Bebek Beslenmesi d vitamini kullanımı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sevilzgr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2010
103
0
96
İstanbul
Arkadaşlar merhaba

bebeğime multi-tabs vitamin acd-drops adlı vitamin kullanıyorum.sağlık ocaklarıNDA verilenden farkı sanırım a ve c vitaminin de olması.günde 20 damla veriyorum bana çok fazla geldi gerektiğinden fazla verilirse bıngıldağın erken kapanır diyorlar.siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

canım o vitaminleri ben kullanmıyorum 5 aylık olduk d vitamini kullanıyordum sadece ama bıngıldağı kapanmaya başlamış doktor kullanma artık dedi.şimdi sadece demir damlası kullanıyorum.20 damla bana da çok gibi geldi bebeğin kaç aylık

Ben de sağlık ocaklarının bebeklere bedava ekmek dağıtır gibi d vitamini dağıtmalarından hiç memnun değilim. Her bebeğin ihtiyacı, beslenmesi aynıymış gibi. Ama doğum yaptığım hastanedeki doktora nasıl kullanıldığını sorduğumda itiraz etmedi, açıkladı. 1. ay kontrolümüzde zorunlu olup olmadığını sorucam. Sadece anne sütü diye bas bas bağırıp niye vitamin veriyolar ki? Zaten çok obur bir bebeğim var, çok emiyor, bi de her gün vitamin veriyorum. Kızım 20 günde 1 kilo aldı. Vitamini basıp geri dönüşümü olmayan şişman bir bebek büyütmek istemiyorum. Aranızda başka kullanmayan var mı?

Bu tür vitaminleri geliri düzeyi düşük yeterli beslenemeyen bebekler için sağlık bakanlığı zorunlu tutuyormuş.Onun için de sağlık ocaklarında ve hastanelerde mecburen veriliyor.Bebeğe verip vermemek bize kalmış.Oğlum 1,5 yaşında bugüne kadar multitabs kullandık artık kesti doktor.Demir damlasını da daha bebekken kullanmıştık.

Ben de sağlık ocaklarının bebeklere bedava ekmek dağıtır gibi d vitamini dağıtmalarından hiç memnun değilim. Her bebeğin ihtiyacı, beslenmesi aynıymış gibi. Ama doğum yaptığım hastanedeki doktora nasıl kullanıldığını sorduğumda itiraz etmedi, açıkladı. 1. ay kontrolümüzde zorunlu olup olmadığını sorucam. Sadece anne sütü diye bas bas bağırıp niye vitamin veriyolar ki? Zaten çok obur bir bebeğim var, çok emiyor, bi de her gün vitamin veriyorum. Kızım 20 günde 1 kilo aldı. Vitamini basıp geri dönüşümü olmayan şişman bir bebek büyütmek istemiyorum. Aranızda başka kullanmayan var mı?

canım benimde 3 aylık bebegim var cok araştırdık bizde verip vermeme konusunda anne sütündeki tek eksik vitamin d vitamini kemik gelişimi içinde cok önemli oldugu için destek amaclı veriliyor kilo yapması için degil.ben ilk 3 ay sağlık ocagın verdigi damlayı kullandım ama doktorum farklı bir vitamin verdi ona başladım içinde cinko vs var anne sütünden zaman gectikce bu maddeler azalıyormuş destek amaclı. yinede karar senin tabi canım endişe edecek birşey yok ...

bebeğim 1 aylık ben de 15 gündür multitabs kulanıyorum günde 1 kez 10 damla.acaba devit3 mü iyidir yoksa multitabs mı?

merhaba arkadaşlar benimde bebişim 3 aylık olucak devid d vitaminini kullanıyoruz günde 3 damla kullanmamı önerdi sağlık ocağı dr kntrolünde artık bırakmam gerekiyor mu diye sorucam

Kızlar yaa sanırım bişileri yanlış anlamışım ve bebeğe devit3 vereceğime kendim kullandım. Kızım 1 aylık oldu. Doktor kontrolünde devit3 kullanan ilk anne seni duydum dedi. Bi yandan da o kadar eminim ki doktorun kullan dediğine. Çok kafam karıştı. Şimdi onu bıraktım, kıza da multitabs veriyorum 15 günlükten beri. Benden başka d vitaminini kendi kullanan dA VAR mı?

Kızlar yaa sanırım bişileri yanlış anlamışım ve bebeğe devit3 vereceğime kendim kullandım. Kızım 1 aylık oldu. Doktor kontrolünde devit3 kullanan ilk anne seni duydum dedi. Bi yandan da o kadar eminim ki doktorun kullan dediğine. Çok kafam karıştı. Şimdi onu bıraktım, kıza da multitabs veriyorum 15 günlükten beri. Benden başka d vitaminini kendi kullanan dA VAR mı?

bende kullanıyorum.devit 3 ü ilk 6 ay anne 9 damla kullanıcak.bebek ise 1 yaşına kadar sadece 3 damla kullanıcak.deviti verirken ebe söylemişti bana.ben 9 damla içiyorum bebeğimedde 3 damla veriyorum.

Canım, bende d vitamini kullanan anneler duydum, onlara da sağlık ocağından verilmişti bu vitaminler..Fakat benim doktorum bana böyle bir uygulamadan bahsetmedi..Bende merak edip araştırdım ve şöyle bir habere rastladım..

http://www.haberturk.com/saglik/haber/627768-gebelere-d-vitamini-destegi

burcinCgrfy doğru söylüyor kısacası ve sen de doktoru yanlış anlamamışsın :34: Gerçi yine de sor tabi, aklın takılmasın..Sorduktan sonra cevabı bizimle paylaşırsan sevinirim..Gerçi ben geç kaldım kullanmak için ama olsun..

Halıt fırat erdene gidiyorum bana d vitamini Verdi tabiki testten sonra benimki düşük çıkmıştı.

Merhaba arkadaşlar.. Bana da hamileliğimin 7.ayında sağlık ocağı verdi devit3 ü..Rabbim izin verirse haftaya kızımızı kucağımıza alıcaz inş. Kullanmaya devam etmeli miyim diye merak ederken yazdıklarınıza rastladım. Doğumdan sonra devam edildiğini hatta bebeğin de kullanacağını tahmin etmezdim hiç, doğumdan sonraki kontrolde sorayım bakalım devamlılığını..

Arkadaşlar bir ebe olarak dEVİT kullanımı hakkında bilgilendireyim...Bu vitamin bebeklerde kemik gelişimine destek amaçlı verilir, özellikle kışın güneşten faydalanamadığımızda cok faydalıdır ve bebek 15günlük olduğunda kullanılmaya başlanır 1yaşına kadar...Kesinlikle kilo aldırma amaçlı değildir 3damla şeklinde hergün agızdan verilir. Rutin sağlık ocagı kontrollerinde ebeniz bebeğin bıngıldağını ölçtüğü takip ettiği için erken kapanma gibi bir durum söz konusu olduğunda d vitaminini keser ki bu durum arada karşılaştığımız bir durumdur. Son uygulamada da gebelikten itibaren anne adaylarına da 9damla devit başlıyoruz doğumdan 6ay sonuna kadar...

bize de doktorumuz a c d3 verdi günde 10 damla. 20 çok gibi yaa bir daha sorun, başka uzmanlara sorun ben 10 damlayı bile her gün vermedim inşallah sorun olmaz. ama 20 damlayı bir daha sorun illa ki...

multitabs veriyorum günde 5 ml, kaç damla ediyor bilmiyorum, kendimde senede bir devit3 ampul içerim, hergün damla damla uğraşamam:27::27:

Reklamlar ....

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X