slm kızlar ,
ben şuana kadar hiç açık parfüm kullanmadım,
ama düşünüyorum çünkü heryerde görüyorum çok ucuz
acaba kullanalar anlatabilirmi,ne kullanıyorsunuz kalıcımı ,sıktığınızda soranlar oluyormu
Selamlar
Yıllarca orijinal parfüm ve daha sonrasında da açık parfüm kullanmış tecrübeli biri olarak bir kaç bilgi vermek istiyorum.
Orijinal Parfümlerin tende bekledikçe daha da güzel kokmasının en önemli etkeni kullandığı esansın doğallığı yani organikligidir. Migren hastalarını çok fazla rahatsız etmez, kalıcılığı iyidir, su gibi değil yağlı gibidir. Alkol oranı esansı cozmek için gereklidir, tene yapışıp kalmak için değil.
Açık ya da doldurma parfümlere gelince; birden çok marka mevcut.
DP, Bargello, Narsist, Royal, Sansiro, Eyfel, Loris vs. kullandığım markalar arasında.
Bunlardan uzak durduklarim ve kullanmaktan zevk aldiklarim var. Kimseye şunu alın bunu almayın diye bir şey asla dikte edip, bir markanın reklamını ya da pazarlamasını yapmak niyetinde değilim.
Dp kullandigim ilk açık parfüm markasıydı, 2006 dan 2009a kadar beni rahatsız eden ya da bas ağrısı yapan bir durum olmadi fakat sonradan kokularda bekledikçe acımsı bir koku oluştu ve migren atakları yaptı. Artık ne yazık ki kullanmıyorum.
Bargello kullanıp memnun kaldığım açık parfümlerden fakat son zamanlarda ne yazık ki o acımsı koku olayına bir kaç kokusunda rastladım. Genel olarak iyi.
Royal parfüm markasını 1 yıldır keşfettim, hepsinin arasında orijinale en yakın kokuyu yapan bu marka fakat her şehirde şubesi yok. Ben istanbul pendikte ve izmit fethiye caddesinden alışveriş yaptım.
Yeni bayiilesen bi firma olduğu için muhtemelen henüz diğerleri kadar yaygın değil.
Diğer markalar ise bir şişesinden sonra ikincisini almadigim markalar.
Dp, Bargello ve Royal markalarını kimyager bi arkadaşıma incelettim, aralarında organik esans kullanımı en yüksek Royal çıktı. Bu sebepten yolum düştükçe bu markanın ürünlerini almayı tercih ediyorum.
Bu "tanesi 7 tl, 3 gün kesin kalıcı" parfumlerden uzak durmanizi öneririm, içeriğindeki sentetik esansın oranı sizi cilt hastası etmeye yetecek düzeyde ne yazık ki.
Nacizane tavsiyelerim bu kadar...
Selamlar