dayım,eşi ve 1,5 yaşında ki kızı... arkadaşlar yardım lütfen...

çocuğu annem tamamen alamıyor, çünkü gelin evden çıkmıyor o zaman da hatta hiç unutmuyorum bebek sizde kalacaksa bizde burada kalalım beraber yaşayalım demişti anneme... annem bu saatten sonra ona hizmet edemez...
Ya ancak bu kadar olur yanı bebek burda kalcaksa bızde burda kalalım ne demek :KK62:
Kendıne bakmaktan aciz,iş oldugunu bılse dunyaya gelmezmış.Çocuk onun umrunda değil rahat olayım ıstıyor

yapacağınız şey,sosyal hizmetlere telefon edip bebeği almalarını sağlamak.
orada bebek iyi şartlarda yaşamıyor demek. gidip alırlar.
çünkü bebek aç falan bırakılıyordur. insanlık adına yapacağınız şey bu.
dayı falan bırakın,oda farksız karısından

bende ondan korkuyorum... okutmayacakmış, sadece kuran kursuna gönderecekmiş... ya daha bunun gibi birçok şey diyorum ya anlatamıyorum...
ayyyy yok artık ya daha neler
gücünüz varsa siz kollayın kızcağızı annesine bırakmayın bunu derken içim sızlıyor ama belliki annelik vasfı taşımıyor gelininiz :KK43:

çocuğu annem tamamen alamıyor, çünkü gelin evden çıkmıyor o zaman da hatta hiç unutmuyorum bebek sizde kalacaksa bizde burada kalalım beraber yaşayalım demişti anneme... annem bu saatten sonra ona hizmet edemez...

ama başka çözümü var mı? ortada iki yetişin var daha kendilerine bakamazken bir çocuk yapmışlar.umarım ikinciyi yapmazlar.

aslında sorun şu senin anne-baban çok karışmış onlara,diğer akrabalarda.kadın bebeği istemiyorum aldıracağım demiş aman olmaz diye müdahale etmişle, istemiyorum yurda vereceğim demiş aman olmaz diye yine tepki vermişler.yani asılnda bu çocuğun şu hale gelmesinde tüm akrabaların katkısı var.belli ki bu kadın da annelik adamda da babalık ve eş olma duygusu yok o zaman aman yurda vermeyelim çok üzülürüm demekle olmaz bu iş,ortada bir bebek ve onun heba olan hayatı var.duygusal değil de mantıklı düşünmek gerek.

sen anladığım kadarıyla gayet mantıklı bir kadınsın ailenle konuşup ikna edebilirsin.

bu anne yanında çocuk sağlıklı büyüyemez kadın temel ihtiyaçlarını karşılamaktan yoksunken gerisini düşünemiyorum.

peki dayının eşi normla mi? yani ruhsal ve zihinsel açından bir sorunu yok değil mi? acaba çocuğuna bakacak yetide mi değil?
aklı başında, senden benden akıllı... bildiğin gibi değil... dövme sövme yok çok şükür... ona bari şükür yani...

Deli oluyorum böyle insanlara
Bir tanede biz de var kardeşim
Senelerce arkasını topladık, utanmadan yayılır kalır
Ne çocuk görür gözü, ne başka bir şey
30 yaşına kadarmış sabrım, hiç tasvip etmediğim bir şey de olsa aldım elime bir gün hastanelik olana kadar, bayıldı da bıraktım. Şimdi gül gibi, çocuğuna da bakıyor, evine de bakıyor. Ama illa bu mu lazımdı, onca yıl neyin harbini verdik bilemiyorum. İlk evliliğini bu yüzden yürütemedi zaten, sorumsuz insan çok zor; çalış dersin olmaz, otur dersin olmaz, kızım kılmılda olmaz, çocuk perişan dersin olmaz en sonunda bir cinnet çözdü her şeyi.

ama başka çözümü var mı? ortada iki yetişin var daha kendilerine bakamazken bir çocuk yapmışlar.umarım ikinciyi yapmazlar.

aslında sorun şu senin anne-baban çok karışmış onlara,diğer akrabalarda.kadın bebeği istemiyorum aldıracağım demiş aman olmaz diye müdahale etmişle, istemiyorum yurda vereceğim demiş aman olmaz diye yine tepki vermişler.yani asılnda bu çocuğun şu hale gelmesinde tüm akrabaların katkısı var.belli ki bu kadın da annelik adamda da babalık ve eş olma duygusu yok o zaman aman yurda vermeyelim çok üzülürüm demekle olmaz bu iş,ortada bir bebek ve onun heba olan hayatı var.duygusal değil de mantıklı düşünmek gerek.

sen anladığım kadarıyla gayet mantıklı bir kadınsın ailenle konuşup ikna edebilirsin.
aynen o bebek onların elinde kalır bir şey olursa bunun sorumllusu hepiniz olur. tek çözüm bu.
o bebek bu yaratıklardan alınmalı

az önce söyledim bu yazdığınızı ve aldığım cevap 'annesi babası başında olan çocuğun yetiştirme yurdunda ne işi var, çocuk onun, ev onun, aklı başında işini yapsın, yapmasın bize ne ' dedi...

aynen o bebek onların elinde kalır bir şey olursa bunun sorumllusu hepiniz olur. tek çözüm bu.
o bebek bu yaratıklardan alınmalı
çocuğu dövmek gibi bir durum söz konusu değil, tamam bizim yanımızda yaşamıyor ama yine de herşeyiyle ilgileniyoruz... kaldı ki çocuğu dövmesine dayım asla müsade etmez kızına çok düşkün...

Onlar resmen anne ve babanızın vicdanını bebekle sömürüyorlar.
Resmen çocukla tehdit ediyorlar ailenizi.
Annen bebeğe karşı hassas kıyamıyor diye ilerde göstermem der bişi der.Bize de bakın der.
der de der bunlar
kapak atmaya yer arıyorlar.

az önce söyledim bu yazdığınızı ve aldığım cevap 'annesi babası başında olan çocuğun yetiştirme yurdunda ne işi var, çocuk onun, ev onun, aklı başında işini yapsın, yapmasın bize ne ' dedi...
Öyle diyorsunuz kadın tee ilk baştan istememiş enl kadar yavrucak yarın bir gün başına bir şey gelse gelininiz üzülmez o kesinde en çok gene sizler üzülürsünüz.Olan olduktan ölen öldükten sonra ne kadar ah vah etseniz azdır.

işte bu bakış açısı yüzünden o bebekler ölüyor. kötü şartlarda yaşıyor. siz giddin yapın bunu. kimseye demenize gerek yok. bir can var ortada.
bize ne denmenin zamanı değil.
o cana bir şey oluursa vicdan azabı çekersiniz

annen mi dedi bunu? eğer öyleyse çocuk için on kat fazla üzüldüm şu anda.o zaman eline sihirli değneğini alacak kardeşini ve karısını normale çevirecek :KK69:

sorun şu bence sosyal hizmetlere verirsek millet ne der,o kadar yakını var bakamadılar da yurda verdiler demezler mi vb...

işte millet ne der diye diye bir çocuk harcanıyor.

yapacağınız şey,sosyal hizmetlere telefon edip bebeği almalarını sağlamak.
orada bebek iyi şartlarda yaşamıyor demek. gidip alırlar.
çünkü bebek aç falan bırakılıyordur. insanlık adına yapacağınız şey bu.
dayı falan bırakın,oda farksız karısından
o kadar kötü durumda değil, bakmıyordan kastım ilgi yok, çok şükür kilosu sağlık durumu herşeyi iyi, ama ilgi yok, çünkü kendiyle ilgilenmekten aciz...

En basit örneği daha yeni 2.gün önce Hatay samandagında el kadar biri 1 yaşında diğeri 35 günlükkk iki yavrucak hayatını kaybetti o kadıncağızın yaşadığı neydi bilemeyiz.Ama farkedilseydi eğer belkide hiçbir şey için çok geç olmuyacaktı.Kadıncağız hem evlat katili oldu hemde her iki cihanda hayatını bitirdi.

annen mi dedi bunu? eğer öyleyse çocuk için on kat fazla üzüldüm şu anda.o zaman eline sihirli değneğini alacak kardeşini ve karısını normale çevirecek :KK69:

sorun şu bence sosyal hizmetlere verirsek millet ne der,o kadar yakını var bakamadılar da yurda verdiler demezler mi vb...

işte millet ne der diye diye bir çocuk harcanıyor.
burada durum öyle. ama annem gelinden ziyade dayımı düşünüyor, çünkü dayım kızdan sonra daha da değişti ve düzeldi... hiç usanmadan çalışıyor, akşam gelince onunla oynuyor, şarkı söylüyor, tek problem gelin ve gelin hem kendine hem ailesine karşı sorumsuz..

Allahim ya.
Bi kadin neden boyle dengesiz hareketler yaparki.
Hemde ortada bi cocuk var minicik.
Dayinizin aklini basina getirin bagirin vurun kirin bosansin bu kadindan.
Yoksa hem ilerde bu adam aklini kacirir bu kadinla hemde masum bi yavrunub gelecegi kararir

burada durum öyle. ama annem gelinden ziyade dayımı düşünüyor, çünkü dayım kızdan sonra daha da değişti ve düzeldi... hiç usanmadan çalışıyor, akşam gelince onunla oynuyor, şarkı söylüyor, tek problem gelin ve gelin hem kendine hem ailesine karşı sorumsuz..

peki boşanmayı hiç düşündüler mi? keşke sorumluluk aşısı olsa da geline bu duyguyu aşılayabilsek :eek:

Öyle diyorsunuz kadın tee ilk baştan istememiş enl kadar yavrucak yarın bir gün başına bir şey gelse gelininiz üzülmez o kesinde en çok gene sizler üzülürsünüz.Olan olduktan ölen öldükten sonra ne kadar ah vah etseniz azdır.
o kadar ileri gidebileceğini sanmıyorum... ufacık birşey olsa (mesela üşüttü) annem alıp yanına getiriyor. o kadar boş bırakmıyoruz zaten bizim korumamız altında...

Annenzde bıkmış galıba..Kestirip atmışda vıcdanı rahat olacak mı annenzn..Sonucta durum ortada..Sağlılkı düşnsn lütfen..

X