En nihayetinde doktor karar veriyor ama kas altını silikonların belli olmaması için ve özellikle meme dokusu hiç olmayanlar için öneriyorlar ki benim de dilediğim bu. Barış Çakır'ın şu yazısını okumuştum Sporcu Bayanlar için Yeni Göğüs Büyütme Tekniği: Kas Zarı Altı ? Doktor Sitesi
Gerçekten çok bilgilendirilici ve bizim anlayabildiğimiz bir dilde anlatılmış. Oradaki yazıda iyileşme sürecinin 1 hafta ya da 2 olacağını söylüyor. Ama ben yine de asıl yaşayanlardan öğrenmek istedim. Gerçi kas altı yöntemin en iyi memenin altından olacağı da söylenmiş ama ben izin görünebilir olmasını istemiyorum. O kadar detaylı ki bu işler...
Aslında en iyisi hiç kurcalamadan kendini doktorun ellerine teslim etmek. Burada da doğru doktoru bulabilmek konusu devreye giriyor. İnsan biraz da kendi şansını yaratmalı değil mi ama? Onun için buradayız.
ben görüştüm baya doktorla aklın sadece silikon ebatında karışıyor bana onun dışında söylenenler aynı idi issiz olsun diye areola(meme bası etrafı)'dan istedim ilk doktor dışında gelen cevap standart yeterli "olmaz areola yeterli değil kesi için 4cm yarım ay şeklinde açılabilmeli senin 2.5 cm olmaz,olursada ilerde sorun olabilir annelik durumunda" dendi..tam cümle bu şekli ile olmasada sonuç bu :)
ben 2o1o'dan beri burdan takip ediyorumda 1 ay önce doktorumu bulduğumda aldığım ilk tarihte yaptırsaydım diyorum boşu boşuna akıl karıştırması oldu birde ameliyat tarihim sarktı.. ameliyat sonrası bilgi verebilmek isterdim sana ama daha evli değilim maalesef :)
umarım istediğin cevaplara biran önce ulaşırsın canım__
__
konuyu aktif tutmaya çalış muhakkak olan birisi yazacaktır dediğim gibi biraz sabır :)
Saxe merhabalar, aramıza hoş geldinHepimizde olduğu gibi sen de akıl karışıklığını paylaşmışsın. Ben 2 ay araştırdım 3 doktor ile görüşmem sonucunda kararımı Dr. Barış Çakır'dan yana verdim. 26 Aralık 2012'de kas zarı altı yöntemi ile ameliyatım gerçekleştirildi. Kendi adıma ameliyat sonrasının çok da hafife alınmaması gerektiğini söyleyebilirim. Ağrılar dayanılmaz değil ilk 2 günü atlattıktan sonra kendimi biraz daha iyi hissettim. 10. günüm bugün 3. günden bu yana kendi ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum. Şu an bana değil kucağıma çocuk almak boş tencere verseler taşıyamam. Bunlar sakın gözünü korkutmasın tedbirini alman için paylaşıyorum. Tencere örneğini vermemdeki amaç, dün küçük bir tencere yıkadım çok yavaş hareketlerle sonrasında acı hissettim. Ameliyat sonrası iyileşme süreci, ağrı hissetme kişiden kişiye değişiyor. Hiç biri gözünü korkutmasın ağrılar dayanılmaz boyutta değil sonucu görünce mutlu oluyor değdiğini düşünüyorsun. Ama mutlaka en az 2-3 hafta sana bakabilecek birisi olmalı. Ben şu an yemek temizlik yatak toplama vs hiçbirini yapamıyorum. Onun dışında keyfim gayet yerinde zorlayacak bir şey yapmadığım sürece ağrım sızım yok çok şükür. Doktorların iyileşme süreci olarak verdikleri ameliyat yaraları dikişlerinin iyileşmesi. Onun dışındaki olaylar tamamen senin yaşam şeklinle ilgili. Örneğin ben spor yaptığım için kendi başıma yatıp kalkmam daha kolay oldu. Buradan herkesin konularını süreç-sonuç şeklinde paylaşımları okuyabilirsin. Bir çok konuda fikir sahibi olman için yararlı oluyor. Aşağıdaki linkten operasyon olan arkadaşların süreçlerini takip edebilirsin. Kolay Gelsin Sevgiler
http://www.kadinlarkulubu.com/meme-estetigi/503052-ameliyat-olan-olacak-arkadaslar-bilgileri.html
bende ameliyat olucam fakat benimde iyileşme süreci problemim var çalışıyorum ve izin almam pek mümkün degil slikon yaptırıyorumda diyemem insanlara en fazla cuma ameliyat olsam haftasonu yatsam pazartesi işe başlayabilirmiyim ki masabaşı işim bişey kaldırmıyorum felan eve geliş gidişleri taksiyle yaparım..ameliyat olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim
Mrb canım! Ayceyy ile ben amelıyat kardeşi olduk resmen :) o benden 2 gün sonra oldu ama çok katıldığım bir şey var herkesın amelıyat sonrası çok farklı ilerliyo... Ben sezaryen doğum sonrasını çok kolay atlattığım için bununda öyle olacağından çok emınımdım.nitekim öyle de oldu... Ben şu an her işimi kendim yapabılıyorum evde annem olmasına rağmen.. Yemek yapmak ve diğer ev. İşlerinin hepsini yapabılıyorum.. Araba kullanıp kızımı kucağıma bıle alabılıyorum.. Kızımı kucağıma almam yasak aslında ama kendını parçalıyor çocuk ve bende mecbur kalıyorum zorlanmıyorumda zaten. Yanı ayceyy ile ikimizin süreci birbirinden farklı işliyor canım... O yüzden senın hafif atlayıp atlamayacğını kımse kestıremez.. Sen hele bir ol burda kı destekler sana ağrı kesici gibi gelır zaten
bende ameliyat olucam fakat benimde iyileşme süreci problemim var çalışıyorum ve izin almam pek mümkün degil slikon yaptırıyorumda diyemem insanlara en fazla cuma ameliyat olsam haftasonu yatsam pazartesi işe başlayabilirmiyim ki masabaşı işim bişey kaldırmıyorum felan eve geliş gidişleri taksiyle yaparım..ameliyat olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim
Saxe merhabalar, aramıza hoş geldinHepimizde olduğu gibi sen de akıl karışıklığını paylaşmışsın. Ben 2 ay araştırdım 3 doktor ile görüşmem sonucunda kararımı Dr. Barış Çakır'dan yana verdim. 26 Aralık 2012'de kas zarı altı yöntemi ile ameliyatım gerçekleştirildi. Kendi adıma ameliyat sonrasının çok da hafife alınmaması gerektiğini söyleyebilirim. Ağrılar dayanılmaz değil ilk 2 günü atlattıktan sonra kendimi biraz daha iyi hissettim. 10. günüm bugün 3. günden bu yana kendi ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum. Şu an bana değil kucağıma çocuk almak boş tencere verseler taşıyamam. Bunlar sakın gözünü korkutmasın tedbirini alman için paylaşıyorum. Tencere örneğini vermemdeki amaç, dün küçük bir tencere yıkadım çok yavaş hareketlerle sonrasında acı hissettim. Ameliyat sonrası iyileşme süreci, ağrı hissetme kişiden kişiye değişiyor. Hiç biri gözünü korkutmasın ağrılar dayanılmaz boyutta değil sonucu görünce mutlu oluyor değdiğini düşünüyorsun. Ama mutlaka en az 2-3 hafta sana bakabilecek birisi olmalı. Ben şu an yemek temizlik yatak toplama vs hiçbirini yapamıyorum. Onun dışında keyfim gayet yerinde zorlayacak bir şey yapmadığım sürece ağrım sızım yok çok şükür. Doktorların iyileşme süreci olarak verdikleri ameliyat yaraları dikişlerinin iyileşmesi. Onun dışındaki olaylar tamamen senin yaşam şeklinle ilgili. Örneğin ben spor yaptığım için kendi başıma yatıp kalkmam daha kolay oldu. Buradan herkesin konularını süreç-sonuç şeklinde paylaşımları okuyabilirsin. Bir çok konuda fikir sahibi olman için yararlı oluyor. Aşağıdaki linkten operasyon olan arkadaşların süreçlerini takip edebilirsin. Kolay Gelsin Sevgiler
http://www.kadinlarkulubu.com/meme-estetigi/503052-ameliyat-olan-olacak-arkadaslar-bilgileri.html
Oy oy ayceyy hanım.Nazlıyızbiraz.Tencere bile kaldıramıyosun demek:)
Ben burda ameliyattan sonra ikinici gün direnlerle işe gidenleri biliyorum inan.Herkesin agrı ölçeği değişir elbette.Ama sen biraz nazlısın sanki ne dersin
Ben karın germe ve meme aynı anda olmama rağmen 2.gün pilav yapmıştım.İki büklüm hemdeHaftasına da çocukları yıkadım banyoda
Tavsiye etmiyorum yaptıklarımı tabi.Keşke azıcık nazlanmayı bilseydim bende
Herkesin şartları keşke uygun olsada 10 gün el ense yatarak geçirsek.İyileşme sürecü çok önemli hem ruhsal hem fiziksel.
Sen süpersin ama. 2 ameliyat birden ve bravo..
Umarım benimki de böyle geçer. Yazılanları okudukça ürküyor insan. Değil 2 hafta 2-3 gün bile bir yardımcı bulmam çok zor benim. Kendi kendime atlatmak durumundayım. Çok rahatlattın beni canımya.. :)) Peki sena diren falan takılmış mıydı?
Florine, senin dediğini ben de düşünmüyor değilim. Anneme neyse de babama söylemek istemiyorum böyle birşeyi. Kist aldırdım, iyi huyluymuş falanYüreklerine iner... Bir taraftan amaaan ne olacak ki bilsin diyorum ama söylemem herhalde. Grip oldum, üşüttüm falan derim
SüpersinGrip numarası klasiktir.En çok tutan model:)mevsimde uygun buna
Evet canım diren takıldı ertesi gün hastaneden çıkarken çıkarıldı.Gözünde büyütme öyle kolay ve çabuk geçiyorki.Zaten aynada bakmak için bir an önce yataktan çıkmaya can atacaksın.
Ameliyat sonrası 2 saati atlattımı gerisi çok kolay.Bütün agrı sızı inilti ilk 2 saat.Sonrası makara kukara.Gerçekten böyle.Zaten veriyorlar agrı kesiciyi birşeycik kalmıyor.
Ben ameliyata girmeden bir gün önce doktora gidip vazgeçtim.Ya yürüyemessem ayağa kalkamassam falan demiştim.Öncesinde oluyor bu tarz endişeler.İçini rahat tut.tıpış tıpış yürüyosun.Fıldır fıldır geziyosun aynı gece hastanede
bende 19 ocak a aldım gunumu..aileme soylemeyecektim bile ama istanbulda yalnız yasıyorum ve kasaltı olacagım için durumun cok riskli olacagını dusundugumden babama soylememesı ıcın yemınler ettirerek anneme anlattım durumu.once cılgın oldugumu dusunsede yıllardır eksikliğinbi cektigimi bildigimden ıkna oldu. ki kendisi de hemsıre oldugundan amelıyat sonrası 10gun yanımda kalacagını arastırmaları sonucu 10gun destege ıhtıyacım olacagını ogrendıgını soyledı..bi yandan da şansım oldu tabi..insallah agrı sızı o kadar uzun suremezde bian once ayaklanırız:)
bende 19 ocak a aldım gunumu..aileme soylemeyecektim bile ama istanbulda yalnız yasıyorum ve kasaltı olacagım için durumun cok riskli olacagını dusundugumden babama soylememesı ıcın yemınler ettirerek anneme anlattım durumu.once cılgın oldugumu dusunsede yıllardır eksikliğinbi cektigimi bildigimden ıkna oldu. ki kendisi de hemsıre oldugundan amelıyat sonrası 10gun yanımda kalacagını arastırmaları sonucu 10gun destege ıhtıyacım olacagını ogrendıgını soyledı..bi yandan da şansım oldu tabi..insallah agrı sızı o kadar uzun suremezde bian once ayaklanırız:)