- Konu Sahibi Cookie_Dough
- #5.981
hazır mantılarda soya var ve kısır yapıcı ürünlerin başında geliyor... hazır sucuk, salam, sosis hepsinde soya yüklü miktarda ve bu riski artırıyor canım. bence uzak dur kermeslere denk gelirsen oralardan alabilirsin, ben öyle yapmaya çalışıyorum ya da kv gönderiyor.
ekmek yapmak için de önce beyaz unla başla bence canım; çünkü esmer undan kastın ne, tam anlamadım ama tam buğday unundan ekmek çok zor yapılıyor yani ben beceremedim. kepekli un biraz daha iyi organik tam buğday daha da zor zaten. bime bazen tam buğday unu geliyor, efsane markasını söke üretiyormuş. o yüzden gelince stok yapıyorum. onun tanesi daha az ve daha kolay tutuyor. ekmeği az tüketiyorsanız elinde de yapabilirsin ben makinede yapıyorum maalesef, üşengeç olduğumdan. fırında birkaç kere denedim ama tutturamıyorum bazen makineye malzemeleri atmak bile zoruma gidiyor makine daha pratik. haftasonu iki kere çalıştırsan, birini dondurucuya atsan, bir haftalık ekmeğin hazır
o zaman makine mi alsam ben de.. bir de yogurtcum alacagım daha bir sürü makine cıktı yine basıma o zaman nereye koycaksam allahımmm
bugday unu sanırım o beyaz un cok işlemden geciyor diye istemiyorum aslında :44: dedigin una bakayım ben... ve tabi ekmek makinesine de... ya ben hemen yogurur atarım fırına dediydim ama o kdr kolay degil anlasılan
bebişkom benim annem ekmekte yapar :) hem de binbir çeşit. çekirdeklisinden tut, mısır ekmeğine kadar. üstelik ekmek makinası da yok :) ben kendisine hayranım. onca zaman hem çalışıp hem çocuk büyütmüş ve bu kadar çok şeyi nerden öğrenmiş diye...
tarif defterimi doldurdum zaten onun tarifleriyle. hatta dur ben bugun yarın bi ekmek yapıyım, iyiki hatırlattın :) becerebilirsem fotosunu koyarım buraya.
eşim ramazanda zayıflamıştı. bayramda gidince fazlasıyla geri alıp geldi çok sever annemin mutfağını.
yemeklerin yanında sos, turşu falan da sever misiniz?
maşallah annişinin tonton ellerineee
büyük şehirde calısmak zor kusum sadece trafigi yetiyor hele ki plazada ofis basındaysan hayatın malesef buyuk bolumunu senden calıyor dün ben eve kacta gittim biliyormusun 22:02 de işten kacta cıktım? 18.30 da dusun trafik rezaletini!!!... yani yaptıgın iş yasadıgın yer her sey etken... bizler de daha yolun basındayız ama bunca seye ragmen ogrenme peşindeyiz yine en azından o istek hala var umarım bu iş hayatı bu istegimi de benden söküp almaz.. Umarım daha az stresli ve daha az yorucu bir işim olur ilerde ben de aile insanıyım biraz vaktimin cogunu aileme ayırmak istiyorum elin işine değil
eşim bayılır ama onları kayınvalidem yapıyor... böyle bol sarımsaklı domatesli bir sos yapıyor bize de verdi kavanoz kavanoz daha agzıma surmedim eşim homini homini yiyor
benim kocacık da kendi annesinin yemeklerini unuttu valla kayınannik de söyledi gecen ay bu oglana bunca sen ben yemek yapmadım sanki her yerde senin yemekleriini söyluyor ne katıyorsun yemeklere söyle de bilelim dedi kayınbabikim de ne soruyorsun hatun aşk katıyordur dedi baya gülüştük
benim annemin de hamur işleri meşhurdur nnişanlıyken sırf onları yemeye gelirdi şimdi anneme de diyor "anne çağla senle yarışır çok rahat kusura bakma" diye canım benim o
Son düzenleme: