• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dahada çocuklu kadını eve sokmam

En gıcık olduğum durumlardan biri. Rahat anneleri sevemedim gitti.kendi evinde ne yapıyorsan yap ama misafirliğe gittiğinde biraz dikkat et.cocuk bu elbette yapar ama iş burda anne baba ya kalıyor. Bizimkide pek yaramaz deyip kenara cekiliyorlar.cocuk eşyalarla top gibi oynuyor.elbette eşyalar çocuktan değerli değil ama ne gerek var?
Allah sonumuzu hayretsin..çocuğu memnun edecem diye hemkendine çektiriyor hem sana..

Öff midem kalktı...Zaten huylu bir insanım bebek mebek dinlemem. Çocuk diye her şeyine katlanıyorsunuz anlıyoruz da etrafı da katlanmak zorunda bırakmayın, sofrada iğrençlik yapmayın:KK43:

Valla artik bebek diye igrenc olmuyor mu? Ne demek bebegin tükürdügü seyi yemek? Bazeleri cidden bu bebek ve anne olayini abartiyor. Sonrada ortada psikolojisi bozulmus cocuklar cikiyor.

Cocuklugumda annemin gözünün icine bakarak bir ikramiye alabilirdim ancak, o'da siki siki tembihleyip sehpa'nin üzerine yada pecete ile yiyebilirdim, ortak kirlenmesin diye. Tamam annelerimiz fazla siki olmus olabilirler ama bu demek degil ki diger ucuruma gidelim ve cocuklari tamamen özgür yetistirelim diye.

Ya bu bebegin yemegi tükürme ve annesinin yemesi cidden migdemi alt üst etti, bide güya aksam yemegine baslayacakktim, hic canim cekmiyor artik :(

Bu konudan iş çıkar, aman hatunlar dikkat edin derim:KK51:
Konuya cevabım, eğer o yerdeki salatalığı veya kırıntıları toplarken sana yardım ettiyse kadında kötü niyet aramam, zaten çocuk bir buçuk yaşında, yemek düzeni falan yeni yeni gelişiyordur. Ama kadın ortalığı o halde bırakıp kalktıysa terbiyesizin tekiymiş.

Artık kadınlar,çocukları başından savmak için uğraşıyor gibi geliyor bana.
misafirlikler de sırf bu yüzden yapılır oldu...

Valla artik bebek diye igrenc olmuyor mu? Ne demek bebegin tükürdügü seyi yemek? Bazeleri cidden bu bebek ve anne olayini abartiyor. Sonrada ortada psikolojisi bozulmus cocuklar cikiyor.

Cocuklugumda annemin gözünün icine bakarak bir ikramiye alabilirdim ancak, o'da siki siki tembihleyip sehpa'nin üzerine yada pecete ile yiyebilirdim, ortak kirlenmesin diye. Tamam annelerimiz fazla siki olmus olabilirler ama bu demek degil ki diger ucuruma gidelim ve cocuklari tamamen özgür yetistirelim diye.

Ya bu bebegin yemegi tükürme ve annesinin yemesi cidden migdemi alt üst etti, bide güya aksam yemegine baslayacakktim, hic canim cekmiyor artik :KK43:

Çok iğrenç gerçekten. Çok istiyorsa yesin de bir zahmet kendi evinde. İnsan içinde olacak şey mi? Ben anlamıyorum çocuktan mide bulanmazcıları benim gayet bulanıyor. Bebek diye steril mi o? Onun tükürüğü de tükürük bizimki de yani, bebek diye pembe mi oluyor nedir anlamadım ki?
Annem de yapardı böyle iğrenç şeyler küçük kardeşime, onda bile sofradan kalkardım ki biri annem biri kardeşim. Ağızdan akan mamayı önlüğünden dahi toplayıp toplayıp ağzına tıkıştırırdı ay :KK35::KK35:

Şaşıyorum böyle rahat insanlara. Yav tamam çocuk bu, döker saçar da, ebeveynler olarak çocuğunun bu huyunu bilip, fazladan bir örtü istemek, ona göre önlem almak zor mu? Kendi evinde ne yapıyorsan yap tabi ama neden benim çocuğumun pisliğini hoş görmüyorsun diye insanları ayıplamak ilginç bir kafa. Alt tarafı fazladan bir örtü isteyecek, biraz özen göstereceksin...

Şaşıyorum böyle rahat insanlara. Yav tamam çocuk bu, döker saçar da, ebeveynler olarak çocuğunun bu huyunu bilip, fazladan bir örtü istemek, ona göre önlem almak zor mu? Kendi evinde ne yapıyorsan yap tabi ama neden benim çocuğumun pisliğini hoş görmüyorsun diye insanları ayıplamak ilginç bir kafa. Alt tarafı fazladan bir örtü isteyecek, biraz özen göstereceksin...
Evet ya çocuğu tükürerek yiyorsa bi örtü isteseydi keşke, batmıştır ortalık hep.

Bu konudan iş çıkar, aman hatunlar dikkat edin derim:KK51:
Konuya cevabım, eğer o yerdeki salatalığı veya kırıntıları toplarken sana yardım ettiyse kadında kötü niyet aramam, zaten çocuk bir buçuk yaşında, yemek düzeni falan yeni yeni gelişiyordur. Ama kadın ortalığı o halde bırakıp kalktıysa terbiyesizin tekiymiş.
eşim otelde bunu sadece arapların yaptığını söylüyor ! mesele kirli,temiz meselesi zaten değil.kimsenin temizlemekle sorunu yok.ama çocuğu barbarlar gibi yetiştirmeyle bir sorun var .. dünyanın heryerinde çocuk yetişiyor..çocuk ama hep böyle kalmayacak büyüyecek , tükürdüğünü ağzına atan bir anne tablosu ile değil..

Çok iğrenç gerçekten. Çok istiyorsa yesin de bir zahmet kendi evinde. İnsan içinde olacak şey mi? Ben anlamıyorum çocuktan mide bulanmazcıları benim gayet bulanıyor. Bebek diye steril mi o? Onun tükürüğü de tükürük bizimki de yani, bebek diye pembe mi oluyor nedir anlamadım ki?
Annem de yapardı böyle iğrenç şeyler küçük kardeşime, onda bile sofradan kalkardım ki biri annem biri kardeşim. Ağızdan akan mamayı önlüğünden dahi toplayıp toplayıp ağzına tıkıştırırdı ay :KK35::KK35:

Sanirim beni kusturmaya calisiyormusun ne :KK70: yemin ile bu konu benim migdeme hiiic iyi gelmedi :(

Gecenlerdede böyle konu olmustu. Misafir bebegin bezini temizliyor koltukta, ve altina birsey sermiyor. Cevapta " cocugun poposunda/bokunda ne varmis" minvalindeydi. Ya tamam bebeklerin tatli sirin de bakterisiz degil ki, af edersin onun moku benimkinden ne farki var? :KK53:

Sanirim beni kusturmaya calisiyormusun ne :KK70: yemin ile bu konu benim migdeme hiiic iyi gelmedi :KK43:

Gecenlerdede böyle konu olmustu. Misafir bebegin bezini temizliyor koltukta, ve altina birsey sermiyor. Cevapta " cocugun poposunda/bokunda ne varmis" minvalindeydi. Ya tamam bebeklerin tatli sirin de bakterisiz degil ki, af edersin onun moku benimkinden ne farki var? :KK53:
Ben yandım sen de yan:D
Bugün yemek haram

Annem dolapları kitlerdi anahtarı olanları. Belli odaları da kapatırdı. Ben de odamı kullanıma kapatirdim. Cok ıvır zivirim vardi her gelen kırıp dökme meraklısı baktım olacak gibi degil odama girilmesini yasakladim misafirlere. Laptopu çocuğa ver oyalansin diyen var. Almis eline yerden yere atıyor. Yanınızda laptop taşıyın onunla oyalansin dedim hatta bir kere.
Uslu çocuklara bayılırım ben. Bebeklere yaklasmiyorum cok huysuz oluyorlar. Sinirim bozuluyor. Hele tiz sesle ciglik artıyorsa sürekli Allah yani kaçacak delik arıyorum. Kucuk felan ama masallah o nasil ses teliyse ortalığı inletiyor :))

Sanirim beni kusturmaya calisiyormusun ne :KK70: yemin ile bu konu benim migdeme hiiic iyi gelmedi :KK43:

:)
farki su sekerim. Bebekler ek gida almadigi surece moklari cimen gibi kokuyo :). Ama ek gida almaya baslayinca bizimkine benzer kokmaya basliyor :)

umarim kusturmam seni :)

bir anne olarak söylediklerin zoruma gitti. ne bilim ben hep çocuğumla aynı anda masaya oturdum. başkasının çocuklarının dökmeleri beni hiç mutsuz etmedi. hiçte midem bulanmadı. bebek bu ya daha 1.5 yaşında. ne yapsaydı. yavrum tükürme bakip mi deseydi. anlarmıydı sence. biz koca koca insanlar yeri geliyor kendimizi başkalarının yerine koyamıyoruz. bebek mi akıl edicek mide bulanır mı bulanmaz mı? fikrinize katılmıyorum. ben çocuku bir anneyim ve bana gelen misafir ve çocuğu özgürdür. kırılıcak olanları kaldırırım yada uyarırırm. dökülebilir veya kirlenebilri. hiç sıkıntı olmaz. çünkü zaten bina içinde yaşıyoruz. bana gelen anne ve çocuk rahat etmeli. strese girmemeli ki rahat bir gün geçirsin ve bir çocuğun huzuru ile huzurlu olayım. inanın sizin düşündüğünüzü ne bekarken nede çocuktan önce düşünmedim. tek kızdığım misafirlikte çocuğu ile ilgilenmeyen annedir. daha doğrusu çocuğuna göz kulak olmayan. başına bişey gelirmi diye bakmayan annedir. onun dışında herşey mübahtır bizim evde. sonuçta bir spürge bir kova su değilmidir geriye gerekli olan. bu söylediklerinizi not edin. duvara asın. çocuğunuz olduğunda bunu okuyup söylediklerinize inanmıcaksınız. FAkat robot gibi bir çocuk yetiştirmekse gaye ozaman hala yanı fikirde olursunuz. ayrıca evimde gayet düzenli ve temizdir. sanmayın saldım çayıra mevlam kayıra...
ne çocuğun dökmesi nede masaya oturması kimseyi mutsuz etmez.. zaten öyle bir cümle kurmadım. beni mutsuz eden bu çağda , bu yüzyılda bu imkanlarla insanların halen barbarlar gibi davranması ?ağzını silebilir , tüküreceği şeyleri ağzına dayamayabilir ,bebek akıl etmeyecek anne akıl edecek..bizde dünya özgürüz mutlu olucaz diye sofrada gazmı çıkaralım.. görgü , adap , nezaket kuralları evrenseldir.kimse mutluluk veya mutsuzluk için bu kurallara uymaz , başkalarının yaşam alanına saygı duymaktır.

Evet ya çocuğu tükürerek yiyorsa bi örtü isteseydi keşke, batmıştır ortalık hep.
Başka insanlara göstermedikleri anlayışı, kendileri için istiyorlar ya ona da ayrı hastayım. Söz konusu bir bebek değil ki, bir de bunun üzerinden duygu sömürüsü yapılıyor. Söz konusu sorumsuz ebeveynlik. Çocuğumun bu huyunu bilsem, gerekirse çantamda örtüyle dolaşırım. Çok mu zor yav?

siz nasıl bir şey istiyordunuz diyeceksin :27: kimin poposunda ne var ki zaten :27:

Kafama takıldı,bebeğin in çıkardığını niye yiyor?
Hiç anlamadım.
Dip not:
Benim de çocuğum var ama yine de anlamadım.

Back
X