• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

damatlığı hangi taraf alır ?

nişandada düğündede iki tarafta karşı tarafın ihtiyaçlarını alır.

niye bunları sorun ediyorsunuzku kızı erkeğimi var evlat evlattır. adetlerimize göre iki tarafta birbirine alır, kaç kere evleniyoruzki.

ay çok saçma ya madem öyle kız kendi gelinliğini alsın boş yere kaynana görümce dırdırı çekmesin onlarda oğullarına damatlık alsınlar hem kavga gürültüde olmaz gelin alan taraf elini cebine atar ilk defa nişanlımdan duydum alıcam almasına da bende onlara yapacağımı bilirimmmmmm offf offff

tabikide damatlıgı kız tarafı alır. erkek tarafı gelinligi ve nişanlıgı alır.kınada giyilen kına elbisesini sarkada denir onuda kız tarafı alır:68:

Bizde kız tarafı erkek tarafı diye hiç bir şey olmadı gelinliğimi beğendim nişanlımla gittik aldık, damatlığı da yılbaşı alışverişi yaparkan beğenmiştik yine ikimiz gittik aldık ...
Böylece ne aileler ne de biz kırıldık ...
Eğer benim karşılayacak durumum olmasaydı nişanlım ikisinide alırdı ama bende çalışıyorum herşeyi ortak yaptığımız gibi bu harcamayıda ortak yaptık birbirimize yıldönümü hediyesi alır gibiydik :) ben ona düğünde giyeceği kıyafeti hediye ettim oda bana gelinliğimi ...

kızlar evet erkeğe 1 takım elbise alınır ama bunu isterr nişanda giyer ister düğünde
nişanda alınmışsa tekrar alınmaz ama nişanda almadıysanız evet almanız lazımm

evet bizde de böyle ya nişanda alınır ya da düğünde biz nişanda takım aldık bohça yaptık her şeyini yaptık nişanlımın sadece o hengamede ayakkabı almaya zaman kalmadı:)) Şimdi düğünde bi ayakkabı alırız o kadar

peki kız çalışmıyorsa ne olacak??? ben çalışmıyorum mesela....çalışmak istememekten değil iş bulamamaktan.....ve bu çok koyuyor bana......hiç bişeye yardımım dokunmuyor diye......

biz bunları nişan bohçasında yaptık hepsini o nedenle düğünde yapılmıycak başka bişey....

ben de aynı durumdayım bebekkafa hala iş bulamadım hiç bi yardımım dokunmuyor cok koyuyor insana Ha aileler bunun lafını bile etmiyor ama ne biliyim işte..

ay çok saçma ya madem öyle kız kendi gelinliğini alsın boş yere kaynana görümce dırdırı çekmesin onlarda oğullarına damatlık alsınlar hem kavga gürültüde olmaz gelin alan taraf elini cebine atar ilk defa nişanlımdan duydum alıcam almasına da bende onlara yapacağımı bilirimmmmmm offf offff
bizde aynen bu sekilde oldu. ben gelinligimi aldim esimde damatligini :9: en temizi oghhh gelinligimi kinaligimi herseyimi kendim aldim kimseye muhtac olmadan cok sukur. lakin bir arada degildik o zaman alisveris yapilmasi gerekiyordu o sekilde denk geldi. haa iyide oldu kimsenin dirdirini cekmeden gittim geldim kendim diktirdim gelinligimi istedigim gibi hic birseyime kimseyi karistirmadim :72:

kızlar benim yaza nişanım olucak (sorunları atlatabilirsemmmm :( ) şimdi nişan elbisemi ben kendim alıcam ama düğün zamanı sanırım erkeğe bir saat birde damatlığı kız tarafı alıyormuş damatlıkta sanırım en az gelinlik kadar masraflıymış ortalama ne kadar tutuyor bir dagmatlık a dan z ye yada söyle sorayım erkek tarafına nişan düğün süresince neler alınır ?
ben pek bilmiyorum adetleri ablam evlenirkende bizim taraf birsey yapmamıstı özel olarak ama genel olarak nasıldır ki :41:

kızlar benim yaza nişanım olucak (sorunları atlatabilirsemmmm :( ) şimdi nişan elbisemi ben kendim alıcam ama düğün zamanı sanırım erkeğe bir saat birde damatlığı kız tarafı alıyormuş damatlıkta sanırım en az gelinlik kadar masraflıymış ortalama ne kadar tutuyor bir dagmatlık a dan z ye yada söyle sorayım erkek tarafına nişan düğün süresince neler alınır ?
ben pek bilmiyorum adetleri ablam evlenirkende bizim taraf birsey yapmamıstı özel olarak ama genel olarak nasıldır ki :41:

Ben de nişan elbisemi kendim almıştım öyle denk gelmişti, illa sen al durumu olmamıştı, beğendiğim bir elbise bulunca almıştım...
Damatlık fiyatları aslında makul de var astronomik de, biz Süvari'den aldık, ayakkabısı da dahil 350 liraya almıştık 2009 eylül - ekim gibi... Beymen-Vakko-NetWork gibi yerlerden alınırsa bayağı tuzlu olur tabii ki damatlık...
Bir de çamaşır-gecelik vs alışverişinde, 5 er 6 şar tane alt-üst iç çamaşırı, çoraplar, pijama takımı, terlik aldık... Eşofman da alacaktık ama eşim mağazadakileri beğenmedi istemedi zaten eşofman giymem ben dedi... Bu alışverişi düğünden bir kaç ay önce yaptık biz, nişan öncesi değil...
Tabii nişanda eşimin alyansını biz aldık...

bizde damatligi kiz tarafi alir, digerlerini gelinlik kinalik nisanlik vs. erkek tarafi alir :)
alin kizlar yani sonucta evlenmek kolay degil. istediginiz herseyi aldirin ve dirdirlara kulak asmayin bence.. ne kadar laf gelmesin diye dusunuyosan bile o kadar laf gelir.

erkek gelinlik kız damatlık alır.ama bunu nişanlına sen deil ailen söylesin.bu konu açıldığında topu ailene at.mesela annemlerle konus canım onlar daha iyi bilir onları çiğnemek istemem de.bi damatlık için tadını da kaçırma.sizinkilere de sen değil bırak o söylesin arada kalma:34:

bizde damatligi kiz tarafi alir, digerlerini gelinlik kinalik nisanlik vs. erkek tarafi alir :)
alin kizlar yani sonucta evlenmek kolay degil. istediginiz herseyi aldirin ve dirdirlara kulak asmayin bence.. ne kadar laf gelmesin diye dusunuyosan bile o kadar laf gelir.

bizdede kız tarafı alır damatlığı..

ama size katılıyorum. evlilik işleri zor özellikle kız tarafı ne alır erkek tarafı ne alır olayları girince tadı kaçıyor herşeyin.

Gelinliği erkek tarafı damatlıgıda kız tarafı alır genelde

bende damatlıgı kız tarafı alır dıye bılıyorum aksınıde hıc duymadım benım nısanlım sıvaslı bız muğlalıyız orada da oyle burada da boyle , bızımkıler kınada gıyecegını kız tarafı almaz dedı ama ben olmaz baba oyle sey o bana alcak ben hayır bız sana alamayız mı dıcem dedım, babamda bı takım ıcın sen al ben alayım muhabbetıne gırmek ıstemedı ve aldık gectık, sonucta aıle oluyoruz, nısanlım benım aılemın cocugu olacak bende onların cocugu olacagım bız para muhabbetıne gırmeyı uygun gormedık, hıc de sorun yapmadık, boyle olmalı bence herkeste.

damatlığı kız tarafı alır. gelinliği erkek tarafı alır diye biliyorum.kına konusunda çeşitli şeyler gördüm fakat damatlık ve gelinlik konusu bu şekilde.farklı birşey görmedim hiç. kına işine gelince; kına kıyafetlerini erkek tarafı alıyor. mekanı bazı yörelerde erkek tarafı tutuyor bazı yörelerde kız tarafı tutuyor

Damatlığı kız gelinliği erkek alır , kınadada kıyafetler erkeğe ait bindallı ve tuvalet

Back