daha ilk haftadan :(

bence oglan tarafıdnan ne beklenıyorsa kız tarafıda onu yapsın o zaman 6 bılezık 3 burma set bılmem ne cok sacma ve cırkın bence
bızde ıstenmez
ha sız ıstemıssınız o zaman annenızde 1 tanecık bılezık takmayacaktı herkez evlat sonucta
bızde erkege 6 bılezık yapılırsa kızada aılesı 6 bılezık takar

olmaz canım onlar kız tarafı kız verıyolar agırlıgınca altın ıstemek hakları erkekgınde evlat oldugu onemlı deıl.:51:

asıl zoruma gıden 6 bılezık degıl asıl benım zoruma gıden bız oglumuza guvenıyoruz dıyp dugun gunu bız oglumuz para harcar parayı yer dıyıp hıcbırşey yapmamaları, takı takılırken yengesının boynumdan takıyı çekıp almaları,baskasının setını bana yenıymış gbı övünüp yenı dıye yutturmaya calışması,kedılerını bır guzel övüp hcbır gırısımde bulunmamaları,maddı veya manevı hıc farketmez,yuzume gulup arkamdan konuşmaları. herseyı yaparız dyıp söz verıpte hcbsey ypmamaları....

banada hep tuhaf gelmiştir şu kadar bilezik şu kadar altın istiyoruz demek. biz hiç birşey istemedik zaten takılanlarda 1 ay sonra gitti :) bilezik için bu kadar sorun çıkarmayı ben yanlış ve çirkin buluyorum benim fikrim sadece... örmek istemek falan çok tuhaf benden isteselerdi eğer çok fena haşlardım harhalde....

Kusura bakmayin ama sizinde aileniz fena tutturmussunuz bir set diye ...

Evliliginize bakin birakin maddi seyleri...

Iki yillik evliyim dugun gunu altinlarimin hepsini bilezik ve setin dahil kayinvalideme verdim saklamasi icin halend ondan bir kere bile sormadim ...

Maddiyatda gozu olmayan insan seti kuyumcuya sordurmaz

Sen bu insanla yaşlanana dek yaşayacaksın güzelim ,

Boşver ailesinin 3 bilezik 5 bilezik eski gerdanlık muamelesini

Sen mutlu olmana bak ,

Belli ki kültürel yapısı düşük bir aileye gitmişsin,

Kanlı çarşafı soran eski gerdanlığı takar yani anormal bir durum yok ortada..

Ama daha 13 günlükken siz yoktunuz falan fistan moduna girersen işin var..

ne guzel solemissin asla dogru bulmuyorum daha evlenmeden kiz tarafi sukadar altin bukadar altin baslik parasinin kibarcasi ben istemedim ailemde istemedi karsi taraf bisey istemiyor takmayalimda demedi fazlasiyla yapti kizimizi veriyoruz 6 bilezik isteriz baslik parasi resmen

Başlık parası dediğini kızın ailesi alır.Altınlar ise evlenen çift için yatırımdır.Bu ikisinin ayrımını bilmeyen burda zaten yoktur.Ona buna hakarete de ne meraklısınız anlamıyorum kiii. Senin tuzun kuru derler ya o hesap işte arkadaşım. Herkes senin gibi yada her aile eşinin ailesi gibi mi ki sen kendi tavrını bu arkadaşınkiyle kıyaslıyorsun???

Başlık parası dediğini kızın ailesi alır.Altınlar ise evlenen çift için yatırımdır.Bu ikisinin ayrımını bilmeyen burda zaten yoktur.Ona buna hakarete de ne meraklısınız anlamıyorum kiii. Senin tuzun kuru derler ya o hesap işte arkadaşım. Herkes senin gibi yada her aile eşinin ailesi gibi mi ki sen kendi tavrını bu arkadaşınkiyle kıyaslıyorsun???

arkadasım sneın gozler ıyı okuyamıyo heralde hakaret neresınde?
aynende ole ıllede altınn ıllede bılezıkk dıye tutturmanın baslık parasından farkı yoktur.gerdanlıgı alıpta kuyumcuya gostermek en buyuk ıspattır amac burda maddıyat sankı 2 blezıge evlenıyormus gıbı ne bu bole nekADAR cırkınce seyelr sukadar altın bukadar bılezık setelr gerdanalr oldu canım karsıdakıde kuyumcuydu zaten.tuzu kurulukla ılgısı yok ben sunu ısterım bunu ısterım dıye ac gozluluk etmedım.karsımdakı ınsanalrda bunu gordugu ıcın ıclerınden gelerek yaptılar zorakı deıl.demekkı neymıs zorla peynır gemısı yurumezmıs agırbaslılık ve kanaatkarlık onemlıymıs.

ayrıca demedende edemedım.buyukler o cıftın evını yuvasını kurmus vermıs.bı zahmette gerısınde onlar calısıp gelecekelrını hazırlasınlar onuda yapmak babalara dusmesın.kendı yatırımlarını kendılerı yapsınlar.evını acmıs esyasını almıs dugununu yapmıs gelecegıne yatırımıda kendılerı yapsınlar.

ayrıca demedende edemedım.buyukler o cıftın evını yuvasını kurmus vermıs.bı zahmette gerısınde onlar calısıp gelecekelrını hazırlasınlar onuda yapmak babalara dusmesın.kendı yatırımlarını kendılerı yapsınlar.evını acmıs esyasını almıs dugununu yapmıs gelecegıne yatırımıda kendılerı yapsınlar.

görmende zor algılama var sanırım herseye maddıyat olarak bakmıyorum.sana gelıpte bız yaparız ederız dıyıp bız oglumza guvenıyoruz bız kefılız herseyı yaparız sonuna kadar guvenıyoruz dıyıp sonrasında bız oglumuza guvenmıyoruz para yer demek neyın nesı?
eskı olan bırseyı yenı gıbı gösterıp onunla övunmesı neyın nesı? Insanı eskı olan bırseyı yenı gıbı göstermeye calısıpta ınsnanı salak yerıne koyması neyın nesı? bana gelıpte bızım gucumuz yetmıyo dese zoruma gıtmez sorun 5 6 tane bılezık degıl bılezıkte veya altında gözum olsaydı gıdıp bı kuyumcuyla evlenırdım zaten ;) arada kı dengesızlıgı farkedemedınız mı bız oglumuza guvenıoz edıyoz dıyıpte sonradan 360 derece dönup bız oglumuza guvenmıyoruz parayı yer çar çur eder demek te neyın nesı kı? maddıyattan yana lafım yok ASIL ZORUMA GIDEN SÖZ VERIPTE TUTULMAMASI. siz bunu anlayamamıssınız sanırım

Sanırım konu sahibinin arkadaşı akrabası falansın.Ya da konu sahibi başka bi konuda eşinin ailesinin evini eşyasını falan aldığını yazdı.Ne belli bunlaarı eşinin ailesinin aldığı?Bizim komşunun oğlu daha yeni evlendi.Babası 80 milyarlık arabaya binmesine rağmen yine de 5 sene oğlunun maaşını yedi.Gelinin ailesine herşeyin en iyisi yapılacak dedi.Çocuk eşya vesaire herşeyi kartla aldı babasına güvenerek.Adam bi düğünü kendi karşıladı.Düğünden sonra da ne takıldıysa aldı ellerinden.Hoooop kaldı mı gelin ve damat 25 milyar borçla.Söyle bakalım herkes senin kayınpeder gibimiymiş ???

arkadasım sneın gozler ıyı okuyamıyo heralde hakaret neresınde?
aynende ole ıllede altınn ıllede bılezıkk dıye tutturmanın baslık parasından farkı yoktur.gerdanlıgı alıpta kuyumcuya gostermek en buyuk ıspattır amac burda maddıyat sankı 2 blezıge evlenıyormus gıbı ne bu bole nekADAR cırkınce seyelr sukadar altın bukadar bılezık setelr gerdanalr oldu canım karsıdakıde kuyumcuydu zaten.tuzu kurulukla ılgısı yok ben sunu ısterım bunu ısterım dıye ac gozluluk etmedım.karsımdakı ınsanalrda bunu gordugu ıcın ıclerınden gelerek yaptılar zorakı deıl.demekkı neymıs zorla peynır gemısı yurumezmıs agırbaslılık ve kanaatkarlık onemlıymıs.

Burda mesele ağırbaşlılık falan değil.Kimse kızını satmıyor.Kaldı ki o altınlar birinin kızına takılıyorsa diğerinin oğlunun oluyor.Yok efendim durumu yoksa zaten kimse kimseye şu kadar bilezik tak demez.Hoş durumu varsa bilezik istensin altın istensin demiyorum.Kimi insancıklar evlatlarının parasını yer ama iş onun yuvasını kurmaya gelince hiiiiç oralı olmazlar.Ben çok gördüm böylelerini sen görmediysen bilemem...

benim anlamadıgım eşin bu lafları söyle diyene kadar kendi niye söylememiş veya niye o soruyu sorucak cesareti daha önce neden kırmamısda size söylettiriyo ?böyle oluyo işte eşine söylettiriyo eş ailede kötü gelin oluyo siz aileye birşey demeye kalksanız eşinizin gözündede siz kötü oluyorsunuz . evlenmişsinizolanlar olmuş boşverin artık altını falan bi denge kurun samimi de olmadan bi ömür yoksa geçmez

Burda mesele ağırbaşlılık falan değil.Kimse kızını satmıyor.Kaldı ki o altınlar birinin kızına takılıyorsa diğerinin oğlunun oluyor.Yok efendim durumu yoksa zaten kimse kimseye şu kadar bilezik tak demez.Hoş durumu varsa bilezik istensin altın istensin demiyorum.Kimi insancıklar evlatlarının parasını yer ama iş onun yuvasını kurmaya gelince hiiiiç oralı olmazlar.Ben çok gördüm böylelerini sen görmediysen bilemem...

ya demeye calıstıgım sey.yabancı ınsanalr bıle dugune gıderken bı altın para vs takarlar.yanı bunu erkegın anne babasından ıstemeye gerek yok zaten elı bos gelecek deıl ıllakı bıseyelr takacak bılezık set bunlar degısmez takılar adet olmus zaten.benım burda hosuma gıtmeyen sey sukadar altın takın sukadr gerdan bır set vs dıye ınsanalrın elıne lıste verılmesı

Annem 3 kız evlendirdi 3 ümüzde de tek altın istemedi herkesin gücü neyse onu yapsın dedi. Çok şükür 3-5 takıldı meselede değil bence bu konular. Zaten böyle bir pazarlık çok kötü. Eşinizle iyiyseniz altın takı hepsi boş önce huzur.

bence oglan tarafıdnan ne beklenıyorsa kız tarafıda onu yapsın o zaman 6 bılezık 3 burma set bılmem ne cok sacma ve cırkın bence
bızde ıstenmez
ha sız ıstemıssınız o zaman annenızde 1 tanecık bılezık takmayacaktı herkez evlat sonucta

çok haklısın canım.bana iyi fikir verdin.ben ne kadar altın takarsam oğullarıma,kız tarafından da o kadar isteyeceğm.nasılsa altınlar gençler için birikim.2 tarafta eşit yapsın:52:

Merhabalar;
Bu durumları bende yaşadım.düğünde 1 bilezik 14 ayar set takıldı.ve ben set takımını beğenmeye bile gidemedim.haberim yoktu.Ama zamanla anladım ki ağızlarına laf vermedim.şimdi kimse çıkıp ta biz sana bu kadar şey yaptık diyemez!Ayrıca bizi eşimle eve bıraktıktan sonra kayınvalidem Çarşafı biz burda olmayacağız eltine gösterirsin dediler.Bende niye oğlunuza mı güvenmiyorsunuz bana mı dedim:))tabiki kimseye göstermedim:)))Kimin haddine yahuuuu

Bu nedir ya bilezik de bilezik, altın da altın. Bir de parasında değilim diyorsun. Basbaya parasındasın işte yahu. İnsan neden altın ister yoksa hiçbir izahı yok ki bunun. Benim durumum yok alamadım dese sorun etmezdim diyorsun ama hiç de sorun etmeyecek gibi anlatmamışsın. Belki de siz gerdanlık gerdanlık diye tutturuğunuz için adamcağızın parası yoktu kullanılmış bulabildi ancak.

Onların kanlı çarşaf muhabbeti ne kadar çirkinse sizin de şu kadar bilezik şu kadar set diye pazarlık yapmanız çok çirkin olmuş. Satın mı alıyorlar seni nasıl yakıştırıyorsun kendine bunu ya? Herkesin ne kadar imkanı varsa o kadar alır. Durumları iyi diyorsun ama insanlar her şeyini sana harcamak durumunda değil ki...

Şahsen ben maddi konuları içimde sorun etsem bile dışa vurmaya utanırdım. İnsan eşine, bir de daha yeni evlendiği eşine ve ailesine nasıl bana az altın taktınız diye bağırır çağırır ya?

Bu altın konusundaki dayatmalardan hiç hoşlanmam. Ortalama birşey yapar herkes yani nişanda 6 bilezik falan kimsede Hz. Süleyman mülkü yok. Niye bu kadar taktın ki bu altın mevzusuna bilezik de bilezik altın da altın.

Çarşaf olayı içler acısı zaten, eşinin söylediği çok acayip hiçbişeyde yanımızda olmadınız istemeye hakkınız yok ne demek yanınızda olsalardı istemeye hakları mı olacaktı ? Yatak odandakini millete mi gösterecektin ?

bilezik bilezik tek anladığım bu... en güzelini benim annem yaptı ne getirirseniz onu götürürsünüz dedi sözümde nişanımda takılan her şeyi düğün günü bana geri verdi bur da takılıp kalırsanız evliliğiniz 13. yılında da aynı şeylere uğraşıp durursunuz

bızde ıstenmez

Düğün muhabbeti o kadar çok geriyor ki beni... Yok takısı yok parası. İnsanın içinden gelmeli yoksa sinir olur durursun durduk yere. Ama yapılması gerek çünkü en azından yatırımdır geleceğimiz için. Allah varlığınıda yokluğunuda aratmasın... Yuvalar mutlu olsun yeterki...

Back