Dedikoducu kayınvalideye karşı çözüm önerisi olan var mı?

Kızlar ben olayı çözdüm.
Bazı kesimlerde erkek çocuk dünyaya getirdiği için kadın çok pohpohlanıyor. Aşırı değer veriliyor. Yoğun ilgi flan işte. O zamana kadar ilgi ve değer görmeyen kadın bu ilginin bağımlısı oluyor. Ve o erkek çocuğuna verdiği bu ödülden dolayı sıkı sıkı sarılıyor. Sonra o çocuk büyüyor ve yuvadan uçuyor. Kadın büyük bir kayıp yaşıyor. Bu bir travma atlatamıyor. Hırçınlaşıyor. Ne yapcağını şaşırıyor. Bence bu psikolojik bir rahatsızlık gerçekten. Erkeğin değerli olduğu kadının ezildiği ailelerde ben bunu çok görüyorum.

Ama çocuklara kız erkek farketmeksizin seven, onları kendi kredisini yükseltecek bir obje gibi görmeyen ailelerde kvler daha sakin yapılı oluyor. Gelinleri de evlat gibi görüyor.

Etrafımdan gözlemlediğim kadarıyla böyle. Bununla ilgili sınıflandırdığım örneklerim var. O hırçın kv leri de dinliyorum. Hep erkek düşkünü aileler. Belki başka örnekler de vardır bilemiyorum ama bence böyle. Sinirlenmiyorum da artık. Kadın olarak Değer görmeyen bir kadın. Hemcinsine ne kadar sevgiyle yaklaşabilir.

Bnm kayınvalidemin de iki lafından biri aslan gibi iki erkek doğurdum. Hep kızları oldu ben erkek doğurdum. Eee nolmuş yani. Yanisi şu geline düşman olam. Oğlumu avucuma alam. Herşeye ben karar verem. Bana sorsunlar. Beni arasınlar hergün arasınlar. Hergün gelsinler. Oğlum bunu sever. Vs vs.

Kızlar ben olayı çözdüm.
Bazı kesimlerde erkek çocuk dünyaya getirdiği için kadın çok pohpohlanıyor. Aşırı değer veriliyor. Yoğun ilgi flan işte. O zamana kadar ilgi ve değer görmeyen kadın bu ilginin bağımlısı oluyor. Ve o erkek çocuğuna verdiği bu ödülden dolayı sıkı sıkı sarılıyor. Sonra o çocuk büyüyor ve yuvadan uçuyor. Kadın büyük bir kayıp yaşıyor. Bu bir travma atlatamıyor. Hırçınlaşıyor. Ne yapcağını şaşırıyor. Bence bu psikolojik bir rahatsızlık gerçekten. Erkeğin değerli olduğu kadının ezildiği ailelerde ben bunu çok görüyorum.

Ama çocuklara kız erkek farketmeksizin seven, onları kendi kredisini yükseltecek bir obje gibi görmeyen ailelerde kvler daha sakin yapılı oluyor. Gelinleri de evlat gibi görüyor.

Etrafımdan gözlemlediğim kadarıyla böyle. Bununla ilgili sınıflandırdığım örneklerim var. O hırçın kv leri de dinliyorum. Hep erkek düşkünü aileler. Belki başka örnekler de vardır bilemiyorum ama bence böyle. Sinirlenmiyorum da artık. Kadın olarak Değer görmeyen bir kadın. Hemcinsine ne kadar sevgiyle yaklaşabilir.

Bnm kayınvalidemin de iki lafından biri aslan gibi iki erkek doğurdum. Hep kızları oldu ben erkek doğurdum. Eee nolmuş yani. Yanisi şu geline düşman olam. Oğlumu avucuma alam. Herşeye ben karar verem. Bana sorsunlar. Beni arasınlar hergün arasınlar. Hergün gelsinler. Oğlum bunu sever. Vs vs.
Ya var ya işte bu gerçekten elinize emeğinize sağlık çok teşekkür ederim. 💐💐☺️ Bizde bir de kayınpederim aşırı pasif. Kadın oğlunu kocası gibi görüyor resmen. Dediğiniz gibi her anımızı haber verelim her şeyi ona danışalım istiyor. Hem evlendiriyor hem de gelinleri istemiyor.

Böyle biriyle baş edemezsin. Onu öyle kabullenip hayatına devam edeceksin çünkü başka çaresi yok. O yapsın sen uzak ol yeter. Benim de kayınpederim böyle, diğer gelinlerine de aynısını yaptı bana da yapıyor. Hatta nişanlıyken ben diğer gelinleriyle ilgili konuşuyordu çok rahatsız oluyordum. Oğluyla ilgili babama bile kötü konuşmuş. Başta çok dert ettim ama adam susmuyor ve susmayacak. Aynen senin kayınvaliden gibi yalan yanlış konuşuyor. Hatta bize düğünde yatırım yapmış böyle diyormuş :)) Sanırım yatırım olarak borçları demek istedi. Başta doğru düzgün konuştum , böyle ol canımı ye dedi. Ama o işler öyle değilmiş. Sırtını döndüğün anda değişiyormuş. O yüzden gül geç bak ona inanmayanlarda var ee daha ne ?
Haklısınız baş edilmiyor gerçekten ya. Allah hepimizin yardımcısı olsun. 🙏 Hakkını veren iyi kayınvalide ve kayınpederlere de uzun ömürler dilerim sağlık dilerim gerçekten insan imreniyor. 🌷

Ya var ya işte bu gerçekten elinize emeğinize sağlık çok teşekkür ederim. 💐💐☺️ Bizde bir de kayınpederim aşırı pasif. Kadın oğlunu kocası gibi görüyor resmen. Dediğiniz gibi her anımızı haber verelim her şeyi ona danışalım istiyor. Hem evlendiriyor hem de gelinleri istemiyor.
Çünkü yapamadığı bir şey var aklınca. Seks ve çocuk. Onun için sana muhtaç. Tabi bunlar hayat yoldaşı, çift olma ihtiyacı falan bilmezler, görmemişler.

Evde kalmasın diye evlendiriyor. Torun için. Sen gelin için mi sanmıştın. :KK70:

Haklısınız baş edilmiyor gerçekten ya. Allah hepimizin yardımcısı olsun. 🙏 Hakkını veren iyi kayınvalide ve kayınpederlere de uzun ömürler dilerim sağlık dilerim gerçekten insan imreniyor. 🌷
İnşallah canım hepimiz için. Sıkma canını , herkes yaptıklarının hesabını verecek 🙏🏻 Aynen öyle imreniyor ama napalım herkesin sınavı farklı işte. Eşinle mutluluklar dilerim ❤️

Ziyarete geldiğinde eşimin yanında yatmasını onu çok özlediğini söyledi. Eşim bana sarıldığında az da beni sev vs demeye başladı. Onun bardağından içmek, çatalıyla yemek istiyordu.
Bunlar ne ya. Kocan değil o senin oğlun oğlun. Diğer oğluna da tavrı bu muymuş? Hem ilginç sevgi anlayışı hem de iftiralarıyla fazla ilginç bir insan kanımca. Bence psikolog desteği almalı

Merhaba Kadınlar Kulübü’nün çiçekleri,

Daha önce de kayınvalidemle aramdaki soruna dair konu açmıştım. Eşime ve bana karşı tuhaf davranışları vardı. Oğlunu aşırı kıskanıyordu. Rahatsız olduğumu söyledim patladım. Son ziyaretinde Kendi kendine küstü çekti gitti, ben de kendimde herhangi bir hata görmediğim için geri adım atmadım.

Ama şu sıra sürekli eltilerimden her yerde benim dedikodumu yaptığını duyuyorum. Hatta demediğim şeyleri dedim gibi söylüyor akrabalardan arayıp sen bunu mu dedin kızım diye soran büyükler oluyor.

Eşim aradı konuştu. Abileri konuştu. Eltilerim kızıyor. Kadın susmuyor. Çenesi durmuyor. Şaştım kaldım bu işe. Muhatap olmak dahi istemiyorum ama yordu beni artık. Şurada doğumuma ne kaldı ama kadının yediği haltlarla uğraşıyorum. Eltilerim görümcelerim kaynanamın huyunu bildiği için benimle ilgili iftiralarına kanmıyorlar. Ama 3 göbek ötedeki akrabalardan arayanlar oluyor biz sana ne yaptık diye. O kadar kendini acındırıyor ki. Zeytinyağı gibi üste çıkıyor.

Böyle durumla karşılaşıp ben şöyle yapmıştım diyen var mı?
Mahkemeye verip tazminat alabiliyorsunuz kaynana gelinin dedikodusunu yapıyorsa ve ispatlayabiliyorsanız 😅

Ama biraz yürek yemek lazım😅😅😅

Bunlar ne ya. Kocan değil o senin oğlun oğlun. Diğer oğluna da tavrı bu muymuş? Hem ilginç sevgi anlayışı hem de iftiralarıyla fazla ilginç bir insan kanımca. Bence psikolog desteği almalı
Eltimin dediğine göre öyle. Onlar aynı şehirde ve yakın oturuyorlar. Durmadan her gün yemek yapıp götürüyormuş, oğlum benim elimi özlemiştir diyormuş. Evini özlemedin mi gelsene diyormuş. Kaynım da benim evim var zaten anne diye kızıyormuş.

Allah sanır versin..eşin yanında olduktan sonra gerisi tiri vırı.. muhatap olma laf getirenler de iyi değildir emin ol.

Kv nin kocası ölmüş mü? Neden oğlunu kocası sanıyor?
Yok ölmedi. Ama varlığı yokluğu bir. Kayınpederimin sanırım zihinsel sorunları var, çünkü kayınvalide aşırı aşağılıyor ağzına geleni söylüyor adamın gıkı çıkmıyor. Bir soru sorduğunda hemen cevap vermez. En son ben bunu boşayacağım diğer kadınlar gibi yaşamak benim de hakkım dedi. Eşyalarını toplayıp bize geldi. Aynı şehirde iki oğlu bir kızı olduğu halde bize geldi 😃 ilk uzaklaşmak istiyor heralde dedim ama yok. Benim kocayla yatmak istedi falan. Keşke boşansa başkasıyla evlense valla.

Merhaba Kadınlar Kulübü’nün çiçekleri,

Daha önce de kayınvalidemle aramdaki soruna dair konu açmıştım. Eşime ve bana karşı tuhaf davranışları vardı. Oğlunu aşırı kıskanıyordu. Rahatsız olduğumu söyledim patladım. Son ziyaretinde Kendi kendine küstü çekti gitti, ben de kendimde herhangi bir hata görmediğim için geri adım atmadım.

Ama şu sıra sürekli eltilerimden her yerde benim dedikodumu yaptığını duyuyorum. Hatta demediğim şeyleri dedim gibi söylüyor akrabalardan arayıp sen bunu mu dedin kızım diye soran büyükler oluyor.

Eşim aradı konuştu. Abileri konuştu. Eltilerim kızıyor. Kadın susmuyor. Çenesi durmuyor. Şaştım kaldım bu işe. Muhatap olmak dahi istemiyorum ama yordu beni artık. Şurada doğumuma ne kaldı ama kadının yediği haltlarla uğraşıyorum. Eltilerim görümcelerim kaynanamın huyunu bildiği için benimle ilgili iftiralarına kanmıyorlar. Ama 3 göbek ötedeki akrabalardan arayanlar oluyor biz sana ne yaptık diye. O kadar kendini acındırıyor ki. Zeytinyağı gibi üste çıkıyor.

Böyle durumla karşılaşıp ben şöyle yapmıştım diyen var mı?
Tüm iletişimi kesin size laf taşıyan insanları da uyarın. Yoksa başka türlü olmuyor

Sok olarak okudum.
Ama annesi orda burda karisisinin arkasindan konusuyorken esiniz agzini kapatamiyor mu annesinin orayi anlamadim.

Sok olarak okudum.
Ama annesi orda burda karisisinin arkasindan konusuyorken esiniz agzini kapatamiyor mu annesinin orayi anlamadim.
Eşim yeter artık diyerek aradı, konusmanın ortasında suratına kapattı annesi. Sonra da defalarca aradı hep meşgule düşüyor. normalden ve whatsapptan engellemiş bizi, hatta benim annemi babamı ablamı engellemiş. Bizi muhatap olarak kabul etmiyor ama bizim hakkımızda özellikle benim hakkımda konuşmaya devam ediyor. Bana kötülediği insanlara üzerime iftira atarak konuşuyor. Şuan onunla iletişim halinde olup bizi savunan(onlar öyle söylüyor) kayınbiraderlerim, eltilerim. Ama aralarında tam ne geçiyor buradaki yorumlardan sonra şüpheye düşmedim değil.

Eşim yeter artık diyerek aradı, konusmanın ortasında suratına kapattı annesi. Sonra da defalarca aradı hep meşgule düşüyor. normalden ve whatsapptan engellemiş bizi, hatta benim annemi babamı ablamı engellemiş. Bizi muhatap olarak kabul etmiyor ama bizim hakkımızda özellikle benim hakkımda konuşmaya devam ediyor. Bana kötülediği insanlara üzerime iftira atarak konuşuyor. Şuan onunla iletişim halinde olup bizi savunan(onlar öyle söylüyor) kayınbiraderlerim, eltilerim. Ama aralarında tam ne geçiyor buradaki yorumlardan sonra şüpheye düşmedim değil.
Bir müddet kimse ile iletişime geçmeyin. Assla kimseye kendinizi anlatma çabasına girmeyin, boşa yorulursunuz. Günün sonunda zaten kim işlerine gelirse ona inanacaklar. Eltileriniz sayenizde kaynana kıymetlisi olma fırsatı yakaladı, kaçırmazlar. Siz içinize kapanın bir müddet, kendinizi ulaşılmaz kılın, onlar ulaşmaya çalışsın ulaşamasın. Öyle istediği zaman iletişim kurup işine gelmediğinde çatt kesme özgürlüğünü ona vermeyin. Kaynana hakkında eş tarafından kimse ama kimse ile dertleşmeyin, başınıza gelenlerde bunun büyük payı var.

Degismez o kadin soyleyim onu bastan.. gelip sana hesap soran olursa soylemedigini dile getirirsin, haricinde inan yapacak birsey yok.

Bunlarin hepsi can skntisindan cikiyor. Cidden kendi hayatiyla ilgili olanlar baskalarinin hayatiyla ilgilenmiyor farkettiniz mi?
Anlamiyorum ki yaslanmissin artik git bi namaz kil, kuran oku tesbih cek..fitne fesat

X