• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

damatlığı hangi taraf alır ?

canım biz iç anadolu bölgeliyiz memlket olarak bizim tarafta da alınmaz ablamlara biz almadık
ama şimdi devir değişti bide kız çalışıyosa alması lazım geliyoor
bende alıcam inş dün eforda bir tane baktım 600 milyoneyvahedigeldismile

Kız tarafı alır, biz eşimin damatlığını, ayakkabı & kemer dahil aldık... kına da takım elbise almadık ama...

kızlar evet erkeğe 1 takım elbise alınır ama bunu isterr nişanda giyer ister düğünde
nişanda alınmışsa tekrar alınmaz ama nişanda almadıysanız evet almanız lazımm

damatlık dahil neler aldık bir görsen valla.gelinlik yanında hiç kaldı.
kimse bize sizin ne adetiniz var diye sormadı zaten
bizde bu adet şu adet diyip diyip aldırdılar.
hatta kızım doğmadan bizde babanne bebek arabasını alır kız tarafı yatağı diyip onu da geçirdiler.
Allah açık gözlerden korusun insanı...

damatlık dahil neler aldık bir görsen valla.gelinlik yanında hiç kaldı.
kimse bize sizin ne adetiniz var diye sormadı zaten
bizde bu adet şu adet diyip diyip aldırdılar.
hatta kızım doğmadan bizde babanne bebek arabasını alır kız tarafı yatağı diyip onu da geçirdiler.
Allah açık gözlerden korusun insanı...

eskiden bohçaya geline de damada da nişanda kumaş verilirmiş
şimdi kumaş verilmediği için takım elbiseye döndü
ama biz almıcaz çünkü baştan öyle konuşmuştuk sende konuş nişanlınla bizde adet dğl alınmaz die orta yolu bulun birlikte

bebek arabasını babanne yatağıda annanne alır bizde de bazı yerlerde de adet demekki
ama bunu abartmamak lazım
eskiden kız tarafı bişiy yapmazmış
şimdi iki tarafta çalışıyor die yükleniliyor sanırım

Son düzenleme:
damatlığı kız tarafı alır,gelinliği erkek tarafı alır.yani annem öyle söylüyo.ben istanbulluyum,bizim öyle pek kuralımız kaidemiz yok aslında,olanlarda bana çok enteresan geliyo.benim gelinliğimin parasını nişanlım ödüyo,babamlarda onun damatlığını alacaklar.bunlar sıkıntı diil,evi nası döşeyeceğimiz bizi daha çok sıkıyo.

gelinliği nişanlığı falan erkek tarafı alır damatlığıda kız tarafı cnm biz öle yaptık yani

teşekkür ederim hepinize yorumlarınız için bizimkiler almamakta kararlı napalım artık damat alır damatlığını :kedi:

mrb kızlar bende önümüzdeki ay evleniyorum allah izin verirse opuyorumnanaktan ama bi sorunum var ailem damatlık almayı kabul etmiyor bizim adetlerde gelinliği ve damatlığı erkek tarafı alır diyor yalnız nişanlımda aynı memleketten ama o damatlığı kız tarafı alır diyo iki arada bi derede kaldım bizimkilerede bişey diyemiyorum saolsunlar herşeyimi eksiksiz aldılar ama damatlık konusuna olumsuz bakıyolar :çok üzgünüm: neyapmalıyım fikirlerinize ihtiyacım var

kız tarafı alır bence

Back