Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde nabzı ölçelim !

Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihiniz hangi isim olur ?

• Ankete Katılan
    275
orada yaşamak zorunda kalan Müslüman kardeşlerimiz kendileri gibi olamadılar domuz eti yediler şarap içtiler..fransaya ayak uydurmak zorunda kaldılar..biz şu an Müslüman bir ülkedeyiz diyebiliyoruz..Atatürk bir avuç askere kahramanlık hikayeleri ile ülkeyi kurtarabildiği için..olmasaydı biz şu anki imkanlarımızda olmayacaktık bunu göremiyormusun..

siz hala bunları mı konuşuyorsunuz.......bunlar sizin fikirleriniz soyut seyler...... öyle olmadığını bilen biliyor....onun için sıkıntı yok....

canım resmi genel aldım

Bize bir nazar oldu, cumamız pazar oldu Bize ne oldu ise, hep azar azar oldu! [Arif Nihat ASYA]

pazar hristiyanların resmi tatil ve ibadet günleri

neyse gerçekten takatım kalmadı

dediğim gibi çok derin tarih bilgisine sahip olmadığım için

soruyorum cevaplar için teşekkür ederim hepiniz sevgiyle kalınnnn

en kısada güvenilir tarih kitapları bulup okuyacağım

bulabilirsem !!

asla ülkemin geri gitmesini istemem

asla hristiyan veya başka dinden bi arkadaşımın üzülmesini dışlanmasını istemem

sonuçta ALLAH cc ile onun arasında bu mevzu

evet şu an savaşacak genç bile yok bunlara inanacak gençte yok vay halimize.!

ya düşünsene üniversitede derslerim çok çok iyiydi. bir tek osmanlıcada çok zorlandım. zor geçtim ,kıl payı nerdeyse . ha şimdi sorsan ,hiç bir şey aklımda kalmadı.ezber ya. normal.
oky üni de hangi bölüm okudun mesleğin ne merak ettim

evet öbür tarafta biz bilemedik bilemiyorduk dersiniz...

Şu kırmızıyla işaretlediğim yere takılmış olmana şu devirde çok şaşırdım.

İbadet etmek isteyene yer,mekan ve zaman kavramının ne önemi var ki?

O zaman 1 gün ibadet edin geri kalan zamanda serbestsiniz derdi din.

Yoksa Pazar günü tatil olmasının yine devrimlerin gizli oyunları olarak mı görüyorsun?

siz hala bunları mı konuşuyorsunuz.......bunlar sizin fikirleriniz soyut seyler...... öyle olmadığını bilen biliyor....onun için sıkıntı yok....
ay valla haaa...adamin dolandirici olduguna inansak zaten oy vermezdik..ben inanmiyorum...yaptiysa gene Allaha havale ediyorum..ama bu kadar insanin oyunu guvenini kazandiysa bu adamin dogru yaptigi birseyler var herhalde diye baksaniz olaya daha faydali olur...zira kendisi suanda hem basbakan hemde Cumhurbaskani

biliyor musun? bazi yerler var Turkiyede degil..eger pazar gunu araba surersen tv bakarsan dunyalik islerle ilgilenirsen..millet tarafindan dislaniyorsun...pazar gunu oralara gitsen kus ucmaz kervan gecmez sekilde...

buarada inanislarina gore Tanri dunyayi 6 gunde yaratmis pazar gunude dinlenme gunuymus sebep bu yani

yahudilerde ise bu gun cumartesidir...muslumanlarda Cuma!

buarada bende ilk okul caglarimda Osmanlica ogrenmeye baslamistim...yazi arapca ama telafuz Turkce...cok hos bana gore...cok zorda gelmemisti bana o zamanlar..simdi tekrar acip baksam fikrim degisir mi bilmiyorum.

Dünden beri moralim bozuk.Tam ifade edemiyorum ama bir tür umutsuzluk diyebilirim.Kendim için,vatanım için,cumhuriyet için umudum kalmadı sanki...Mesele yenmek yenilmek değil.Bu sürecin kazananı kaybedeni farklı olmayacak.Kaybedersek hepimiz kaybedeceğiz ve kaybettiklerimizi geri kazanmamız çok uzun bir zaman gerektirecek.

..............................

Konu Türkçe ezana neden gelmiş anlamadım.Sanki Tayyip Erdoğan'dan önce ezan Türkçeymiş de kendisi Arapçayı serbest bırakmış gibi...Birşey değil,bugünün çocukları ileride gerçekten öyle zannedecekler.

keser döndü sap döndü gün oldu hesap döndü.......ama yine de cumhurbaşkanım merhametliymiş ki kimsenin kılığına kıyafetine karışmadı.....

onların resmi ve dini tatil günü olabilir
biz de uyum sağlamak istemiş olabiliriz
çünkü onlar bizden ileri ve çoğunluklar
bazı şeylerde onlara uymamız lazım
o zamanlarda onların gücüne müslümanlar sahip olsa belkide pazar değil cuma tatil olurdu
bu kadar ayrıntıya takılmak ta doğru değil

şimdi biz cuma tatil yapsak onlar pazar yapsa kafadan iki gün ölüyo resmi konular açısından düşünürsen
düz bi bakış açısı oluyo sadece dini baz almak
dünya globalleşiyo sonuçta herşey uluslararası boyutta yapılıyo

sanki cuma günü müslümanlar bütün oturup ibadet mi yapıyodu
sadece cuma saati konusunda sorun yaşayanlar olabilir ama artık çoğu yerde öğle tatilleri ona göre ayarlanıyo
ya da tatil pazar oldu miladi takvim kullanıyoruz diye biz toptan hristiyanlaştık mı

o dönemde cidden bazı konularda mağdur olmuş insanlar olabilir ona katılırım da nedense herşey dine yorumlanmış ve insanlar kışkırtılmış
ben bunu görüyorum paylaştıklarınızda
şu verdiğiniz takvim ve tatil günü örneği cidden tuhaf geldi

şahsen ben de olsam dünyaya uyumlu şeyler yapmaya çalışırdım
zaten güçsüz yeni kurulmuş devlet bi de ben size uymam kendi halime yaşarım deseydi şu an ne durumda olurduk acaba hiç düşünüyo musunuz

osmanlının zayıflamasının sebebi zaten çağdaş dünyanın gerisinde kalması
bence o dönem yapılan her yenilik öyle ya da böyle dinsizlik olarak yorumlanmış birileri tarafından
bu resmen korku imparatorluğu yaratmak gibi birşey

Bunu yazan şunları unutmuş kendi adi dimitri anasının adi da maria olurdu.
Beş vakit ezan sesi yerine çan sesi dinlerdi. Hani öyle cumadan pazara alınan tatil değişen miladi takvim kadar önemli !! Seyler değil ama artık bir de boyle düşünsün bakalim.

Bir de bu osmanlı evlatlari cevval genclerimiz milli iradeden bahsedip Osmanliyi istemiyor mu ölüyorum.. Osmanlı şanlı bir imparatorluktu ama sona erdi devrin şartlarına uygun olarak yeni cumhuriyetimiz kuruldu.

Hayır T.C cumhurbaşkanını secmekle övünüp ama Osmanlı bla bla demek absürd ötesi.

Doğru mesela Afyon’da Cuma günü özel sektörün büyük kısmı çalışmaz. Orası kendi başına bir cumhuriyet gibidir.

ancak ibadet etmek isteyen gecenin bir yarısı kalkar yine ibadetini yapar. Bunun Cuma sınırlamasını ve kıstasını anlamıyorum ben.

Sabahtan beri sadece bu konuda yazıyorum eğer burada konuşulanlara istinaden yazdıysan şuraya kimse Osmanlıyı istiyoruz diye bir şey yazmadı. Yerine tercih ediyoruz diye de bir şey yazmadı.

Biri dedi ki: Osmanlıda olanlar tarih kitaplarında okuduğumuz gülmece gibi.. buna benzer bir şey. Kendisi yakın tarihle ilgileniyormuş da Osmanlı tarihi safsataymış.

Buna karşı bir şeyler yazıldı ama kimse de “bu sistem gitsin biz ecdadımızı istiyoruz” demedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…