daha evlenmeden..

Asiret tam olarak ne oluyor?
Benimkide dogulu ama normal bir aile iste..
Doguda herkes asiret mi ki ben anlamadim:KK64:

Yanlış anlama ama seviyorsa o vanı tercih etmesin Mersin olur şanlıurfa olur urfalıyım bn.ayrıca vanlı ne kadar tanıdığım varsa ailelerine adetlerine bağlıdırlr çok yıpranırsın .vana gideceğine bekar kal o derece .kişilk meselesi tabi ama bn tavsiye etmm. En yakın arkdşım zorla boşandı Van'a gitti pişman oldu.düşün urfa ve Van Doğu ikiside ama farklılar .gerisni sen düşün

şimdiden van diye tutturan adam emekli olunca van'a yerleşir.şimdiden emekliliği düşündüm ama onunda zamanı gelecek nasılsa

Kesinlikle ama kesinlikle gitme. Yaşayan biri olarak söylüyorum. Kültürü, insanları, yaşayışı alisamiyorsun. Hele hele sonradan başka yere ataniriz lafina hic kanma. Benim de ailemden uzak kalamayacagim sebeplerim vardı sana benzer. Eşim söz verdi ileride orda yasayacaz diye. Ona güvenip evlendim. İlk önce ilçesinde yaşayalım, sonra benim de aileme ortak uzaklıkta bi yerde yaşayalım derken kademe kademe şimdi de ben öyle bi söz vermedim deyip işin içinden çıkıyor. Şimdiki çalıştığı yer için de burası rahat emekli olana kadar calisabilirim burda diyor. Ben ona inanıp evlendigimle kaldim. Aman diyim kardeşim inanma. Erkeklerin sözü köprüyü geçene kadar.

Gitme tek kelimeyle inan ben kaç kişi gorduysem giden mutsuz oluyor alisamiyor ya da kendi karakterinden ödün verip ayak uydurmaya çalışıyor bi şekilde bende doğu gorevi yapmış olmamdan dolayı biliyorum. Hatta gec olmadan bitir iliskini kendi memleketinde ya da yakinlardan biriyle evlen ailenede destek olursun hep boylece. Hic gerek yok tum o sıkıntıları cekmeye yinede karar senin ama çok iyi düşün

Aşirete uyum sorun yaşarsın bence.Evlenme yapamazsın,yeninesil olan sizler yapamazsiniz evlilik sadece eğlenceli kısımlarıyla yok.
Asiret ,sülale bunların omuzlarına verdiği yük iyi düşün bence

Babamin hastalığı.. annemin psikolojik sorunlari.. hiç mi hiç anlasamiyor olmalari. Yapamam kısaca gidemem o kadar uzaklara, kaçmış gibi olurum tüm bunlardan
bunları keşke erkek arkadaşınla çok önceleri konuşsaydın canım
şimdi bu sorun olacak aranızda.. baştan böyle böyle ona göre ben Van' a gidemem demeliydin

yöre farklı kültür farklı
hadi gittin diyelim bişey oldu baban annen sana ihtiyaç duydu
istediğin zaman gidemeyebilirsin iyi düşün derim.

Daha evlenmeden cok ciddi bir sorunumuz var :KK43: sevgilim gerçekten çok çok iyi anlayisli bir insan cok da seviyorum ve artik ciddi bir şeyler düşünüyoruz ailelerle tanışmak, söz vs gibi. Ama bir türlü orta yol bulamadigimiz bir konu var.. ben Ankaraliyim sevgilim Vanlı. Suan ise ankaradan 5 6 saat uzakta farkli bir sehirde çalışıyor. Ve memur olduğu için farklı bir şehire atanması çok zormuş. Önümüzdeki nisanda atamalari var ilk tercihi de Van olacak sonra Ankara dedi. Vana giderse zaten görüşmemiz imkansiz, şehirler arasi cok uzak. Görüşürüz ama 4 5 ayda bir. Ve ben ona gitme bile diyemiyorum sonuçta ailesinin yani. Giderse ne olur ne yapariz bilmiyorum.
Hadi bu neyse diyeyim evlenince de vanda en az 3 4 yıl yaşamak zorundayiz diyor bana. Benim de kendimce sebeplerim var ailesel sorunlarimdan ötürü cok uzağa gidemem dedim defalarca ama bir sonuca ulaşamadık. Gercekten vana gitmek istemiyorum. Ankara olsun diye de tutturmuyorum sadece aileme istedigim zaman gidebilecegim bir uzaklik olsun ve onun aşiretinden uzak olalim istiyorum. Ama yok illa yasanacak 3 4 yil orada. Ki 3 4 yildan bile fazla olacak biliyorum atanmasi cok zor çünkü.
Bu kadar iyi bir ilişki nereye gider bilmiyorum içim karardı. Bitecegiz gibi hissediyorum yipratacak bunlar bizi.. ne yapayim bilmiyorum konuyu ertelemek mantıklı mi sizce benim yerimde olsaniz ne yapardınız? (Uzun olmuş olabilir okuyanlara teşekkür ederim)
bence ilişkin biterse bitsin sakın gitme van'a. aşiret diyorsun onların gelenek görenekleri ankarada yaşayan bir insana ağır gelir. hiç tayin istemesin olduğu yerde kalsın illa çok istiyorsan. ama şunuda söyleyim sana evlenince eninde sonunda gider Van'a bence orta yol bulamıyorsa ayrılın. bende ailemden 10 saat uzakta yaşıyorum eşimin aileside 6 saat uzak bize. çok rahatız böyle.

O da senin istemediğin aşiretin biparçası sonuçta orda yoğurulmuş hamuru. Şimdi sana çok iyi anlayışlı onlara hiç benzemiyor gibi gelir, evlendiğin gün aslına döner hayal kırıklıklarıyla başbaşa kalırsın tatlım uyarmak istedim seni. Evlilikle sevgililik çok farklı durumlar. Birinde imkansızlıklar olmazlar sevdiriyor sana onu diğerinde sinekten küçük sebepler soğutup bıktırıyor. İlişki ilerledikçe bugün sorguladıklarını kabullenmeye başlayacaksın, onun için kararını erteleme derim.

bence ilişkin biterse bitsin sakın gitme van'a. aşiret diyorsun onların gelenek görenekleri ankarada yaşayan bir insana ağır gelir. hiç tayin istemesin olduğu yerde kalsın illa çok istiyorsan. ama şunuda söyleyim sana evlenince eninde sonunda gider Van'a bence orta yol bulamıyorsa ayrılın. bende ailemden 10 saat uzakta yaşıyorum eşimin aileside 6 saat uzak bize. çok rahatız böyle.

durumunla ilgili aileni dinlemeni öneririm
sen doğru olanı göremezsin ama onlar görür
belki engel 0lmazlar ama sen bilirsin derken bile tereddütleri varsa göz ardı etme lütfen

Dün bu konuyu açtıktan sonra arkadaşların da tavsiyeleriyle konuştum onunla, senin ailenin yanina gelemem aşiret olayi beni cok korkutuyor ve ileride de öyle bi ortamda çocuk büyütmek istemiyorum özgür olalim istiyorum hem zaten senin ailenin istedigi bi gelin ancak o ortamda yetismis büyümüş gelenekleri bilen biri olabilir bana bunlar cok agir gelir ikimiz de mutsuz oluruz filan dedim senin ailenin sana ihtiyaci var da benimkilerin bana yok mu onlar uzulmeyecek mi diye bayagi ustune gittim bencillik etme dedim uzun uzun tartıştık beni ilk başlarda vana asirete onyargili olmakla suçladı "uzaga gidersem birakacaksin beni bunu anladim halbuki atandigim yer elimde degil" dedi "her yeri yazacagim neresi gelirse" dedi. Van a zaten az kisi aliyorlar gelme olasiligi cok düşük dedi bende son olarak gercekten "benim son kararim bu ben seni illa ailemin yanina istemiyorum ikimiz icin ortalarda bi sehiri kabul ediyorum ve ayni fedakarligi senden de bekliyorum" dedim "bu fikrim de degismeyecek bilmeni isterim" dedim. Son olarak biraz daha konustuk açık açık söylemedi ama fikrinin değiştiğini biliyorum. Yani anladim bunu konusmalarindan. Zaten bir anda kabul etmesini beklemiyordum. Zamanla kabullenebilir. Nisanda tercihleri. O zamana kadar birkac kez daha konusacagim yine de tutar van a giderse kendi seçimi gercekten. Elimden geleni yapmış olmak istiyorum sadece

De
O da senin istemediğin aşiretin biparçası sonuçta orda yoğurulmuş hamuru. Şimdi sana çok iyi anlayışlı onlara hiç benzemiyor gibi gelir, evlendiğin gün aslına döner hayal kırıklıklarıyla başbaşa kalırsın tatlım uyarmak istedim seni. Evlilikle sevgililik çok farklı durumlar. Birinde imkansızlıklar olmazlar sevdiriyor sana onu diğerinde sinekten küçük sebepler soğutup bıktırıyor. İlişki ilerledikçe bugün sorguladıklarını kabullenmeye başlayacaksın, onun için kararını erteleme derim.
Degismez zannediyordum degisir mi ya,

Herkes ne kadar içtenlikle yazmış sana tatlım. Evliliği yaşayan biliyor işte. Lütfen şütfen kulak ardı etme bunları. Evlilik %30 aşksa %70 anlaşabilmek demektîr. Kimse yalnızca aşkla mutlu olamaz. 2 kere kavga etsen başlıyosun pişmanlıklara evliliğin ilk yılları özellikle. Benim öyleydi en azından eşimle çok iyi anlaşmamıza ragmen, ankarada, üniversiteyi okuduğum ve çok sevdiğim ankarada yaşıyor olmamıza rağmen, etrafta huzur bozacak kimse olmamasına, ailelere uzak olmamıza ve hiçbir ailesel sıkıntı yaşamamış olmamıza rağmen ilk 1,5-2 yıl yok büyük adaptasyon sorunu yaşadım ben. Aman kuzum duyguyla değil mantıkla verilecek bi karar bu

Herkes ne kadar içtenlikle yazmış sana tatlım. Evliliği yaşayan biliyor işte. Lütfen şütfen kulak ardı etme bunları. Evlilik %30 aşksa %70 anlaşabilmek demektîr. Kimse yalnızca aşkla mutlu olamaz. 2 kere kavga etsen başlıyosun pişmanlıklara evliliğin ilk yılları özellikle. Benim öyleydi en azından eşimle çok iyi anlaşmamıza ragmen, ankarada, üniversiteyi okuduğum ve çok sevdiğim ankarada yaşıyor olmamıza rağmen, etrafta huzur bozacak kimse olmamasına, ailelere uzak olmamıza ve hiçbir ailesel sıkıntı yaşamamış olmamıza rağmen ilk 1,5-2 yıl yok büyük adaptasyon sorunu yaşadım ben. Aman kuzum duyguyla değil mantıkla verilecek bi karar bu

Yani hic bi zaman anlasamayacagimizi düşünmemiştim ben, kavga etsek hep alttan alan sesini bile yükseltmeyen bi insan. Fevri yada sinirli degil ne bileyim. Yani hayatimda tanıdığım en güven veren insan diyebilirim. Sevmedigim tek bir huyunu bilmiyorum. bu yüzden cok inaniyordum bize. Yani tamam bu konuda anlasamamis olabiliriz, ama sadece bu konu. Onun dışında hakkini yiyemeyecegim kadar yardimci oldu bana, iliskimizde benden daha cok emegi vardir bunu inkar edemem. Yani sizce uzakta olsak ailesinden, halledemeyecegimiz bi mesele mi bu, ustesinden gelmek imkansiz mi :KK43:

X