Daha 1 aylık olmayan bebek günde ne kadar emer?

Benim söylediğim pışpışla uyuyor ama yine benim kucağımdayken yoksa yatağında sabaha kadar pışpış diyeyim... Beyaz gürültü işe yaramadı hatta uygulama indirdim pembe gürültü hatta kahverengi gürültü bile gördüm o da işe yaramadı keman sesi bir anlığına işe yaramıştı ama tabiki o sırada da göğsümde uyuyordu. Bu arada çocuğum erkek bu kadar gaz çıkartması normal mi? Çünkü ayıptır söylemesi direkt söyleyeceğim benden bizden daha çok çıkartıyor ve uzun uzun normal mi? Eskiden bunca gaz için zorlanıyordu şimdi damla alıyor yine zorlanıyor ama bu sefer daha kolay çıkartıyor gazını. O kadar çok gazı var ki şaştım..
Gaz kısmını doktora sor daha iyi ama bir süre gaz sorunu karnından sesler gelmesini 1 aylık oldukdan sonra bende yaşadım. Gaz damlası verdim bende. Fakat fazla çay tüketmeyin bana kalırsa ben bir kere anne sütü arttırıcı o caylardan rezene çayı kimyon çayı içiyordum bir gün bir karın ağrısı başladı hareket edemedim . Birdaha da o çaydan içmedim sadece kimyon çayı içtim. Çok da karistirmamak lazım. Eğer bebekler o acıyı çekiyorsa uyumamasini anlayabiliyorum.
Ben" bebek uyutucu " diye uygulama var ordan yaralaniyorum. İlk anne karnı Sesi sonra Elektrik süpürgesi sesi ile başlayıp elektrik süpürgesi pışpışlı sesle uyuttum hep.bartik o sesi duyunca kendini uykuya geçeceğini biliyordu o derece hiç direnmedi uykuya 2 yaşa kadar .

Gaz kısmını doktora sor daha iyi ama bir süre gaz sorunu karnından sesler gelmesini 1 aylık oldukdan sonra bende yaşadım. Gaz damlası verdim bende. Fakat fazla çay tüketmeyin bana kalırsa ben bir kere anne sütü arttırıcı o caylardan rezene çayı kimyon çayı içiyordum bir gün bir karın ağrısı başladı hareket edemedim . Birdaha da o çaydan içmedim sadece kimyon çayı içtim. Çok da karistirmamak lazım. Eğer bebekler o acıyı çekiyorsa uyumamasini anlayabiliyorum.
Ben" bebek uyutucu " diye uygulama var ordan yaralaniyorum. İlk anne karnı Sesi sonra Elektrik süpürgesi sesi ile başlayıp elektrik süpürgesi pışpışlı sesle uyuttum hep.bartik o sesi duyunca kendini uykuya geçeceğini biliyordu o derece hiç direnmedi uykuya 2 yaşa kadar .
Hangi uygulamayı kullanıyorsunuz? Bebeğinizi ilk uyutmaya başladığınızda kaç saatte uyudu ya da ne bileyim uykuya nasıl ikna ettiniz kaç dk sürdü?

Gazı olmaz olur mu uyuduk az önce uyurken sırtına hafif pat pat yapıyorum uzun uzun gaz çıkartıyor uyandık ağladı ondan uyandık şimdi yine emziriyorum emerken bi yandan yine gaz çıkartıyor içi gaz doldu gaz... Ben bilmiyorum ama emzik vermeyi hiç düşünmüyorum ileride nolur bilmiyorum dişleri damağı şekilsiz olmasın diye bide alışınca bırakması zor oluyor diye vermek istemiyorum bakalım nolucak. Yatağa koyduğum an uyanıyor hiçbir müzik ses ikna edemez uyutmaya kundaktan nefret ediyor asla izin vermez kundağa owli uyku tulumu kullanan var mı öyle bişey almak istiyorum başarılı olur mu? Çünkü örtünden kundak yapınca açıyor ama owli uyku tulumunda fermuarı bi çekiyorsun tam kundak oluyor mantıklı mı biri yazsın lütfen...bide aç olup olmadığını anlamamaya başladım çünkü fazlasıyla emiyor emebileceğinden daha fazla bunu da şurdan anlıyorum 10 dk da bir bazen memem ağzından çıkıyor ben de ağzına geri sokmak adına mememi sıkıyorum o sırada süt fışkırarak ağzına giriyor zaten bunu da görmesem bazen ağzından taştığını yine de içmeye devam ettiğini görüyorum maşallah...
Emerken illaki gaz da yutuyorlar çünkü kuzum. Gaz ondan normal. Gaz damlaları da bir tık rahatlatsa da aşırı aşırı etkili değil malesef. O kundağı istersen bir dene derim. Benimki de kundakta çok ağlardı ama biraz bekleyince sakinleşir uyurdu. Kundağa zor alıştı benimki de ama zorla morla alıştırdım ben de. Daha uzun uyuyordu cunku… uyusa dahi gazını cıkartmadan yatırmamaya özen göster. Midedeki gazı daha rahat çıkartıyorlar cunku. Bağırsaklara indi mi gaz, işler zorlaşıyor

Hangi uygulamayı kullanıyorsunuz? Bebeğinizi ilk uyutmaya başladığınızda kaç saatte uyudu ya da ne bileyim uykuya nasıl ikna ettiniz kaç dk sürdü?
Şuanda bir düzen olmaz bebek ne kadar isterse ne zaman isterse uyutun. Düzeni 4-5 ay arası olur yavaştan uyanıklık süresini takip edip 1,5-2 saate bir uyutulur.sabah 7-8-9 kalkış gün içinde 3-4 gündüz en son uyku en geç 18 bitmeli. Gece uykusu 20-20.30 gecilir. Gündüz ve gece uykularinda geçişte Uyumasada odadan 1 saat dolmadan çıkılmaz. Eğer uyur 1 saat olmadan uyanırsa uykuya aynı destekle döndürülür. Bu şekilde istikrarlı olursak ,uyku rutinide belirlersek bebekler hemen düzene alışıyor.ve hiç direnmeden uykuya geçiyorlar. Büyüdükçe gündüz uyku sayısı ve süresi azaltılır.
Ses uygulamasının ismi bebek uyutucu play storede mevcut.

Biliyor musunuz maşallah kilosu kakası iyi, sütüm de iyi geliyor çok şükür ama bebeğim nasıl olur da akşama kadar akşamdan sabaha kadar emiyor şaşıyorum. Gerçekten çok ama çok yoruldum. Hiç ama hiç mi doymaz? Allah'ım korusun nazarlardan... Ben asla yediği için şikayet etmiyorum. Sadece çok yorgunum son 20 küsür gündür uyumuyorum benden geriye kalan herkesin gerçekten uykuya da duşa da yemek yemeye de çok rahat vakitleri var ama ben onlara göre oturmaktan başka bişey yapmıyorum. Ve bugün saat 20 den beri uyumamış bebeğim şuan saat 02.26 kafayı yiyeceğim neden uyumuyor anlamıyorum bağırmak istiyorum çıldırmak istiyorum...
Sakin olun, geçecek bu günleri. Hatta 3.aydan sonra ilgisi hep dışarı olacak memeyi reddedecek. Doya doya emsin yavrucak, koklamak, sıcaklık, ten teması...hepsini ister daha o minik annesi.
Uykusuzluk konusunda erken isyan etmişsiniz, 7.aydan bildiriyorum bünyem uykuyu unuttu. Banyo derseniz, dört beş günde bir yapabilirsem şükür işte..diyeceklerim bu kadar.
Sağlıkla büyüsün kuzunuz.

Sakin olun, geçecek bu günleri. Hatta 3.aydan sonra ilgisi hep dışarı olacak memeyi reddedecek. Doya doya emsin yavrucak, koklamak, sıcaklık, ten teması...hepsini ister daha o minik annesi.
Uykusuzluk konusunda erken isyan etmişsiniz, 7.aydan bildiriyorum bünyem uykuyu unuttu. Banyo derseniz, dört beş günde bir yapabilirsem şükür işte..diyeceklerim bu kadar.
Sağlıkla büyüsün kuzunuz.
Erken isyan etmedim kesinlikle... Yanındakilerin desteği yoksa sen ömür boyu isyan edersin benim isyanım yok ama sadece yorgunluk insanı değiştiriyor. 3. Ay neden meme reddi var bu arada herkeste olan bişey mi gören yazabilirse sevinirim... Amin hepimizin kuzusu sağlıkla büyüsün...

Emerken illaki gaz da yutuyorlar çünkü kuzum. Gaz ondan normal. Gaz damlaları da bir tık rahatlatsa da aşırı aşırı etkili değil malesef. O kundağı istersen bir dene derim. Benimki de kundakta çok ağlardı ama biraz bekleyince sakinleşir uyurdu. Kundağa zor alıştı benimki de ama zorla morla alıştırdım ben de. Daha uzun uyuyordu cunku… uyusa dahi gazını cıkartmadan yatırmamaya özen göster. Midedeki gazı daha rahat çıkartıyorlar cunku. Bağırsaklara indi mi gaz, işler zorlaşıyor
Kundağın uzun uykuda etkisi var ama demi? Ben de öyle biliyorum ama olmuyor istemiyor beyefendi...

Kundağın uzun uykuda etkisi var ama demi? Ben de öyle biliyorum ama olmuyor istemiyor beyefendi...
Bana göre kesinlikle evet. Ben öncesinde karşı bir insan idiim. Ama baktım ki benim hiç uyumuyor diye ağlandığım bebemi, teyzem kundakla 5 dakika içinde uyutuyor ve o bebek en az 2 saat uyuyor. Bir daha ben de başladım kundağa 😄

X