• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

damatlığı hangi taraf alır ?

ysmiin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2010
156
18
118
mrb kızlar bende önümüzdeki ay evleniyorum allah izin verirse opuyorumnanaktan ama bi sorunum var ailem damatlık almayı kabul etmiyor bizim adetlerde gelinliği ve damatlığı erkek tarafı alır diyor yalnız nişanlımda aynı memleketten ama o damatlığı kız tarafı alır diyo iki arada bi derede kaldım bizimkilerede bişey diyemiyorum saolsunlar herşeyimi eksiksiz aldılar ama damatlık konusuna olumsuz bakıyolar :çok üzgünüm: neyapmalıyım fikirlerinize ihtiyacım var

valla canim esimin damatligini annemler almisti
hatta kinada giydigi takimi bile annemler aldi.
erkek tarafi gelinligi
kiz tarafi damatligi alir diye bilyorum.

erkek tarafı gelinliği alıyorsa kız tarafıda damatlığı alır

yöre yöre değişir diyolar ama hemn hemn her yerde kız tarafı alıyo sanırım:gitme:

bazı yerlerde bütün masrafı erkek tarafı karşılıyor ama normali erkek tarafı gelinin eşyaları, kız tarafıda damadın eşyalarını alır. ama benim bildiğim konya ve afyon mesela kız tarafı bir iğne bile almıyor

kız tarafı alır..ama kız tarafının maddi durumu iyi deilse erkek tarafı alır..

walla cnm aynı dertten bende muzdaribim ve napıcam 2 tarafıda kırmadan nası cozucem bu işi bilemiorum :S Allahım yardımcımız olsn ne diyim :(

damatlık ve ayakkabısı dahi kıs tarafı alıyor.tabi yöreye göre değişir bazı yerlerde erkek tarafı alıyor

kız tarafı alır.Ama kız tarafının maddıyatı cok cok kötu isede napılsın mecbur erkek tarafı alır.Canım demısın ailem herşeyimi eksiksiz aldı dıye ne guzel tam ceyızını yapmıslar durumları var anlasılan damatlıkda alabılecek maddıyata sahıp ise alması uygun.Ama yok onuda erkek alır diyorlarsa zor canım.bir sekılde arayı bulmaya bakacan malesef.durumun var ıse sen al dıcem ama öğrencisin sanırım.Allah yardımcın olsun üzme su son gunlerınde tatlı canını hallolur inşopuyorumnanaktan

damatlığını ayakkabısını çorabını hatta içine giydiği çamaşıra kadar kız tarafı alır..

ama aileniz sorun ediyorsa nişanlınızla aranızda halledin..
ailelere yansıtmayın durumu..tatsızlık çıkmasın..

kiz tarafi alir damatligi
bizde camasir makinesi, bulasik mak. herseyiyle yatak odasi (halisi, perdeside dahil), zaten mutfak arac gereclerinin tamamini da kiz tarafi alir

Back