Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
onca yorumda senden başka buna değinen olmamış.madem çocuğunu evlendiriyor bu aile neden birikim yapmamış,neden 3-5 kuruş bir köşeye atmamışBırde 400 tl lık elbıse begenmıs annesıne..bunu ısteyecek ha nısanlısından ben utanırdım sahsen..
Herseyı karsı taraftan beklemek oluyor bu.
Damat tarafı bırseylerı eksık aldıgında oglunu evlendırıyorsa elını tasın altına koyacak dıyoruz ee sımdıde aynı luk degıl daha ucuz bır elbıse alsın ama kendı alsın
Damat borcunu bıle odemıs daha ne yapsın
Damadın ailesı cook mu zengın
Ben de sivasliyim kayinvalideye elbise alinir,akrabalarimda cok gördüm alindigini.ben evlenirken öyle adet filan pek ilgilenmedik herkes ne yapabiliyorsa onu yapti.Siz Sivaslısınız da karşı taraf nereli? Onlarda mı Sivaslı?
Sivas'ta gelinin annesine abisine kıyafet alındığını ilk defa sizden duyuyorum.
Merhaba ..
1ay sond dugunu olacak arkadasimin adina sizden yardim istiyorum xunku bu konulari hix bilmem fakat bizde yoktur biz kendimiz aldik.. Ama sizdende yprum almak istedim..
Arkadasim calismiyor ailesinde suan icin calisanda yok bi babasi emekli o maas ile geciniyor 4kidi arkadasimdugun hazirligi icin osten cikali 15gun oluyor.. Cok borclafi oldugundan dolayi elinde hic parasi kalmamis anneside babasida xalisacak durumda degil..
Arkadasim kina elbisesini pazartesi alacak gorumcesiyle gittiginde bi elbise begenmisler 1250tl imis fakat arkadasim masraf olmasin diyr almamis hem modelinide okdf cok begenmemis annesine alacagi elbise 400tl civarindaymis sagdan soldan elbise bakmislad ama bedeni olmuyormus damada bunu nasil soliyecek solemelimi suan cok zor durumdalar bilezik alacak paralari dahi yok.. Ben yardim ermek isterim ama benim elimdede yok bende evleniyorum dugumuz arkasimla 1hafta ara ile.. Bu arada damat bey kizimin 2 kusur borcunu odemiz 2hafta once..
Evden bisey giysin yine de damattan istemesin. Bana hic dogru gelmedi anneme elbise al demek.
Evet damat alır sadece anneye değil kızkardeş varsa onada alır alışverişe gelen kız tarafına ve ayrıca kız kardeşlere eskiden kumaş verildî şimdi bi etek yada Bluz ama sadece abla ve kardeşler fakat bu adetler artık kişiye göre değişir gerçekten bir ekmek yemeyi düşünüyorsanız benim gb yapın adetler para olmayınca geçerli değil ben altımdaki arabamı sattım kendi kendime altın taktım ne annemlerde vardı nede o parasını alabildi neyse sonra ilk işi bana geri ödediMerhaba ..
1ay sond dugunu olacak arkadasimin adina sizden yardim istiyorum xunku bu konulari hix bilmem fakat bizde yoktur biz kendimiz aldik.. Ama sizdende yprum almak istedim..
Arkadasim calismiyor ailesinde suan icin calisanda yok bi babasi emekli o maas ile geciniyor 4kidi arkadasimdugun hazirligi icin osten cikali 15gun oluyor.. Cok borclafi oldugundan dolayi elinde hic parasi kalmamis anneside babasida xalisacak durumda degil..
Arkadasim kina elbisesini pazartesi alacak gorumcesiyle gittiginde bi elbise begenmisler 1250tl imis fakat arkadasim masraf olmasin diyr almamis hem modelinide okdf cok begenmemis annesine alacagi elbise 400tl civarindaymis sagdan soldan elbise bakmislad ama bedeni olmuyormus damada bunu nasil soliyecek solemelimi suan cok zor durumdalar bilezik alacak paralari dahi yok.. Ben yardim ermek isterim ama benim elimdede yok bende evleniyorum dugumuz arkasimla 1hafta ara ile.. Bu arada damat bey kizimin 2 kusur borcunu odemiz 2hafta once..
valla durumları yoksa oldugu kadarını yapsınlar ılla yenı bır elbıse gıymek zorundada degıl kı annesı sagdan soldan odunc alsın bısıler ya da evdekılerden varsa tabı ıdare etsın hem damada anneme elbıse al demek ayıp olur, kendı teklıf eder ayrı mesele.. kı cocuk zaten es adayının borcunu da odemıs fazlası yuzsuzluk olur bence hıc mevzusunu acmasınlar ayıp olur..Merhaba ..
Arkadaşlar abiye elbise fiyatlarından haberiniz yok galiba bi de kızın annesi kiloluymuş öyle herşey de olmaz.. Damatın durumu iyiyse alabilir elbiseyi.. 1250 tl lik elbise biraz bana da çok geldi.. Ben kiramıştım mesela..
bazı yerlerde damat gelinin ailesinin bireylerine düğün için elbise alırmış ama bizde böyle birşey yok. bende evlenirken elimizde paramız kalmamıştı annemin kıyafetini pazardan almıştık. hem şık hem ucuz du.sosyete pazarları var bazı illerde oralarda şık şeyler var. annem abimin düğününde gidip mağazadan almıştı okadar yakışmamıştı. 400 tl ye mağazadan alacağınıza pazara bakın çok şık bluzler olabiliyor. ben olsam zaten 2000 lira borcu ödemiş birde anneme elbise diyemezdim. Gerçi burdaki konuları okudukça desem daha kıymetli olurum diye düşünmeden edemiyorumMerhaba ..