Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde nabzı ölçelim !

Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihiniz hangi isim olur ?

• Ankete Katılan
    275
Turkler yurt disinda bile aynilar :D

hatta yabancilarin dedikleri sey: Turklerin arabasi varsa ne marka oldugui onemsiz, yeterki kornasi olsun :p
tüm vatandaşlarımı seviyorum ama yurt dışındaki vatandaşlarımızdan hala banyoda kurban kesmeye çalışanlar varmış:)yurt dışı deyince aklıma hep sarı mersedes ..isyas salmanın..almanya acı vatan ..hülya Koçyiğit ..filmleri gelir..:(

bu arada editörlülerde yok şu ara. site tam toparladığında tekrar gelecekmiş. ohh rahat rahat yazayım bari. sen edisin yazma bakiim olmayacak bir süre:)

sen edisin derken ?

ben gidiyorum arkadaş
kaçan smil.gif

yazılanlarımı okuyum siteyimi anlayım

editörler neden yok kim düzenliyor siteyi

tüm vatandaşlarımı seviyorum ama yurt dışındaki vatandaşlarımızdan hala banyoda kurban kesmeye çalışanlar varmış:)yurt dışı deyince aklıma hep sarı mersedes ..isyas salmanın..almanya acı vatan ..hülya Koçyiğit ..filmleri gelir..:(
oylemiymis?? cogu ulkede yasak bu dedigin...agir cezasi var..kesimhaneler var bildigim kadariyla herkes kurbandan once numarasini alir..bayramda gider sirasini pasa pasa bekler ve kurbanini alip evine getirir mis gibi.

Bakınız siz Kuran'ın yasaklandığını duymadım dediniz
Ben gerçek yaşanmış örnek verdim
Jandarmaların ev basıp vatandaşı korkuttuğu bir devirde mi kadın öğretmen taşlanmış? Yapılmışsa da o dönemim taşkın insanlarıdır
Yeni benim hafız olmaya çabalayan babam ya d onu eğiten hoca değil herhalde ??
O zamanın hafızlık eğitimin alan babam aynı zamanda iki Ünv mezunu yani taşla sapanla işi olan birisi değil çok şükür ..

Şu anda böyle bi sıkıntımız yok çok şükür , bakın 98-99 dedim , örtülü sakallı uzun saçlı diye Ünv alınmadık dedim , bu çoook yakın bi tarih...

Benim budist arkadaşım , Türkiye'de en çok şaşırdığı şeyin bu yasaklar olduğunu söyledi ? Neden mi orad isteyen rahibe elbisesi ile isteyen çarşafla isteyen şortla gidiyor okula , olması gereken de bu değil mi?
inşallah şortlada örtüylede çamaşırlada gidecek kadar açık fikirli oluruz..abd de bunlar sorun değil..pembe boyalı saçlada çalışabiliyorlar..ayıp günah..yobaz kavramı yok..

o dönemlerde din üzrinden istismar çok yapılmasa bu kanunlar çıkarılmak zorunda kalınmazdı..orta yol bulunur inşallah..o kadın taşlamaya kalkan yobazların torun torbaları hala sinsice köşelerde sırtlan gibi bekleşiyorlar ama..

Abooo. Efendimiz mi? Ben inançlı biri değilim ama inançlı olduğum dönem Kuran'ı okumuştum. Orada bu sıfatın sadece Allah'a ait olduğu yazıyor. Bence siz anlam karmaşası içindesiniz. ;) Ayrıca millet tercümesi varken neden bilmediği bir dili öğrensin? Ezan Türkçe olunca anlamı mı azalıyor? Saçma. Benim dilim Arapça değildir, Türkçedir. Dilimizden utanıyoruz derken??? :eek: Türkçeden neden utanayım ki, böyle bir şey yazmadım asla. Siz Arapçayı kendi diliniz kabul ediyorsanız benim diyecek bir şeyim yok. İstediğiniz gibi konuşun, hatta Arapça öğretin çocuğunuza. Ama Türkiye'nin dili Türkçe'dir. Ya bilimsel bir metni Arapça yazabilir misiniz, bana bunun cevabını verin. YAZAMAZSINIZ. Modern dünyada geçerli dillerin temeli hep Latin alfabesidir. Daha fonksiyonel ve daha kullanışlıdır.
Türkiye'nin dili Türkçeyse sen doğuda Kürtçe yayını desteklemiyorsun demek ki?
ya da istiklal marşı okumayan öğrencileri haksız buluyorsun???
yani onlar kendi dilinde eğitim almasınlar mı? başka dil konuşulmasın mı??
modern dünya derken?? geçerli dil derken? Japonlar kadar modern ve ileri miyiz ki adam lar çivi yazısı gibi dil kullanıyor da modern dünyadan bir haber?
evet biz Latin alfabesi kullandığımız için modernlik meşalesi bizde

oylemiymis?? cogu ulkede yasak bu dedigin...agir cezasi var..kesimhaneler var bildigim kadariyla herkes kurbandan once numarasini alir..bayramda gider sirasini pasa pasa bekler ve kurbanini alip evine getirir mis gibi.
bizim ülkedede oldu geçen senelerde izlemedinizmi tvde balkona asmış kesiyordu..bak ne güzel sistem getirmişler avrupada darısı başımıza:)

arkadaşım dedeniz sıkıntı yaşamış olabilir ama kadın öğretmenleri kahpe diye taşlamaya kalkmasalrdı o zaman böyle yasaklamalar getirmezlerdi..kadın sesi vs herşey günah deniyordu..çarşaf giylsin isteniyordu..

sene 1997 imam hatipten mezun oldum tam üniversite sınavına 2 ay kala herşey değişti. şu okullara giremezsin denil
inşallah şortlada örtüylede çamaşırlada gidecek kadar açık fikirli oluruz..abd de bunlar sorun değil..pembe boyalı saçlada çalışabiliyorlar..ayıp günah..yobaz kavramı yok..

o dönemlerde din üzrinden istismar çok yapılmasa bu kanunlar çıkarılmak zorunda kalınmazdı..orta yol bulunur inşallah..o kadın taşlamaya kalkan yobazların torun torbaları hala sinsice köşelerde sırtlan gibi bekleşiyorlar ama..

bizim başörtümüzü alan yobazları da unutma. onlar hem bu dünyada hem öbür tarafta nasıl bekleyecekler

neyse arkadaşlar artık bırakalım sürtüşmeyi :)

Artık seçimler bitti..

Eee ben tatilden döndüm iş bası yaptım hala kötüyüm ya :((

Türkiye'nin dili Türkçeyse sen doğuda Kürtçe yayını desteklemiyorsun demek ki?
ya da istiklal marşı okumayan öğrencileri haksız buluyorsun???
yani onlar kendi dilinde eğitim almasınlar mı? başka dil konuşulmasın mı??
modern dünya derken?? geçerli dil derken? Japonlar kadar modern ve ileri miyiz ki adam lar çivi yazısı gibi dil kullanıyor da modern dünyadan bir haber?
evet biz Latin alfabesi kullandığımız için modernlik meşalesi bizde
istiklal marşı okunsun aynı dilde eğtim alınsın ektra seçmeli din ve dil dersi olsun...

Insallah hepsi lâyığını bulur hala o devre geri gitmek isteyen varsa...
Ama tam tersini de istiyorum , okuyorum salvarlı sarıklı cübbeli çarşaflılar ölsün istemiyorum o kara cahilleri diyor bazı insanlar ,
Bakınız bu da aynı kokuşmuş pis zihniyet !..

arap etkisinden kurtarmak :confused:

ne yani şimdi Tayyip Erdoğan çıksa ben ırkçılığı çiğniyorum bu sebebten dili osmanlıcaya çeviriyorum yarın herşey osmanlıca olacak gazeteler dergiler herkes böyle konuşacak!!!

dese bazı şeyler gibi gerekli görüldü!!! mü diyeceksiniz

yani sözünüzden bunu çıkardım

yani yazacaklarım çokta yazdıkça karmaşıklaşıyor sildim çoğunu

tek tek gidelim o yüzden :)

Erdogan oyle
arap etkisinden kurtarmak :confused:

ne yani şimdi Tayyip Erdoğan çıksa ben ırkçılığı çiğniyorum bu sebebten dili osmanlıcaya çeviriyorum yarın herşey osmanlıca olacak gazeteler dergiler herkes böyle konuşacak!!!

dese bazı şeyler gibi gerekli görüldü!!! mü diyeceksiniz

yani sözünüzden bunu çıkardım

yani yazacaklarım çokta yazdıkça karmaşıklaşıyor sildim çoğunu

tek tek gidelim o yüzden :)

Erdogan neden boyle bisey yapsin ki? Teknoloji bu kadar ilerlemisken bu kadar yazili kaynaklarimiz tum dokumanlarimiz latin harflerinde kayitliyken yapamaz. Kendisi zaten memnundur latin harflerinden sikayetci oldugunu sanmiyorum.Oncelikle 2014u 1923le kiyaslamayin. Ben ataturku hicbi cumlemde savunmadim ki bana boyle cevap verdiniz :)

Ataturk yepyeni bir devlet kurdu devrim yapti. Osmanli imparatorlugunda halk turklugunu unutmustu. Muslumanlik on plandaydi. Musluman tum halklara esit mesafedeydi osmanli. Turk diye ayirmiyordu. Ancak bunun zararini gordu. Turk olmayan muslumanlar isyanlar cikardi. Ataturk turklugu onplana cikarip ayni zamanda dini degerleri de ustun tutmaya calisti. Emin ol tc kurulmasaydi da osmanli ayni devrimi yapacakti. Ama boyle olmasi istendi. Boyle olmasi daha kolay oldu. Ataturk osmanli devletinin de destegini aldi bunlari yaparken. Osmanliyi sevmek ataturke dusman olmak demek degil. Kaldi ki ikisine de hayran degilim.

okadr güçlüyse devam etseydi diyorum ipek..600 sene hükmetmiş..bitmeseymiş sürseymiş o zaman..
canım değişen düzen içinde zaten Osmanlı da son zamanları anlatmaya gerek var mı? Çocuk yaşta padişahlar, devlet işine karışan valide sultanlar. Yani devlet devlet olmaktan çıkmış..

tüm dünya kırıp geçiriyor birbirini Osmanlı da zaten sallantıya girmiş durumda gücü kalmamış ki son dönemde. Ama öncesinde yani duraklama dönemine kadar tarih yazdığı da aşikar.

sene 1997 imam hatipten mezun oldum tam üniversite sınavına 2 ay kala herşey değişti. şu okullara giremezsin denil

bizim başörtümüzü alan yobazları da unutma. onlar hem bu dünyada hem öbür tarafta nasıl bekleyecekler

bu konuda size hak veriyorum aslında
o dönemde imam hatiplerle birlikte meslek liseleri de aynı duruma düştü sanırım
büyük haksızlık olmuş size

sütten çıkmış akkaşık kalmadı herkez gnahkar..vatandaşlarımızın sorunu baskıcı olmak belkide her kesim baskıcı..

Back