damat kizin annesinee dugun icin elbise alirmi?

aaa kız almak kolay mı,tüm sülaleyi giydirmeli damat:KK14:

Bırde 400 tl lık elbıse begenmıs annesıne..bunu ısteyecek ha nısanlısından ben utanırdım sahsen..
Herseyı karsı taraftan beklemek oluyor bu.
Damat tarafı bırseylerı eksık aldıgında oglunu evlendırıyorsa elını tasın altına koyacak dıyoruz ee sımdıde aynı luk degıl daha ucuz bır elbıse alsın ama kendı alsın
Damat borcunu bıle odemıs daha ne yapsın
Damadın ailesı cook mu zengın
:KK9::KK9:onca yorumda senden başka buna değinen olmamış.madem çocuğunu evlendiriyor bu aile neden birikim yapmamış,neden 3-5 kuruş bir köşeye atmamış:KK66:

Siz Sivaslısınız da karşı taraf nereli? Onlarda mı Sivaslı?
Sivas'ta gelinin annesine abisine kıyafet alındığını ilk defa sizden duyuyorum.
Ben de sivasliyim kayinvalideye elbise alinir,akrabalarimda cok gördüm alindigini.ben evlenirken öyle adet filan pek ilgilenmedik herkes ne yapabiliyorsa onu yapti.

Hem durumları yok hemde annesine 400 tl lik elbise bakıyor üstelikte onuda damada nasıl aldırırım diye düşünüyor.. pes yani yolacak kaz arıyormuş bulmuş arkadaşınız.

İstese 100 tl ye bile bulur yani 400 nedir yahu.
Madem alacak durumları yok ona göre giysin sırf elaleme gösteriş yapmak için damattan 400 tl istenir mi az buz parada değil hani.

Merhaba ..
1ay sond dugunu olacak arkadasimin adina sizden yardim istiyorum xunku bu konulari hix bilmem fakat bizde yoktur biz kendimiz aldik.. Ama sizdende yprum almak istedim..
Arkadasim calismiyor ailesinde suan icin calisanda yok bi babasi emekli o maas ile geciniyor 4kidi arkadasimdugun hazirligi icin osten cikali 15gun oluyor.. Cok borclafi oldugundan dolayi elinde hic parasi kalmamis anneside babasida xalisacak durumda degil..
Arkadasim kina elbisesini pazartesi alacak gorumcesiyle gittiginde bi elbise begenmisler 1250tl imis fakat arkadasim masraf olmasin diyr almamis hem modelinide okdf cok begenmemis annesine alacagi elbise 400tl civarindaymis sagdan soldan elbise bakmislad ama bedeni olmuyormus damada bunu nasil soliyecek solemelimi suan cok zor durumdalar bilezik alacak paralari dahi yok.. Ben yardim ermek isterim ama benim elimdede yok bende evleniyorum dugumuz arkasimla 1hafta ara ile.. Bu arada damat bey kizimin 2 kusur borcunu odemiz 2hafta once..

Evden bisey giysin yine de damattan istemesin. Bana hic dogru gelmedi anneme elbise al demek.

Hele de 2 hafta önce damat, kızın 2 küsür borcunu ödemişken..

Bencede anne için 450 tlik elbise çok .helede bahsettiğin kadar zor durumda olan anne düğündede abiye giymeyiversin .uygun fiyatlı şık bluz etek filan vardır mutlaka

Arkadaşlar abiye elbise fiyatlarından haberiniz yok galiba bi de kızın annesi kiloluymuş öyle herşey de olmaz.. Damatın durumu iyiyse alabilir elbiseyi.. 1250 tl lik elbise biraz bana da çok geldi.. Ben kiramıştım mesela..

Arkadasiniz da bir hosmus.
Dugun hazirligi icin benim bildigim ise girilir, isten cikilmaz. Parali isler bunlar. Sen paraya en ihtiyac duydugun zamanda, ve borclar da cabasi, isten cik, sona git 1250 liralik elbise, anneye de 400 liralik elbise begen... Yok daha neler...
Azicik hesabini bilen insan olsa boyle kara kara damada soylemeli mi, soylememeli mi diye dusunmezdi. Borclari bile adam odemis. Daha ne yapsin? Onu ilgilendirmez annenizin giyecegi. Daha ucuz bir seyler bakin siz de. Maddi durumunuz yoksa gosteris yapmaya da gerek yok zaten. Elde ne varsa onu giyin. Ya da kiralayin, odunc alin, vs.
Arkadasiniz bir an once biraz hesap kitap ogrensin, yoksa batirir kuracagi aileyi de.

Ve bunun sonu "ailemin cok borcu var, kocama soylesem mi?" ye kadar gider... Kusura bakmayin ama damat bey de alistirmamali boyle seylere. Iyilik icin 1 borc odemis, sonra bir daha istemeler baslamis. Evlenince de isterler, hem de artik evliler diye cekinmezler de. Herkes sorumlulugunu bilsin, ayagini yorganina gore uzatsin. Adamlar evleniyor diye kaz gibi yolunmak zorunda degil. Insanlari evlendigine de pisman ettirir boyle seyler.

bizim yörede de alınır.biz abimin düğünün de kızın annesine ve kendi annemize benzer şeyler aldık yaşlı insanlar oldukları için abiye türü degildi etek gömlek tarzı bişiydi.
arkadaşınızın kıyafeti çok pahalı hatta annesine beğendiği de çok pahalı bence erkek tarafı zenginsealsında değilse o kadar masrafa ne gerek var.

Merhaba ..
1ay sond dugunu olacak arkadasimin adina sizden yardim istiyorum xunku bu konulari hix bilmem fakat bizde yoktur biz kendimiz aldik.. Ama sizdende yprum almak istedim..
Arkadasim calismiyor ailesinde suan icin calisanda yok bi babasi emekli o maas ile geciniyor 4kidi arkadasimdugun hazirligi icin osten cikali 15gun oluyor.. Cok borclafi oldugundan dolayi elinde hic parasi kalmamis anneside babasida xalisacak durumda degil..
Arkadasim kina elbisesini pazartesi alacak gorumcesiyle gittiginde bi elbise begenmisler 1250tl imis fakat arkadasim masraf olmasin diyr almamis hem modelinide okdf cok begenmemis annesine alacagi elbise 400tl civarindaymis sagdan soldan elbise bakmislad ama bedeni olmuyormus damada bunu nasil soliyecek solemelimi suan cok zor durumdalar bilezik alacak paralari dahi yok.. Ben yardim ermek isterim ama benim elimdede yok bende evleniyorum dugumuz arkasimla 1hafta ara ile.. Bu arada damat bey kizimin 2 kusur borcunu odemiz 2hafta once..
Evet damat alır sadece anneye değil kızkardeş varsa onada alır alışverişe gelen kız tarafına ve ayrıca kız kardeşlere eskiden kumaş verildî şimdi bi etek yada Bluz ama sadece abla ve kardeşler fakat bu adetler artık kişiye göre değişir gerçekten bir ekmek yemeyi düşünüyorsanız benim gb yapın adetler para olmayınca geçerli değil ben altımdaki arabamı sattım kendi kendime altın taktım ne annemlerde vardı nede o parasını alabildi neyse sonra ilk işi bana geri ödedi

Merhaba ..
valla durumları yoksa oldugu kadarını yapsınlar ılla yenı bır elbıse gıymek zorundada degıl kı annesı sagdan soldan odunc alsın bısıler ya da evdekılerden varsa tabı ıdare etsın hem damada anneme elbıse al demek ayıp olur, kendı teklıf eder ayrı mesele.. kı cocuk zaten es adayının borcunu da odemıs fazlası yuzsuzluk olur bence hıc mevzusunu acmasınlar ayıp olur..

Bana göre arkadaşınızın annesine damattan elbise istemek bence çok ayıp. Damat'ın ailesi duysa laf söz çok olur. Arkadaşınız damat ın ailesine karşı çok mahcup olur.
Annemlerin oturduğu mahallede Van'lı komşularımız vardı. Erkek çocuklarını evlendirecekleri, aile üyelerinin düğün de giyecek kıyafetleri almışlardı. Onlarda adetler böyleymiş.. Gelin hanımın da 8 kardeşi olduğundan, çok zorlanmışlardı.. Aradan kaç sene geçti, hala lafını ediyorlar..
Arkadaşınızın madem durumu yok, kıyafetini kiralamaktan başka şansı yok. Ben anlamıyorum insanları, madem durumun yok neden işten ayrılıyorsun. Neden 1250 liraya kıyafet bakıyorsun.. Bütçene göre hareket et. Ben evlenirken, kına gecesinde giyeceğim kına elbisesini ve bindallıyı kendim almıştım. İkisine 600 lira para ödemiştim. Hatta kuaföre de kendim gittim, parasını kendim ödemiştim. Haa ben çalışıyordum. Düğünümün olduğu haftaya kadar çalıştım. Bende işyerimden sık sık izin alamazdım. Ama iş çıkışlarında hallediyordum işimi.. Bence arkadaşınız satın almak yerine annesine ve kendine kıyafetini kiralasın.. Daha uyguna gelir..

Arkadaşlar abiye elbise fiyatlarından haberiniz yok galiba bi de kızın annesi kiloluymuş öyle herşey de olmaz.. Damatın durumu iyiyse alabilir elbiseyi.. 1250 tl lik elbise biraz bana da çok geldi.. Ben kiramıştım mesela..

Sorun 400 liranın çok olması değil zaten. Bu kadar zor durumda bir ailenin sizin bahsettiğiniz allı güllü, pullu taşlı, içli dışlı bir şeyler giymek zorunda olduğunu düşünmesi.

Kilolu insanlar için de bunun kumaş pantolonu var, ceketi var, her zaman giyebileceği bir şeyler olsa daha da iyi olur. Abiye giyse daha iyi olacak sanki çok kilolu diye.

vay arkadaş bizde bilirdik 1250 tl lik kına abiyesi almayı ben 250 tl ye aldım annemde makul fiyatta bi abiye aldı nedir bu ya 3 4 saat için anlamsız o harcanan paraya evine bişeyler aldır yada al sevmiyorum gözü yüksekte olan insanları abiye fiyatlarından haberimiz var elbetteki gayet makul elbiseler var ayagını yorganına göre uzatsın bu ne cnm anneme elbise al ne demekmiş öyle görgüsüz gbi okadar düştüler mi evden bişey giysin yada normal bi elbise alıp pullar taşlar işlesin üstüne çok çok 400 olmazda 100 e kapatr hesabı ayy asabım bozuldu ya

Gelinin dayisi amcasi aksin. Birde gelinin 2 binlik borcu beni sasirtti. Durumu yokken iyi borç yapmis.
Not: yazilanlatin hepsini okumadim.borcu neden yaptigini bilmiyorum ondan dolayi boyle bi yorum yapiyorum

Annem ben eşim ve ablası (o zamanlar nişanlımdı) bohça aalışverişine çıkmıştık bana elbise bakıyorduk annemde bi elbiseye baktı ama almak veya aldırmak için değil denemedi bile öylesine. Onlarda görmüş bunu biz gittikten sonra da o elbiseyi anneme almışlar beğendi diye bohcaya koymuşlar Ama annem giymedi o elbiseyi nikahımda. Laf ederler yarın bigün dedi. haklıydı da..
insanoğlu çiğ süt emmiş bu gün olmasa bile yarın anana da elbise aldık derler.. 10 tl lik olsun kendisi alsın arkadaşın

Merhaba ..
bazı yerlerde damat gelinin ailesinin bireylerine düğün için elbise alırmış ama bizde böyle birşey yok. bende evlenirken elimizde paramız kalmamıştı annemin kıyafetini pazardan almıştık. hem şık hem ucuz du.sosyete pazarları var bazı illerde oralarda şık şeyler var. annem abimin düğününde gidip mağazadan almıştı okadar yakışmamıştı. 400 tl ye mağazadan alacağınıza pazara bakın çok şık bluzler olabiliyor. ben olsam zaten 2000 lira borcu ödemiş birde anneme elbise diyemezdim. Gerçi burdaki konuları okudukça desem daha kıymetli olurum diye düşünmeden edemiyorum

Arkadaşınızın annesi 400 tl lık kıyafet bakacağına 50 100 tl lık bişiler baksın da geri kalanıyla eline bi çeyrek bi yarım bişi alsın boş gitmesin. Kızına takacak takısı yok, 400 tl lık kıyafet beğeniyor tuhaf valla .. :KK64:

gelın elbıseyı alacagı yer ıle anlasssın fıyatı kabarık soylesınler
gorumceden sonra parayı dukkandan alır
ote yandan bu yoksullukta 1250 tl kına elbısesı ıcın ote yandan anneyede 400 tl gıysı luks dgılmı? yokmu daha uygunu

X