Saç Uzatma Yöntemleri CuriousCat'in saç bakım serüveni

Eh iyi bari dokulenlerin yerine yenisi geliyorsa
Çok şükür bir an önce bitsin bu sonbaharda kurtulsam..
Ay aynı sorun bende de var. Dökülen döküle kel kalacam
Kansızlık vs olmadıkça kalmazsın balım, yenisi çıkıyor. Resmen alnımda kahkül olmuş yazdan beri yeni çıkanlar, arada dalga geçiyorum bu gidişle hiç kestirmesem bile kendiliğin döke-çıka kısalıcak diye..

İlik kürü 7: İliğimi benmari usulü ısıtıp, bemiks, bepanthen ve evin ampülleri ekledim ve uyguladım, uçlarada elimde ısıttıp sade zeytinyağımı sürüp güzelce masaj yaptım paketledim. 10-15 tane karanfili büyük cezveme koyup üzerine 500ml kadar su ekledim sobanın üstüne koydum banyo yapana kadar kendiliğinden demlenip suyun büyük çoğunluğu uçuyor.
Şansıma her gittiğimde epey sıra oluyor kuaförde artık yarına kaldı saçım o yüzden gece fotograf çekip ekleyebilirim kestirmeden 3 haftada ne kadar uzamış:rapci:

16 Ekim
16 ekim.png

6 Kasım
6kasım.png

:rapci:

İlik Kürü 8: Geçen haftaki gibi 1 çay kaşığı dax ve 1 küp iliği eritip diplere sürdüm, boy ve uçlarada zeytinyağı uyguladım. Bir yandan karanfil suyumu hazırladım.Pazartesi kestirdim akşam yıkayınca saçımın yeni boyunuda atıcam, ne kadar kısaldı emin olamıyorum arkalardan 3 parmak gördüm ama önleri kat ve kahkül olarak epey gidince artık akşama çizgi hesabı anlarız.:dondurma:

Bir çizgi 2 cm.. 8 cm gider :olamaz: Bana kalsa 4-4 iki seferde aldırcaktım, incelsede dalgalı olduğundan belli olmadığı için ama malesef hiç bir kuaförde saçın sahibine kalmıyor o ölçü neyse sağlık olsun kış zaten diye kendimi teselli ederim geçerim:p
Kesilmeden önce:
6kasım.png

Güncel hali:
9 kasım.png

İlik Kürü 9: Bir küp ilik + Bemiks-bepanthen-evin ampüllerimi karıştırıp diplere sürdüm ve masaj yaptım, uçlaraysa zeytinyağı sürüp paketledim.
Organix şampuanım bitti, aslında Thalia'nın Avokadolu şampuanını denemek istiyordum - ebru şallı o kadar övüyor ki merak ettim- ama malesef n11 ya da hepsiburadada kalmamış- yakın zamandada watsonsa gitme imkanımda olmadığından geçen kullanıp bayıldığım Otacı Argan şampuanından ısmarladım, tabi yanında hindistan cevizi yağıda aldım benim söylememi dinlemeyen annem tv programında birileri anlatınca birden heveslendi.. Onun haricinde karanfil suyuna devam ediyorum, kafam acayip kaşınıyor bu ara ve özellikle önlerde bir sürü bebek saç hortladı, dökülmem makul ölçüde azalsada sınav stresinden dolayı tamamen durmadı.. Ayrıca belki tahlilde hata vardır diye, yeniledi doktorum ama kan,b12,tiroit vs hepsi normal değerlerde.. kahrolsun bazı dersler...

Bir çizgi 2 cm.. 8 cm gider :olamaz: Bana kalsa 4-4 iki seferde aldırcaktım, incelsede dalgalı olduğundan belli olmadığı için ama malesef hiç bir kuaförde saçın sahibine kalmıyor o ölçü neyse sağlık olsun kış zaten diye kendimi teselli ederim geçerim:p
Kesilmeden önce:
Eki Görüntüle 1909583
Güncel hali:
Eki Görüntüle 1909584
Gene nettin :KK43:(((
Esit boya gelmis en azindan kendini oyle memnun et bari

Gene nettin :KK43:(((
Esit boya gelmis en azindan kendini oyle memnun et bari
Kusura bakmasında kuaförümün öküzlüğü üstüne basa basa kırığım yok 2 cm en fazla 4 cm kes dedim, bir dahaki gidişim son şansı baktım yine keyfine göre kırpırıyor koltuktan kalkar başka kuaföre giderim. Yıllardır giderim hiç böyle yapmazdı, son 2 seferdir keyfine göre buduyor :sopa:

Kusura bakmasında kuaförümün öküzlüğü üstüne basa basa kırığım yok 2 cm en fazla 4 cm kes dedim, bir dahaki gidişim son şansı baktım yine keyfine göre kırpırıyor koltuktan kalkar başka kuaföre giderim. Yıllardır giderim hiç böyle yapmazdı, son 2 seferdir keyfine göre buduyor :sopa:
Gitme canim bir daha ya emegine yazik valla genede üzülme koku sende uzar

İlik Kürü 10: 1 çay kaşığı dax ve 1 küp iliği eritip diplere sürdüm güzelce masaj yaptım, uçlara zeytinyağımı sürüp sarmaladım. bi tutam karanfilimide cezveye koyup sobanın üstüne bıraktım. artık havalar soğuduğuna göre restorexle 2 değil 1 kez şampuanlayıp 1de otacımla şampuanlıycam, 3 kez kurutuyordu ama havalar sıcakken mecburdum.

İlik Kürü 11: 1 küp ilik +bemiks-bepanthen-evin 3lüsünü karıştırıp diplere sürdüm, uçlarada saf zeytinyağını sürüp paketledim. Haftaya pazar son bakım sonra 2 hafta ara verip, tekrar ilik hazırlıycam.. Karanfil suyumada devam ediyorum bir yandan..
Ayrıca buradan kayıp karanfil paketime sesleniyorum, nolur geri dön seni çok özledim yavriiiiim :olamaz: Dün az kaldığı için 1 paket daha almıştım eve gelirken, en son poşetten çıkarıp koltuğun üstüne bıraktım o saatten beri kayıp.. bakmadığım yer kalmadı 80m2 evde ne cehenneme gittise.. Yarın 1 paket daha alıcam artık :KK11:

İlik Kürü 12: 1 kaşık dax+ 1küp ilik karışımını diplere sürüp uçlarada zeytinyağımı sürüp paketledim. Bu pazar son kez ilik kürümü yapıp 15 gün mola vericem, o arada ilik temin edersem tekrar ilik kürü hazırlayacağım, iliğin miktarına ve karışımın yoğunluğuna göre, haftada 1 yada tekrar 2 olarak devam ederim.. Elimde iliğe eklediğim minik şişe tek yağlar haricinde, yarım kutu dax, yarım şişe redist, 1 kavanozda hindistan cevizi yağı kaldı, duruma göre farklı birşey bulursam ekleme yapıcam stoğuma, aldıkça buradada paylaşırım :KK76:

Pazar günü bakımı kaçırınca, bugün yapmadım molamı başlattım, önümüzdeki pazar değil, bir sonraki yani 11 aralık pazar günü tekrar başlarım bakımlara o arada hazırlığımı falan yapıcam. Karanfilli duruluma suyu hariç birşey kullanmayı düşünmüyorum ve 11'inde saçımın son halinide eklerim. O güne kadar esen kalın :KK200:

Canım selam . Naber nasılsın ?
Bi şey sorucam sana .
Sığır iliğini benmari hazırlarken ağzını açık mı bırakıyorsun yoksa kapatıyor musun ?
Ben bi kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatıyorum , iliğimi hiç tamamen erimiyor parçacık kalıyo hep içinde bi sürü . sanırım yanlış yapıyorum .

X