damat kizin annesinee dugun icin elbise alirmi?

Evet kiz elbiseyi 400 tlye aliyor annesine alacagi elbise de o civarda imis
Kizin isyeri gelinlik provasina bile izin vermiyor 1saatlik izin icin parasindan kesmisler kiz hicbisryini hAlledemedi sonra kavga ile isten ayrildi kati bi isyeriydi

İşten ayrılmış da madem parası yok anesi de 400 tl elbise giymesin yani

Ayranı yok içmeye şeklinde atasözümüzü hatırlatmasın

Işyeri katı değilmiş sadece izin alınca parasını kesmiş

Toplantım bitmedi gelinliği eşim teslim aldı pazar düğünüm vardı Cumartesi çalıştım hiç de işten çıkmak aklımın ucundan bile geçmedi

Arkadaşınız bazı şeylerden vaz geçmek zorunda madem işten ayrıldı az eşya alacak ya da ucuz elbise alacak

Yorumum sert gelebilir ama bu aşamadan sonra yapacağı tek şey henüz alınmayan zorunlu olmayan eşya varda ondan vaz geçip annesine elbise almak

Örneğin ben halı almasın damattan annesine elbise parası istemesin derim ama o halısız ev olmaz diyebilir kendisine göre önemsiz bir şeyden vazgeçsin kısaca

Damat zaten kızın 2000 liralık borcunuda ödemiş.
Düğün yerine nikah yapsalarmış madem

Arkadasin annesini bu kadar cok dusunuyorduysa hem calisip hem de dugun hazirligi yapsaydi. Sacmalik

Olmaz yarın öbür gün en ufak kavgada başa kakarlar. Arkadaşın kendini böyle bir şeyle sakın ezdirmesin. Annesi evde olanı giysin onlardan 5 kuruş istemesin. Bu dönemde çok sıkıştılarsa bir akrabadan borç alsınlar bulabiliyorlarsa. Yok olmuyosa eski kıyafetten bi şey olmaz ama damada kıyafet aldırmak büyük terbiyesizlik. Birazcık aklı varsa ısrarla söylüyorum yapmasın.

Keşke işten çıkmasaydı böyle bir dönemde. Yıllık izin evlilik izni kullanırdı.

maşallah hanım kızınızda herşeyi damata kilitlemiş(borcunu harcını ödetmiş,1250lik elbise bakıyor,annesine elbise istiyor)

bir annesinin kıyafeti eksik kalmış

Madem durumları kotu yüksekten ucmasinlar bizde anne babaya kiyafet almak filan yok yani okuyunca da saçma geldi parasina gore uygun ya da taksitle bir şeyler alabilir arkadasinizin annesi .hersşeyi damat beye yüklemek olmaz yakisi kalmaz diye dusunuyorim

Ne yapıp ne edip aldırmamalı damata bence. Sonra bir gün geri dönüşü olabilir. Ne gerek var elin adımının ağzına laf vermeye. Evdeki kıyafetlerinden giysin bence annesi.

Durumu yoksa gidip kendine 1250 tl anasina 400 tl elbise bakmicak.
Kendine 500 tl baksin anasina 200tl neyine yetmiyor.
Ben damat olsam bana boyle bir sey soylense yolunacak kaz diye beni bulmuslar şeklinde dusunurum.

Tabiki alır hatta ailenin tüm bayanları kendilerine abiye beğenir ve damat bey alır... Desem herhalde çok komik olurdu

kız ve annesi de hakli bi yandan. Yazın kardesimin dugunu için anneme elbise bakarken iyi elbiseler 300 tl civari idi. Daha ucuzlari gercekten kötüydü (kapali kiyafeti olarak aciklari bilmiyorum). diktirmekle ugrastik tam istediği gibi olmadi 250ye yakın bi masraf oldu kumas falan alip bosa ugrastik yani.

Bi kac yil önceki kendi dugunume gelirsek maddi olarak cok zordaydim ve dugunden sonra okadar borc odeyecegimiz için bi masraf daha cikarmaya utandım ve acayip basit bi kiyafet aldim. O an memnundum masraf yapmadim ucuza getirdim diye ama sonradan fotoğraflara bakınca cok pisman oldum hala da pismanim. Beni tanimayan gelinin ben oldugumu anlamaz o derece :KK70: simdi diyorum keske kredi kartima taksit yapsaymisim pisman olmazdim bari.

Arkadaşına tavsiyem kesinlikle damada bisey soylemesin ayip olur bence. Zaten borcunu Ödemiş. Kredi karti yoksa basvursun ve kiyafetleri o sekilde alsin sonra yavaştan ödenir zaten ikisi 800e kıyafet alsa 10 taksite bolse tamam işte. gayet uygun olur. Annemin takacagi bilezigide 250 tl ayari düşük almak zorunda kaldik ama kimse yakindan incelemiyo ya anlamazlar taktigi görünsün maksat. Evlendikten sonra da ise girer borclari beraber kapatirlar. Sıkmasın canını o kadar

Adet icin denilmiyor.
Kizin alacak durumu yok diye
Bizde soyle olmustu.bohca niyetine anneme dugun kiyafeti almislardi.
Ayrica abiminde takimini esimin ailesi almisti.
Bizde var oyle bi adet.
Kardeslere ve anneye aliniyo.
Parasi var diye degil yani yoktuda.
Ama alinmisti biz soylememistik bile.
Hos benm evime bi paspas bile almamislardi ama neyseki bunu yapmislardi

Bizde soyle olmustu.bohca niyetine anneme dugun kiyafeti almislardi.
Ayrica abiminde takimini esimin ailesi almisti.
Bizde var oyle bi adet.
Kardeslere ve anneye aliniyo.
Parasi var diye degil yani yoktuda.
Ama alinmisti biz soylememistik bile.
Hos benm evime bi paspas bile almamislardi ama neyseki bunu yapmislardi

Şehri merak ettim

Eskiden bohçada kumaş gelir ondan düğünlük elbise dikerlermiş babaya da gömlek gelirmiş olup bitermiş

Ama şimdi hiç duymamıştım merak ettim

Şehri merak ettim

Eskiden bohçada kumaş gelir ondan düğünlük elbise dikerlermiş babaya da gömlek gelirmiş olup bitermiş

Sivasliyiz biz.esimde bende
Valla diyorumya bende bilmiyodum adet oldugunu.
Hatta ben hic sevmem oyle adettendir yapilcak edilcek denmesini.
"Adet" adi altinda insanlara biseyleri zorla yaptirilmasindan hic hoslanmiyorum.
Benm ailemde istemedi hicbisey.
Taki falan konusulmadi bile.takilmadik yani.
Ama kv almisti anneme kiyafetini.hatta oyle penye falanda degil cok sik bi takim almislardi.
Mesela benm abim evlendi baska bi kulturden gelin.
Biz bohcamizi cok guzel hazirlamistik a dan z ye.
Amcasina dayisina kadar.
Oyuzden ekstra dugun kiyafeti almamistik.

Şehri merak ettim

Ayrica dusun yani ne davul zurna vardi kapidan cikarken ben nede salonda bi kamera vardi.
Okadar eksiklige bunu yapmislardi.
Dusunuyorumda simdi sacmalamislar okadar yapilmayanin yaninda:63:

cikkkss almaz..basma etek giysin ama damattan boyle bi talepte bulunmasinlar..

Merhaba ..
1ay sond dugunu olacak arkadasimin adina sizden yardim istiyorum xunku bu konulari hix bilmem fakat bizde yoktur biz kendimiz aldik.. Ama sizdende yprum almak istedim..
Arkadasim calismiyor ailesinde suan icin calisanda yok bi babasi emekli o maas ile geciniyor 4kidi arkadasimdugun hazirligi icin osten cikali 15gun oluyor.. Cok borclafi oldugundan dolayi elinde hic parasi kalmamis anneside babasida xalisacak durumda degil..
Arkadasim kina elbisesini pazartesi alacak gorumcesiyle gittiginde bi elbise begenmisler 1250tl imis fakat arkadasim masraf olmasin diyr almamis hem modelinide okdf cok begenmemis annesine alacagi elbise 400tl civarindaymis sagdan soldan elbise bakmislad ama bedeni olmuyormus damada bunu nasil soliyecek solemelimi suan cok zor durumdalar bilezik alacak paralari dahi yok.. Ben yardim ermek isterim ama benim elimdede yok bende evleniyorum dugumuz arkasimla 1hafta ara ile.. Bu arada damat bey kizimin 2 kusur borcunu odemiz 2hafta once..

Vuuhuuu...1250 TL..ve 2. Vuhuuu 400 TL.. Öne ya..maksat güzel temiz giyinmekse gayet makul fiyata giyinilebilir..bunu damattan istemek se çok saçma..

Arkadaşım katletmişsin türkçe'yi. Lütfen düzenle mesajını daha anlaşılır olsun.
Ben tam anlayamadım valla. 400 liralık elbise mi alınmış kıza yoksa anneye beğenilen elbise mi 400 lira?

Durumları yoksa eşten dostan ödünç alsınlar elbise ya da daha uygun bir şeyler baksınlar.
Zaten damat borçlarını ödemiş. Birde elbise aldırmak bana pek sıcak gelmedi.

Arkadasim ben 10 ay once evlendim. Gelinligimi aldigim yerle anlasmali bi kima dukkanindan kina kiyafetimi kiraladim.40 tl ye hemde. 1200 tllik kina Kiyafeti nedir allah askina ? Bi.kac saat.giycegin bisey ustelik durumunda yok.esine bile aldirsan dugunden sonra O Borclari birlikte odiyceksin. Bilezik alamiyo diyosun 1200 elbise bakarsan alamaz tabi cocuk. Ayagini yorganina gore uzat bacim... de arkadasina...

X