Saç Uzatma Yöntemleri CuriousCat'in saç bakım serüveni

Canım selam . Naber nasılsın ?
Bi şey sorucam sana .
Sığır iliğini benmari hazırlarken ağzını açık mı bırakıyorsun yoksa kapatıyor musun ?
Ben bi kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatıyorum , iliğimi hiç tamamen erimiyor parçacık kalıyo hep içinde bi sürü . sanırım yanlış yapıyorum .
Merhaba kuzum ilk hazırladığımız zamandan bahsediyoruz sanırım, ben cam kasede yapıyorum ağzı açık, pişince ince telli süzgeçten geçiriyorum az olduğu için yada çok miktar olanlar blenderdan getiriyormuş. Yani yaptığın yanlış değil eksik sadece :KK52:

Karanfil yerine zencefil suyuna geçtim bugün itibariyle, daha öncede kullanmıştım, dökülme için.. karanfili bırakma sebebim, bakıma ara verdiğimden beri sadece otacı şampuanı kullanıyorum, karanfil suyuda eklenince ağırlaşıyor saçım hızlıca, o yüzden bir süre zencefille devam ederim, baktım bakım süresince tuzlu şampuan kuruma yapıyor yine karanfile dönerim..

İliğimi hazırladım önceden kalan 2 küple beraber toplamda 43 küpüm oldu. Bu sefer iliği pişirdikten sonra süzmedim-miktarı çok fazlaydı- rondoya atıp 1 dkda çorba kıvamına getirdim ardından 1 çay bardağı yağ karışımı ilave edip buz kalıplarına aldım, eklediğim yağlar, jojoba+ hint yağı+ menekşe+ defne tohumu ve kalan sarımsaklı zeytinyağım. Hayırlısıyla yarın başlarım akşama resmimi eklerim :KK49:

İlik Kürü 1: 1 küp ilikle bemiks+bepanthen+ evigen ampulleri karıştırıp diplere uyguladım, uçlara zeytinyağı sürüp paketledim. Zencefilli suyumuda hazırladım sobanın üstünde kaynayıp duruyor.. yemek, ders, pilates sonrası yıkayıp başlangıç resmimi eklerim :duduk:

Resimlerden önce otacı şampuanıma su ekledim 1 yemek kaşığı, iyice çalkaladım üstünde sıvıklaşmış yarım cmlik birikinti oldu 2 seferdir gayet rahat kullanıyorum o yüzden, normalde kullananlar bilir aşırı kıvamlı, zor durulanan bir şampuandır, şuan ideal kıvamını buldu, o sıvılaşan kısım bitip katılaşınca yine su ekleyip kullanıcam:eğlence:
Şimdi gelelim uzamaya..
9 Kasım kesim sonrası..
9 kasım.png

11 Aralık- mola sonrası ilk ilik uygulaması..
aralık 11.png

:nazar::nazar::nazar:

Resimlerden önce otacı şampuanıma su ekledim 1 yemek kaşığı, iyice çalkaladım üstünde sıvıklaşmış yarım cmlik birikinti oldu 2 seferdir gayet rahat kullanıyorum o yüzden, normalde kullananlar bilir aşırı kıvamlı, zor durulanan bir şampuandır, şuan ideal kıvamını buldu, o sıvılaşan kısım bitip katılaşınca yine su ekleyip kullanıcam:eğlence:
Şimdi gelelim uzamaya..
9 Kasım kesim sonrası..
Eki Görüntüle 1923688
Eki Görüntüle 1923687
Masallah :nazar::nazar: cok hizli uzuyor canim ama lutfen artik kuafore gitme :KK43:
Bu arada soylemeden edemiycem ne kadar zayifsin ya :63::63:

Şimdi gelelim uzamaya..
9 Kasım kesim sonrası..
Eki Görüntüle 1923688
Eki Görüntüle 1923687
Maşallah canım güzel uzamış.

İlik Kürü 2: bakımımı perşembeye aldım bu soğukta 2 gün ard arda saç yıkamak eziyet geliyor.. 1 küp iliğin içine kaşıkla alabildiğim kadar hindistancevizi yağı ekledim, dolapta sakladığım için katı halde.. Uçlarada zeytinyağı sürüp paketledim, zencefilli suyada devam ediyorum bir yandan. Hindistancevizi yağını ilk kez saçıma sürdüm normalde yüzüme sürüyorum haftada 2 nemlendirmesi muazzam ayrıca kirpiklerimi uzattı, normalde yüzüm karma ama haftada 5 sivilce ilacı kullandığımdan bayağı geriliyor, hindistancevizi ağırlık yapmadan epey rahatlattı tabi az miktarda kullanıyoruz fazlası yağ butonu yapabilir. Bu seferki küplerim ilik yoğunluğu fazla olduğu için 2 hafta hem haftaiçi hem hafta sonu sonrada haftada 1 ilik diğer gün sadece hindistanceviziyle nem bakımı yaparım diye düşünüyorum ama bu kararsızlıkla yine planım değişir.. şimdilik bu kadar :KK52:

İlik Kürü 3: Geceden saç uçlarıma hindistancevizi yağı sürmüştüm ,soğuktan yüzüm yanmış cildime sürerken az bir şeyde saç uçlarımda denedim çok sevdim sabaha kadar emilmiş kokusu kalmış sadece.. 1 küp ilik ve vitamin ampüllerimi ekleyip diplere sürdüm, boylarada zeytinyağı sürüp sarmaladım. Kozmik bakıma göre aslan günüyse kahküllerimi kısaltmam lazım gözüme giriyorlar kuaföre gitmek istemiyorum ucunda alalım dicek hemen -nothankss-, zencefil suyumu daha koymadım bugün geç kaldım birazdan hazırlarım unutmazsam yine..:KK48:

Tüh bitmiş benim aklımda 19u diye kalmıştı.. artık 22sine kadar yapamam başak günü girmiş 3-4 gün daha idare edicem :olamaz:

İlik Kürü 4: 1 küp ilik ve vitamin iğnelerini karıştırıp sürdüm uçlara da 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağımı sürüp paketledim. zencefilli suyumuda hazırladım devam ediyorum. Perşembe hastalandım o yüzden o günkü kürü atladım nefret ederim düzenimi bozmaktan ama 1 kereden birşey olmaz diyip devam ediyorum bu seferlik..

İlik Kürü 5: 1 küp ilik,1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağıyla karıştırıp diplere sürdüm, uçlara geceden hindistan ceviziyağı sürmüştüm yinede paketlemeden 1 tatlı kaşığı zeytinyağı daha sürdüm. Zencefilli suya devam ediyorum.

İlik kürü 6: 1 küp ilik ve 1'er ampul vitamin iğnelerimi karıştırıp diplere sürdüm, uçlara da zeytinyağını sürüp güzelce masaj yaptım diplerimde deli kaşıntı var dünden beri ya uzuyor ya kurudum kepeklenecek bakalım görcez. Zencefilli suyumuda sobanın üstüne attım bugün erkenciyim. Akşam yemeginden sonra yıkarım.

Hangi kürlerden memnun kaldın ? Sinamekiden kaldın mı mesela

Hangi kürlerden memnun kaldın ? Sinamekiden kaldın mı mesela
Hiç sinameki kullanmadım, saçı açıyor, kurutuyor dediler, zaten saçım kuru birde onu kullansam talaş olur. Kür olarak sadece ilik yaptım, diğerleri hep hazır bakım yağıydı. ah birde maya yaptım ama benim alerjim var mayaya o yüzden ağzım yüzüm şişti 1 hafta :KK48:

Hiç sinameki kullanmadım, saçı açıyor, kurutuyor dediler, zaten saçım kuru birde onu kullansam talaş olur. Kür olarak sadece ilik yaptım, diğerleri hep hazır bakım yağıydı. ah birde maya yaptım ama benim alerjim var mayaya o yüzden ağzım yüzüm şişti 1 hafta :KK48:
Zencefilli su nasıl yapıyorsun faydalı mı :KK43:

X