damat kizin annesinee dugun icin elbise alirmi?

Siz Sivaslısınız da karşı taraf nereli? Onlarda mı Sivaslı?
Sivas'ta gelinin annesine abisine kıyafet alındığını ilk defa sizden duyuyorum.

Arkadasim o fiyatlar ne oyle? Tamam durumunuz yok ama benim durumum olsa vermem o parayi. Ayrica annesine alinacak kiyafet nasil 400 tl olabiliyor? 150 -200 civari cok guzel takim da var abiye de. Ana kiz durumum yok ayagina cosmasinlar yani damat mecbur degil.

O "bir arkadas" siz olabilir misiniz acaba?

Ikinizin de dugunune 1 ay civari var.

Ikiniz de yeni isten ayrilmissiniz.

Ikinizin ailesi de taki alamiyor.

Eğer imkanı yoksa ve damat beyle arası iyiyse gelinin, annemede bir hediye almanı isterim şeklinde yanaşabilir.

Yazdıklarınıza dikkat ettiğimde bir arkadaş dediğiniz kişinin siz olduğunu anlamak zor değil .

Her neyse. Damat niye alsın elbiseyi anneye, ya da parasını niye versin ki.

Gündelik hayattan bir bluz vs temiz bir şey giyse en azından anne de gururlu olur.

Çok üzüldüm anne öyle bir duruma düşmemeli.

Bence bu konular cok tehlikeli. pahada küçük evet. Ama "annesinin elbisesini bile biz aldik " konusu olmasi yillar sonra bile pörtler ortaya en ufak şeyde.

Söle 400 tl lik elbise giymek için örf adet araştırmasın. Benim durumum kötü olmadığı halde ne ben 1250 tl lik elbise giydim nede annem 400 tl lik. Kendine yakışanı giymek önemli olan. Ayranı yok içmeye..... durumu olmasın. İndirimde bütçelerine uygun şeyler bir sürü bulabilirler. Mutluluklar diliyorum arkadaşınıza.

damattan isteyeceğine evden bir elbiise giysin, yada yakın arkadaş akrabadan falan ödünç alsın. 400 liralık elbise durumu olmayan biri için çok uçuk. 2 sene önce kendi nişanlığımı 400 liraya almıştım ben. kınada da annemin yıllardır sakladığı kendi nişan elbisesini giymiştim gelin ben olduğum halde bu kadar masrafsızdım yani kına elbisesine 1200 lira verilir mi ya bilemedim yani arkadaşın uçmuş. üstelik kendi maddi durumu da kötüyken karşıyı bu kadar zorlamak çok anlamsız. tabi damat para basmıyorsa

evet bu da ayrı bir konu ben kına gecemin olduğu günün sabahına kadar işe gittim öğleden sonra izin aldım sadece kuaför olayı için. evimi eşyalarımı da balayına gidip geldikten sonra dizdim zaten farklı bir şehirdeydi evleneceğim evim.. hazırı yemek kolay her zaman derim ama işte vicdan muhasebesi yapmalı insan biraz

Canim esimin isinden dolayi cok memleket gezdim cok adetler toreler tanidim.kizin annesine elbise alma konusuna hic rastlamadim.o meseleyi kizin annesi kendi halleder..ha şoyle deyim,bazi illerde nişan doneminde duzen dizme vardir.yada bohca hazirlama vardir.kiz evinin aile bireylerine tek tek bohca hazirlanir.icine corap basortusu namazlik ic camasiri gibi mutevazi bi kac hediye konur.ama bu adet genelde anadoluya aittir.sizde bohca hazirlama adeti yok ise gelinin annesine elbise almak alakasiz olcaktir.aile bireylerinden bir tek anneyi secmek digerlerini gozardi etmekte yakisik almaz..150-200 tl ye bile muhtesem kina elbiseleri var.patirti ve tozlu sitelerine goz atiniz.daha bunun gelinligi var.o kadar masraf onca yokluk arasinda cok gereksiz...mutluluklar dilerim...

benim en cok takildigim konu, maddi durum bu kadar kötüyse neden anneye 400 tl ye elbise begenilir..
ve neden damada aldirtmak istenir...

Ben gelin, damat annesi vs.ye abiye yakışmadığını düşünüyorum yaş itibariyle. Ama illa 400 tllik abiye alınacak diyorsa damattan borç istesin başka bir sebeple istiyor gibi, kınada takılanları bozdurup versin hemen ardından.

bence ayıp olur hem durumları yok hemde 400 tl lik elbise bende istiyorlar diye düşünürüm damadın yerinde olsam anneside elinde bulunan kıyafetleri idare etsin bence .. yarın öbütgün kafalarına kakılacak belki alınırsa

Bırde 400 tl lık elbıse begenmıs annesıne..bunu ısteyecek ha nısanlısından ben utanırdım sahsen..
Herseyı karsı taraftan beklemek oluyor bu.
Damat tarafı bırseylerı eksık aldıgında oglunu evlendırıyorsa elını tasın altına koyacak dıyoruz ee sımdıde aynı luk degıl daha ucuz bır elbıse alsın ama kendı alsın
Damat borcunu bıle odemıs daha ne yapsın
Damadın ailesı cook mu zengın

Kardeşimin 1 ay sonra düğünü var. Babam memur emeklisi. Annemin kıyafetini kardesim babaminkini de ben alıyorum. Anneler gunu babalar gunu diye ikna ettik onları. Ikisine De outletten cok sık seyler aldık. Isteyince yapılır yani. Bilseydik biz de damada kitlerdik :)

Fırsatçılık yapmasınlar, çok ayıp, bilezik takacak paraları yok ama kızın anasına 400 TL lik elbise beğeniyorlar. Nasıl olsa kız almak kolay değil yüklen damada...

Bizdede yoktur. damat almaz bizdede fakat kiz kardesimin ailesi annemin kiyafetini almislardi onlarda adet öyleymis .alabilir hem niye almasin ama onlarin kendi iclerinden gelerek almasi lazim siz söylerseniz farkli algilanir.keske öyle bir iyilikte bulunup teklif etselerde alinsa madem durumlari yok cok iyi olur ama tabi karsi tarafin durumuda iyiyse

binsinler üstüne vursunlar kırbacı.. ee ne de olsa prenses evleniyor kolay mı? damadın yerinde olsam bu teklifi duyar duymaz yüzüğü koyardım kızın avucuna, bozdursun alsın annesine kıyafet..

gelinin annesi 400 liralık nasıl bi elbise giyecekmiş? imkan yoksa imkanlar dahilinde daha uygun bişey alınabilir bence. ya da evde olanlardan şık bi kombin yapılabilir. damat şimdi tamam alalım dese bile ilerde göze sokulmasın bu alınanlar.

Bizim buralarda Damat almaz.Ama tabi insandan insan fark var.Alır sonradan başa kakar mı yada benimsemiştir o benimde annem değil mi der alır onu en iyi arkadaşınız bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…