artık zaten bütün masrafları çiftler kendileri yapıyor,çoğu aile çocuk evlendirdik diye kasılıyor..olan yeni evlilere oluyor valla..
gelinliği damat kendisi ödüyor..damatlığı o zaman kızın babası mı ödesin?..bu da saçma bence..
damatlığı kız tarafı alır ..gelinliği erkek tarafı alır.
hatta bizim buralarda evlenmeden önce gelin için alışverişe çıkılır.gelinliğinin dışında başka birkaç elbise daha alınır.iç çamaşırından-çorabına kadar..ayakkabı,çanta,makyaj malzemesine kadar geline alışveriş yapılır.bunu erkek tarafı karşılar.
kız tarafıda erkeğe damatlık ve bunun dışında ayrıca bir çanta hazırlar.ne bileyim pijama takımı,iç çmaşırlaı,çorabı,ayakabısı..vs..
zor işler valla allah yardımcınız olsun..
Ben şöle biliodum: düğünde gelinliği de damatlığı da erkek alır. Nişanda kızın elbisesini erkek, erkeğinkini kız alır.
Böle yalan yanlış bilgimle o zaman sevgilimle konuşurken böle sölemiştim. Meğersem nişanda kız bir şey almazmış, düğünde de sizin dediğiniz gibi gelinliği erkek damatlığı kız alırmış.
Ama benim ağzımdan söz bir kere çıktığı için nişanlımın nişanlık takımını, ayakkabısını, gömleğini, kravatını, kemerini ben aldım. Şimdi peki düğünde damatlığını da alıcak mıyım? bilmiyorumkismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?