Dayanamıyorum:(

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.274
13.937
298
çıldırıcam
Emziriyorum ve 9 gün boyunca göğüs ucu yarası kanaması ile uğraştım. Tam rahatlamıştım bugün öyle bir acıdı ki canım resmen inleye inleye emzirdim
Ne yapıcam böyle nasıl emziricem. Biraz ara verip mama versem bebeğim acaba memeyi bırakır mı diye endişeleniyorum.
Bir türlü pozisyon tutturamadık sol göğsümü bir türlü alamıyor.
Alamayınca sinirlenip çekiştiriyor ağzıyla.
Ben ona yetememekten çok korkuyorum.
Doyuyor farkındayım ama bu şekilde emzirmek bana eziyet emmek de ona eziyet oluyor.
Bugün resmen sinirlendi bebeğim mememi alamayınca
Uzanarak denedim,olmuyor. Birde sürekli emmek istiyor bugün en fazla yarım saat ara verdik 2 den 6 ya kadar sürekli emdi.
Doktorumuz normal dedi,kilo alımı da var yani doymuyor veya sütüm yetmiyor meselesi değil. Bende her istediğinde emzirdim ama artık acıdan çıldırmak üzereyim.
Bana yardım edin ne yapmam lazım? Mama takviyesi mı vereyim bir iki kez en azından göğüslerim iyileşene kadar? Siz neler yaptınız?

Mama takviyesine gerek yok.. sutunu sag diycem ama meme ucunu daha cok cekistirio makine.. seni anliorum ama bu bi donem ve aci gecince emzirmenin tadina o zmn varacaksin asil inan bana..krem kullanabilirsin..ama bu donemi emzirerek atlatman lzm.. sagmayip iyilesmesini beklersen sutun gudebilir bebek belki memeni tutmaz geri birsuru is.. kendi sutunden sur gogus uclarina cnm..

Sakın mama vermeyin. Göğsünüze soğan sürün çok iyi geliyor/ hatta ilk emzirmeden önce soğan sürülünce hiç yara olmuyormuş, uygulayanlar söylemişti.
Ama mama vermeyin lütfen sütünüz yetiriyorsa ilk 6 ay anne sütü çok önemli.

Sakin mama verme canım aynı şeyi bende yaşadım topuklarimi yere vura vura emziriyodum eczacı bir arkadaş bir ilaç verdi tamamen bitkisel onu suruyodum birkaç güne geçti istersen yazabilirim ismini

Sürdükten sonra memenin yıkamadan da bebeğe verilebildiği bir merhem vardı koyun yağından mı ne yapılan tam hatırlayamadım eczaneye sorarsanız yardımcı olacaktır..Çok geçmiş olsun emzirmek harika birşey,bu acılar geçici..

Hayırlı olsun bebeğiniz Öncelikle, kendi Tecrübe ettiğim bir yöntemi söyleyim çok işe yarıyor inşallah sizde de işe yarar

Yarım çay bardağı kadar gül suyunun içerisine 7 8 adet ayva çekirdeği atın ve onun Akşamdan sabaha kadar jöle kıvamına gelmesini bekleyin her emzirdikten sonra da göğüs ucunuza sürün inşallah çok çabuk zamanda geçer bana iki gün de etki etmişti Çok faydasını gördüm diğer emzireceğiniz zaman da yıkamanıza hiç gerek yok gayet doğal yöntem çünkü geçmiş olsun

Aynisini yasadim canim.lansinoh falan bende ise yaramadi.Doktor bana fito krem yazdi.Mama falan vermedim hic.Fito kremi en uzun emzirme araligimin oldugu zamanlarda surdum ve emzirmeden once mutlaka yikadim.Gogus pedi, hava aldirmayan sutyen asla takma.Mumkun oldugunca meme hava alsin, kurut.Cok zor ama gececek merak etme.

Çatlakların iyilesmesinde kendi sutunu kullanabilirsin herhangi bir krem kullanmadan önce doktoruna danis bence

Ayvanin 7 8 cekirdegini az suya koy birgün beklesin krem gibi oluyo o çok iyi geliyo

Benimde çok yara olmuştu
Lansinoh krem kullan
Birde anne sütü
Kısa sürede iyileşiyor
Çok dayanamıyorsan silikon göğüs ucu ile idare et bir süre

Biliyorum çok can yakıcı ama emzirmeyi bırakmayın. Şu an siz emzirmeyi öğrenmeye çalışıyorsunuz, bebeğiniz de emmeyi öğrenmeye çalışıyor. Emzirme pozisyonlarını öğrenin, yanlış hatırlamıyorsam Tomrisin emzirme notlarında vardı, internetten bakabilirsiniz. Ben bir ilaç kullanmıştım ama artık piyasada yok. Lansinoh kullanabilirsiniz. Hava aldığı zaman da daha çabuk iyileşiyor. Ben soğan suyu da sürmüştüm ama bebeğim kokusu yüzünden emmemişti, yıkasanız da geçmiyor.
Bir de gümüş uçlar varmış. Kullananlar çok memnun.

Gümüş kapak duydunuz mu yaralari iyileştiriyor. Internette arastirabilirsiniz gümüş meme kapagi diye .

Gogus ucu apartı ile emzirmeyi denedin mi canım? Bir de garmastan krem hemen rahatlatır onu dene. Hayırlı olsun bu arada

Evet gümüş meme kapağı gibi aparatlar çok hızlı sonuç veriyormus araştırın. Annelik işte cennet ayaklarinizin altına bu gibi bir sürü zorluklar sayesinde seriliyor inşallah kendinizi böyle telkin etmeye çalışın bence :)

Çok kötüyse silikon kalkan kullanın.
Emzik alırsa emzik verin. Emziği tasvip etmeyen de var ama. Arkadaşımın çocuğu altı aylık olmasına rağmen memeye yapışık hala gece gündüz. Kadın perişan durumda. Çünkü başka türlü susmuyor. Hep kucakta hep emiyor. Benim ikinci de öyleydi çok uğraştım emzik aldıramadım. Belki alır sizinki de sizi yalancı emzik gibi kullanmaz.
Allah analı babalı büyütsün. Göz aydınlığıniz olsun inşallah.

Kremleri unutun bunu yapin: her emzirmeden sonra bebeginizin tükürügün meme ucunda kurumaya birakin. Ondan sonra kendi sütünüzden sürün ve tekrar havada kurumaya birakin. Bunu her emzirmeden sonra yapin. Ara sira memenizi acik birakin ten hava alsin. Faydasini göreceksiniz. Bende böyle gecti 1-2 hafta icinde. Bir daha yara olmadi. Iki sene yaklasik oglumu emzirdim. Su anda yine emziriyorum oglumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…