• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cupcake kadar tatlı hayaller, çiçekli evler... 2013 MODEL ÂŞIK GELİNLER :)

nurayikom lokumcugum cok ciciiikkk olmuş saçlarıııınn :16: pastalar prensesiim senide yeeğriimmm :16:

Fiysbuku kapadım lokumum evet, tanımadığım insanlardan duyduğum şeyler şok etti beni. Benle kurbiği yakın arkadaşımdan daha iyi tanıyan hatta hangi fotoda hangi yorum olduğunu bilen garip insanlar gördüm :1: kendimi çok göz hapsinde hissettim.. benimde çok hatam var tabiii..

Bende saçlarımın arasına minik minik renk attırdım demiştim ya sana yazın sona alışamayıp cilayla kapatmıştık denizde cicik cicik açıldı renkler çok doğal duruo ama bu ara bakım yapmam lazımm benimde keratin yüklemesi yapılıomuş ya öle bişi istiorum annem karşı çıksada :1::1:

Ayyy yerim onları çok lezzetlilerrrdir eminim :56::56: bal ellerine sağlık nurayımmm :54:

Kuşum ruj değil o Oriflame'in glossu.. Ben de rengini çok seviyorum aslında tam baharlık-yazlık böyle ucus ucus soft bi renk baya kullandım onu bu sene ben :1::1: özellikle balayında habire bunu suruyodum :9:

Nihantosummm atlatacaksınız elbette o zamanlarda bize de hiç gelmicek hiç gecmicek gibi geliodu aman nasıl olcak falan diye dusunup duruyorduk ama geldi gecti ve biz 4 ayı geride bile bıraktık :16: Darısı başına kuzucuğum benimmm

Yaa beni istemeye gelecekleri zaman geldi aklıma hey gidi heeeeeeeey :31::31:
aa kuşumcum bugun sizin 4.ayınız :) artan mutluluk ve aşkla nice ay ve yıl dönümlerine bebem :16:
o gloss böyle güzel miydi ben onu halama vermiştim önemsemeyip :9: kenarları pembe,ortası beyazdı sanki dimi.. sahi oriflame dedin de aklıma geldi, benim sevdiğim parfümler vardı onda. nasıl alıcam nerden alıcam bimiyorum. bi ara üye olmuştum sevdiğim şeyleri alırım diye, ama gaza geliyo insan yok hedefi tutturayım da şu hediye gelsin, bu indirim olsun diye. bide satış direktörleri de zırt pırt arıyıp hadi sipariş gir diyodu. baskı hissediyodum. iptal ettirdim sonra.
şimdi kış geliyo, kapıda :16: ani soğuk-sıcak değişimlerine hemen adapte olamam ben donarım kışın resmen ama yine de severimm. dudaklara ellere iyi bir nemlendirici lazım. yüz için sebamed kullanıyorum zaten ona devam edicem.
dudak nemlendiricisi de nivea kullanmaya çalıştım bi ara ama yağlı gibi hissediyorum dudaklarımı ben, hiç rahat değil :9: sevmedim.

kurabişkolarım çok güzeldi :56: kocikom çok seviii ki pek tahin sevmez, bunlar tahinliydi.

nurayikom lokumcugum cok ciciiikkk olmuş saçlarıııınn :16: pastalar prensesiim senide yeeğriimmm :16:

Fiysbuku kapadım lokumum evet, tanımadığım insanlardan duyduğum şeyler şok etti beni. Benle kurbiği yakın arkadaşımdan daha iyi tanıyan hatta hangi fotoda hangi yorum olduğunu bilen garip insanlar gördüm :1: kendimi çok göz hapsinde hissettim.. benimde çok hatam var tabiii..

Bende saçlarımın arasına minik minik renk attırdım demiştim ya sana yazın sona alışamayıp cilayla kapatmıştık denizde cicik cicik açıldı renkler çok doğal duruo ama bu ara bakım yapmam lazımm benimde keratin yüklemesi yapılıomuş ya öle bişi istiorum annem karşı çıksada :1::1:

lokumcuum saçlarını güldentoşun düğününde çektirdiğiniz bi fotoda gördüm :16: maşallah çok beğeniyorum ben senin saçlarını :nazar:
benim saçlarıma uygulanan schwarzkopf bc bonacure dökülme önleyici program. her akşam uyguladığım serumun kokusu çok güzel :16: başta üşenirim her akşam yapmam ben bunu diyodum ama şimdi zevkle sürüyorum valla.

Merhaba kızlarrrrrrrr

Merveciiim senin adına çook sevindim yaaa Rabbim bozmasın inşallah:34::34:

Pufummm facebook u iyi ki kapatmışsın bende kapattım ohhh rahatladııım üstümdem yük kalktı sanki :9::9::9:

Nuraycııım geçmiş olsun canım sana daaaaaaaaaa:16::16:

Vee Nihancıım çok az kaldı yaaaaaa baban artık evet gelsinler desin yaaaaaaaa nolur:16::16:

Bizim okulda da sıkıntılar varrrr bu dönem yaramadı bana herkes okuldan kaçıyor ama ben evlenmeden kurtulamıyorum:27::27:

Merhaba kızlarrrrrrrr

Pufummm facebook u iyi ki kapatmışsın bende kapattım ohhh rahatladııım üstümdem yük kalktı sanki :9::9::9:

Vee Nihancıım çok az kaldı yaaaaaa baban artık evet gelsinler desin yaaaaaaaa nolur:16::16:

Bizim okulda da sıkıntılar varrrr bu dönem yaramadı bana herkes okuldan kaçıyor ama ben evlenmeden kurtulamıyorum:27::27:

Bence de desin Nejlacım ya:31:
Okulu da takma kafaya desem de maalesef insan düşünüyor, üzülüyor.Biraz sabır sadece, başka şeylere odaklan:26:

Merveeeeeeeeeeeem çok sevindimmmmmmmmmm oh çok şükür o güzel yüzün kocaman kocaman güler inşallah hep öyle :16::16:

hepicinizi özlüyorumm çokun da çoku kadar hem deee böyleee bissürüsüüü özlüyorummm :16::16:

yaa kış geliyooo ama gelmesinnn nemm beni mahvediyor :27::27: ananeme döndüm :27:

Nurayım hoşgeldin, özletmeyin ama kendinizi, evlenen hatun daha az geliyor, pelintoş hepten unuttu zati. Neyse görmüşken sitem etmeyeyim bari:1: Nurayım çok kararsızım canım hala. Yani magnet çok istiyorum ama aşk istemedi başta. lavanta keselerini de çok seviyorum mis gibi koksun evler aşkımızı andıkça diyorum. Ama şu küçük şişelere de bayılıyorum, hepsini de yapamam ki:9: Ama sanırım bunları nişanda yapacağım. Allah nasip eder de olursa bizim söz-nişan ayrı olacak gibi görünüyor. Çünkü birlikte alyans almaya bile vaktimiz yok bayramda. Ailemden herkes de gelemeyecek istemeye söze, bu yüzden biraradayken hediyeliklerim olsun istiyorum ben de. Sözde ise tatlı yiyelim tatlı konuşalım, birlikteliğe tatlı bir yolda çıkalım diyerek kurabiye yaptırabilirim. Bir de babacım zaten pek gönüllü değil hala, sıkıntılar devam ediyor maalesef. Bu yüzden sen karar vermeden ben hazırlığımı yaptım demiş olmayayım istedim. Zaten çok incindi, çok kırıldı dolaylı da olsa incinmesin pasta her dem yaptırılabilir zaten dedim. :26: Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum.
Saçların da süpper olmuş canım, çok beğendim.

Pufum hayırlı olsun, gönlünüze göre bir mekan bulursunuz umarım.
Kurabiye yaptırırsam baş harfler olacak sanırım canım. Magnet de nişana kalsın diyorum bakalım.Siz nerde yaptırdınız o şeker magnetleriiii:34:

Mervecim senin adına çok sevindim, annen sakince düşününce doğru olanı farketmiş,hep mutlu olun inşallah:16:

Çağla maşallah diyorum sana, güzelliğine, kalbine :nazar: Bloğun sıcacık, keyifle okuyorum her yazını:nazar:

Tüm kuzuları öpüyorum, bana dua edin babam hala ikna olmuş değil çünkü:50: Çok fena da hastayım zaten, yüzüm gözüm dağılmış durumda, bayrama kadar toparlanmalıyım ne olur ne olmaz:34::16::31:

Merhaba kızlarrrrrrrr

Çok teşekkür ederim ballı bademlerim.:16::16: İnşallah birlikte çok daha güzel günler göreceğiz.:16:

Pastaaaam seni yiyerimmmm kiii :52::52::52::52:

nurayım sag ol kusummm... yok ortası beyaz değil bu fırcalı falan bildigin sıvı gloss ben de oriflame den precious moments ı kullanıyorum cok şirin temizlik kokusu gibi geliyor bana :9: bizim iş yerinde arkadaslar var onlardan alıyorum ben her ay elime katalog tutusturuyolar zaten :33: bireysel almak icin uye olmak gerekio galiba...

yaa ben bugun fenayımmm fenalardayım ustumde iki kat kazak tepemde klima ama hala usuyorum :50::50: dudağım ucukladı kocimen sızım sızım sızlıyooo ve hapı bıraktıktan sonraki ilk regl döngüm bu yüzden dehşet derecede sancım var

daha da saymıyım isterseniz :52::52::52: bugun akşam olur mu ki:9::9:

çağlam çok çok geçmiş olsun şimdiden. uçuk çok fena bişeydir bilirim. evlenmeden önce benden uçuk eksik olmazdı. tam biri geçerdi biri çıkardı. evlendikten sonra şeytan kulağına kurşun hiç çıkmadı. evlenince regl sancım geçmedi ama uçuğum geçti :1:
bağşıklık sistemin zayıf düşmüştür kurabişim.
hapı bırakmakla iyi yapmışsın :46: bitki çayları iç bol bol hem üşümene de iyi gelir.
az önce instagramda da gördüm, millet ev botlarını giymiş, dizlerine battaniye örtmüş, hatta ve hatta kaloriferleri yananlar var. istanbulda.
ama ben şu an kısa kolluyla oturuyorum evde :53: ki ben de hemen üşüyenlerdenim. demekki evimiz sıcak bizim, yalıtım yapıldı yeni. hatta balkonum ve camlarım çok fena. kirletmişler hep. nasıl temizliycem ki bilmiyorum :14: alçılar tutmuş hep. dün temizliyim dedim ama hep yağmur yağıyodu çıkmadım balkona. bide badana yapılıcak üstüne. onu da döke saça yaparlarsa açıcam ağzımı yumucam gözümü artık. insan bi gazete bi naylon serer.

$1380292_10151722396658165_1987328884_n.webp
ay ne dertliymişim ben de :9:

yaa kuşum ben de çıkmaz normalde ama bilmiorum neden çıktı belki de şu hap dengemi bozdu ondadır ya da gece beni korkuttulaaaar hiiiiiiiiiiiiiiiiii :30::30::30: :1::1: krem sürüyorummm hatta aşkıcığım sürüyor elimden aşk bulaşsın ona diye ama geçmedi hala konuşamıyorum bile acıyo böyle baya gerildi :43: :9:

ya ben de size sorcaktım biliyomusun dün yakmaya başladınız mı diye. Dün ofisten çıktıktan sonra cidden dondum iliğime kadar dedim kesin yakarım kaloriferi ben yüzde yüz ama evcağızıma bir girdim sıcacıktı :16: yakmama gerek kalmadı ama yine de sabah yataktan çıkınca ilk etapta bi üşüyorum gerci benim cinsim bu çok üşürüm ben sıcacık yerlerde hatta balayında antalyada bile üşüdüm :9::9: o yüzden çok sürmez yakarım bu gidişle :24:

hapı bıraktım ve sancılar geri döndü biz buradayız dediler :27:

ya kuşum onları kezzaplayıp sonra da kazıman lazım sanırım başka türlü çıkmaz gibime geliyor kezzap olayından emin olmasam da kesinlikle kazımalısın. Bizim de balkona açılan cam kapıyı yaparlarken böyle harç falan yapmışlardı her yeri kocişim zımpara gibi bir şeyle kazıyarak çıkarmıştı :31: erkek gücü lazım sanırım ona biraz :31:

ya ben bu aralar pin up kızlarının saçlarına taktım... saçımı öyle yapmaya çalıştım ama ön kısımları kısa geliyor olmadı tokalar attı hep gıcık oldum :33:

cicimm, acaba tuz ruhumu döksem. ama sanki o da fayasları deler de bundan sonra balkonu yıkarken aşağıdakilerin tepesine su damlar diye korkuyorum. kezzep çok tehlikeli banane böyle kalsın balkon :9:
kociko da dokunma ben fırçalarım dedi. hani sert kılları olan halı fırçalarımı neyse onlardan var evde, annem banyıyu da öyle temizlemişti ama sanırım tuz ruhu filan dökmüştü.
ben çamaşır suyunun kokusunda duramayan insan, onda bayılırım heralde. domestos bile bi dereceye kadar yani..
şimdi ben yerlere sıcak su dökeyim de biraz yumuşar belki :50:
badana yapılırken başlarında bekliycem elimde bezle. dökülen yeri hemen silicem.
saçlarını önce maşayla mı kıvırttın naptın nasıl yaptın :9: çok cicik olur kii, biraz uzasın öyleyse önleri kestirme.
dışarısı cidden soguktu dün. akşam çıkmıştık bizde. mont giymiştim iyiki.

cicimm, acaba tuz ruhumu döksem. ama sanki o da fayasları deler de bundan sonra balkonu yıkarken aşağıdakilerin tepesine su damlar diye korkuyorum. kezzep çok tehlikeli banane böyle kalsın balkon :9:
kociko da dokunma ben fırçalarım dedi. hani sert kılları olan halı fırçalarımı neyse onlardan var evde, annem banyıyu da öyle temizlemişti ama sanırım tuz ruhu filan dökmüştü.
ben çamaşır suyunun kokusunda duramayan insan, onda bayılırım heralde. domestos bile bi dereceye kadar yani..
şimdi ben yerlere sıcak su dökeyim de biraz yumuşar belki :50:
badana yapılırken başlarında bekliycem elimde bezle. dökülen yeri hemen silicem.
saçlarını önce maşayla mı kıvırttın naptın nasıl yaptın :9: çok cicik olur kii, biraz uzasın öyleyse önleri kestirme.
dışarısı cidden soguktu dün. akşam çıkmıştık bizde. mont giymiştim iyiki.

bi fırcayla deneyin bebişim bol cif dök belki eşin Mr Muscle gücüyle çıkarıverir :9: Ya ben de çamaşır suyu kokusundan çok etkileniyorum ama napim kullanmadan da içim rahat etmiyo. Eşim sürekli çamaşır suyu mu içtin yine aşkım şu mereti koklamadan rahat edemiyosun diyo

ben evi silerken kaynar suya illaki çamaşır suyu döküyorum evlendikten beri kaç bidon bitirdim sayamam sanki onsuz temiz olmuyo gibi her yere her şeye çamasır suyu koyuyorum hatta bazen yumurtalı kap kacaga bile koyuyorum... Durulaması etmesi cok zahmetli ama napalım :9::9:

evet uclarını maşayla kıvırttım sonra da şekil vermeye çalıştım ama olmadı saçlarım hala sıcakken tokaladığım için de tokalar iz yaptı saçıma ve saçlarım aralarından kaydı o kadar da ugrastıydım ya neyse artık baska bahara :9::9::9:

Merhabalar. Telomer, Cookie'nin yazdıklarından bir bakayım dedim. Onlar ne lekesi tam anlamadım ama; boya gibi bir şeyse selülozik tineri deneyebilirsin. Ablamda işe yaramıştı, özellikle pimapenlerdeki boya lekelerinde :31:

:10::10:

kriz seyren hanımdan salça alacaksın sanırım sen. Gelince bana yorum yapar mısın... Ben de almayı düşünüyorum da salça mantı vs bir şeyler :1:

bir de nasıl saklayacaksın salçayı? organik ya bir de hemen bozulmaz mı :44:

bi fırcayla deneyin bebişim bol cif dök belki eşin Mr Muscle gücüyle çıkarıverir :9: Ya ben de çamaşır suyu kokusundan çok etkileniyorum ama napim kullanmadan da içim rahat etmiyo. Eşim sürekli çamaşır suyu mu içtin yine aşkım şu mereti koklamadan rahat edemiyosun diyo

ben evi silerken kaynar suya illaki çamaşır suyu döküyorum evlendikten beri kaç bidon bitirdim sayamam sanki onsuz temiz olmuyo gibi her yere her şeye çamasır suyu koyuyorum hatta bazen yumurtalı kap kacaga bile koyuyorum... Durulaması etmesi cok zahmetli ama napalım :9::9:

evet uclarını maşayla kıvırttım sonra da şekil vermeye çalıştım ama olmadı saçlarım hala sıcakken tokaladığım için de tokalar iz yaptı saçıma ve saçlarım aralarından kaydı o kadar da ugrastıydım ya neyse artık baska bahara :9::9::9:
ben de domestoscuyum. normal çamaşır suyunun kokusunda asla duramıyorum :( wclere döküp bi kaçısım var ki sorma. çoğunda eşim cifliyo arkamdan.ama renkliler için domestosu her çamaşır yıkamamda kullanırım. normalini de ben de bazen yumurtalı bulaşıklarda kullanıyorum. bir de lavabodaki ve çaydanlıktaki çay sararmalarına karşıda güzel oluyo.

Merhabalar. Telomer, Cookie'nin yazdıklarından bir bakayım dedim. Onlar ne lekesi tam anlamadım ama; boya gibi bir şeyse selülozik tineri deneyebilirsin. Ablamda işe yaramıştı, özellikle pimapenlerdeki boya lekelerinde :31:

:10::10:
ne lekesi olduğunu ben de tam anlayamadım. sanırım alçı gibi bişey. teşekkür ederim ama yardımın için :34:

kriz seyren hanımdan salça alacaksın sanırım sen. Gelince bana yorum yapar mısın... Ben de almayı düşünüyorum da salça mantı vs bir şeyler :1:

çağloşko burdan biri ev yapımı ürünler mi satıyo.
ay ben sana yapıyım annem :9: mantıdan kolay ne var.. salçayı, tarhanayı, reçeli, turşuyu falan da annem sağolsun yapıyo. bide havalar kuru ya o tarafta, biber kurutuluyo falan.. naneyi reyhanı .. ay biz çok organik yaşıyomuşuz :9: salça da dışarda duruyo benimki hiç bozulmadı şimdiye kadar.

evet canım salça ve diğerleri :16:
tamam yaparım. üzerine yağ ekleyip dışarda tutmayı planlıyorum canım. sadece kullanacağım kadarını cam kavanoza koyup dolapta tutarım. salçanın suyu uçurulduğu için bozulmuyormuş, kendisi öyle söyledi. oralarda 1 sene yapılıp 1 sene yapılmazmış. o sürede bzulmadığına göre bozulmayacağını umuyorum :44:

ben de domestoscuyum. normal çamaşır suyunun kokusunda asla duramıyorum :( wclere döküp bi kaçısım var ki sorma. çoğunda eşim cifliyo arkamdan.ama renkliler için domestosu her çamaşır yıkamamda kullanırım. normalini de ben de bazen yumurtalı bulaşıklarda kullanıyorum. bir de lavabodaki ve çaydanlıktaki çay sararmalarına karşıda güzel oluyo.

ne lekesi olduğunu ben de tam anlayamadım. sanırım alçı gibi bişey. teşekkür ederim ama yardımın için :34:

çağloşko burdan biri ev yapımı ürünler mi satıyo.
ay ben sana yapıyım annem :9: mantıdan kolay ne var.. salçayı, tarhanayı, reçeli, turşuyu falan da annem sağolsun yapıyo. bide havalar kuru ya o tarafta, biber kurutuluyo falan.. naneyi reyhanı .. ay biz çok organik yaşıyomuşuz :9: salça da dışarda duruyo benimki hiç bozulmadı şimdiye kadar.

evet bebişim bir hanım köyünden yapıp yolluyorum sanırım... benim kocabebek mantıya bayılır ama benim yapacak vaktim maalesef yok haftasonları yeri geliyor evde bile calısıyorum o yuzden hep annemden alıyordum ama onun da fıtıgı tuttu bu aralar yapamıyor artık kayınannik de yiyoruz gidip ama onu da yormak istemiyorum hazır aldık bir kere beğenmedim içindeki ne belli değil kıyma mıdır nedir ne olduğu bile anlaşılmıyor...

reyhanı rahmetli babaneciğim getirtirdi hey gidi... hala onunkilerden kullanıyorum haşlamaya çok yakışıyor. ama onun dısındakileri yapan ya da yapmayı bilen kimse yok kusum etrafımda annem hayatında köy yüzü görmemiş bir hanımzade zaten asla anlamaz o işlerden :9:

he bir de ekmek yapacağım ben artık hazır ekmek sokmıcam eve karar verdim... ekmek makinesine gerek var mı illa bilemiyorum yine bu hanımdan organik esmer un alıp fırında yapayım diyorum olur mu ki acaba?

kriz sen neyde yapmıstın ekmegini?

telomer, ben naneyi leğende ve saksıda yetiştirmeye çalıştım eşim çok seviyor diye ama beceremedim :31: ve maalesef onu ölüme terkettim :50: çok şanslısın her şeyini temin ettiğin için :16:

evet bebişim bir hanım köyünden yapıp yolluyorum sanırım... benim kocabebek mantıya bayılır ama benim yapacak vaktim maalesef yok haftasonları yeri geliyor evde bile calısıyorum o yuzden hep annemden alıyordum ama onun da fıtıgı tuttu bu aralar yapamıyor artık kayınannik de yiyoruz gidip ama onu da yormak istemiyorum hazır aldık bir kere beğenmedim içindeki ne belli değil kıyma mıdır nedir ne olduğu bile anlaşılmıyor...

reyhanı rahmetli babaneciğim getirtirdi hey gidi... hala onunkilerden kullanıyorum haşlamaya çok yakışıyor. ama onun dısındakileri yapan ya da yapmayı bilen kimse yok kusum etrafımda annem hayatında köy yüzü görmemiş bir hanımzade zaten asla anlamaz o işlerden :9:

he bir de ekmek yapacağım ben artık hazır ekmek sokmıcam eve karar verdim... ekmek makinesine gerek var mı illa bilemiyorum yine bu hanımdan organik esmer un alıp fırında yapayım diyorum olur mu ki acaba?

hazır mantılarda soya var ve kısır yapıcı ürünlerin başında geliyor... hazır sucuk, salam, sosis hepsinde soya yüklü miktarda ve bu riski artırıyor canım. bence uzak dur :31: kermeslere denk gelirsen oralardan alabilirsin, ben öyle yapmaya çalışıyorum ya da kv gönderiyor.

ekmek yapmak için de önce beyaz unla başla bence canım; çünkü esmer undan kastın ne, tam anlamadım ama tam buğday unundan ekmek çok zor yapılıyor :30: yani ben beceremedim. kepekli un biraz daha iyi :31: organik tam buğday daha da zor zaten. bime bazen tam buğday unu geliyor, efsane markasını söke üretiyormuş. o yüzden gelince stok yapıyorum. onun tanesi daha az ve daha kolay tutuyor. ekmeği az tüketiyorsanız elinde de yapabilirsin :16: ben makinede yapıyorum maalesef, üşengeç olduğumdan. fırında birkaç kere denedim ama tutturamıyorum :50: bazen makineye malzemeleri atmak bile zoruma gidiyor :30: makine daha pratik. haftasonu iki kere çalıştırsan, birini dondurucuya atsan, bir haftalık ekmeğin hazır :16:

bebişkom benim annem ekmekte yapar :) hem de binbir çeşit. çekirdeklisinden tut, mısır ekmeğine kadar. üstelik ekmek makinası da yok :) ben kendisine hayranım. onca zaman hem çalışıp hem çocuk büyütmüş ve bu kadar çok şeyi nerden öğrenmiş diye...
tarif defterimi doldurdum zaten onun tarifleriyle. hatta dur ben bugun yarın bi ekmek yapıyım, iyiki hatırlattın :) becerebilirsem fotosunu koyarım buraya.
eşim ramazanda zayıflamıştı. bayramda gidince fazlasıyla geri alıp geldi :9: çok sever annemin mutfağını.
yemeklerin yanında sos, turşu falan da sever misiniz?

eymnin içi teflon kaplama, seramikler Türkiye'ye de gelecek diyorlardı ama geldi mi bilmiyorum :44:
o açıdan telomer'in annesi gibi elde yaparsan daha sağlıklı :31:
telomer yazılarını okudukça iştahım kabardı. reyhanlar, naneler, soslar, turşular... epey hamarat bir anneciğin varmış :56:

+

tarifleri buralarda da paylaşırsan ben de öğrenmiş olur, mutlu olurum :17:

Son düzenleme:
telomer, ben naneyi leğende ve saksıda yetiştirmeye çalıştım eşim çok seviyor diye ama beceremedim :31: ve maalesef onu ölüme terkettim :50: çok şanslısın her şeyini temin ettiğin için :16:

hazır mantılarda soya var ve kısır yapıcı ürünlerin başında geliyor... hazır sucuk, salam, sosis hepsinde soya yüklü miktarda ve bu riski artırıyor canım. bence uzak dur :31: kermeslere denk gelirsen oralardan alabilirsin, ben öyle yapmaya çalışıyorum ya da kv gönderiyor.

ekmek yapmak için de önce beyaz unla başla bence canım; çünkü esmer undan kastın ne, tam anlamadım ama tam buğday unundan ekmek çok zor yapılıyor :30: yani ben beceremedim. kepekli un biraz daha iyi :31: organik tam buğday daha da zor zaten. bime bazen tam buğday unu geliyor, efsane markasını söke üretiyormuş. o yüzden gelince stok yapıyorum. onun tanesi daha az ve daha kolay tutuyor. ekmeği az tüketiyorsanız elinde de yapabilirsin :16: ben makinede yapıyorum maalesef, üşengeç olduğumdan. fırında birkaç kere denedim ama tutturamıyorum :50: bazen makineye malzemeleri atmak bile zoruma gidiyor :30: makine daha pratik. haftasonu iki kere çalıştırsan, birini dondurucuya atsan, bir haftalık ekmeğin hazır :16:

derin dondurucu çok yardımcı zaten. ben şimdiden taze faulye, yemeklik domates falan koydum bir kaç paket. hatta evde yaptığım poaça, kurabiyeler fazla kalınca onları da koyuyorum. ikram etmeden 1 saat önce çıkarınca yeni pişmiş gibi oluyo. ekmekte olur yani :)
reyhan,nane bahçe işi tam da.. bizim de evimizin ufak bi bahçesi var, babam oraya domates, nane, maydonoz falan eker. bütün apartman bi yaz boyunca ordan yerdi :) bu yaz pek tutmamıştı ama. hatta babam bak senin gidişine bahçemiz bile küstü derdi :43: bayram gelse de kavuşsam onlara.

Back
X