Dakika 1, Gol 1

Canım haklısın aslında evet bunlardan dolayı huzursuzluk cıkıyor olmasa da olabilirdi belki ama aslında takı dinimizce mehir adı verilen kadını zor gününde garantiye alan bir zorunluluktur.Halk arasında ise yeni evlenenlere destek amaçlı yapılır bohçalarda hediyeliktir yani düğün masrafı öyle kolay değil ki genclere olabldnce destek olunmalı olmuyorlar olmuyorlar ondan sonra biz evlenrdik oluyor adı benmde kv altınları ben saklayıp harcıycakmısım gibi davrandı oysaki hakkım zaten herneyse ama ne oldu biliyor musun düğünden sonra hepsini verdim yeter ki huzurum olsun dedim benim teklifimdi hem de ve borcu sıfırladık bu seferde üzüldü kv yada öyleymiş gibi davrandı e sen takmıyordun zaten niye üzülüyorsun ki çoğu da zaten benim yakınlarımn taktığı takılardı..Yani erkek tarafında(istisnalar hariç) aman altınlar kızın olmasın almayalım pek birşey gibi bir mantık var o yüzden cok takmak istemiyorlar bence..Bu da karsıdan bakınca çok itici görünüyor söyletmeden yapabldiğin kadarını yap bitti!Aslında problem hediyelerde de değil hep laf sokarak incitilerek birşeylerin söylenmesinde oysaki tatlı dille dürüstçe konuşulsa hiçbir ailede böyle sorunlar yaşanmaz..

canim isin cok zor gibi gorunuyor bence biraz daha bekle iyice damat adayyiyla kaynasin sonra karar ver evet kizlar yurt disinda boyle oldu gecen komsuuzun nisani oldu internetten kiz bir sus pus resmen webcamde nisan yapildi sonra eve gelirken askosum teknoji nelere kadir degilmi dedim heeeeeeeee dedi esim nan yakinda webcwmdan cocukda yapar bunlar dedi

Arkadaslar yanlis anlasildigim bisey var, ne ben nede ailem paraci insanlar degiliz, ama bizim adetlerimize gore en azindan nisanda gelin kiza ufakta olsa birsey takilir, ve benim nisanlimin ailesinin durumu gayet iyi, aslinda zengin sayilirlar. Ben zaten nisanlima bana o tur bilezikten al demedimki... sadece o modeli begendigimi soyledim, ve kendi kisisel merakimdan taki olayi olacakmi diye sormaya calistim. Yoksa eger oyle bir insan olsaydim (sif takiya duskun) inanin simdiye biterdi bu is, cunki taki bir kenara, bana manevi olarakta bisey gostermediler

keske boyle olmasa idi, ben emin olunki kv ile cok guzel bi iliskim olmasini isterdim, ama nasip degilmis. Nisanlim zaten benden habersiz "anne nisanda ne yapicagiz" diye konusmus, kv boyle bi insan oldugu icin kendi evlerinde ikisde tartismislar... off ne biliyim, asla paraci yada takici degilim ben sadece genc kiz olarak heves yaptim, yapmaz olaydim...

bu arada biz kanada'da yasiyoruz, bu yaz ailecek turkiyeye gitmeye maddi durumumuz el vermedi, cunki ailem seneye temelli donus yapiyorlar, mesafe avrupa tr gibi degil...

evlendikten sonraki topiciğinizi görür gibiyim " kayınvalidem yüzünden boşanıyorum " bence iyi düşünün...

yaşadıklarına üzüldüm.valla bu kayınvalideler zaten oğullarını deli gibi kıskanıyolar evlendirmek falan da istemiyolar.bazıları başlarda sevimli görünmeye çalışsa da en ufak bişeyde böyle gerçek yüzleri ortaya çıkıyor işte.ben bunu bilir bunu söylerim.eminim ki bunların hiçbiri olmasaydı da yine bigün karşı karşıya gelecektiniz.ailesinden uzak yaşayacaksanız evlen bence, ama yarın bigün aynı yerde oturacaksan arkana bakmadan kaç.tabi bu durumda eşinin ailesine karşı tavrı da çok önemli, yarın bigün seni ezdirir mi iyi tahlil et.bunu ancak sen bilebilirsin.

dakka 1 gol 1 i siz atmışsınız bence takı muhabbeti nedir yaa nekadar saçma bişey siz çıkın trabzon hasır için kavga edin sonra kayınvalidenizin size ii davranmasını bekleyin

Bence bu olayın olması çok iyi...şansınıza kim nedir öğrenmiş oluyorsunuz olayın bu yönünden bakmak lazım şer gibi görünen sıkıntılı bu durum hakkınızda hayır olabilir.Kv nasıl biri nelere nasıl tepki veriyor tepki verdiğinde ahlaki değerlerin dışına taşıp çirkefleşebiliyor mu yoksa edebini bozmadan hanım hanım surat mı yapıyor?öğrendiniz...nişanlınız haklı-haksız iyi ayırabiliyor mu? olaylara yaklaşımı nasıl?öğrendiniz...aileler maddi ve manevi anlamda uyuşuyor mu ?öğrendiniz... ilerde neler olur acaba?diyerek düşünüp tartın ona göre ya devam edin ya da ayrılın...TR ye dönüş yapacaksanız kv ile görüşmeleriniz olacak bu durumda nişanlınızın karakterini çözdüyseniz ne yapacağını kestirebilirsiniz...evlenmeden de ne siz ne nişanlınız birbirinizi tam anlayamazzsınız evlilik bambaşka bir durum...

bana kalırsa ilk dakka gol sizden gelmiş ağız arayayım derken herşeyi berbat etmişsiniz onlarda savunma mekanizmalarını harekete geçirerek akıllarısıra gözdağı vermişler...maddiyatçı yaklaştınız zannı ile mesafeyi bu dille koymuşlar...sizin ki acemilik onların ki edepsizlik olmuş sizin anlatımınıza göre değerlendiriyorum...inşaallah mutlu son olur...ama ben pek olumlu düşünemiyorum biz anlatılanları sanal ortamda kendimizce yorumlarız siz birebir yaşadıklarınız kefeye koyar artarsınız hayatınıza yön verirsiniz ama mantıklı olun kalbinizi şimdilik kenara koyun işi beyninize bırakın en güzeli mantıklı hareket etmektir altın şu bu hikaye gönüller tahta yatak kuru soğan yamalı bir hırkaylada hoş olur niyet halis olursa....yoksa karun hazinesi olsa amaç mutlu olmak değil ise çıkar ise asla içten gülemez ferah ferah soluk alamazsın alsanda rahat veremezsin

arkadaşım, moralini bozmak istemem ama ayrılman en mantıklısı. bana kızma, sakince yazdıklarımı oku.

nişanlın şu an sana çok aşık, gözü ne anne görür ne baba ne akraba. evlendikten bir süre sonra, seni her gün görmeye, her gün seninle uyumaya/uyanmaya alışacak. şu anki kadar aşık olmayacak belki de. o zaman işte, sözünü dinlemediği annesinin sözünü dinlemeye başlayacak. harfi harfine dinlemeyebilir ama aklını bulandıracak annesi. sen de şu an çok aşık olduğun için sustuğun şeylere ilerde susamayacaksın. batacak sana. bu yaşadıkların gelecek aklına, iyice kinleneceksin.

daha nişanlıyken bile senin kıymetini bilmeyen bir kadın, evlendikten sonra bilir mi sanıyorsun? üstelik hata etmişsin, her şeyi sineye çekmişsin. ağzının payını ver demiyorum asla, ama sen daha en başta kendini, kişiliğini ezdirmişsin. sen mutlu olacaksın ki oğullarını mutlu edebilesin. daha bunu bile anlamıyorlar. eğitim-öğretim olarak demiyorum ama insani olarak cahiller belli.

evlendikten sonra başka şehirde, ülkede yaşıycaz diyorsan amenna. uzaktan da yapmaya çalışır, ama aynı şehirde olacağı etki olmaz.

ben sana sabır diliyorum. ancak mantığını da dinle istiyorum. hiç birini yapma diyorsan, lütfen kendini ezdirme. sen bir bireysin, sen de ana kuzususun, senin de bir annen baban ailen akrabaların var. yoldan bulmadılar seni.

İstedigin kadar uzakta yasa evlenirken bir aile olmak en güzeli tatlı dilli güler yüzlü kv,kp olsa daha guzel değilmi sonuc olarak izine gidiyorsun hem düğünde ölüde ailesiz akrabasiz olmaz derler sadece esınız değil Ailesi'de onemli ki nişanlınız denge bile sağlanamıyor hemen gidip ailesine yetiştirmiş ve ilk tanışmayı zaten o berbat etmiş ben bu isin sonunu hayra yormuyorum ama dilerimi Rabbim hakkında hayırlısını versin

bence gol 1 sizden gelmis , insanlari daha gormeden altin meselesi yapmissinz, hatta kadin iyi yaklasmis , ben olsam hic gitmezdim elimden gelenide yapardim ayrilmalari icin ,

bence gol 1 sizden gelmis , insanlari daha gormeden altin meselesi yapmissinz, hatta kadin iyi yaklasmis , ben olsam hic gitmezdim elimden gelenide yapardim ayrilmalari icin ,

msj tekrarı, bı yüzden "edit"

Son düzenleme:

nasıl bu kadar ters ve kırıcı yorum yapabiliyorsunuz??? her yörenin hatta her ailenin adeti farklı. kimi 1 ister kimi hiç istemez. tonlarca altın talep etmemiş, altı üstü bir bilezik istemiş. kilosunca altın isteyip, 55 kilo olan kızlarını düğün zamanına kadar 67 kiloya çıkaran insanlar gördüm ben.

cahillik sadece gordugunuz , hayvan satilirken benim bildigim boyle pazarliklar olur, kadinlar mal degil !!! vaar oluyor diye devam etmesi gerekmiyor , zaten aileler bunun varkinda herkes gucu yettigi kadar verir alir vs. gonul istek guc meselesi..... direk konuya burdan girmek dogal gormuyorum sadece gorgusuzluk!!!, insanda ister istenmez on yargiyi uyandirir ki ask iliskisi oldugu icin .....

=) ağırlığınca altın evet görgüsüzlük evet saçmalık, olumsuz ne kadar sıfat varsa evet öyle. ancak kız tarafı takılan bileziği alıp satacak, parasını yiyecek değil. ileride, evlilerken zor anlarda satacak bir şeyleri olsun, mal sahibi olurken destek çıkacak bir zimmetleri olsun diye istiyor. ha anneye bilezik, kuzenime kolye.. vs denir, istenir, o zaman tamam. ama bu bilezikmiş, altınmış istenme sebepleri belli. kadınların mal olmasıyla da ilgisi yok, düğünlerde, nişanlarda mesela, kız tarafı da altın takıyor sonuçta.

bu takı takma adetlerini ben de gereksiz buluyorum.

hangi devirdeyiz takıya falan gerek yok önemli olan bizim mutluluğumuz düşüncesi gerçekten güzel ve olması gereken bir şey.

ama geline takı takma adetini gereksiz bulup bu konuda son derece modern düşünürken iş kayınvalideliğe gelince gayet geleneksel olan insanlar da var.

yani evet, takı beklememek, düğün yapmalarını beklememek, ev eşyası perde vs. almalarını beklememek ve her şeyi evlenilecek insanla beraber yapıp ailelere yük olmamak güzel de, o zaman kayınvalide ve kayınpederlerin de çocukları evlendikten sonra "oğlumun evi istediğim zaman gelirim", "gelin hanım bana hizmet etmek ZORUNDA", "gelin hanım akrabalarımızı ağırlamak ZORUNDA" gibi düşüncelerden de vazgeçmesi gerekiyor.

modernlik öyle tek taraflı olmaz yani. oğlunun evlilik hayatına, evine hiçbir şekilde karışmamak zorunda. e böyle bir şey mümkün mü peki? bence değil. o zaman ne oluyor? kız isteme, nişan, düğün gibi adetlerde modern, evlilik sonrası kaynanalık anlayışında gayet geleneksel bir durum çıkıyor ortaya.

yani özetle, iş maddiyata gelince modern, maneviyata, beklentilere gelince geleneksel.

öyle de olmaz işte. ya öyle olacaksın ya böyle. nalıncı keseri gibi sadece kendine yontmamak lazım.

ayrıca ben konu sahibi arkadaşın maddiyatçı biri olduğunu düşünmedm. iş kız istemelere kadar gelmiş, evlilik var yani ufukta. kız sadece takı takılıp takılmayacağını merak etmiş doğal olarak. ille şunu isterim bunu isterim dememiş. ama sorup öğrenmek de hakkı.

bu kadarcık bir şeyden bile kızı paragöz ve maddiyatçı olarak algılayan ailede ben kötü niyet ararım valla.

konu sahibi arkadaşa gelince, müstakbel kayınvalidenin webcam görüşmesinde annene bağırdığını söylemişsin bir de, buna ne hakkı var? sen böyle şeyleri yutabiliyor musun? nişanlını seviyorsun anlıyorum, peki nişanlın da seni seviyorsa annesine engel olması gerekmez mi? neden hep senin ailen alttan almak zorunda ki? sen annenin böyle bir şey yapmasına izin verir miydin?

bence nişanlının ailesi son derece paragöz, sadece kendi çıkarlarını gözeten ve olduça da saygısız, yol yordam bilmez insanlar. annene ne hakla bağırıp çağırır ya? herkes haddini bilsin.

nişanlın da son derece pasif, zayıf biri.

sen ufukta kendine mutluluk görebiliyorsan karar senin. ama anlattıklarından yola çıkarak ben göremedim. inşallah çok mutlu olursun, hakkında hayırlısı olsun.

iyi-kotu yorumlariniz icin tskler arkadaslar,

Allah'a biraktim, Allah butun ailelere, kizlara, erkeklere hayirli, huzurlu yuvalar kurmayi nasip etsin

CANIM ya ben sevıyorum gerısı benı ılgılendırmez dıe dusunme sakınn aıle faktoru de cok onemlı valla..eğer kayınvaliden simdiden boyle yapıyorsa ısın zor gercekten..bastan araya sevıye koymayınca ıkı tarafta cok yuz buluyor ve soylenen laflar malesef kı kalplerı kırıyor..bana kalırsa evlılık ısını ıyıce dusun derım...ve sunu da unutma onsuz yasayamam ölürüm dünya dönmez diye de düşünme annenin babanın evladının yerini kimse doldurumaz gerisi boş canım ınan bana...

takı olayına bu kadar bende karısıyım canım sana katılıyorum yanı..aıle durumuna gore altın yapar gelınıne ne yanı ılla 5 ı bı yerde olcak ılla 5 bılezık olcak flaan bunlar bana cok scma gelıyor..aıleler evlatları bu adamla mutlu olurmu dıye dusunmuyorlar su kadar takı bu kadar takı derdıne mı dusuyorlar..alın benımde bı dunya takım var ama mutlu deılım ne olcak yanı o takılar ev yada arabaa benı mutlu mu etcekk..

altın vs kültürel bişi az ya da çok... bizim adetimiz buna karşı olana saygı duyarım ; ama bu çok yaygın bir şey. Bunun için huzursuz olmak ise hiç ama hiç değmeyecek bir şeymiş yaşamış biri olarak söylüyorum. kv ile arandaki problemleri boşver olgun olmaya calış zaten yurtdışında yaşayacakmışsın sırf ailesi için sevdiğin insandan ayrılma bence. Ama nişanlını da ya uyar aranızda geçen her şeyi ailesine söylemesin ya da sen söyleyeceğinden eminsen ailesi için dikkatli konuş. Nişanlılık sevgili olmak gibi değil bu ve buna benzer çok şeyler yaşayabilirsin Allah yardımcın olsun mutluluklar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…