• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dahada çocuklu kadını eve sokmam

ağaç yaş iken eğilir bizim bahsettiğimiz tamda bu :eek:

O konuya aynen katiliyorum ama dedigim gibi cocuk yere tukurulmus salatalik doker silersin gider ama essek kadar herif annemin elleriyle yaptigi receli dokmeme neden oluyor, midem agzima geliyor, bu bakis acisiyla evimize sadece cocuklu degil, yetiskin misafir de kabul etmemeliyiz hic, onlar daha igrenc olabiliyorlar cunku.

Benim de 3.5 yasinda bir kizim var, 1. Derece ailem ve cok cok yakin bikac arkadasim disinda kimsenin evine gitmedim, gitmiyorum (abimin evine bile gitmemistim)
Mesela salatalik yiyormus ya cocuk, ben takarim iyi yikadi mi acaba, acaba bu kahvaltiliklar daha once ellendi mi, ekmek duzgun bir yerden mi alindi, sonra yemek saati olsa icme suyuyla mi yapti musluk suyuyla mi, elleri temiz miydi, malzemeleri iyi yikadi mi, yaparken kasikla tadina bakip icine daldirdi mi... cocugun cisi gelir tuvaleti pis mi temiz mi (yanimda aparatla dolasiyorum bu yuzden) yatma saati gelir carsaflar temiz mi derdi baslar bende... o yuzden hic gerek yok, sadece temizligine guvendigim insanlara gidiyorum onlar da bir elin parmaklarini gecmez.

Misafirim yatılıydı , sabah kalktık ben kahvaltı hazırlıyorum , organize olduğum için sadece sıcak olacak şeylerle meşguldüm. Misafir çocuklu olunca yardım beklemiyorum sen çocuğunla meşgul ol ben hazırlarım kahvaltıyı , neyse oturduk.1,5 yaşında oğluda kucağında , kahvaltı yaptıracak tmm. Çocuğa ne verse tükürüyor , masanın altı doldu , salatalığı emip tükürüyor , tükürdüğü yere düşmesse hop anne ağzına atıyor , baba kehkeh bizimkide salatalığı böyle yapıyor/ içim dışıma çıktı , tabak leş , çocuğun ağzı yüzü tükürük , iyide arkadaşım ben kahvaltıyı hazırlarken pek tabi çocuğa kahvaltı yaptırabilirsin , üstelik benden erken kalkmışsın , o çocuk bir kahvaltıda salatalık yemezse ölmez , zaten mama , özel sütlerinden veriyorsun ! Gülüp gülüp biz otelde böyleyiz kalktığımız masa yer böyle olur , eşim daha evvel otelde çalıştığı için arkasından dediki ; otelde bunu sadece araplar yapar , herkes tiksinerek bakar , sonra garsonlar arkasından bela okur . Ben soğudum , çocuktan değil , annenin çocuğu dışında herkesi yok sayan ve herkesi çiğneyen bu düşüncesiz davranışından .. Sürekli benim çocuğum memnun olsun diye başkalarının yaşam hakkını alıp kendi çocuklarına bağış yapmalarından !
akraba mı bunlar?

ayyyy çok tırstım vallahi şimdi...
acaba benim hakkımda da böyle düşünüyorlar mıdır??
(bebeğim 1 yaşında bugüne kadar sanırım 4 kez misafirliğe gittim ve bebeğimi asla yalnız bırakmam)
Bir arkadaşımız yeni evlendi evine gidecektik ben gidemedim çünki biliyorum evi şıkır şıkır
bana arkadaşım küstüğünü söyledi evime gelmedin dedi sonra başka konuklarla beraber bende gittim
arkadaşımın evinde kızım bibloları merak ettiği için yukarı kaldırmıştım kucağıma alıyordum göbeğini yukarı kaldırıp aşağı inmek istiyordu bırakıp onunla emekliyordum zaten hiç bir ikramdan tadamadım ev sahibi ayırdım tabağını mutfağa demiş hatta çok ısrar etmişti yeyim diye ben çocuğa bakayım demişti...
kabul etmedim bebeğimi pek emanet edemiyorum gözüm arkada kalıyor
Bebeğimin altına örtü serip el yapımı simit yedirmiştim oda ısırıp ısırıp bırakmışti yumuşattıklarını elinde mıncıklamıştı ayyy düşündükçe içim tuhaf oluyor acaba benim hakkımda da ayyyy bebeği iğrenç diye mi düşündüler???
cafeye gidiyoruz orada meyve püresi yediriyorum ağzı burnu meyve oluyor acaba iğrendik ne biçim kadın mı diyorlar..

Kendimi iyiden iyiye kasarım şimdi ben
e peki bebeğime toplu yerlerde bişey yedirmeyim mi? parkta cafede?
peki bu kadar baskı altında olmayı hakediyor mu bebeğim? bence HAYIR!
kimseye gitmiyoruz çok şükür arkadaşlarımın hepsinin birbirinden pasaklı bebekleri var bir kaçı hariç şuan aramızda gündem ne kırılan vazolar ne pislenen salyalanan evler tek gündemimiz bebeklerimizin bir birine zarar vermemesi.
Yok artik o kadar da değil. Siz o evde çoçugu birakip keyfinize baksaydiniz hakkinizda kötü düşünülebilirdi ama siz çocukla ilgilenmekten ikramlari bile tadamamişsiniz. Ayrica 1 yaşindaki çoçuğuna mama yada meyve püresi yedirirken hiç bir yerine bulaştirmiyorum diyeni gerçekten alnindan öperim. O kadarda kasmayin kendinizi.

Yilin genellemesi. Merak ediyorum kaç çocuklu kadini kontrol ederek bu karara vardiniz?

1.578.450 kadının uzerinde yapilan arastirmada anne iq'ları ve başkalarını dusunme duzeylerini gosteren likert olcegine gore doğumdan once ve sonra ölçülüp kaydedilmistir. Arastirmada z-test istatistiği ile Ho hipotezi%95 anlamlilik duzeyinde red edilmiştir. Buna gore doğum oncesi ve sonrasi degerler arasinda istatistiksel açıdan anlamlı bir farklılık söz konusudur. Sözel olarak ifade etmek gerekirse anne iq seviyelerinde ve yurutulen anket sonucunda baskalarini dusunme düşünme duzeyinde düşüş meydana gelmistir. Örneklem, basit rastgele örnekleme yöntemiyle saptanmis olup f duzeltme katsayisi n/(ülkedeki fertil kadın nufusu) oldugundan ötürü, sonuç ülkeye genellenebilir duzeydedir.

Misafirim yatılıydı , sabah kalktık ben kahvaltı hazırlıyorum , organize olduğum için sadece sıcak olacak şeylerle meşguldüm. Misafir çocuklu olunca yardım beklemiyorum sen çocuğunla meşgul ol ben hazırlarım kahvaltıyı , neyse oturduk.1,5 yaşında oğluda kucağında , kahvaltı yaptıracak tmm. Çocuğa ne verse tükürüyor , masanın altı doldu , salatalığı emip tükürüyor , tükürdüğü yere düşmesse hop anne ağzına atıyor , baba kehkeh bizimkide salatalığı böyle yapıyor/ içim dışıma çıktı , tabak leş , çocuğun ağzı yüzü tükürük , iyide arkadaşım ben kahvaltıyı hazırlarken pek tabi çocuğa kahvaltı yaptırabilirsin , üstelik benden erken kalkmışsın , o çocuk bir kahvaltıda salatalık yemezse ölmez , zaten mama , özel sütlerinden veriyorsun ! Gülüp gülüp biz otelde böyleyiz kalktığımız masa yer böyle olur , eşim daha evvel otelde çalıştığı için arkasından dediki ; otelde bunu sadece araplar yapar , herkes tiksinerek bakar , sonra garsonlar arkasından bela okur . Ben soğudum , çocuktan değil , annenin çocuğu dışında herkesi yok sayan ve herkesi çiğneyen bu düşüncesiz davranışından .. Sürekli benim çocuğum memnun olsun diye başkalarının yaşam hakkını alıp kendi çocuklarına bağış yapmalarından !
Salatalık dediniz ve resmen gözüm seğirdi şu an.

"Ablası sen ona bi salatalık ver, o yiye yiye dolanır."

Olduu canım, başka derdin.

Çocuk başkasının çocuğu sanki, başından atacak ya, sen ver salatalığı o dolanır. Bi peşinden dolanayım, bi ilgileneyim, bi şey yiyecekse ben yedireyim falan hak getire.:KK34:

O çocuk bizim shaggy halının tüylerini o salatalık suyuyla karışık tükürüğüne buladı tabi bi güzel. Salatalığı yer düşürdü, tekrar ağzına attı, tekrar düşürdü, tekrar ağzına attı... Bi de en son o ismini, cismini kaybetmiş yeşil bulamaç parçasını bana uzatıyo "Aba al" diye. Annesi de "Hadi ablası sen bi çöpe atıver şunu." diyo oradan.:mad:

Hayatımda ilk defa tikim tuttu inanır mısınız, sol gözüm tık tık attı yani.

Neyse peçeteyle aldım ucundan attım çöpe kadında tık yok. Çocuğun elleri yapış yapış ve koltuğa tırmanmaya çalışıyo. Bi elini sil, bi lavaboya götür di mi ama.

Aynı günün devamındaki Türk kahvesi macerasını anlatsam ağlarsınız. Krem rengi koltuklarda telveyle sürreal çalışmalar diyeyim siz anlayın.

Yani evladım çekil sen şuraya deyip de nasıl boğmadım o kadını hayret.:KK62:

Sonuç olarak sorumsuz, saygısız, düşüncesiz, insanlığın getirdiği şuncacık nezaketten ve hijyenden yoksun kadınlar anne olmuş, bi de üstüne "amaan çocuk o" bahanesinin arkasına saklanmayı öğrenmişler efenim saldım cayıra mevlam kayıra çocuk büyütüyolar. :KK20:

Anayı geçtim, ben bir kere mutfak tezgahında kirli ped görmüştüm birinin evinde:KK53:
Çok yakınımda olan biri de çocuğun boklu donunu ıslayıp, misafirlikte insanların lavabosunda, çeşmenin altında bırakmıştı. Neymiş bok yumuşayacakmış:KK19:
Ben yurtta kalirken kiz olduğumdan utaniyordum temizlikçi ablalarin yüzüne bakamiyordum. Af edersiniz tuvalette nereye s.ç tiğini bilmeyen kizlar vardi yurtta. Su ďökmeyen sifon çekmeyen üff yine aklima geldi.

Son düzenleme:
Anayı geçtim, ben bir kere mutfak tezgahında kirli ped görmüştüm birinin evinde:KK53:
Çok yakınımda olan biri de çocuğun boklu donunu ıslayıp, misafirlikte insanların lavabosunda, çeşmenin altında bırakmıştı. Neymiş bok yumuşayacakmış:KK19:
Neeeeeeyyyy :KK43: :KK57::KK57::KK57:

Yok artik o kadar da değil. Siz o evde çoçugu birakip keyfinize baksaydiniz hakkinizda kötü düşünülebilirdi ama siz çocukla ilgilenmekten ikramlari bile tadamamişsiniz. Ayrica 1 yaşindaki çoçuğuna mama yada meyve püresi yedirirken hiç bir yerine bulaştirmiyorum diyeni gerçekten alnindan öperim. O kadarda kasmayin kendinizi.

hayır hiç rahat biri değilim hatta bebekli arkadaşlarımın evinde bile alt açma örtüsünün altına battaniye sererim ama onlardan aynı assasiyeti şu ana dek görmedim mutfağımın masasının üzerine bebek bezi bırakabiliyorlar mesela...
sanırım bi alışılmışlık oluyor doğal karşılıyorlar halbuki bence idrar geçer bezden masaya...
evet 1 yaşında kızım zaten çok iştahsız o nedenle hep oynayarak yiyor yiyeceklerini...
ama kötü hissettim yaaaa
ardımdan konuşulmasını hayal ettim de bi an :KK43:

Salatalık dediniz ve resmen gözüm seğirdi şu an.

"Ablası sen ona bi salatalık ver, o yiye yiye dolanır."

Olduu canım, başka derdin.

Çocuk başkasının çocuğu sanki, başından atacak ya, sen ver salatalığı o dolanır. Bi peşinden dolanayım, bi ilgileneyim, bi şey yiyecekse ben yedireyim falan hak getire.:KK34:

O çocuk bizim shaggy halının tüylerini o salatalık suyuyla karışık tükürüğüne buladı tabi bi güzel. Salatalığı yer düşürdü, tekrar ağzına attı, tekrar düşürdü, tekrar ağzına attı... Bi de en son o ismini, cismini kaybetmiş yeşil bulamaç parçasını bana uzatıyo "Aba al" diye. Annesi de "Hadi ablası sen bi çöpe atıver şunu." diyo oradan.:mad:

Hayatımda ilk defa tikim tuttu inanır mısınız, sol gözüm tık tık attı yani.

Neyse peçeteyle aldım ucundan attım çöpe kadında tık yok. Çocuğun elleri yapış yapış ve koltuğa tırmanmaya çalışıyo. Bi elini sil, bi lavaboya götür di mi ama.

Aynı günün devamındaki Türk kahvesi macerasını anlatsam ağlarsınız. Krem rengi koltuklarda telveyle sürreal çalışmalar diyeyim siz anlayın.

Yani evladım çekil sen şuraya deyip de nasıl boğmadım o kadını hayret.:KK62:

Sonuç olarak sorumsuz, saygısız, düşüncesiz, insanlığın getirdiği şuncacık nezaketten ve hijyenden yoksun kadınlar anne olmuş, bi de üstüne "amaan çocuk o" bahanesinin arkasına saklanmayı öğrenmişler efenim saldım cayıra mevlam kayıra çocuk büyütüyolar. :KK20:

Kendimi mouse ile kestim, tişikkirlir Lady :27:

Ne güzel büyük büyük konuşuyorsunuz..

Hele bazı arkadaşlar hamile haliyle hiç geri durmamışlar..Anne oldugunuzda tekrar yazın bu konuya lütfen..

Benim çok yakınmda bir arkadaş kınardı böyle şimdi aynısını kendi çocugu yapıyor..Ve cvp olarakta ama prensesiiiiimmm yapma böyle diyor sadece : ))

kulak memesi kıvamına gelmesini bekliyorsa demek :27:

Öğürecem galiba , öğürmek üzereyim , öğürdüm:KK57:

Pis insan her türlü pistir. Çocuklu olmasıyla alakası yok bence. Normal karşılıyorsa eğer Çocuktan öncede böyleydi demekki.

Ya cocuk tabi ki dokecek tukurecek de ana babaya ne oluyor? Bence konu sahibini cocugun tukurugunden cok annenin yeme sekli, babanin piskinligi tiksindirmis. Benim kuzenlerim surekli bizdeydi, ikisi de gozumuzun onunde buyudu. Bir kere de oyle ooooeeeeeeeffff diyecek sey gormedik, teyzem cok guzel yedirirdi. Kaldi ki bazi insan cocuk mocuk demez tiksinir. Cocuk agzindan cikaracak tukuruklu salataliklari, anne hop agzina atacak. Ahahah bence de biraz yersiz olmus misafirlikte

yani yağda pişmiş yumurtayı eliyle çocuğun ağzına sokuyor ,çocuk beğenmeyip tükürünce , hop kendi ağzına atıyor lokmayı..
Bu genel olarak yemek yemeyi ailenin bilmemesi bence. Ağzından çıkanı yemek ne Allah aşkına... Ben çocuğumdan hiç tiksinmedim ama çıkardığını niye yiyeyim, enteresan.
Bir kere de benim başıma gelmişti böyle bir aile ama onların çocuklar 7-8 yaşlarındaydı. Öyle pis yiyorlardı ki, kirlettikleri değildiği takıldığım, tiksindirici yedikleri içindi.

Ben yurtta kalirken kiz olduğmdan utaniyordum temizlikçi ablalarin yüzüne bakamiyordum. Af edersiniz tuvalette nereye s.ç tiğini bilmeyen kizlar vardi yurtta. Su ďökmeyen sifon çekmeyen üff yine aklima geldi.
İğrençlik derseniz bende de anı çok güzelim maalesef. Şimdi bir gün biz yaprak sarıyoruz, eş dost bir sürü kadın var evde. Annem pek severdi böyle aktiviteleri de:KK53: Neysem teyzenin biri kalktı tuvalete gitti, ben de sıkıştım kapıda bekliyorum. Kadın çıktı, çıkmasına da hiç su sesi duymadım ben. Ve oturdu sarmalara kaldığı yerden devam etti:KK14:
Vallahi aynen beyle oldu hanım ablam:KK52:Bu teyze pedi olan, yemek yaparken de karıştırdığı kaşığı cooop coop yalar, sonra geri tencereye daldırırdı, saygılar:KK22:

hayır hiç rahat biri değilim hatta bebekli arkadaşlarımın evinde bile alt açma örtüsünün altına battaniye sererim ama onlardan aynı assasiyeti şu ana dek görmedim mutfağımın masasının üzerine bebek bezi bırakabiliyorlar mesela...
sanırım bi alışılmışlık oluyor doğal karşılıyorlar halbuki bence idrar geçer bezden masaya...
evet 1 yaşında kızım zaten çok iştahsız o nedenle hep oynayarak yiyor yiyeceklerini...
ama kötü hissettim yaaaa
ardımdan konuşulmasını hayal ettim de bi an :KK43:

Gecenlerde esimin is arkadasi karisi ve 1.5 yasindaki ogluyla geldi bize caya, cocuk her seyi eline alıp doke doke yedi, zaten her gun supurge aciyorum 1 kere daha acarim dedim umursamadim bile, ama kadin acik ayakkabilarla gelmis, terli terli pis ayaklarini altina alip oturdu koltukta, inanin bogasim geldi, ben oraya uzaniyorum, yuzumu koyuyorum be kadin!!! Velhasil gidince sinirden kudurarark saatlerce koltuk sildim... bidaha da asla cagirmam ama cocugu yuzunden degil, kendisi yüzünden....
yani siz cocugunuzun altina bir sofra bezi serin orda yesin kalksin, buna da laf edecek insanlarla gorusmeyin zaten.

Cocuklu bir anneyim.Hatta gittigim yerde biraksam etrafi birbirine katacak bi cocugum var.Ya gitmiyorum,ya da pesinde kosturmaktan yorgunlukla gittigime pisman oluyorum..
Bahsettiginiz tiplerden bende hic haz etmiyorum.

Back