damatlığı hangi taraf alır ?

damatlığı kesinlikle kız tarafı alır.
biz nişanda takım elbiseyi aldık, onlarda benim nişanlığımı aldı.

Allah mutluluk versin.

Gelinliğe veriliyor 2-3 milyar, damatlığa veriliyor 500lira-1milyar. Bunun lafını etmeye gerek var mı. Kız tarafı alır tabi ki damatlığı

bızde nısanlıgı kız tarafı alır ama gelınlıgı erkek tarafı damatlıgıda kız tarafı alır alyanslarda oyle olur bızde karsılıklı.

eğer kız tarafı diyorsaki bizde böyle değil alamıyoruz.mecbur erkek tarafı alıcak onun lafını etmezler
ama arkanızdan sizin ailenizin lafını ederler bence bi damatlık bile almadılar diye

walla biz nişandaki takımı aldık
düğünde ayakkabısını biz aldık takımını kendi aldı canım benimŞeniz
bizimkilerin para suyunu çekince kimse ısrar etmedi illa siz alcanız diye..
ama zaten öyle şeylerin lafını etcek aile değiliz iki taraflıda:)

Ben düğünde aldım eşime damatlığını.
Kuzenimse nişanında almıştı.
Bizim nişanda eşim kendi almıştı.
Kuzenimin düğünüde de eniştenin kendisi almıştı.
Bizde 1 defasında alınır.
Ya illa adet kural diye değil
Karşı tarafta sadece 1 defa alırsınız demişlerdi.

mesele lafını etmek değil zaten,lafını eden insanlarsa(iki taraf içinde söylüyorum) zaten hiç bişeye girişmenin anlamı yok....

bizimkilerde erkek alır damatlığıda gelinliğide diyo...annemler evlenirkende öyle yapmışlar...ikisinide babam almış.....hatta konu bile edilmemiş kim alacak diye....şimdide öyle diyolar...aslında banada mantıklı gelen damatlığı kız tarafının alması ama öyle diyolar işte....

bu arada bizim nişandada herkes kendininkini aldı....benim nişanlığımı onlar almadı yani....niye alsınki zaten...bazıları istemede bile giyeceği elbiseyi karşı tarafa aldırıyor...saçma geliyo bana....ama gelinliği erkeğin alması gerek o ayrı......

üfff en sinir olduğum muhabbetler şunu şu alsın bunu bu yapsın.....

artık zaten bütün masrafları çiftler kendileri yapıyor,çoğu aile çocuk evlendirdik diye kasılıyor..olan yeni evlilere oluyor valla..
gelinliği damat kendisi ödüyor..damatlığı o zaman kızın babası mı ödesin?..bu da saçma bence..

damatlığı kız tarafı alır ..gelinliği erkek tarafı alır.
hatta bizim buralarda evlenmeden önce gelin için alışverişe çıkılır.gelinliğinin dışında başka birkaç elbise daha alınır.iç çamaşırından-çorabına kadar..ayakkabı,çanta,makyaj malzemesine kadar geline alışveriş yapılır.bunu erkek tarafı karşılar.
kız tarafıda erkeğe damatlık ve bunun dışında ayrıca bir çanta hazırlar.ne bileyim pijama takımı,iç çmaşırlaı,çorabı,ayakabısı..vs..
zor işler valla allah yardımcınız olsun..

peki kız çalışmıyorsa ne olacak??? ben çalışmıyorum mesela....çalışmak istememekten değil iş bulamamaktan.....ve bu çok koyuyor bana......hiç bişeye yardımım dokunmuyor diye......

biz bunları nişan bohçasında yaptık hepsini o nedenle düğünde yapılmıycak başka bişey....

nişan bohçacında yaptıysanız bence damatlığı almanız yeterli canım..

aıleye ve yoreye gore degısıklık gosterıyor sanırım bu durum
benden once evlenen arkadasım nısan bohcasından koydugu hırka ve gomlekten baska dıs gıyım adına hıcbır sey almamıstı esıne

ama bızde nısanda takım elbıse alınmasa da pantolon, gomlek, hırka, terlık ve dıger ıc gıyımler alındı
dugunde ıse damatlık takımı ayakkabısı, kol dugmesı, kemerı ve corabına kadar herseyını babam aldı
gelınlıgı ıse dıktırdık esım odedı parasını

Ben şöle biliodum: düğünde gelinliği de damatlığı da erkek alır. Nişanda kızın elbisesini erkek, erkeğinkini kız alır.
Böle yalan yanlış bilgimle o zaman sevgilimle konuşurken böle sölemiştim. Meğersem nişanda kız bir şey almazmış, düğünde de sizin dediğiniz gibi gelinliği erkek damatlığı kız alırmış.
Ama benim ağzımdan söz bir kere çıktığı için nişanlımın nişanlık takımını, ayakkabısını, gömleğini, kravatını, kemerini ben aldım. Şimdi peki düğünde damatlığını da alıcak mıyım? bilmiyorumkismile

Bizde nişan elbisesini erkek tarafı alır nişanda damada birşey alınmaz bohça hazırlanır.
Düğünde gelinliği erkek tarafı damatlığı kız tarafı alır.

aynı durum bizim evdede geçerli şimdi ben ne yapıcam hiç bilmiyorum çok canım sıkıldı ya

aynı durumu bende yasadım nısanda ayakkabısını gomlegını kravatını felan ben aldım dugundede damatlıgını a dan z ye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…