dayanılmaz boyun ağrılarım ve fibromiyalji

Testi çözdüm puanım 69 çıktı fibromiyalji değilim sanırım :)

Emel hanım kim nerde çalışıyor iletişim bilgilerini alabilir miyim ? Siz ona mı gittiniz?

Benim boyun ve sağ kolda sadece ağrılarım. Sanırım doktor tam olarak fibromiyaljisin demek istemedi, burdaki ağrın fibromiyaljik demek istemiş olabilir. Teşekkürler size de geçmiş olsun, ne gibi egzersizler yapıyorsunuz ?
İnternetten gördüğüm ve iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinde gösterdikleri egzersizler.Nette çıkıyor hemen.
boyun için,sağ, sol, ön, arka çevirme şeklindeki egzersizler en işime yarayanı.

Emel gökmen nörologtur. Tvye de sürekli çıkar en son gördüğümde ortopedi dryla boyun düzleşmesi için tartışıyodu :)

Kendi başağrılarını geçiremediği için ilaçları bırakıp alternatif tıpta çareler arayan hatta bulan biri.

İstanbul'daymış :KK43:

İnternetten gördüğüm ve iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinde gösterdikleri egzersizler.Nette çıkıyor hemen.
boyun için,sağ, sol, ön, arka çevirme şeklindeki egzersizler en işime yarayanı.

boyunla daire çizmek mi yani? O hareketi kesinlikle yapmamamı söylemişti bana doktor :/

o nası bişey acaba ilk defa duydum araştırayım

aynen bence pc başındayken oluyor, mr emg çekildi boyun düzleşmesi haricinde bişey çıkmadı. Geçmiş olsun size de.

Bende başlıcam egzersize artık bi düzen kurmam lazım. Geçmiş olsun size de.

Evet ankara'da iyi bi doktor araştırıyorum. Eldiven nası bişey bilmiyorum araştırıcam sağolun

Anlattıklarımla koydu teşhisi. Detaylı emg çekildi, geçen aylarda çekilmiş bi mr'ım da vardı, boyun düzleşmen ilerlemiş dedi. Kürek kemiğindeki ağrıyı da ben anlatınca fibromiyaljik ağrı dedi, iğne vurucam ama burdaki ağrı geçerse başka bi noktada tekrarlayabilir dedi. Dediğiniz diğer şeyler bende yok. Antidepresanı da kullanmayı istemedim hiç.

Evet fibromiyaljik ağrı dedi. Zaten şimdiye kadar gittiğim bütün doktorlar stres vs diye başından savdılar hep,hiçbirisi doğru dürüst ilgilenmedi hepsi farklı bişey söyledi. Ankaar'da iyi bi ortopedist arıyorum şu an.

İğne vurucam ama ağrı burda geçer, başka yerde ortaya çıkabilir dedi bilemedim :/ Geçmiş olsun size de. Yüzme ve yoga ağrılarınızı azaltıyor mu?

Çok geçmiş olsun size de, benim tek noktada sadece ağrı. Evet egzersize bende hep ara verdim ama düzenli yapmak şart.

Ankara'da bildiğiniz iyi bi ortopedist veya fizik tedavi merkezi var mı kızlar ? Ben özkaya tıp merkezi'nde 1 ay fizik tedavi gördüm hiç bir faydasını görmedim.
yoga yapamadim ama yuzdum. yuzdugum zaman zarfinda daha rahattim

fibromiyaljiyi bilmiyorum

ama yaklaşık 10 yaşından beri yani 27 yıldır ağrılarla yaşıyorum

ilk ağrılar ile ilkokul sonda tanıştım

bizim zamanımızda anadolu lisesi sınavı vardı o sıralar

sağ el bileğim ağrıyordu

düştün mü dendi, işte test çözdün yordun dendi vs vs

binbir gerekçe bulundu, elastik bandaj ile başladı macera

aradan bir süre geçti anadolu lisesi sınavını kazanıp okumaya başladım ama ağrılar geçmedi başka doktorlara götürüldüm Ankara da alanında uzman, üniversite hastanesinde özel muayene vs vs

el bağları gevşek, büyüme çağı

sağ elime bu sefer de atel takıldı hatta o ateller özel imal edildi vs vs

bir süre ağrılar azaldı sonra dirseğe çıktı

o dönem tenisçi dirseği diye bir hastalık duyuluyordu vs vs

hatta annemin bir arkadaşı kadının da vardı böyle boyun vs ağrıları geçmeyen

lise yıllarında ağrı yukarıya boynuma ve tüm koluma yayılmaya başladı

doktor doktor gezdim

kimi boyun düzleşmesi dedi kimi omzun düşük dedi

birileri omurgan yamuk da demişti galiba

Hacettepede fizik tedavi profesörü kuğu boyun sendromu dedi

omzum düşük boynum uzun

filmde görünmesi gereken omurdan fazla omur görünüyormuş

çözüm spor kendine dikkat et vs vs

kısa süreli de boyunluk ile spazmları azalt

yine okul bitirme iş bulma arasında artan ağrılar oldu

bir gün fizik tedavi hastanesine gittim ağrım arttı diye

sonra da bir daha çok ağrım olmadı zira oradaki insanları görünce benim ağrımın çok hafif olduğunu kabul ettim ve onunla yaşıyorum yaklaşım 15 yıldır gıkımı çıkarmadan

ona göre hayatımı şekilllendirdim

sağ elimle yazı yazıyorum ama ağır şeyleri sol elimle taşırım mesela

çantamı vs sol koluma takarım

bebeğim olduğu zaman korkmuştum acaba taşıyamam düşürürüm vs mi diye

onu da sol kolum ağırlıklı hallettim

işim masa başında her an klavye ile

onu da bana göre yazmayı öğrendim

herkes dalga geçiyor bu daktilo değil diye ama ben tepeden yazıyorum bileğim az ağrıyor

uzun yıllardır ağrı kesici almadım ama siz kullanıyorsanız ağrı eşiği yükseltici alın

yani ağrınızı tedavi etmek değil sizin onu hissetmenizi azaltacak

benim ağrı eşiğim kendiliğinden yükseldi bu ağrılar ile yaşamaya alıştım

spor yapsak daha iyi ama zaten bu ağrılar stres ve kötü yaşam biçiminin bize mirası

mesela küçükken çok kulağım ağrırdı

babam doktor doktor gezdirdi

25 yıl önce bir doktor büyüme çağında ondan ağrıyordur demiş bir de gülmüştük

oysa evet kulağım yumurtlama ve adet dönemlerimde ağrıyor

halen de öyle ağrıyor, o ağrıya da artık alıştım

tabii çocukken bu ağrı çok idi şimdi öğrenip alıştım idare ediyorum

stres kontrolü ve kendini denetleme ile hayat daha rahat olabiliyor

yani bu ağrılar ile yaşam öğrenilebiliyor

ona göre hayatımı şekilllendirdim
sağ elimle yazı yazıyorum ama ağır şeyleri sol elimle taşırım mesela
çantamı vs sol koluma takarım
bebeğim olduğu zaman korkmuştum acaba taşıyamam düşürürüm vs mi diye
onu da sol kolum ağırlıklı hallettim
işim masa başında her an klavye ile
onu da bana göre yazmayı öğrendim
herkes dalga geçiyor bu daktilo değil diye ama ben tepeden yazıyorum bileğim az ağrıyor
uzun yıllardır ağrı kesici almadım ama siz kullanıyorsanız ağrı eşiği yükseltici alın
yani ağrınızı tedavi etmek değil sizin onu hissetmenizi azaltacak
benim ağrı eşiğim kendiliğinden yükseldi bu ağrılar ile yaşamaya alıştım
spor yapsak daha iyi ama zaten bu ağrılar stres ve kötü yaşam biçiminin bize mirası
stres kontrolü ve kendini denetleme ile hayat daha rahat olabiliyor

yani bu ağrılar ile yaşam öğrenilebiliyor

Sizin ağrılarınız çok erken yşta başlamış, çok geçmiş olsun. Benimde işte 2 senedir boynum çok ağrıyprdu ama son 6 aydır o kulunç noktası inanılmaz derecede acıyor ve bu her an oluyor artık alışamadım ben onunla yaşamaya :/
klavyede nasıl yazıyorsunuz tam olarak anlayamadım ?

Sizin ağrılarınız çok erken yşta başlamış, çok geçmiş olsun. Benimde işte 2 senedir boynum çok ağrıyprdu ama son 6 aydır o kulunç noktası inanılmaz derecede acıyor ve bu her an oluyor artık alışamadım ben onunla yaşamaya :/
klavyede nasıl yazıyorsunuz tam olarak anlayamadım ?

Bileklerimi dayamadan

Parmaklarım yukarıdan ama bu tarif edilmiyor işte

Stres yapma

Atak dönemlerinde sıcak dış ve Kaş'ım giyin boynunda şal vs olsun klima vs de mahfeder

Düzenli fizik tedavi hareketleri ve yüzme de rahatlatır da yapabilene

Sol kolunu geliştir onu daha çok kullan

Stres yapma

Atak dönemlerinde sıcak dış ve Kaş'ım giyin boynunda şal vs olsun klima vs de mahfeder

Düzenli fizik tedavi hareketleri ve yüzme de rahatlatır da yapabilene

Sol kolunu geliştir onu daha çok kullan

Çok teşekkür ederim.

selam kızlar biraz uzun olacak ama bu işlerden anlayanlarınızın tavsiyelerine ihtiyacım var, 26 yaşındayım, 2 sene önce kpss için dersaneye giderken sabahtan akşama kadar yazı yazdığımız için boyun düzleşmesi teşhisi kondu. yazı yazarken de kalemi maalesef düzgün tutamıyorum, 3 parmağımla tutuyorum ve bastırıyorum iyice tüm sağ kolum geriliyodu, ama yazıyı bıraktıktan sonra dershaneden çıkınca geçen ağrılar zamanla kalıcı olmaya başladı.
önce boyun düzleşmesi teşhisi kondu işte bi süre boyunluk tak dedi doktor, 2 hafta snra kontrole gittiğimde bi başka doktor asla takmaman gerekiyodu niye taktın dedi. allak bullak ettiler beni iyice stres oldum.
ufak tefek egzersizler verdiler hiç düzenli yapamadım bende de hata var tabi. bi de akşamları laptoba çok fazla bakıyorum, çok sosyal bi insan değilim evde annemlerle otururum genelde akşamları ve tek eğlencem internet:) o da ağrılarımı artırdı sanırım.
işe girene kadar gene de idare ediyordum ağrılar bazen artıyo baz azalıyodu. işe girdim tüm gün masa başı bilgisayarda oturmaktan ve mouse tutmak nedeniyle sağ kolumda dayanılmaz ağrılarım başladı. tüm oturma ergonomimi düzelttim yanlış falan da oturmuyorum yani.
ama sağ kolum sağ boynumdan itibaren feci şekilde ağrıyor dayanamıyorum artık. çok garip bi ağrı, parmaklarıma da vuruyor. geçen sene doktora gittim stresten dedi fizik tedavi yazdı, 1 ay fizik tedavi gördüm ama hiiiç etkisi olmadı.
ve şu an en çok canımı yakan şey, tüm boynum zaten ağrıyor da, sağ tarafta kürek kemiklerinin olduğu yerde bölgesel tek nokta şeklinde bi ağrı var, elinin dokunan hissediyor orası kütür kütür. sağ kolumu öne arkaya çevirdiğimde çatır çutur kütlüyor orası.
karpal tünelden korktuğum için geçen ay bi doktora daha gittim ayrıntılı emg çektiler ama hiçbişey çıkmadı. sadece boyun düzleşmen ilerlemiş dedi, ve boynunda fibromiyalji var o kürek kemiğinde tek noktadaki ağrı fibromiyalji nedeniyle var dedi. ne olduğunu sorduğumda işte hassas insanlarda olur, kas ağrısı vs falan dedi. oraya bi iğne vurdu lokal ağrı kesici sanırım. bu iğnenin geçirmesi lazım, geçirmezse gel antidepresana başlayalım dedi. iğnenin tabii ki hiçbi etkisi olmadı, antidepresan kullanmak istemediğim için de tekrar gitmedim.
şimdi ben o tek noktadaki ağrı için ne yapabilirim ? sağ kolumla işyerinde mouse tuttukça kolum hep ağrılı ve gergin oluyor. internetten masa başında nası oturulması gerektiğine baktım düzgün oturuyorum yani ama neden bu kadar geriliyorum acı çekiyorum anlamıyorum. bıktım artık psikolojimi bozdu bu ağrılar hiçbi şeyden zevk alamıyorum.
tepki verenler olacaktır belki burası tıbbi soru sorma yeri değil diye , biliyorum tabii ki ama aynı şekilde ağrıları olan veya fizyoterapist varsa aramızda tavsiye verebilir diye burda sormak istedim.Buraya kadar okuyanlara çok teşekkür ederim.
Kesinlikle Hacamati öneriyorum. Bu tarz sıkıntılar için bire bir. Bircok arkadaşım hacamat sayesinde boyun ağrılarından kurtuldu. Artik devlet hastanelerinde bile bircogunda basladi hacamat tedavisi. Seansi 50 lira. Ilk seansta bile farkettiler rahatlığını. Dini boyutunu da düşünmek istersen onun belli günleri falan var dikkat etmek gereken. Bende genel yaptirdim hic agrisi sizisi da yok 1 haftaya kalmaz izi bile kalmiyor zaten. Mutlaka arastir derim. Sünnet sonuçta.

Kesinlikle Hacamati öneriyorum. Bu tarz sıkıntılar için bire bir. Bircok arkadaşım hacamat sayesinde boyun ağrılarından kurtuldu. Artik devlet hastanelerinde bile bircogunda basladi hacamat tedavisi. Seansi 50 lira. Ilk seansta bile farkettiler rahatlığını. Dini boyutunu da düşünmek istersen onun belli günleri falan var dikkat etmek gereken. Bende genel yaptirdim hic agrisi sizisi da yok 1 haftaya kalmaz izi bile kalmiyor zaten. Mutlaka arastir derim. Sünnet sonuçta.

Mesajınızı geç farkettim, önerebilceğiniz bi yer var mı hacamat için?

X