• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Darbe Gelini

e nikahı yapıp düğünü de bir ay sonra yapsaydınız?

+1

Darbe ertesi koşa koşa düğün yapmak mantıksız, ben yataktan çıkamamıştım ertesi günü burnumun dibinde bombalar patlıyordu ayy hatırladıkça garip oldum yine.

Kokteyl gibi bir şey düzenleyin yıldönümüzde, aile akraba arkadaşları da çağırın, gelinliğinizi de giyin eğlenin. Bu kadar kafaya takıyorsanız ne yapılabilir ki başka?

Madem şu an sorun yok. bir organizasyon yapın.
Tabi nasıl bir şey istiyorsunuz önemli olan bu.
Yanı tam bir düğün olsun, takı da takılsın (bilmiyorum bizim insanımız böyle bir durumda takı takar mı)
öyle bir şey yapın. sınırlı davetliyle.
Ya da gelinliğimi giyeyim mutlu olayım derseniz.
Piknik bile olabilir bu.
Açıkhavada kahvaltı da olabilir.
Ama size yardım eden birileri olmalı tabi.

Benim hala sala okunduğunda içim hop ediyor, o akşam nişanlınızı veya ailenizden birini kaybedebilirdiniz.
Herhangi bir durum değildi, ülke düzeni tamamen değişebilirdi, tüm bunların hiç önemi kalmayabilirdi, bence boşa dert ediyorsunuz. Teselli için çekim yapabilirsiniz, sonrada güzel bir yemek yersiniz, sevdiğinizi insanlar yanınızda olur.
O şehitlerin hatrına, elini kolunu kaybedenlerin hatrına biraz daha sakin olun.

+1

Darbe ertesi koşa koşa düğün yapmak mantıksız, ben yataktan çıkamamıştım ertesi günü burnumun dibinde bombalar patlıyordu ayy hatırladıkça garip oldum yine.

Kokteyl gibi bir şey düzenleyin yıldönümüzde, aile akraba arkadaşları da çağırın, gelinliğinizi de giyin eğlenin. Bu kadar kafaya takıyorsanız ne yapılabilir ki başka?

Düğüne o gün karar vermişiz gibi yazmışsınız
Yorumunuzda kendinizce haklısınız saygı duyuyorum

Düğüne o gün karar vermişiz gibi yazmışsınız
Yorumunuzda kendinizce haklısınız saygı duyuyorum

Hayır karar verdiniz diye yazmadım. Nikahı yapıp düğünü daha sonradan yapabilirdiniz zaten o halde kim nasıl eğlenecekti, önceki gün çok travmatik bir gündü herkes için.

oyy ne güzel işte neden içinde kalıyor ki düğün işlerinden nefret ettiğim için midir nedir iki düğün yaptım
cinnet geçiriyordum :kahve:

Malesef benden kaynaklı nedenlerden çocuğumuz olmuyor hakkımızda hayırlısı olur inşallah
Hayırlısı herşeyi tedavisi var canm sıkma canını ama insan ne olursa olsun düğün insanın hayatında bir kere başına gelen birşey insanın içinde kalıyor unutamiyor

O tarihteki düğünümün iptal olmaması daha büyük bir felaket olurdu benim vicdanım açısından.
Daha çok yeni küçük bir düğün yapabilirsiniz.Bir tanıdığım var canları sıkıldıkça düğün yapıyorlar:halay:geçen sene yurt dışında oldu.Yazın Türkiye'de tekrar olucakmış..Üzülmeye değmez ki..

Başlıktan da anlaşılacağı üzere 15 Temmuz Darbe girişiminin ertesi günü eşimle evlendik.
15 temmuz akşamı tüm hazırlıklar bitmiş evde oturuyorum evin içinde 6 telefon birden çalmaya başladı. Gulsündiye napıyoruz yarın nikah var demi? Ne ? Nasıl yani? Ne oldu ki? Haberin yokmu darbe oldu! Beynimden vurulmuşa döndüm, daha önce yaşamadım görmedim sadece duyduklarımla durumu anlamaya çalışıyorum. Kuaförüm aradı yarın napıyoruz diye? Ne demek napıyoruz diyorum? Derken eşimin telefonu çaldı organizasyon şirketi aradı malesef düğün iptal çünkü teknenin kalkışına izin verilmeyecek. ( Üsküdar'dan tekne kalkacaktı olaylar orada patlak verince)
Nikah öğlen nikah salonunda, eğlence ve düğün teknede akşam olacaktı. Bir sürü belirsizlikle 5 te uyudum 6 da kalktım kuaförü evinden aldım 12 de nikah var ama saat 10 oldu nikah salonu arıyor nikahın kıyılıp kıyılmayacağı belli değil diye. Nikaha 20 dk kala gittik ayak üstü nikah kıydık (nikah 500 kişilik olacakken toplasan 50 kişi yoktu)
Ailem evliliğime onay vermediği için kına gecesi de yapılmadı ertesi gün darbe düğünüm iptal oldu bir sürü hayal kırıklığı yaşadım.
Sorunum şu; içimdeki ukteler beni bitiriyor kınasız gelin oldum, düğün yapıp eşimle dans edemedim, dostlarımla eğlenemedim, fotoğraf çekimi yapılamadı vs. Vs.
Gelinliğim sadece 1 saat üzerimde kaldı. Şimdi her an aklıma geliyor, gelin görünce ağlıyorum, düğün görünce ağlıyorum, düğün nikah kına törenlerine katılamıyorum çünkü hep ağlıyorum. Gelinlik görünce hala dibim düşüyor. İçimden bir türlü atamıyorum heveslerimi, hayallerimi... şimdi yıl dönümümüz geliyor ama kutlamak istemiyorum yaşadıklarım Ve yaşayamadıklarım aklımdan çıkmıyor.
Siz olsanız bununla nasıl başa çıkardınız.
Ayyyyyy ben de 15 temmuz geliniyimm. 15 temmuz kınamız vardı ertesi gün de düğünümüz oldu. Darbe haberini kına sonuna doğru aldık herkes dağıldı. Ertesi gün düğün oldu ama doğru düzgün kimse gelmedi vasat geçti... :(
Biz olayların fazla patlak vermediği bir şehirdeydik. O yüzden düğün ertelenmedi. Geçmiş olsun demek benim gibiler varmış... Kendimi çok şanssız hissediyordum. Biz en azından düğün yaptık ama ya. :(

Bence de bir mekan tutun, gelinlik olmasa da güzel beyaz bir elbise giyin eğlenin,hoplayın,zıplayın :) Foto çekimi ne zaman isterseniz yapabilirsiniz içiniz de kalmasın o da. Onu da halledin yani.

Allah aşkına bu kadar bencil olabiliyor musunuz gerçekten zaten ailenizin onay vermediği bir düğünde aileniz olmadan nasıl eğlenecektiniz gerçekten kalkıp rahatça oynayabilecek miydiniz? Ülke darbenin ve bir yıkımın eşiğinden döndü siz yine nikahınızı yapabilmişsiniz birçok arkadaşım ve çalıştığım üniversiteden hocalar nikahlarını bile kaç hafta sonra yapabildiler yani çok mı önemli eğlenme gülmek falan anlamadım ki hadi o zamanda 3 saat kalsın üzerinizde ne olacaktı? Eşinizle iyi anlaşıyorsanız sorun yoksa gerisini ne düşünüyorsunuz hem düğünün parasını kaporasını verdiyseniz ortalık durulunca da yapabilirdiniz.

Ben olsam düğün yapmazdım ama arkadaşlarımla daha da çok eğleneciğim bir yere giderdim. Beyaz bir elbise ve duvak (düğün sonrasıymış gibi) eğlenirdim. Başka bir günde gelinliğimle dışçekim yaptırırdım. Gerçi benim için çok mühim meseleler değil ama madem sizin için önemli. Bir fikir.:kahve:

Ülke yıllardır şehit veriyo, hepimizde bu yıllarda gayet davulla zurnayla evlendik, şimdi kızı yerden yere vurmanın alemi yok, her hevesin bir zaman aşımı var şimdi düğün de yapsan bilmem nasıl olur, ama iç/dış çekim yaptırabilirsin

Aynı şeyleri yazmak istedim ancak daha sonra konuyu açtığıma bile pişman olduğum için cevap vermek istemedim. Saygı duymak gerekir, bir başka üyesinde dediği gibi herkesin derdi kendine büyük. Teşekkür ederim

Back