orada yaşamak zorunda kalan Müslüman kardeşlerimiz kendileri gibi olamadılar domuz eti yediler şarap içtiler..fransaya ayak uydurmak zorunda kaldılar..biz şu an Müslüman bir ülkedeyiz diyebiliyoruz..Atatürk bir avuç askere kahramanlık hikayeleri ile ülkeyi kurtarabildiği için..olmasaydı biz şu anki imkanlarımızda olmayacaktık bunu göremiyormusun..benim bir hakaretim olmadığı için kendisine sıkıntı yok alıntı yaptığım bir resim sadece
merak ediyorum kaçlarca soru sordum 1-2 kişi dısında cevap yazan yazabilen olmadı
öğrenmek kötü birşeymi cryptic
yaş olarak büyüksünüz
daha anlayşla karşılayıp anlatırsanız sevinirim cezayirli mevzusu nedir ?
siz hala bunları mı konuşuyorsunuz.......bunlar sizin fikirleriniz soyut seyler...... öyle olmadığını bilen biliyor....onun için sıkıntı yok....Hadi ben öyle dicem diyelim.
peki size ahirette sormayacaklar mı bu kadar çalan çırpan insanların ölümüne sebebiyet veren insanları birbirine düşüren bir adamın peşinden gitmenize ne bahane söyliceksiniz
canım resmi genel aldımarkadaşlar cidden anlamıyorum hafta tatilinin cumadan pazara alınması ya da miladi takvimin kullanılmasına neden bu derece tepki var
tüm dünyada olan uygulamalar sonuçta
kendi kendimize yaşayan bi toplum değiliz ki
uyum açısından bunların yapılması önemliydi bence
tamamen dini odaklı bi yaklaşım bu
ölçü birimleri değişti diye de tepki gösteriyo musunuz mesela
kafanızda sorular oluşuyo mu
oky üni de hangi bölüm okudun mesleğin ne merak ettimya düşünsene üniversitede derslerim çok çok iyiydi. bir tek osmanlıcada çok zorlandım. zor geçtim ,kıl payı nerdeyse . ha şimdi sorsan ,hiç bir şey aklımda kalmadı.ezber ya. normal.
Şu kırmızıyla işaretlediğim yere takılmış olmana şu devirde çok şaşırdım.canım resmi genel aldım
Bize bir nazar oldu, cumamız pazar oldu Bize ne oldu ise, hep azar azar oldu! [Arif Nihat ASYA]
pazar hristiyanların resmi tatil ve ibadet günleri
neyse gerçekten takatım kalmadı
dediğim gibi çok derin tarih bilgisine sahip olmadığım için
soruyorum cevaplar için teşekkür ederim hepiniz sevgiyle kalınnnn Eki Görüntüle 1215521
en kısada güvenilir tarih kitapları bulup okuyacağım
bulabilirsem !!
asla ülkemin geri gitmesini istemem
asla hristiyan veya başka dinden bi arkadaşımın üzülmesini dışlanmasını istemem
sonuçta ALLAH cc ile onun arasında bu mevzu
ay valla haaa...adamin dolandirici olduguna inansak zaten oy vermezdik..ben inanmiyorum...yaptiysa gene Allaha havale ediyorum..ama bu kadar insanin oyunu guvenini kazandiysa bu adamin dogru yaptigi birseyler var herhalde diye baksaniz olaya daha faydali olur...zira kendisi suanda hem basbakan hemde Cumhurbaskanisiz hala bunları mı konuşuyorsunuz.......bunlar sizin fikirleriniz soyut seyler...... öyle olmadığını bilen biliyor....onun için sıkıntı yok....
biliyor musun? bazi yerler var Turkiyede degil..eger pazar gunu araba surersen tv bakarsan dunyalik islerle ilgilenirsen..millet tarafindan dislaniyorsun...pazar gunu oralara gitsen kus ucmaz kervan gecmez sekilde...Şu kırmızıyla işaretlediğim yere takılmış olmana şu devirde çok şaşırdım.
İbadet etmek isteyene yer,mekan ve zaman kavramının ne önemi var ki?
O zaman 1 gün ibadet edin geri kalan zamanda serbestsiniz derdi din.
Yoksa Pazar günü tatil olmasının yine devrimlerin gizli oyunları olarak mı görüyorsun?
arkeoloji _sanat tarihi bölümü canımoky üni de hangi bölüm okudun mesleğin ne merak ettim
canım resmi genel aldım
Bize bir nazar oldu, cumamız pazar oldu Bize ne oldu ise, hep azar azar oldu! [Arif Nihat ASYA]
pazar hristiyanların resmi tatil ve ibadet günleri
neyse gerçekten takatım kalmadı
dediğim gibi çok derin tarih bilgisine sahip olmadığım için
soruyorum cevaplar için teşekkür ederim hepiniz sevgiyle kalınnnn Eki Görüntüle 1215521
Bunu yazan şunları unutmuş kendi adi dimitri anasının adi da maria olurdu.dansmarue
inşallah doğru yazmışımdır
neyse site çok karışık kafamın karışıklığı yetmiyor gibi bide forum gözlerimi çok yordu
dışarı çıkıcm biraz
hem sorun değil Atatürk ü savunabilirsizin Osmanlıyıda
önemli olan görüşlerimize saygı duyup seviyeyi düşürmeden doğrularımızı anlatabilmek
sevgiyle kalın hoşcakalın
son olarak bi resim
hoşcakal
Eki Görüntüle 1215509
Atatürk düşmanı değili inanın
herşeyden önce bir askerdi
sadece kafamdaki soruların cevabını arıyorum o kadar
ALLAH rahmet eylesin diye dua ettiğim bir zattır kendiside
Doğru mesela Afyon’da Cuma günü özel sektörün büyük kısmı çalışmaz. Orası kendi başına bir cumhuriyet gibidir.biliyor musun? bazi yerler var Turkiyede degil..eger pazar gunu araba surersen tv bakarsan dunyalik islerle ilgilenirsen..millet tarafindan dislaniyorsun...pazar gunu oralara gitsen kus ucmaz kervan gecmez sekilde...
buarada inanislarina gore Tanri dunyayi 6 gunde yaratmis pazar gunude dinlenme gunuymussebep bu yani
yahudilerde ise bu gun cumartesidir...muslumanlarda Cuma!
hımmm ayrı bölümler 2 üni yani.......arkeoloji _sanat tarihi bölümü canım
Sabahtan beri sadece bu konuda yazıyorum eğer burada konuşulanlara istinaden yazdıysan şuraya kimse Osmanlıyı istiyoruz diye bir şey yazmadı. Yerine tercih ediyoruz diye de bir şey yazmadı.Bunu yazan şunları unutmuş kendi adi dimitri anasının adi da maria olurdu.
Beş vakit ezan sesi yerine çan sesi dinlerdi. Hani öyle cumadan pazara alınan tatil değişen miladi takvim kadar önemli !! Seyler değil ama artık bir de boyle düşünsün bakalim.
Bir de bu osmanlı evlatlari cevval genclerimiz milli iradeden bahsedip Osmanliyi istemiyor mu ölüyorum.. Osmanlı şanlı bir imparatorluktu ama sona erdi devrin şartlarına uygun olarak yeni cumhuriyetimiz kuruldu.
Hayır T.C cumhurbaşkanını secmekle övünüp ama Osmanlı bla bla demek absürd ötesi.
canım tek bölüm. sanat tarihi ağırlıklı ama arkeolojide gördük biz. diğer s. tarihçilerden farklı olarak.hımmm ayrı bölümler 2 üni yani.......
ben de osmanlıca deyince ya edebiyat ya da tarih sanmıştım.canım tek bölüm. sanat tarihi ağırlıklı ama arkeolojide gördük biz. diğer s. tarihçilerden farklı olarak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?