• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çürük 20 yaş dişi.

ilkbahari_bekliyorum

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2018
971
192
18
41
20 yaş dişimde çok ufak bir ara çürüğüm varmış.bu arada dişim tamamen sürmüş bir diş, gömük değil.röntgende görüldü.cips yediğimde ve araya kaçtığında çok az sızlıyor, diş etlerim iltihaplanmış.ben diyorum ki ben dolgu istiyorum, doktor çekim diyor.20 lik dişe dolgu yaptıran var mı
dişimin karşılığı yok ama çektirmek istemiyorum

20 lık dısler enı sonu cekılır doktor cekım dıyorsa cektırın
ben cektırmedım ınat ettım koku ıltıhaplandı cene kemıgım ıltıhaplandı ondan sonra cok ugrastım cok acı cektım cekıldı ama nasıl cektım ben bılırım ...

O dis gitti gider, dolgu falan olmuyor bir sekilde koklere kadar iniyor.. ben ikisini yolcu etmistim, insallah kolay olur sizinki de..

20lik diş normal bir diş değil .Cok büyükler. Cene yapisini bozabilir, iltihap yapabilir, apse yapabilir, dişlerin egrilmesine sebep olabilir.
Sonu cekilmektir çoğu zaman.

20lige dolgu olmaz. Doktor çekim dediyse doğru demiş.

Ben hepsini çektirdim 20liklerin.

Oh dünya varmış.
Kesinlikle öyle.

20lik diş Evrim’le işlevini yitirdiği için fırça bile ulaşamıyor
Çürümeye ve çekilmeye mahkum

Üstler çok rahat çekimi
Benim çenem dar olduğu için altlar çıkamadı cerrahi operasyonla alındı

Hiç ama hiç ağrım olmadı yemin ederim

Kesinlikle öyle.

20lik diş Evrim’le işlevini yitirdiği için fırça bile ulaşamıyor
Çürümeye ve çekilmeye mahkum

Üstler çok rahat çekimi
Benim çenem dar olduğu için altlar çıkamadı cerrahi operasyonla alındı

Hiç ama hiç ağrım olmadı yemin ederim
Evet alttakilerin biri ameliyatla alındı benim de. Zor oldu ama oldu bitti. Allah sağlıktan ayırmasın hicbirimizi.

çekimden de korkuyorum kızlar.devlet hastanesinde çektirsem olur mu, 100 lira istiyor özel çekim için
ıltıhaplanmadan hemen cektırırsenız ıyılesmesı cabuk surer sızı yıpratmaz
ben 4 tane 20 lık dıslerımı cektırdım hepsını yanı... bırı gomulu amelıyatlıydı ustelık ... 3 tanesınde hıc bırsey hıssetmedım zaten uyusuk oldugundan anlamıyorsunuz hıssetmıyorsunuz uyusukluk gecınce agrı kesıcı alıyorsunuz 2 gunde ıyılestı

ama ınat edıp cektırmedıgım ıltıhaplanan 1 hafta surdu cok pısman oldum
bana kalırsa 20 lık dıs ucu gorundugu an cektırılmelı atıl dıs onlar. eskıden gocebe yasamdayken atalarımız yeme sekıllerınden dolayı cene yapıları genısmıs kullanırlarmıs sımdıkı yuzyıl beslenmesı yumusak oldugundan cene yapılarımız kemık kas yapılarımız kuculdu ve o dısler atıl durumda cıkar cıkmaz hemen curuyorlar zaten

cektırın korkacak bırsey yok

20 liklere dolgu yapmak istemez hiçbir doktor,, haksız da sayılmaz. Diş yapınız cürümeye elverişli ise zaten o da yakın zamanda cürür. Bir de onun agrısını cekmek zorunda kalırsınız. Ben iki gömülü 20 ligimi cektirdim.Rahatladım, günümüzde onların bize faydası yok zararı var. Eski tip beslenmeler için gerekli idi 20likler.(çiğ et tüketmek vb için)

Evet alttakilerin biri ameliyatla alındı benim de. Zor oldu ama oldu bitti. Allah sağlıktan ayırmasın hicbirimizi.
Ya benim kuzenim dişçi gizli tavsiye aldım ondan
Uyuşma bitmeden ağrı kesici içtim ve ilk gece ağrı başlamadan içtim
Saatini beklemedim
Sonraki gün zaten kolay

Ben çektirmek istemiyorum yahu.
Benimde çıktı mı çıkmadı mı bilmiyorum ama bu aralar arka taraflarda sızlama oluyor.
Benim ağzımda süt dişim bile var,onu bile çektirmek istemedim. (Ki çektirsem boş kalırdı :D)
Diş çekiminde devleti kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Yirmilik dişin ne yararı var da dolgu yaptiracaksin? Ağızda kalabalık :KK66:
Benimki de çürümeye başlamıştı, sadece bir dakikada çekti adam. Hata ben uyuşturucu iğne etkili oldu mu diye dişi yoklayacak sanmistim (çünkü hiç uyusmadigini söylemiştim). Ben oturur vaziyette şöyle bir itti çekti adam:) ne agriiii ne sizi :)
Bence sen de çektir kurtul. Benim ağzım rahatladı çektirince:)

Diş hekim asistanıyım ben, dolgu olsa bile eninde sonunda 20 lik diş çekime gider. İşlevi olmayan bir diş zaten ve güçsüz. Çürümeye sallanmaya cok müsait. Çekimden de korkmayın oldukça basit.

Back