Sivasliyiz biz.esimde bende
Valla diyorumya bende bilmiyodum adet oldugunu.
Hatta ben hic sevmem oyle adettendir yapilcak edilcek denmesini.
"Adet" adi altinda insanlara biseyleri zorla yaptirilmasindan hic hoslanmiyorum.
Benm ailemde istemedi hicbisey.
Taki falan konusulmadi bile.takilmadik yani.
Ama kv almisti anneme kiyafetini.hatta oyle penye falanda degil cok sik bi takim almislardi.
Mesela benm abim evlendi baska bi kulturden gelin.
Biz bohcamizi cok guzel hazirlamistik a dan z ye.
Amcasina dayisina kadar.
Oyuzden ekstra dugun kiyafeti almamistik.
Merhaba arkadaslar suan ne yapacagimi bilmiyorumcok sevdigim adamdan Sirf su durum icin ayrilabilirim...
Dugun takisi icin ailemin parasi yok bi ben calisiyorum Bende bu ay cikiyorum cunku isyerim cok stresli ve hergun lanet okuyorumbana saglik konusunda iyi gelmedi isyerim o insanlardan biktim...
Bizimde borclarimiz cok ve bana kredi verilmiyor..
Nisanlim orta halli ama ondan asla para istrmem istryemem..onunda yuku cok agir..
En onemlisi benim kafama takilan benibistemeye geldiklerinde yaklasik 9 ay once ev alacaklarini soylediler simdide ev bulamadiklari icin annesinin evine birsure gecmemiz gerektigini soyeldiler ev alinacak ama bir sure en az 1 seneden fazla eski evde oturmamizi istiyolar nisanimlada basimi sokacak biryerimiz var enazindan dedi sadeve yatak odasi alicaz okadar.. onlar yazlik biyerde oturacaklar yazinda benim o yazlikta onlarla oturmami istiyolar. Nidanlimda ordan ise gidip gelecekmis ama annemler cevremizdekielr ese dosta komsuya ev alacaklarini soyledi..
Gorumcemin kiskancliklarida beni oldurecek evlenmedi henuz evlilikten umudunu yitirmis ben annesine babasina yaklasinda hizmet edince kiz catliyor valahi ne yapicam bilmiyorum..
evet bu da ayrı bir konu ben kına gecemin olduğu günün sabahına kadar işe gittim öğleden sonra izin aldım sadece kuaför olayı için. evimi eşyalarımı da balayına gidip geldikten sonra dizdim zaten farklı bir şehirdeydi evleneceğim evim.. hazırı yemek kolay her zaman derim ama işte vicdan muhasebesi yapmalı insan birazhem arkadaşınızın durumu yok hem düğün hazırlığı için işten çıkıyor. düğün hazırlığı için işten çıkmayıda ilk defa duyuyorum. adet falan bilmem ama düğün için anneme elbiseyi damattan isteyip arkamdan laf ettirtmem. belki bugun etmezler ama bir gun yuzune vurulur ananın elbisesini bile biz aldık diye. 400 liralık değil daha uygun birsey baksın.
Canim esimin isinden dolayi cok memleket gezdim cok adetler toreler tanidim.kizin annesine elbise alma konusuna hic rastlamadim.o meseleyi kizin annesi kendi halleder..ha şoyle deyim,bazi illerde nişan doneminde duzen dizme vardir.yada bohca hazirlama vardir.kiz evinin aile bireylerine tek tek bohca hazirlanir.icine corap basortusu namazlik ic camasiri gibi mutevazi bi kac hediye konur.ama bu adet genelde anadoluya aittir.sizde bohca hazirlama adeti yok ise gelinin annesine elbise almak alakasiz olcaktir.aile bireylerinden bir tek anneyi secmek digerlerini gozardi etmekte yakisik almaz..150-200 tl ye bile muhtesem kina elbiseleri var.patirti ve tozlu sitelerine goz atiniz.daha bunun gelinligi var.o kadar masraf onca yokluk arasinda cok gereksiz...mutluluklar dilerim...Merhaba ..
1ay sond dugunu olacak arkadasimin adina sizden yardim istiyorum xunku bu konulari hix bilmem fakat bizde yoktur biz kendimiz aldik.. Ama sizdende yprum almak istedim..
Arkadasim calismiyor ailesinde suan icin calisanda yok bi babasi emekli o maas ile geciniyor 4kidi arkadasimdugun hazirligi icin osten cikali 15gun oluyor.. Cok borclafi oldugundan dolayi elinde hic parasi kalmamis anneside babasida xalisacak durumda degil..
Arkadasim kina elbisesini pazartesi alacak gorumcesiyle gittiginde bi elbise begenmisler 1250tl imis fakat arkadasim masraf olmasin diyr almamis hem modelinide okdf cok begenmemis annesine alacagi elbise 400tl civarindaymis sagdan soldan elbise bakmislad ama bedeni olmuyormus damada bunu nasil soliyecek solemelimi suan cok zor durumdalar bilezik alacak paralari dahi yok.. Ben yardim ermek isterim ama benim elimdede yok bende evleniyorum dugumuz arkasimla 1hafta ara ile.. Bu arada damat bey kizimin 2 kusur borcunu odemiz 2hafta once..