• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dahada çocuklu kadını eve sokmam

Cocugunu onden yedirse kendi de rahat eder yani. Bazen cocuklara soz gecirmek mumkun olmuyo ve bunu anlayisla karsilayacak olgunlukta insan az. Ama burda mesele mahcup olmak yerine ovunmeleri :KK56:

Vallahi çoook haklısın canım, iki çocuğum var nereye gitsek önce onları doyurur yada doymalarına yardımcı olurum, onlara meşgale bulduktan sonra kendim yerim yada eşim ile değişmece doyururuz karnımızı.
Benimde en sinir olduğum ;yemeğe misafir çağırırsın, ben generde çocuklara çocuk masası kurarım (küçük sandelye masa), yada çocukları önden doyurmayı teklif ederim (kendim öyle yaptığım için), yok efendim onların çocukları büyük masasında oturmayı severlermiş miş.
Ben okadar özenipte masa hazırlarım rahat rahat oturup muhabbet eşliğinde yiyelim diye, ama çocukları masada , arkadaşın dediği gibi hiçbir tat bırakmazlar.

Ay su cocuk o lafi yokmu sinirim bozuluyor.ilk evlendigimde esimin akrabaglarindan bir cocuk vardi boyle orta sehpamin uzerinde ziplardi anneside gulerdi.bende yeni gelin die ses cikartamazdim.simdi olsa tahammul edemem.allahin izniyle bebegim dunyaya geldigindede elimden geldigince iyi yetistirmeye calisicam.bizim zamanimizda boyle degildi.simdi annelerin bazilari cocuk anneyi rahatsiz etmesinde naparsa yapsin dusuncesinde

3 yaşında bir kızım var ...sadece evde ve sadece dışarıda ve bazende her iki durumda uyulması gereken kurallarımız var....hamile kaldığımı öğrendiğim günden beri kitap okuyorum...onu seviyor ve ciddiye alıyorum....şımartıyorumda bazen...ama annem dışında kimseye gitmiyorum 3 yıldır...denge çok önemli...ve konu sahibinin yerinde olsam o pisliği temizletirdim o kadına.

Çocuklu arkadaşlarımla görüşmeyi kestim ben
Geçen gün bi arkadaşım bebeği yle geldi dışarıda buluştuk ama mahvolduk 1 saatte
Çocuk yüzüme vurdu annesi de yanımda demiyo bişey çocuğunu da çekmiyor. Eşim çekti beni gel gözüne vurur dedi. Annesi bozuldu çocuk o dedi
Onlarla ayrıldıktan sonra eşimle tekrar çocuk yapmamaya karar verdik

Daha önce de aynı çocuk bütün avm yi inletmiş pastanedeki çay tabaklarını yere atıp kırmış ve bütün masa ve yeri patates kızartması yapmıştı :/

çocuğuna sahip çıkamayan ebeveynlere tahammülüm yok

elalemi rahatsız etmeye hakları yok

küçücük bebeciğin çocuğun tabi ki suçu yok onun başındaki koskoca yetişkinde suç

çocuğunun huyunu biliyorsun ya önce ettir ya sonra dimi

Bazen cocuklara soz gecirmek mumkun olmuyo ve bunu anlayisla karsilayacak olgunlukta insan az.
Bu cümleyi biraz daha aciklarmisin ? Gercekten anlamakta zorlandim.
Cocuk bembeyaz bir sayfadir, onu egitmek, ona ögretmek, senin elinde. Cocuk cocuktur tabiki bilmeyebilir ama sen anne ve baba olarak onu egitecek ve ögreteceksin.
Cocuklar bilmiyor senin yardimina, ögretme kilavuzuna muhtac, buna ihtiyaci var, bana ögret diyor, beni egit diyor aslinda bir cocuk.
Özgür ruh yetistirmekse kastin, o Zaman bunu sporda göstersin, cok Kücük yasta her sporu ögrtemeyle onu özgür ruhlu yapabilirsin.
Cocuklar egitilmek istiyor. Egitilen ve sinirlari koyulan cocuk mutludur, cünkü cogu cocuklardan daha ileridir.
Disiplini kücük yasta bilen ve ögrenen cocuk ömrü boyunca basarili yasar.
Eger bir cocuk bazi seyleri yas geregi hala yapamiyorsa bu onun sucu degil anne ve babanin yanlislarindan dolayi hala ögrenememis olmasindandir.

Bende öyle rahat annelerden şikayetçiyim
Arkadaşlarla oturuyoruz çocukları ev sahibinin ununu dokmusler mutfaga ev sahibide anlayışlı bi insan da hiç bişey söylemedi ben soyledim çocuğuna baksana kadinin mutfağını ne hale getirmişler diye
"Aaa hic farketmedim ne zaman gozden kayboldular " dedi
Ben çok iyi gözlemlerin insanları kadin geldiginden beri oturduğu yerden kalkipta bu çocuğum nerde demedi oturduğu yerden yiğit yaramazlik yapma oglum demekle yetindi

Yav arkadaş madem çocukla geliyosun bari takip et yazık değilmi ev sahibine arkandan kimbilir neler söylemiştir

Kk kadınlarına hep cocuklunun mu pisi denk geliyor?
Bana gelen koca koca insanlardan tuvaletten cikip elini yikamadan sofraya oturani, herkesin onune servis koydugum halde ortadaki pilavi salatayi yemek yedigi kasikla kasiklayani, kahvaltida keza onune minik recel kasesi koydugum halde az once yumurta yedigi catali agzina sokup sonra ortadaki recel kasesine daldirani, masada eliyle balik, tavuk yiyip elleri yikamadan koltuga kurulani denk geliyor?
Cocuklu misafirleri her sekilde tolere ediyorum ama yetiskinlerden tiksiniyorum :KK12:

Kk kadınlarına hep cocuklunun mu pisi denk geliyor?
Bana gelen koca koca insanlardan tuvaletten cikip elini yikamadan sofraya oturani, herkesin onune servis koydugum halde ortadaki pilavi salatayi yemek yedigi kasikla kasiklayani, kahvaltida keza onune minik recel kasesi koydugum halde az once yumurta yedigi catali agzina sokup sonra ortadaki recel kasesine daldirani, masada eliyle balik, tavuk yiyip elleri yikamadan koltuga kurulani denk geliyor?
Cocuklu misafirleri her sekilde tolere ediyorum ama yetiskinlerden tiksiniyorum :KK12:
ağaç yaş iken eğilir bizim bahsettiğimiz tamda bu :eek:

Sanirim beni kusturmaya calisiyormusun ne :KK70: yemin ile bu konu benim migdeme hiiic iyi gelmedi :KK43:

Gecenlerdede böyle konu olmustu. Misafir bebegin bezini temizliyor koltukta, ve altina birsey sermiyor. Cevapta " cocugun poposunda/bokunda ne varmis" minvalindeydi. Ya tamam bebeklerin tatli sirin de bakterisiz degil ki, af edersin onun moku benimkinden ne farki var? :KK53:
B.k değil çiçek sanki.:KK53: Cok zor alt açma bezi sermek , çıkardığı bezi bir poşete koyup atmak .İğreniyorum yaa bazı annelerden:KK67:

Çocuktur yapar diye bir şey olamaz arkadaşlar. Koskoca insanlar olarak küçücük çocuğun arkasına saklanmayın hiç bence.
Çocuğun çıkardığından nolurmuş, bak bak... Niye ondaki de ağız değil mi? Pembe mi mıçıyor bu çocuklar, ben görmeyeli teknoloji epey ilerlemiş demek ki:KK53: 1 yaşında da olsa, 10 yaşında da olsa bu olay iğrenç arkadaşım. Kustuğuna, tükürdüğüne dokunamam ben el alemin çocuğunun.:KK12: Kimse mecbur değil başkasının çocuğunun artığını toplamaya.
Doğurup doğurup ortaya salmakla olmuyor bu işler. Önce başına gelecekleri hesap etmek gerekiyormuş değil mi?

Misafirim yatılıydı , sabah kalktık ben kahvaltı hazırlıyorum , organize olduğum için sadece sıcak olacak şeylerle meşguldüm. Misafir çocuklu olunca yardım beklemiyorum sen çocuğunla meşgul ol ben hazırlarım kahvaltıyı , neyse oturduk.1,5 yaşında oğluda kucağında , kahvaltı yaptıracak tmm. Çocuğa ne verse tükürüyor , masanın altı doldu , salatalığı emip tükürüyor , tükürdüğü yere düşmesse hop anne ağzına atıyor , baba kehkeh bizimkide salatalığı böyle yapıyor/ içim dışıma çıktı , tabak leş , çocuğun ağzı yüzü tükürük , iyide arkadaşım ben kahvaltıyı hazırlarken pek tabi çocuğa kahvaltı yaptırabilirsin , üstelik benden erken kalkmışsın , o çocuk bir kahvaltıda salatalık yemezse ölmez , zaten mama , özel sütlerinden veriyorsun ! Gülüp gülüp biz otelde böyleyiz kalktığımız masa yer böyle olur , eşim daha evvel otelde çalıştığı için arkasından dediki ; otelde bunu sadece araplar yapar , herkes tiksinerek bakar , sonra garsonlar arkasından bela okur . Ben soğudum , çocuktan değil , annenin çocuğu dışında herkesi yok sayan ve herkesi çiğneyen bu düşüncesiz davranışından .. Sürekli benim çocuğum memnun olsun diye başkalarının yaşam hakkını alıp kendi çocuklarına bağış yapmalarından !
Kimi cocuk zor buyur.yemesi sorundur,icmesi sorundur,uyumasi kalkmasi,normal olan cocugun bile,yatili misafikte duzeni bozulur..bazen anne babalar bile cocugun istemedigi davranislar sergilemesine,istemeseler bile sahitlk yaparlar..bu o anne babanin kotu,ilgisiz oldugu anlamina gelmez...
Birde gercekten sikayetci olmakta hakli oldugnuz ebeveynler var ki,asil cocuktan cok insani onlar yorar...cocuktan daha cocuk olduklari icin...cocuk yapsa,akli ermiyor deyip gecersinde,bunu yapan,dusunemeyen anne baba olunca insanin fevri donuyor iste...

Ben de rahat insanlardan nefret ediyorum saldim çayira mevlam kayira mantiğini anlamam mümkün değil. Daha bebeğim doğmadi nasil bir çocuk olacak bilmiyorum ama önümüzdeki 5 yil ailem dişinda kimseye gitmemeye karar verdim:KK14:

ayyyy çok tırstım vallahi şimdi...
acaba benim hakkımda da böyle düşünüyorlar mıdır??
(bebeğim 1 yaşında bugüne kadar sanırım 4 kez misafirliğe gittim ve bebeğimi asla yalnız bırakmam)
Bir arkadaşımız yeni evlendi evine gidecektik ben gidemedim çünki biliyorum evi şıkır şıkır
bana arkadaşım küstüğünü söyledi evime gelmedin dedi sonra başka konuklarla beraber bende gittim
arkadaşımın evinde kızım bibloları merak ettiği için yukarı kaldırmıştım kucağıma alıyordum göbeğini yukarı kaldırıp aşağı inmek istiyordu bırakıp onunla emekliyordum zaten hiç bir ikramdan tadamadım ev sahibi ayırdım tabağını mutfağa demiş hatta çok ısrar etmişti yeyim diye ben çocuğa bakayım demişti...
kabul etmedim bebeğimi pek emanet edemiyorum gözüm arkada kalıyor
Bebeğimin altına örtü serip el yapımı simit yedirmiştim oda ısırıp ısırıp bırakmışti yumuşattıklarını elinde mıncıklamıştı ayyy düşündükçe içim tuhaf oluyor acaba benim hakkımda da ayyyy bebeği iğrenç diye mi düşündüler???
cafeye gidiyoruz orada meyve püresi yediriyorum ağzı burnu meyve oluyor acaba iğrendik ne biçim kadın mı diyorlar..

Kendimi iyiden iyiye kasarım şimdi ben
e peki bebeğime toplu yerlerde bişey yedirmeyim mi? parkta cafede?
peki bu kadar baskı altında olmayı hakediyor mu bebeğim? bence HAYIR!
kimseye gitmiyoruz çok şükür arkadaşlarımın hepsinin birbirinden pasaklı bebekleri var bir kaçı hariç şuan aramızda gündem ne kırılan vazolar ne pislenen salyalanan evler tek gündemimiz bebeklerimizin bir birine zarar vermemesi.

Bunu yapmayan annelerde var mi gerçekten ya yuh artik:KK57:
Anayı geçtim, ben bir kere mutfak tezgahında kirli ped görmüştüm birinin evinde:KK53:
Çok yakınımda olan biri de çocuğun boklu donunu ıslayıp, misafirlikte insanların lavabosunda, çeşmenin altında bırakmıştı. Neymiş bok yumuşayacakmış:KK19:

Back
X