teşekkür ederim. Benim sorunum hala merak edip sinirlenmem. Nasıl yapar ya diye düşünüyorum. Kayınbiraderim ahını alma kızın sana hakkını helal etmiyor demiş. Asıl ben ona hakkımı helal etmiyorum kovdu beni bir dövmediği kaldı oğlumu aldı elimden diyormuş. Gel de dellenme.

Dellenme evet. Duyma. Görme ve mesafe al. Yani gercekten 3 göbek ötedeki akrabanin değeri ne? Sanirim sende ya takinti ya ego yada ne bilim bir çesit eğlence gibi birşey.

Eşim, anne babam ile aram iyise sorun olmazdi benim için. Bana ne, ne derse desin. Kendisini küçük düşürüyor o. Herkesede göstermiş oluyor. Hiç mudahale etmezdim, birak kendisi batsin.

Dellenme evet. Duyma. Görme ve mesafe al. Yani gercekten 3 göbek ötedeki akrabanin değeri ne? Sanirim sende ya takinti ya ego yada ne bilim bir çesit eğlence gibi birşey.

Eşim, anne babam ile aram iyise sorun olmazdi benim için. Bana ne, ne derse desin. Kendisini küçük düşürüyor o. Herkesede göstermiş oluyor. Hiç mudahale etmezdim, birak kendisi batsin.
Yaa öyle çok eğleniyorum bi bilseniz

gelmek istiyecek sen istemiyeceksin
gelse bir türlü gelmese başka bir türlü ,
gelecek ve sen daha çok delireceksin , vs vs vs
Ben eşime yorum yapmadım bu konuda. Gelmesini istemiyorum gerçekten ama torunu sonuçta illa ki görmek isteyecek. Eşim doğumda annesinin gelmesini hiç istemiyor. Arkadaşlarının eşlerinden sütü kesilenler olmuş. Onları duyunca korkmuş. Bu inatla geleceğini sanmıyorum, gelecek olursa sonra gel derim dedi. Ama kadın beni kovan doğuma mı çağıracak diyormuş. Teallam ya.

Boşvermen en iyi çözüm.
Yalan söyleyen de inanan da sen değilsin.
Bilmem kaç kuşak ötedeki insanlarda aklı başında ise bu gelininin dedikodusunu yapan kişiyi takmamayı bilir.

Ben eşime yorum yapmadım bu konuda. Gelmesini istemiyorum gerçekten ama torunu sonuçta illa ki görmek isteyecek. Eşim doğumda annesinin gelmesini hiç istemiyor. Arkadaşlarının eşlerinden sütü kesilenler olmuş. Onları duyunca korkmuş. Bu inatla geleceğini sanmıyorum, gelecek olursa sonra gel derim dedi. Ama kadın beni kovan doğuma mı çağıracak diyormuş. Teallam ya.

Aklı selim biri der ki hiç bir gelin durduk yerde kovmaz kayınvalideyi :KK70: kovmadın biliyorum ama bırak kendi kendine oynasın mağdur rolünü.
Sen doğumuna, bebeğine, çekirdek ailene odaklan. Moral çok ihtiyaç. Görmek isteyen kalmak zorunda değil. Kendisi çok isterse günü birlik görüp gitsin. Torunu olacak çağırmana mı kalmış? Hiç umursama.

Merhaba Kadınlar Kulübü’nün çiçekleri,

Daha önce de kayınvalidemle aramdaki soruna dair konu açmıştım. Eşime ve bana karşı tuhaf davranışları vardı. Oğlunu aşırı kıskanıyordu. Rahatsız olduğumu söyledim patladım. Son ziyaretinde Kendi kendine küstü çekti gitti, ben de kendimde herhangi bir hata görmediğim için geri adım atmadım.

Ama şu sıra sürekli eltilerimden her yerde benim dedikodumu yaptığını duyuyorum. Hatta demediğim şeyleri dedim gibi söylüyor akrabalardan arayıp sen bunu mu dedin kızım diye soran büyükler oluyor.

Eşim aradı konuştu. Abileri konuştu. Eltilerim kızıyor. Kadın susmuyor. Çenesi durmuyor. Şaştım kaldım bu işe. Muhatap olmak dahi istemiyorum ama yordu beni artık. Şurada doğumuma ne kaldı ama kadının yediği haltlarla uğraşıyorum. Eltilerim görümcelerim kaynanamın huyunu bildiği için benimle ilgili iftiralarına kanmıyorlar. Ama 3 göbek ötedeki akrabalardan arayanlar oluyor biz sana ne yaptık diye. O kadar kendini acındırıyor ki. Zeytinyağı gibi üste çıkıyor.

Böyle durumla karşılaşıp ben şöyle yapmıştım diyen var mı?
Yerinizde olsam susarım sadece nasıl olsa olması gerekenler benim yanımda derim ve susarım. Dedikodu taşıyanlara da hayır ben öyle bişey yapmadım derim geçerim. Takmam ya gerçekten takılmam bu kadar komik bi duruma. Aynı çatalla yemek yemeler, aynı bardaktan içmeler, birlikte uyumak istemeler gerçekten komik çünkü.

Aklı selim biri der ki hiç bir gelin durduk yerde kovmaz kayınvalideyi :KK70: kovmadın biliyorum ama bırak kendi kendine oynasın mağdur rolünü.
Sen doğumuna, bebeğine, çekirdek ailene odaklan. Moral çok ihtiyaç. Görmek isteyen kalmak zorunda değil. Kendisi çok isterse günü birlik görüp gitsin. Torunu olacak çağırmana mı kalmış? Hiç umursama.
“Torunu olacak çağırmana mı kalmış” keşke bu cümle aklıma gelseydi de söyleseydim ya ne güzel yazmışsınız. Ağzınıza sağlık. Bu kadın biz nişanlıyken hiç böyle değildi. Allahım ben ne şanslıymışım diyordum. Evlendik 180 derece döndü. Şaşkınlık ve sinirle izliyorum olanları 😃

X