Daha Karnınıza Yerleşmemiş Bebeğinize Ne Söylemek İstersiniz ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Suff
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Suff

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2013
1.009
10
36
34
Kocaeli
Kızlaaaarrrrr
Biliyorum hepiniz göbüşlerinizde kelebekler uçuşsun pıt pıt kalbi atsın istiyorsunuz.
Daha olmadı
Ama şöyle düşünün ;
Allah meleğinizi sizden daha çok sevmiş geç gönderecek .:78:
Ama hayırlısıyla gelsin .
Bugün bebişinize ne demek istersiniz ..

Ben :

Aşkım güzel bebeğim. reglime 5 gün var bu ay hiçbirşey hissetmiyorum . Geçen aylar psikolojikmen karın ağrıları miğde bulantıları hissettim. Ama yokmuşsun . Hadi bu ay bana sürpriz yap ve annecim çok rahat olacaksın ben geliyorum de. Bak bu ay babacığınla yıldönümümüz. Sende katılda çifte mutluluk olsun . Herkes bana dua ediyor. Çocuğum olmuyor sananlar var . Çok üzülüyorum . Annemin bebeği benim ! de. Seni bekliyorum . Lütfen gel artıkYoksa böyle getireceğim

ne kadar guzel ve icten yazmıssın rabbim hayırlısıyla tez zamanda veriri insallah bebegini canını
guzel haberlerini duyarız ins canım tez zamanda bizede nasip olur ins bebiş sahibi olmak

annecim hâlâ vaktin dolmadı mı,
bak ot çöp kullanmaktan heder olduk babanla....
rahmimde göbek bagı yerine içtiğim otların kökü dolanacak sana bilesin..
beşiğin hazır, kundağın hazır gel be evladımmmmm

Kıyamam yaaa. Ne kullandın de bi hele bende deniyeyim

Günler durdu sanki. Kitlendim kaldım 4 gün sonrasına. Nasıl dayanacağım o güne kadar. Neredeyse şimdi gidip test yaptıracağım . Meleğim gel artık. Çok istiyorum seni. Ben sana iyi bir anne olmaya çalışacağım söz. Seni kimsenin üzmesine izin vermiyeceğim. Babacığın hergün teselli ediyor. Sanki oda yokmuşsun gibi davranıyor. Sanki olmadığını bildiği için teselli ediyor. Olsun hayırlısıyla diyor ama bebeğim sen zaten bereketimizsin . Bak maviş baban sana gözlerini verecek ben sana çukur çenemi vereceğim. Sarışınlığın babana dudakların bana. Baksana ne hayaller kuruyoruz. Bir sen eksiksin . Bir kişi daha olmuyormu derse iyice çökeceğim bebeğim. Hadi kelebeğim hadi prensim / prensesim . Gel

Bugün doktora gittim. Test yaptılar yine yokmuşsun . İlaç verdi dr ablan . Kullan dedi. Eğer yine gelmezsen tedavi başlıyacaklarmış cnm bebeğim. Bizi çok uğraştırıyorsun . Aynı bana benzedin sende . İnatçı

söylenecek öyle çok şeyim var ki ona yazdığım biri sürü mektup var
gel be bebeğim ne bu inat

Merhaba Bebeğim..
Bilmiyorum birgün benim olup,büyüyüp bu satırları okuyabilecek misin?
Sana kavuşmak için her gün dua ediyorum Meleğim,,,İlk başta senin hemen aramıza
katılacağını sanıyorduk..Bilmiyorduk senin bu kadar uzak yollardan geleceğini ama inanki sana
olan özlemim hiç azalmıyor bebeğim.Sen gelmedikçe , gelmekte inat ettikçe daha da artıyor sana olan özlemim...
Sana kavuşmak için nelere katlandığımı bilseydin bu kadar geç kalmazdın heralde Bebeğim...
Senin için ne hayaller ne umutlar büyüttük yüreğimizde evlenir evlenmez hemen anne olacağım diye sana ilk aydan başladım
patikler kazaklar örmeye,, SeNİ pamuklara saracaktım oysaki, kimselerin ağlatmasına,üzmesine
izin vermeyecektim gelseydin eğer,,sana en güzel beşikleri, en güzel kıyafetleri alacaktım..Beraber parklara gidip
oyunlar oynayacaktık...Sen benim için dünyanın en güzel Bebeği Olacaktın,,biz de dünyanın en güzel bebeğine sahip anne baba
olacaktık....
Biliyor musun Bebeğim, etrafımda öyle kötü insanlar varki sen gelmedikçe beni üzmek için Senin niye gelmediğini soruyorlar inatla
kendi bebeklerini seviyorlar yanımızda...Onlar öyle yaptıkça inanki çok üzülüyorum ama kimseye bir şey diyemiyorum
gözyaşlarımı hep içime akıtıyorum...Her ay belki gelirsin Umuduyla bekliyorum,,,yalvarıyorum Allahıma,,,
Sonra yine olmadığını anlayınca ağlıyorum hıçkıra hıçkıra....Bazen niye ben diyorum,,,,sonra yine içimi bir umut kaplıyor
ama göz yaşlarımı asla babana göstermiyorum,onu da üzmek istemiyorum...Biliyor musun Bebeğim banan da seni hasretlee bekliyor
hani erkekler ağlamaz derler ya o yüzden o gözyaşlarını hep içinde tutuyor....Bebeğim baban da öyle fedakar bir insan ki o da
sana kavuşabilmek için her şeyden vazgeçti..Bir bilsen ne kilometrlr kattettik beraber , belki o yolların sonunda Sen varsındır diye hep
Her tedavi sonunda tahlil sonucunu o aldı hastaneden,,alıştırarak söyledi bana yine olmadığını kavuşamayacağımızı..
O yıkıldı benden önce hep.
ilk tedavide çok olumlu konuştu doktorlar.Kendimizi sana öyle hazırladıkki baban hemşirem oldu ve iğnelerimi o
vurdu.Babanla ikimiz geleceğinden çok emindik.senin embriyo halini gördük verdikleri fotoğrafda...
VE seni o fotoğraflarda sevdik.O fotoğraf bizi dünyanın en mutlu insanı yaptı.....15 gün sonra baban sonucu
getirdi çok yıkıldım ,günlerce ağladım tutunamamıştın...
Sonra 2. deneme 3 ay zor bekledik yeni bir tedaviye başlamak için ve yine aynı umutlar ve aynı kötü son:2:
VE bu sefer aradan 1 yıl geçti merkezimizi değiştirdik.YİNE aynı umutlarla çıktık yola ..
Günlerce gittik geldik tedavi için .O uzun yollar bize kısa geliyordu sonunda Sen vardın çünkü Bebeğim,
Her şey çok güzel gidiyor dediler hep....Bu sefer geleceksin, bizim olacaksın diye çok emindim..Ve yine tedavimiz
bitti ve aynı kötü sonu yine yaşadık Bebeğim..
Neden gelmiyordun , bizi neden bu kadar üzüyordun ? Benim hep bir yanım eksik mi kalacaktı Allahım
Olmayacaktı,iki kişilik ailemizi 3 kişiye çıkartamayacaktık,,evimiz yine sessiz kalacaktı .Oysaki sana
ne umutlar beslemiştim yüreğimde biliyor musun Bebeğim...
Ben aradan 3. negatif sonucu almıştın ve aradan 20 gün geçti geçmedi halan 2. bebeğini kucağına aldı..
Kıskanmadım ama çok üzüldüm....Aradan bir kaç ay geçti ve artık teyzen de ilk bebeğine hamileydi.
Ama teyzen hamile olduğuna sevinemedi bile ,belkide sevindide belli edemedi sadece ben üzülmeyeyim diye ...
Ama ben o nun hamile olduğunu duyunca o kadar üzüldümki MELEĞİM evimize geldim saatlerce gözyaşı
döktüm senin için. Onun bebeği büyüdükçe benim de sana olan hasretim büyüyordu.
Biliyormusun MELEĞİM teyzenin güzel bir kızı oldu sen onun büyüğü olacakken O senin ablan olacak gelirsen eğer.
Niye bebeğim niye bu kadar inat ettin bizimle...
VE daha fazla dayanamadık ..Biz de anne baba olmalıydık..2010 yılının sonlarında yine düştük yollara
Bu sefer her şey daha güzel olacak dedi doktorlarımız...Ama yine olmadı , yine tutanamamıştın bana..
Biliyor musun Bebeğim; baban beni mutlu etmek,senin yokluğunu unuturmak için elinden geleni yapıyor inanki,
ama hep bir yanım eksik kalıyor sen yoksun diye...
Herkez doğum hikayelerini , bebeklerinin yaramazlıklarını anlatırken ben sadece susuyorum..Ne senden ne de
yaptıklarından bahsedemiyorum....
Seni sadece rüyalarımdan tanıyorum...Bazen ruyalarıma girdiğinde öyle seviniyorumki o an hiç bitmesin,
hiç uyanmıyayım istiyorum...Ama sonra ruya olduğunu anlıyorum...
7 yıldır ne bayramlar geçti sensiz, her bayram gelirsin de sana bayramlık alırım diye bekliyorum...
Çocuklarını elinden tutup okula götüren anneleri gördükçe iç geçiriyorum..Bir gün ben de onlar gibi senin
doğum hikayeni anlatırmıyım bilmiyorum ama sen geç olsa da yine de gel Bebeğim..Gelki seninle ertelediğimiz
her şeyi yaşayalım...Gel gel de geceleri beni uykumdan uyandır..Sabahları babanı işe beraber gönderelim,
seninle beraber parklara gidelim...
Senin için ne adaklar adadık...
Biliyor musun bebeğim sensiz biz hep kışı yaşıyoruz, gel artık kışımızı bahara döndür,, ağlayan gözlerimizi güldür
bu hasreti bitir.............

15.temmuz 2013.....yine yıkıldım koca bi negatifle...
5 tüp bebek denemesi ve elimde kalan her defasında koca bi sıfır
yine yoksun bebeğim yine gelmedin yine gelmekte inat ettin ...
yine umutla başlayan yolculuğum hüsranla son buldu elimde sadece senden kalan 6 hücreli bi embriyo fotoğrafın...
günlerce ona bakarak umut ettim ama sen yine gelmedin

niye bebeğim niye bu inat
her gece rüyalarıma giriyosun ama uyanınca bi bakıyorum yine kaybetmişim seni yine yoksunvücudumda ki iğnelerin ilaçların etkisi geçiyo belki günler sonra ama yüreğimde oluşan kocaman bi yara var işte o yara sen gelmediğin sürece hiç kapanmayacak...
gel bebeğim ne olursun gel...
umutlarım tükenmeden gel........
seni hep bekleyeceğim.......

Son düzenleme:
söylenecek öyle çok şeyim var ki ona yazdığım biri sürü mektup var
gel be bebeğim ne bu inat

Seni az çok tanıyorum canım . Ne kdr istediğinide biliyorum . Sana gerçekten dua ediyorum . Gelsinde bebişlerimiz muradımıza erelim .

Meleğim . Bıdığım benim .
Anneciğin yine çok üzülüyor. :84:
Sen ne yaramaz bir bebeksin yahu !
Bak bugün adet olmam gerek.
Dr dün test yaptı yokmuşsun .
Ama hala içimde umut.
Hani gördüm birkere ikinci testte hamile çıkanları .
Göğüslerim ağrıyor annecim .
Sen mi yapıyorsun ?
Bugün annenin kanaması lazım.
Kanamasın be yavrum .
İzin verme. Bi 9 ay dinleneyim bende.
Daha seni bilmememe rağmen bile seni çok özlüyorum.
Minicik ellerini tutmak istiyorum .
Ailemizin biricik neşesi gel

sana nasıl hitap etmeli bilemedim şimdi. hep küçüğüm diye seviyorum olmasan da daha..

sana yazdığım mektuplar çoğaldı. büyüdüğünde beraber okuruz seni nasıl özlediğimizi beklediğimizi bil istedim.

çok zaman olmadı insanlar yıllardır bekliyor ama ben kafayı yemek üzereyim küçüğüm. bazen diyorum insanlar nasıl sabrediyor.. çok zor...

Rabbim en zayıf noktamı biliyo ve benim sabrımla sınıyo... Başarabilir miyim emin değilim.

bu ay öncekilerden daha da umutluyum. kurban bayramı ya benim de bayramım olacak ya da yas sürecim...

baban desen beni üzememek için ne lafını ediyor ne üzüntüsünü belli ediyor...

bir gece teyzenın de hamile olduğunu öğrendiğim gün doldum taştım hıçkırıklara boğuldum artık dayanamıyorum diye..

baban beni ilk defa öyle gördü.

"ben bunu artık kendimde bir eksiklik olarak görüyorum" dedğimde bunun aksını söylese de bu cümleyi ilk defa sesli bir şekilde kendime söylemiştim.

kabullenmek gerek sanırım anneciğin doğal yollarla seni getirtemiyo...

hala " sen düşünüyodun çocuk ne oldu?" dediklerinde inatla yeni yeni düşünmeye başladım diyorum. halbuki seni bir yıldır bekliyoruz biz.. kimsecikler bilmiyo...

dostlarım adet günlerimi bekliyo. o tarihlerde daha çok arar oldular "var mı bi şey?"

boğazımda bir düğüm :

"YOK HASTA OLDUM HAYIRLISI ARTIK"

SEN GELMEDİĞİN HER AY HAYATA BİR ADIM GEÇ KALIYORUZ...
SENİ SEVİYORUM...
annen...

Ah bir gelsen bebeğim gelsen de şu sessiz evim sesinle nefesinle şenlense.
Dışardan gelen çocuk seslerini dinlemekten yoruldum artık...
Duyuyor musun beni çocuk annen sensizlikten yalnızlıktan kafayı sıyıracak haberin olsun...

Soğuk bir sonbahar sabahı,yağmurlu bir gecenin ardından , sıcacık kollarında ben yine yokum annem.......
CAMLARIN buğusundan bile daha buğulu gözlerim.....
Herhalinden belli hasret çektiğin...YÜREĞİN acıyor belki de parçalanıyor.
Hiç kimse anlamasın diye gülmeye çalışsanda gülemiyorsun ANNEM.....
Herkes beni soruyor sana,
için burkulsada sen başın dik cevap veriyosun onlara
"zamanı var herşeyin ,zamanı gelince gelecek BEBEĞİM"
Sonra gülüp geçiyorsun,kaldığın yerden devam etmek istiyorsun........
Duvarlar üstüne gelse de ,için ağlasada belli etmek istemiyorsun...................
Peki sonra ANNEM?.........
Neden sonra ağlayıp üzülüyorsun,evimize her gelişinde?
Seni her defasında çok üzüyorlar demİ ANNEM ?
YOKLUĞUMU BİLE BİLE SORUYORLAR BENİ SANA.....................
Yokluğum Sen'i ve BABAMI çooook üzüyor..
SADECE SİZ değilsiniz ki üzülen...... Bende aynı hüznü taşıyorum ANNEM...
"CENNET MELEĞİ" benim adımmm........
Cennetteyim ben ANNEM,küçük bir MELEĞİM,temiz ve masum.CENNET kokuyorum ben annem......
Küçücük kalbimle dualar ediyorum........Sana kavuşabilmek için....
Herşeyden çook istiyorum sıcacık kucağında olmayı,
sana CENNET KOKUSUNU getirebilmeyi,
ve herkese "işte geldim" diyebilmeyi .......En çok ta ağlayan gözlerini güldürebilmeyi............
Cevap ver ANNEM..Ne olur..Bu kadar mı çok istiyosun gelmemi,
yüreğin ve aklın bu kadar mı çok kaldı ben de?
Rüyalarına giriyorum ya hani yetmiyor demi ANNEM?....
Tam beni kollarına alıp MELEK yüzümü görecekken neden uyanıyorsun ANNEM...?
Neden bu kadar kısa sürüyor bu güzel an?....
BENİ rüyalrın da bile olsa gördüğüne çok seviniyor,şükrediyorsun ya hani bende en az senin kadar mutlu oluyorum ANNEM.......
Ama yine yarım kalıyor bu mutluluk......Yine içim buruk çünkü daha senin kollarına bir kez olsun gelemedim......
Ne BABAMI ne de seni bir kez olsun güldüremedim.evimizde koşturamadım,bahçemizde oynayamadım.
BABAMIN işten gelişine sevinemedim ve yeğenlerimle tanışamadım...
Herkes beni bu kadar beklerken gelememem daha acı.....
SANA söz veriyorum ANNEM bir gün mutlaka gelicem ben...İllaki gelicem
Ama şimdi sende bana söz ver ne olur .. Yokluğumda isyan etme,
gelmiyorum diye bana kızma ve her zaman ki sözünü unutma...
"ZAMANI VAR HERŞEYİN, ZAMANI GELİNCE GELECEK BEBEĞİM"

benim bir oğlum var mezarına gidip ziyaret ettiğim bana kardeşlerini göndermesi için rica ettiğim...
kucağıma birkez bile alıp sevemediğim,koklayamadığım,emziremediğim bir oğlum var.
oğlum annesinin kuzusu görkem sencerim annen kafayı yemek üzere benim için dua et olurmu annem kardeşlerin olsun onları senin yerinede seveyim hatta erkek olursa yine senin adını koyayım ne olur annem

yavrum yüreğimin sızısı ben yeni bir çocuk isterken bile hala aklım sende.ne acıymış evlat acısı halbuki ben seni 9 ay bile taşıyamadımki karnımda ama buna rağmen öyle çok sevdimki seni oğlum.

kardeşlerini gönder bana oğlum ne olur anneliğimle annesizliğimi unutayım öyle çok ihtiyacım varki buna yalnızım kalabalıklar içinde yapayalnızım.üşüyorum korkuyorum.

herkes seni hatırlatıp hatırlatıp canımı acıtıyor üstüme üstüme geliyor sanki hepsini dövesim geliyor.oğlum bana mis kokulu kardeşlerini gönder senin yerinede bağrıma basayım seveyim öpeyim....
ANNEN......

benim güzel bebeğim veya bebeklerim,7 yıldır babanla gitmediğimiz doktor kullanmadığımız kür kalmadı ,biz seni heyecanla bekliyoruz,hadi gel artık,

Benim güzel meleğim.
Canımın yarısı.
Neden ya neden.
Sana sitem etmiyorum ama neden.
Gecikti adetim . Test aldı annen .
Ama yine yokmuşsun.
Neden ben ?
Etrafımdaki herkes birer birer hamile kalıyor bak .
Sende benim karnımı doldursan ya bebeğim.
O hamile kıyafetleri var ya hani annecim.
Bende giymek istiyorum .
Sana ve bana aynı renk pant. elbise almak istiyorum .
Minnak kafana kocaman kurdeleler takmak istiyorum .
O güzel saçlarına tokalar takmak taramak istiyorum
Çok şey mi istiyorum be yavrum .
Benimde hakkım değil mi ?
Her kadın anne olma hakkına sahip değil mi ?
Bak ben babana hep dana diyorum .
Sende küçük dana olsana.
Ben bir hata yaptım da kızdın mı küstün mü ?
Özür dilerim annem. Çok özür dilerim .
Ama gel be yavrum.
Ben sana lakaplar takayım .
Sen adım atmaya başla emekle.
Bak baban belli etmiyor ama oda çok istiyor.
Hem bak en büyük hayali ne biliyormusun :)
Benden duymuş olma ama ana kucağı takıp seni gezdirmek.
Annecim halan senden önce bir çocuk getirirse yıkılırım ben .
Getirmesin . Getirsin de hemen değil . O daha yeni evlendi.
Annem ne olur gel ya.Yalvarıyorum bak ben .
Küçücüğüm ben şimdi 1 ay daha nasıl bekleyeceğim ?
Param kalmadı artık aşkım benim . Hepsini senin için harcadım bile.
Sürekli dr testler.
Çok pahalı bunlar aşkım .
Sen olsan sana gitse bu paralar.
Boş yere gidiyor şu anda.
Bak ben bu ay hasta olmadım ya daha. Sürpriz yap bana ne olur.
Hadi gel bıdık !

BEBEK GEL ARTIK...

NERDESİN SEN YAVRUCUĞUM YAAA?
OYSA YANIMDA,KOLLARIMDA OLMALIYDIN ÇOKTANDIR...NEDEN RANDEVULARINA GEÇ GELENLERDEN OLUYORSUN BEBEĞİM?

SOKAKTA KADINLARIN BİRİ ELİNDE DİĞERİ KARNINDA...YOLDA KOŞUYOR DİĞERİ..ANNELERİ FAZLA ÇOCUKTAN BIKMIŞ OLMALI Kİ KEDİ

YAVRUSU GİBİ ENSESİNDEN ÇEKİYOR ÖZENSİZCE ONLARI..DÜNYANIN EN ÖNEMSİZ ŞEYİ GİBİ..OYSA SEN ÖYLE Mİ OLACAKSIN?

SEBEPSİZ MESNETSİZ SIKINTILARLA BOĞUŞUYOR YÜREĞİM..KABUSLARA YENİK DÜŞÜYOR RÜYALARIM...OYSA GÜLÜCÜKLERİNLE

GÜLÜMSEMEKTİ HAYALİM.GEL BE BEBEĞİM

SEN BANA ÖZLEMİ, HASRETİ TATTIRDIN DAHA GELMEDEN.DAHA GELMEDEN HAKKIMA GİRDİN.AMA BENİM SENİN ÜZERİNDE ANALIK HAKKIM

OLMAYACAK.GEL(Kİ EĞER GELİRSEN)YAŞANTIMIZA KATACAĞIN NEŞE İLE ASIL SEN BENİ BORÇLU KILACAKSIN VARLIĞINA KARŞI

BİLİYOR MUSUN BEBEĞİM YENİ DOĞAN BEBEKLERİN KULAĞINA "GELDİĞİNYERLERDE BENİM BEBİŞİMİ GÖRDÜNMÜ NE ZAMAN DÜNYAYA

GELİŞ BİLETİNİ ALIP GELECEK?"DİYE FISILDIYORUM

HİÇ KONUŞAMIYORUM BİLSEN..OYSA DUDAKLARIM SICAKLIĞINA VE YAVRUM UYANDIN MI BEBEĞİM DEMEYE MUHTAÇ.

RÜYALARIMDA SENLE BİRLİKTE OLUP UYANINCA KAYBEDİYORUM.NE ZAMAN SENİN SESİNLE UYANACAĞIM VE NE ZAMAN UYANINCA SENİ KAYBETMEYECEĞİM?

PEKİ..BUNCA SÖZDEN SONRA DA HALEN GELMEYE İKNA OLMADIYSAN SEN BİLİRSİN.AMA BİL Kİ BEN İYİ BİR ANNE OLURUM SEÇİM SENİN.

UMARIM ANLARSIN BİR GÜN BENİ VE UMARIM O ZAMAN İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLMAZ.İNATÇI BEBEK AHHH BEBEK...HAYALLERİME BİLE YASAK KOYUYOR BABAN
.
HER AY ÜMİTLENİP HER REGL DÖNEMİNDE YIKILDIĞIM İÇİN BANA SENİ DÜŞÜNMEYİ BİLE YASAKLADI.HAYALLERİ İNSANI HAYALKIRIKLIĞINA SÜRÜKLERMİŞ DİYOR...

HAYALLERİMİ DE KAYBEDERSEM
yAŞAYAMAM Kİ..BİR GELSEN DE BABANI DA ŞAŞIRTSAN...SANA SEVGİLERİMİ ÖPÜCÜKLERİMİ GÖNDERİYORUM BEBEĞM..VE AĞLIYORUM GEL DE DİNDİR GÖZYAŞLARIMI

Bebeğim merhaba.
Seninle keşke yüz yüze konuşabilsek.
Bugün patronun kızı yanımda.
Sevemiyorum cnm sevemiyorum.
Eskiden böyle değildim tüm çocukları yer bitirirdim .
Şimdi senin kıskanacağını hayal ediyorum .
Adetim 3 gün gecikti minik yavrum .
belki 10. test yapışımdır.
Yok yok yok. Sevinemedim bir türlü.
Bebeğim çok mutsuzum .
Gelmelisin artık .

İnatçı yavrum deden artık torun istiyorum dedi bana ne diyeceğimi şaşırdım.
Neden beni zor durumda bırakıyorsun bak herkes seni özellikle annen özlemle hasretle bekliyor.
Bir gelsen neler neler alacam sana hiç canın istemiyor mu oyuncaklar şekerler sen nasıl çocuksun öyle.
Hadi be yavrum bekletme artık

elma dersem çık armut dersem çıkma. elmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa çıkkk beee yawwrummm çık saklandığın yerden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…