Daha mutlu olmak için öneriler

evet bir de rutin yaşamaktan vazgeçip değişikliklere açık olmak lazım
herşey aynı olunca gerçekten hayat sıkıcı gibi gelio insana
peki bir şeyi çok istiyorsak ve olmuyrsa o zaman ne yapmak lazım onu çözemedim bir türlüü :)))

ALTERNATİFLER ÜRETEBİLMEK

Bir problem ya da engelle karşılaştığında ne yaparsın? Çözüm mü üretirsin, yoksa hemen vaz mı geçersin? Hangisi?
Bir futbol okulunun duvarında şöyle yazıyordu: "Seni buraya getiren yeteneğindir. Burada kalmanı sağlayacak olan şey ise karakterin!"
Sonuna kadar gidildiğinde şaşırtıcı sonuçlar kaçınılmaz olacaktır.

Ben sorunlardan kaçmaktansa, onların içine dalıp, onlarla boğuşmayı severim. Yeni yeni çözüm yolları bulmaya bayılırım. Hele bu çözüm yolu hiç denenmemiş, marjinal, risk dolu olursa daha da hoşuma gider. Adeta yeniden doğmuş gibi olurum. Bir anda o kötü ruh halinden sıyrılıp bambaşka bir insan haline geliveririm. O andan itibaren beni tutabilene aşk olsun! Bilmeni isterim ben sorun çözmeyi meslek edindim!

“Ya duvara toslarsan?” “Ya başaramazsan ?” dediğini duyar gibiyim. Söylemek istediğin şey başarısızlık mı? Bu sözcüğü kullanmadan önce bir kere daha düşünmeni isterim. Çünkü ben herhangi bir girişimin başarısızlık olduğuna kesinlikle inanmıyorum. Olsa olsa sadece bir SONUÇ ya da daha da iyisi bir DENEYİM olabilir. Başka bir şey değil.
İnan ki bu başarısızlık dediğimiz deneyimler çok şey katıyor insana. Çoğu insanın başarısızlık deyip ürktüğü bu deneyimler sayesinde daha iyi bir hale geliyoruz. Kaybedenler neden kaybediyor şimdi daha iyi anlıyorsun sanırım.

Zor bir durumla karşılaşıldığında vazgeçmek yerine değişik alternatifler üretebilmek gerekir. Başarısızlık karşısında yılmadan mücadele etmek en görkemli başarıların hemen hemen hepsinde mevcuttur.
Eğer en çılgın hayallerinin ötesinde bir hayata sahip olmak istiyorsan yeni seçenekler üretme yeteneğini çarpıcı bir şekilde yükseltmen gerekir.

Karşılaştığın problemler karşısında çok çeşitli alternatif çözüm yolları üretebilmen son derece önemlidir.Üretebildiğin alternatifler kadar geleceğin parlak olacak.
Bunun farkında mısın? Bir daha sor kendine bir daha bir daha.
Ta ki iyice özümseyene kadar.

Yeni yeni alternatifler üretip bir an önce rüyalarındaki yaşama kavuşman dileğiyle.

BAYRAM TAŞCI
NLP MASTER PRACTİTİONER
KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI
YAZAR

BAYRAM TAŞCI | Nlp Master Practitoner | Kişisel Gelişim Uzmanı | YAZAR

evet elimizdekilerle yetinmek çok önemli bence de
yaşadıklarımız her ne olursa olsun alın yazımız

acı çeksende ..üzülsende ..ağlasanda... dik durmayı ve gülmesini bileceksin bence...olanla ölmüşe çare yok ... boşvereceksin kafana takmıcaksın... kendin için her fırsatı değerlendireceksin..küçücük şeylerden mutlu olmayı bileceksin..herşeyi sorun sıkıntı yapmıcaksın.. işte ozaman hayat daha bi güzel geliyor.. bütün kötülüklere rağmen...

İçimizden geldiği gibi yaşamak önemli. O ne der, bu nasıl bakar, diğeri ne söyler diye diye istediklerimizi yapmaya bile korkar, çekinir hale geldik. Kim için? Ne için?

En önemlisi istemek. Mutluluk için de aynı şey geçerli. Bir şeyi isteyen insan o uğurda az çok bir adım da atıyor zaten. Ya da atmaya çalışıyor.

Birde son zamanlarda farkettiğim şey, umursamamak lazım bazı şeyleri. Gamsız bir tarafımızın olması lazım.
Ben her şeyi kafaya takan, ince eleyip sık dokuyan biri olduğum için en çok bu yüzden mutsuz olduğumu düşünüyorum.

Mutlu olmak için istediğin şeyler bi kurabiyeye fazladan şeker , un koymak gibi midir?
Mutluluk yenir mi ki o zaman =)
Mutluluk ne biliyor musun? İçindeki sıkıntıları dışarıya atıp, en ufak şeyden dolayı bile gülümseyebilmektir.

Nasıl bi bebek severken onun sana gülümsemesi seni mutlu eder, işte o.
Maalesef bu da karşılıklıdır. Birilerine gülümsemeden tebessüm alamıyorsun artık :)

Yani mutlu olayım değil mutlu olalım diye düşünmelisin =)

Bi çocuk gibi. Tek başına oynadığın oyundan sıkılıp arkadaşlar edinirsin ya. Oyunlarda onların arasına katılırsın ya...

Her zorluğa göğüs gerebilirsin işte o zaman.

mutlu olmak için bende çok düşünüyorum :) hele ki oyle bi dönemden geçtim ki psikolojim alt üst oldu.. ama herşeyi olumlu güzel yönden düşünmeye başladım.. mesela sabah parkta oturdum biraz aslında mutsuzum ama ağaçlara filan baktım şöyle ve dedim ki "allahım herşeyi ne güzel yaratmışssın.ufacık bi tohuma can vermiş yaprak vermiş kocaman ağaç olmuş.herşey onun eseri.ne güzel bir eser" dedim.. iş yerimle ev arası 1 saat sürüyo ve otobüste tam 1 saat ayakta geldim bu sabah. aslında sinirlerim bozuldu buna uykulu uykulu ayakta gitmek. çabuk sinirlenen biriyim.geri şöyle düşündüm. ayakta da gitsem şükür elim ayağım var bir yerlerden tutup gidiyorum. ya parmaklarım olmasaydı. bi an kendimi elim parmaklarım yokmuş gibi düşündüm. ha allahtan gelendir öyle olsa bile ama böyle düşününce mutlu oldum. 1 saatte ayakta gideyim ne olacak şükür elim var ayağım var dedim.. uzun uzun yazıp kafanızı şişirdim özür dilerim ama aslında şükredince insan gerçekten mutlu oluyo.. eğer şükretmezsek te çok büyük bi boşluğa düşüp çıkış yolu bulamıyo insan..

çok güzel yazmışsınız:))) bir çiçekten bir dondurmadan bi gülümsemeden mutlu olmalıyız polyanna değil gerçekçi mutlu insanlar :))

mutluluk benım ıcın mıs gıbı bır uyku cekmektır..

cok güzel bır uykudan uyanmıssam cok keyıflı ve mutlu bır gün gecırırım.. :KK31:

mutluluk benım ıcın mıs gıbı bır uyku cekmektır..

cok güzel bır uykudan uyanmıssam cok keyıflı ve mutlu bır gün gecırırım.. :KK31:

uykuyu severim ben dee :)
aslında bu başlığı açmakla çok iyi etmişim yazdıklarınızı okudukça içim açıldı :)
gerçekten küçük şeylerden mutlu olmayı unutmuşuz tekrar hatırlamak güzel oldu

beni mutlu eden , en önemlisi iç huzur veren, olayları çok büyütmemi sağlayan tek şey inancım. Sadece ona inanmak ve her şeyi ondan bilmek rahatlatıyor.ve tabiiki dua etmek.
Eskiden çok mutsuz, sürekli kötü bir şey olacak diye düşünen, pimpirikli birisiydim. Ne zaman inancım kuvvetlendi gerçekten çok daha rahat birisi oldum.
özellikle son birkaç aydır yaşadıklarıma inancım sayesinde dayandığımı düşünüyorum.

çok ihtiyacım var.allah tüm kullarının yardımcısı olsun.

* Mucizelere inanın ama asla onlara bel bağlamayın! :100:

* Durum ne olursa olsun, nezaketin size zarar vermeyeceğini unutmayın. :87:

* Bir geziden döndüğünüz gün harcamalarınızın listesini yapın. :KK68::126:

* Küçük şeyleri iyi yapmaktan dolayı mutlu olmasını bilin. :KK16:

* Her yıl çocuklarınızın okula başladığı ilk gün onların fotoğrafını çekin. :98:

* Bir arkadaşınızın hakkında iyi bir söz duyduğunuzda bunu ona iletin. :KK70:

* Doğru olduğunu bildiğiniz şeyi yapmaktan asla çekinmeyin. :117:

* Dikkat çekmek için iş yapmayın, dikkat çekecek iş yapın. :129:

* Çocuklarınızı kardeşleri ya da sınıf arkadaşlarıyla kıyaslamayın. :113:

* Sivil örgütlere katılın. :118:

* Büyük zarar getirmeyecekse bırakın çocuklarınız bildikleri gibi yapsın. Çünkü yaptıkları hatalardan, başkalarından öğrendiklerinden daha fazlasını öğreneceklerdir. :emir_bebek:

* Her başarının bir bedeli olduğunu asla unutmayın. :119:

* Çocuklarınızın önünde eşinize kötü bir şey söylemeyin. :KK22:

* Çocuklarınız çoktan uyumuş olsalar bile onlara iyi geceler öpücüğü verin.:KK19:

* Can sıkıntısını egzersiz yaparak dağıtmaya çalışın. :KK31:

* Boğaza takılan bir şeyi çıkartma yöntemlerini öğrenin. :104::94:

Mutlu olmak için benim felsefem; Kalbini kin ve nefretten, kafanı üzüntüden arındır. Basit bir hayat yaşa, başkalarından çok az şey bekle, fakat onlara çok şey ver. Yaşamını sevgiyle doldur. Sakın bencil olma, diğer insanlara daima yardım et. Elinden geldiği kadar çok çalış.Şükür et. Bunları dene ve sonra Allah'a yürekten dua et, Allah sana yol gösterecek ve güç verecektir.

Mutlu olmak için benim felsefem; Kalbini kin ve nefretten, kafanı üzüntüden arındır. Basit bir hayat yaşa, başkalarından çok az şey bekle, fakat onlara çok şey ver. Yaşamını sevgiyle doldur. Sakın bencil olma, diğer insanlara daima yardım et. Elinden geldiği kadar çok çalış.Şükür et. Bunları dene ve sonra Allah'a yürekten dua et, Allah sana yol gösterecek ve güç verecektir.
Benim de felsefem budur.
Ben yazsam ancak bu kadar yazabilirdim. Yüreğine sağlık. :KK23:

X