Daha 1 aylık olmayan bebek günde ne kadar emer?

yenibiranne123

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2024
19
8
23
Merhabalar anneler yine yardımınıza ihtiyacım var..
Daha 1 aylık olmayan bebeğim gün içinde her emdiğinde 1 saatten fazla emiyor bunun nedeni nedir???

Merhaba, hayırlı olsun yavrunuz. Normalde ilk bir ay bebek her istediğinde emzirin diyorlar. Yani uzun uzun emiyorsa bence güzel bir şey. İlk 10 gün en fazla süre 2 saat olacak şekilde emzirin diyorlar. Ama bebeğiniz daha sık istiyorsa daha sık emzirmeniz sarılık riskini ortadan kaldırıp, doğum sonrası verdiği kiloyu hemen geri almasını sağlayacaktır. Doğum kilosuna ulaştıktan sonra genellikle uyandıkça emzirin diyorlar, ama içiniz rahat etmezse 2 saatte bir emzirebilirsiniz. Ama dediğim gibi bebeğiniz daha sık istiyorsa en azından 1 ay sık sık emzirin. Çok yorgun olacaksınız bu süreçte biliyorum, yorulduğunuzda sütünüzü sağıp yanınızdaki kişiye emanet edebilirsiniz bebeğinizi. Çünkü dinlenmek ve bol su içmek sütünüzü arttıracaktır. Strese girmeyin hiç bu günler geçecek ve bebeğinizle birbirinize daha çok alışacaksınız.

Her birinize minnettarım... Bildiğim şeyleri yazmışsınız, ancak ben bilmediğim bi neden var mı diye çok merak ediyorum. Bugün toplam 10 saat boyunca emdi bu normal mi? Ve ayrıca hiç ama hiç uyutamadım bugün sürekli ağlayıp durdu. 1 ya da 2 saat boyunca emiyor sonra hafif uyuyor göğsümde uykuya dalıyor ama ondan sonra da pat diye ağlayarak uyanıyor yine ve yine... Gün içinde inanılmaz derecede çok gaz çıkartıyor 4 kez bezini değiştiriyorum. Ne yaparsam yapayım uyumuyor ne yapacağım ben şimdi?

Kakası nasıl kuzum kakasını yapıyor mu ? Kakada mukus falan var mı ? Kilo alımı nasıl ? Kontrole gittiniz mi hiç ?

Cani istedigi kadar emer annesi. Dunyayi agziyla taniyor emerek ve koklayarak. Tek tanıdığı da annesi :) Bana normal geldi ama annelerin icgudulerine de guvenmek lazim bir gariplik olduğunu hissediyorsaniz doktora danışmanız iyi olur

Kilo alımı nasıl doktor sorun görmüyorsa gayet normal memeyi istemesi. Tek güvendiği senin kokun ve meme. Endişelenme yani. 3. Ay gibi ilgisi azalacak. 1 aylık bebek 600-1000 Gr arasında kilo aldıysa doyuyordur. Kontrole gidin yada sağlık ocağında yardimci olur bu konuda . Sorun içiniz rahat etsin.

Biliyor musunuz maşallah kilosu kakası iyi, sütüm de iyi geliyor çok şükür ama bebeğim nasıl olur da akşama kadar akşamdan sabaha kadar emiyor şaşıyorum. Gerçekten çok ama çok yoruldum. Hiç ama hiç mi doymaz? Allah'ım korusun nazarlardan... Ben asla yediği için şikayet etmiyorum. Sadece çok yorgunum son 20 küsür gündür uyumuyorum benden geriye kalan herkesin gerçekten uykuya da duşa da yemek yemeye de çok rahat vakitleri var ama ben onlara göre oturmaktan başka bişey yapmıyorum. Ve bugün saat 20 den beri uyumamış bebeğim şuan saat 02.26 kafayı yiyeceğim neden uyumuyor anlamıyorum bağırmak istiyorum çıldırmak istiyorum...

Kakası nasıl kuzum kakasını yapıyor mu ? Kakada mukus falan var mı ? Kilo alımı nasıl ? Kontrole gittiniz mi hiç ?
Gaz sancıları çok ama çok vardı metsil diye bir ilaca başlattı doktorum günde 2 şer damladan sabah akşam kullanıyorduk geçmeyince 4er damla yaptık. Ayriyeten gazını rahat yapsın diye de rezene içiyordum bu sefer de her emdiği zaman kaka yapıp duruyordu ben de korkup rezene içmeyi bıraktım. Gazdan başka bi sorunu da yok Allah'ıma çok şükür nazarlardan saklasın Rabbim... Şu uyku sorunu az kaldı beni öldürecek tek sorunum bu...

Emdikçe kilo alır, rahatlar ohh bundan güzeli mi var. Emmese inanın daha kötüydü. Bu yönden bakıp mutlu olmaya çalışın. Onlar bizim gözbebeğimiz. Yavrum emerken şöyle derdim : Ben sana şifayım, sen de bana şifasın yavrum. Dolan göğsümü ne de güzel rahatlatıyorsun. Bunları söylerdim çünkü hamilelikten itibaren sütüm gelmeye başlamıştı ve ben inanılmaz emzirme ihtiyacı duyuyordum eşim sağolsun doğurduktan sonra da bebeğim o görevi yapıyor. Karşılıklı bir hazdır emzirmek. Ama uykusuzluk çok fena bir şey. Ben çözümü gece emzirirken telefondan dizi izlemekte bulmuştum. Öyle olunca uykum da gidiyordu, bebek de kolay uykuya dalıyordu sonra ben uyuyordum

Ayriyeten gaz sorunları ve rahat uykuya dalması için Bigaia off mükemmel bir icattır benim nazarımda. Gaz ağrısı gider, uykuya dalıverirdi yavrum

Sütünüz geliyormuş yani karnı doyuyor, bunda problem yok. Bebeğiniz alışkın olduğu yerden ayrıldı ve şuan tek tanıdık gelen sizsiniz :) Kendini sizin güvenli kollarınızda ve göğsünüzde hissetmek istiyor. Tabi bir de gaz sancıları var. Sıcak tutun, karnına ve ayaklarına sıcak bi şeyler koyun. Sizi çok iyi anlıyorum. Ben iki ay emzirebildim sadece ve saatlerce koltukta oturmak, aç kalmak, deli gibi terleyip duşa girememek aşırı zordu. Eşimin işden gelmesini dört gözle bekliyordum :) Benim bebeğim evde uyumuyordu ama bebek arabasında çok güzel uyuyordu. Sabahları çıkıyordum, uyuyamasamda en azından bi bankta oturup dinleniyordum. 3 ay sonra daha kolay oluyor inanın.

Güzel ozaman. Tek sorun uyumamasi ve gazı .Ben yatağa oturur vaziyette arkamı yastıkla destekleyip arkama yaslanıp bebeğim emerken uyurken ben de uyurdum. Başka çarem yoktu ayırdığımda yatağa koydugumda uyaniyordu. Geceleri eşinden rica et sen iki saat uyu. O uyuduğu an sende uyu. Seni anlıyorum sen uykusuz yorgun ve seni düşünmedikleri için kırgin bir annesin. Onlar herşeyi yapabiliyor sen sıkışmış gibi hissediyorsun. Ama şunu bil geçiyor ve şu an sadece anın mis kokusunun tadını çıkar. 3 . Aydan sonra bebek dunyaya sen bebeğe alisacaksin ve her şey daha kolay olacak. Kendine eziyet olarak görme ve Kabullen. İlerde bu anları en güzel zamanlar olarak aklında kalacak .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…